Signaalkabels

Signaalkabels worden in de audiobranche gebruikt voor de overdracht van een audiosignaal. Er zijn signaalkabels in veel verschillende soorten en maten. Zo zijn er signaalkabels die worden gebruikt voor het aansluiten van een microfoon op een mengpaneel. Maar met een signaalkabel kan je bijvoorbeeld ook een mobiele telefoon verbinden met een actieve speaker of een platenspeler met een versterker.

Meer
Filteren

Producten 1-24 van 161

Van laag naar hoog sorteren
Filteren

Producten 1-24 van 161

Van laag naar hoog sorteren

Soorten signaalkabels

Omdat signaalkabels voor meerdere toepassingen worden gebruikt zijn er ook verschillende soorten. Het belangrijkste onderlinge verschil zijn de verschillende connectoren en de hoeveelheid connectoren per signaalkabel. Natuurlijk verschilt de dikte van een signaalkabel onderling ook. Daarnaast zijn signaalkabels in diverse lengtes te verkrijgen. Al deze verschillen zijn belangrijk om af te wegen in het maken van een keuze voor een signaalkabel.

Ook de prijs van de kabel is een belangrijk punt om rekening mee te houden. Kabels kunnen misschien dezelfde soort connectoren, lengte en dikte hebben maar toch in prijs verschillen. Vaak zijn er dan kwalitatief betere onderdelen gebruikt. Wanneer je voor een kabel kiest van een hogere kwaliteit zal je dit merken in de levensduur van de kabel, maar ook in de audiokwaliteit. Signaalkabels van hoge kwaliteit zorgen ervoor dat er niets aan informatie verloren raakt tussen de verbonden apparaten. Dit kan ten goede komen van de dynamiek van de audio en zorgt er ook voor dat hoge en lage tonen transparant blijven.

Signaalkabel kopen?

We hopen natuurlijk dat je na het lezen van bovenstaande tekst geen vragen meer hebt.
Mocht dit wel zo zijn dan kan je terecht bij onze productspecialisten, ze helpen je namelijk graag bij het vinden van de juiste signaalkabel.

 

Chatten