LED par

LED parren, ook wel par spots genoemd, zijn verkrijgbaar in allerlei verschillende soorten en maten waardoor ze perfect zijn voor iedere gelegenheid. In ons assortiment kan je terecht voor een groot aantal verschillende LED parren waardoor we altijd wel een par hebben die perfect aansluit op je wensen.

Meer
Filteren

Producten 1-24 van 165

Van laag naar hoog sorteren
Filteren

Producten 1-24 van 165

Van laag naar hoog sorteren

Wat is een par spot?

In de wereld van het licht- en geluid kan je kiezen uit oneindig veel verschillende soorten lichteffecten. Je bent waarschijnlijk al wel bekend met bijvoorbeeld een stroboscoop of een blacklight. Dit zijn lichteffecten die nadrukkelijk aanwezig zijn en hierdoor het meest geliefd zijn. Wat de meeste mensen vergeten is dat een PAR spot wel degelijk een belangrijk onderdeel is van het totaalplaatje.

Wanneer gebruik je LED parren?

Een LED par wordt voornamelijk gebruikt voor achtergrondbelichting. Het is dus niet zozeer een lichteffect wat een ruimte voorziet van de mooiste laserstralen of vertragende effecten maar is wel ontzettend belangrijk voor het totaalbeeld. Je kan het zien als de achtergrondkleur van een kunstwerk, het is niet overheersend maar zorgt wel dat het geheel een nog mooier effect krijgt. LED parren worden voornamelijk gebruikt in discotheken en theaters maar zijn ook zeer geschikt voor drive-in-shows, cafés of zelfs in je slaapkamer of mancave.

Wat betekenen al die afkortingen?

Als je een LED Par gaat bestellen dan kom je waarschijnlijk de afkortingen RGBW, RGBA en RGBWA tegen. Deze afkortingen geven de kleuren weer van de betreffende par. Kies je voor een RGBW-spot? Dan kies je voor een spot met rood, groen, blauw en wit. Nu hoor ik je denken, waar staat dan de A voor? De A staat voor amber, deze pastelkleur krijg je door een zuiver pigment te mengen met een lichte kleur, meestal wit of lichtgeel. Kortom, hoe meer letters in de afkorting, hoe meer combinaties er gemaakt kunnen worden.

PAR 36, 56 of 64

Om het allemaal toch een beetje overzichtelijk te houden wordt er bij een par een maataanduiding meegegeven, bijvoorbeeld 36. Hoe hoger het weergeven getal, hoe krachtiger de PAR is. Een PAR 64 is bijvoorbeeld perfect voor allerlei professionele doeleinden maar raden we niet aan voor je slaapkamer. Denk daarom goed na waar je de parren wilt gaan gebruiken en bepaal daarna hoe krachtig de gekozen lamp moet zijn. Heb je hier vragen over? Neem dan gerust eens contact op met onze productspecialisten.

LED parren

Bij MaxiAxi kiezen we altijd voor kwaliteit. We hebben er daarom bewust voor gekozen om 99% van onze lichteffecten uit te voeren met ledlampen. Deze lampen kunnen niet warm worden waardoor het gebruik van deze lampen aanzienlijk veiliger is. Daarnaast zijn de lampen energiezuinig, wat weer scheelt in de kosten. We raden daarom altijd aan om te kiezen voor een lichteffect met LED’s.

Op accu

Het mooie aan een feestje is dat het altijd en overal kan ontstaan. In de warme zomermaanden wil je daarom niet afhankelijk zijn van een stopcontact. Daarom hebben we een groot aantal parren die werken op accu. Hierdoor hoef je de accu alleen op te laden en kan je de lamp overal gebruiken. Dit is ontzettend handig tijdens een tuinfeestje, maar ook als je regelmatig op verschillende locaties moet draaien.

Wat is het verschil tussen parren en floodlights?

We merken dat er regelmatig wat verwarring ontstaat over parren en floodlights. Een floodlight is het tegenovergestelde van een par. Een par dient namelijk als een spotlight waarbij je specifiek een bepaald gedeelte kan belichten. Een floodlight is verantwoordelijk voor het belichten van grotere oppervlaktes, zoals een podium. Als je weleens naar een voetbalwedstrijd hebt gekeken dan zijn die grote lichtmasten je vast weleens opgevallen, de lampen in een mast zijn ook floodlights.

Par spot kopen

Ben je op zoek naar LED par spots? Dan ben je bij ons aan het juiste adres. In ons assortiment kan je terecht voor professionele parren van o.a. BeamZ en BeamZ professional, maar ook voor parren van MAX die je perfect tijdens een huisfeestje kan gebruiken. Bestel je favoriete PAR voor 22:00 en ontvang je bestelling morgen al in huis. Heb je toch nog een vraag? Neem dan direct contact op met onze klantenservice, zij helpen je graag bij het vinden van de perfecte par.

Chatten