Akoestische gitaren

De akoestische gitaar is de bekendste gitaar uit de gitaarfamilie. De warme klanken onderscheiden de akoestische gitaar van de elektrische gitaar. Als beginnend gitarist wil je naast een goede gitaar natuurlijk ook gewoon een mooie gitaar. Bij MaxiAxi.com kan je terecht voor de mooiste akoestische gitaren.

Filteren
Filteren

Producten 1-24 van 86

Van laag naar hoog sorteren
  1. Type gitaar
    Akoestisch
Filteren

Producten 1-24 van 86

Van laag naar hoog sorteren
Veelgestelde vragen over Gitaren
🎸 Wat voor gitaar moet ik kopen?

Welke type gitaar je nodig hebt hangt voornamelijk af van de muziek die je wilt gaan spelen. Ben je van plan om de wat rustigere nummers te spelen? Dan is een akoestische gitaar de juiste keus. Voor de snellere nummers kan je beter kiezen voor een elektrische gitaar. Het is niet zo dat een akoestische gitaar gemakkelijker te spelen is dan een elektrische gitaar.

❓ Wat is het verschil tussen een elektrische en akoestische gitaar?

Bij een akoestische gitaar is de klankkast hol, hierdoor krijg je een mooi vol geluid. Bij een elektrische gitaar heb je geen klankkast maar sluit je de gitaar aan op een versterker. Hierdoor heb je bij een elektrische gitaar de mogelijkheid om eindeloos te variëren. Dit geldt niet voor de akoestische gitaar.

🎓 Hoe stem je een gitaar?

Het stemmen van een gitaar kan je doen door aan de stemmechanieken te draaien waardoor je de spanning van de snaar kunt wijzigen. Het stemmen van een gitaar kan ontzettend lastig zijn. Elke snaar moet op een andere toonhoogte worden gespannen. Door een snaar strakker te draaien vergroot je de spanning die op een snaar komt te staan waardoor de klank hoger wordt. Voor de beginner is het 'op het gehoor' stemmen veel te lastig en daarvoor zijn er stemapparaatjes die je kunnen helpen.

De akoestische gitaar is de bekendste gitaar uit de gitaarfamilie. De warme klanken onderscheiden de akoestische gitaar van de elektrische gitaar. Als beginnend gitarist wil je naast een goede gitaar natuurlijk ook gewoon een mooie gitaar. Bij MaxiAxi.com kan je terecht voor de mooiste akoestische gitaren.

Wat is een akoestische gitaar?

Je herkent dit type meestal aan de klankkast. Deze klankkast zorgt ervoor dat de resonantie van de snaren op een natuurlijke wijze wordt versterkt. De akoestische gitaar is hierdoor goed hoorbaar zonder dat je deze aan hoeft te sluiten op een gitaarversterker. Dit maakt hem perfect voor de rustigere nummers waarbij de warme klanken goed hoorbaar zijn. Hierdoor wordt de akoestische gitaar voornamelijk gebruikt bij popmuziek en countrymuziek.

Welke gitaar moet ik kiezen?

Voor zowel beginners als gevorderden is de akoestische gitaar een prachtig instrument. Wanneer je veel naar artiesten luistert die de akoestische gitaar bespelen dan is het logisch dat je voor dit type kiest. Dit type is niet gemakkelijker of moeilijker te bespelen dan de elektrische gitaar. Het grootste verschil in het spelen op deze twee verschillende soorten gitaren is voornamelijk hoe ver de snaren uit elkaar staan, dit maakt echter niet zoveel uit voor hoe snel of goed jij gitaar zal leren spelen.

Voor wie is een akoestische gitaar geschikt?

Wanneer je de sounds van Ed Sheeran, Acda & De Munnik of juist Tommy Emmanuel helemaal te gek vindt dan zal de akoestische gitaar absoluut een instrument voor jou zijn. Een akoestische gitaar wordt door de meeste gitaristen vooral gekozen omdat deze overal te gebruiken is. Er is namelijk geen aparte versterker nodig waardoor je hem bijvoorbeeld als straatmuzikant gemakkelijk overal kunt gebruiken.

Wat is een elektrisch akoestische gitaar?

In de meeste situaties volstaat de versterking die de akoestische gitaar door zijn klankkast verkrijgt. Echter zijn er ook genoeg situaties denkbaar waarin enkel deze klankkast niet zal volstaan. Daarvoor zijn de elektrisch akoestische gitaren op de markt gebracht. Deze semi-akoestische gitaren maken het met een ingebouwd element mogelijk direct een kabel aan te sluiten op de gitaar. Zo behoud je de klank van een akoestische gitaar maar kan je deze aansluiten op een geluidsinstallatie voor meer versterking. Op deze manier hoeft er dus ook op een groot podium niet gewerkt te worden met een losse microfoon voor de gitaar.

Welke akoestische gitaar moet ik kopen?

De keus is natuurlijk aan jou. In ons assortiment kan je terecht voor verschillende akoestische gitaren. De gitaren zijn perfect om op te spelen, maar moet er natuurlijk ook gewoon goed uit zien. Ga jij voor de zwarte kleur? Of voor de bruine variant? Kies je favoriete kleur en plaats je bestelling direct. Voor 22:00 besteld is morgen in huis.

Chatten