Jack naar jack kabels

Een jack naar jack kabel gebruik je voor het overdragen van een audiosignaal van het ene apparaat naar het andere apparaat. Zo’n jack naar jack kabel wordt bijvoorbeeld gebruikt voor het aansluiten van een mengpaneel op een versterker. In ons assortiment vind je jack naar jack kabels in alle soorten en maten.

Filteren
Filteren

Producten 1-24 van 42

Pagina
Van laag naar hoog sorteren
Gefilterd op:
  1. Type connector
    Jack naar jack
Filteren

Producten 1-24 van 42

Pagina
Van laag naar hoog sorteren
Veelgestelde vragen over Audiokabels
❓Welke audio kabel heb ik nodig?

De keuze voor een audio kabel is volledig afhankelijk van het soort in- of uitgang van jouw audioapparaten. Wanneer bijvoorbeeld een van je audioapparaten een tulp/RCA-aansluiting heeft en het andere een XLR-aansluiting heeft, zul je een XLR naar tulp kabel moeten hebben. 

🔝 Wat is de beste audio kabel?

Om te bepalen wat de beste audio kabel is, moet je naar verschillende factoren kijken. Kijk daarom altijd goed naar het type connector, de dikte van de audio kabel en wat de prijs-kwaliteitverhouding is. Door die factoren samen te vatten, kun jij bepalen welke audio kabel jij nodig hebt.

Wat is een jack naar jack kabel?

Een jack naar jack kabel is een audio kabel met aan beide uiteinden een jack-plug. Met de term jack naar jack kabel onder andere verwezen naar kabels met aan beide uiteinden een 6.3 mm (jack)connector. Maar ook jack kabels met aan beide uiteinden een 3.5 mm (mini-jack) connector of een combinatie van een 6.3 mm connector en een 3.5 mm connector wordt vaak een jack naar jack kabel genoemd.

Verschillende soorten

In ons assortiment vind je diverse soorten van een jack naar jack kabel. Om je een goed beeld te geven van de verschillende typen, zetten beide soorten voor je op een rijtje.

6.3 mm jack

Een 6.3 mm jack wordt vaak gebruikt voor het aansluiten van bijvoorbeeld instrumenten, DJ-sets, microfoons en actieve luidsprekers. Doordat zowel de kabel als connectoren wat groter zijn, is de kabel een stuk robuuster dan de 3.5 mm jack variant. Dit zorgt ervoor dat een 6.3 mm jack minder storingsgevoelig is. Deze verminderde storingsgevoeligheid is in een live scenario natuurlijk van groot belang om de show zonder tumult te laten verlopen.

Mini jack

Een mini jack, ook wel AUX kabel genoemd, wordt tegenwoordig ook veel gebruikt. De 3.5mm aux aansluiting vind je vooral terug op mobiele telefoons, laptops en mp3-spelers. De mini jack dient op deze apparaten vaak als aansluiting voor een hoofdtelefoon, maar kan daarnaast dus ook gebruikt worden om bijvoorbeeld een mobiele telefoon aan te sluiten op een geluidsinstallatie. Ook in auto’s is een ingang voor een AUX kabel tegenwoordig vaak terug te vinden. Zo kan je in de auto gemakkelijk je mobiele telefoon koppelen aan de geluidsinstallatie om onderweg naar je favoriete playlists te kunnen luisteren.

Jack jack kabel kopen

Ben je in het bezit van diverse audioapparatuur met een jack aansluiting, maar heb je nog een jack naar jack kabel nodig om de apparaten met elkaar te verbinden? Bij MaxiAxi ben je aan het juiste adres om een jack jack kabel te kopen. Heb je juist een RCA of XLR kabel nodig? Kijk dan snel in ons assortiment met audio kabels. Weet je niet helemaal zeker welke kabel je precies nodig hebt? Neem dan gerust contact met ons op. Onze productspecialisten helpen je graag.

Chatten