Karaoke microfoons

Karaoke microfoons zorgen dat jij een onvergetelijke avond met vrienden, collega’s of familieleden hebt. Karaoke microfoons kun je gemakkelijk verbinden met een karaokeset of speaker waardoor iedereen kan genieten van jouw stemgeluid. Bij MaxiAxi kies je uit een groot aantal verschillende microfoons, zoals subsoorten met Bluetooth, een echofunctie of lichteffecten.

Meer
Filteren

21 producten

Van laag naar hoog sorteren
Filteren

21 producten

Van laag naar hoog sorteren
Veelgestelde vragen over Karaoke microfoons
❓Hoe werkt een karaoke microfoon?

De exacte werking van een karaoke microfoon verschilt per exemplaar. Zo zijn er bijvoorbeeld karaoke microfoons die met een kabel verbonden worden met een versterker of karaoke set, maar bestaan er ook karaoke microfoons met een ingebouwde speaker. Bovendien bestaan er ook draadloze karaoke microfoons. Let echter wel op dat niet alle karaoke microfoons zomaar met elke karaokeset te verbinden zijn.

🔌 Hoe sluit ik een karaoke microfoon aan?

Hoe je een karaoke microfoon aansluit, is erg afhankelijk van het soort karaoke microfoon. Bekabelde microfoons sluit je doorgaans aan op de microfoonaansluiting van een versterker, actieve speaker of karaoke set. Wanneer je over een draadloze microfoon en ontvanger beschikt, zul je de ontvanger op een versterker of actieve speaker aan moeten sluiten.

🕵 Hoe werkt een stermvervormer

Een stemvervormer zorgt ervoor dat je jouw stemgeluid vervormd door speakers hoort. Je kan hierbij bijvoorbeeld kiezen voor een veel lager stemgeluid of juist een hoog geluid. Afhankelijk van de stemvervormer zijn er natuurlijk ook nog meer leuke effecten mogelijk.

🎤 Wat is karaoke?

Karaoke is het principe waarbij je - meestal in een groepje met amateurs - probeert om bekende nummers zo goed mogelijk na te zingen. Uiteraard wordt de zang van het nummer weggehaald, want jij gaat natuurlijk zelf de nummers zingen. Bij karaoke is het doel vooral om plezier te halen uit valse zang, verkeerd gezongen songteksten en een uithaal die niet helemaal klinkt zoals die bedoeld was.

🌏 Waar komt karaoke vandaan?

Karaoke kent zijn oorsprong op het Aziatische continent, in Japan om precies te zijn. Een Japanse muzikant ontwikkelde een apparaat voor zakenlieden, zodat ze verschillende liederen konden meezingen om na een drukke werkdag tot rust te komen. In de grote steden ontstonden steeds vaker kleinere ruimtes die men kon afhuren voor het zingen van karaoke en tot op de dag van vandaag puilen steden als Osaka en Tokyo uit van de karaokebars.

🎶 Wat betekent karaoke?

Het woord karaoke is opgebouwd uit twee delen, namelijk ‘kara’ en ‘oke’. Het eerste deel staat voor ‘leeg’, terwijl het tweede gedeelte van het woord ‘orkest’ betekent. Combineer je beide woorden, dan kom je dus tot ‘leeg orkest’. Deze term ontstond doordat men in het verleden gebruikmaakte van opnames van een orkest, waarbij geen zang aanwezig was.

Wat is een karaoke microfoon?

Met een karaoke microfoon kun je lekker meezingen met door jouw gekozen nummers. Een karaoke microfoon wordt vooral gebruikt om plezier te maken en is daardoor minder geschikt voor professionele doeleinden zoals het opnemen van songs in de studio of het geven van optredens in een zaaltje. Ben je op zoek naar oplossing voor het opnemen van muziek of een optreden? Dan sluiten draadloze microfoons of studio microfoons waarschijnlijk beter aan op je wensen.

Plezier bij elke gelegenheid

De karaoke microfoon bewijst keer op keer weer zijn waarde bij diverse aangelegenheden. Of je nu op een familiedag, vriendenweekend of avondje met collega’s bent: karaoke is altijd leuk. Het zingen van karaoke zorgt altijd voor een laagdrempelige onderbreking of opening van een avond uit met je buren of kameraden doordat iedereen eraan kan deelnemen. Je kunt gerust zeggen dat de karaoke microfoon een stemmingmaker is. Terwijl je zij aan zij staat te turen naar een scherm waar de songteksten voorbijkomen, schreeuw je één voor één mee met de foutste nummers uit het heden en verleden.

Draadloze karaoke microfoon voor kinderen

In ons assortiment bevinden zich diverse varianten van de draadloze karaoke microfoon, die geschikt is voor kinderen, maar ook andere leeftijden. Speciaal voor kinderen hebben wij bijvoorbeeld de MAX KM serie, een reeks met karaoke microfoons. Deze serie is herkenbaar door de felle kleuren die zeker in de smaak zullen vallen bij de toekomstige supersterren. Een aantal leuke extra opties van deze KM serie zorgen zeker voor veel speelplezier:

  • Ingebouwde speaker: Met deze ingebouwde speaker kun je jouw zangkunsten laten horen aan alle aanwezigen. Zo kun je iedereen mee laten genieten met de nummers die jij luidkeels meezingt. Het is ook mogelijk om via de speaker muziek af te spelen, waardoor je ze niet hoeft aan te sluiten op een geluidsinstallatie.
  • Echofunctie: Met de echofunctie klinkt jouw zang alsof je in een kerk of een grote hal staat. Die galm zorgt ervoor dat je zang natuurlijker en dynamischer overkomt.
  • Stemvervormer: Door de knop van de stemvervormer in te drukken, klink je zo laag als Darth Vader of zo hoog als Mickey Mouse. Leuk voor kinderen die gebruikmaken van de draadloze karaoke microfoon, maar ook ‘lachen’ voor oudere gezelschappen.
  • Bluetooth/USB stick/Micro SD kaart: Maak eenvoudig draadloos verbinding via Bluetooth of plug je USB of micro SD-kaart in de daarvoor bestemde plek in onze karaoke microfoons. Hiermee kun je eenvoudig jouw favoriete muziek voor je karaokeavond kiezen.
  • Selfie functie: Je kunt de microfoon via Bluetooth verbinden met een telefoon en met de “prev” en “next” knoppen van de microfoon de opdracht geven om een foto te maken. Supergrappig om na een geslaagd feestje eens terug te kijken.

Typische karaokenummers

Het begint allemaal met de aanschaf van één of meerdere karaoke microfoons, maar daarna heb je toch echt karaokenummers nodig om een succes te maken van je avond. Een vraag die wij vaak krijgen, is de vraag waar je deze karaokenummers vindt. Een vraag die we bij MaxiAxi volledig begrijpen, aangezien de karaoke microfoons niet voorzien zijn van songteksten. Tegenwoordig kun je op vrijwel alle streamingdiensten wel karaokenummers vinden, zoals te lezen in dit blog. Naderhand sta je gemakkelijk voor de tv en hard meezingen met al jouw favoriete nummers mét songteksten.

Om je een eindje op weg te helpen, hebben we hieronder al wat typische karaokenummers uit Nederland voor je verzameld.

Jij krijgt die lach niet van mijn gezicht - John de Bever
Heb je even voor mij - Frans Bauer
Ik heb de hele nacht liggen dromen - Wolter Kroes
Het is een nacht - Guus Meeuwis
Zij gelooft in mij - André Hazes
Ik krijg een heel apart gevoel van binnen - Corry Konings
Als de nacht verdwijnt - Jan Smit
Zing, vecht, huil, bid, lach, werk en bewonder - Ramses Shaffy
De Woonboot - Stef Ekkel

Karaoke microfoon of karaoke set?

Wil je het professioneler aanpakken? Dan raden wij je aan om te kijken naar een karaoke set. Een karaoke set beschikt namelijk over speakers met, indien nodig, een versterker en vaak de mooiste lichteffecten. In ons assortiment kan je terecht voor professionele sets maar ook voor karaoke sets voor kinderen!

Karaoke microfoon kopen?

Ga je een karaoke microfoon kopen? MaxiAxi.com is dé specialist op het gebied van licht en geluid! Heb jij na het lezen van deze tekst toch nog een vraag voordat je een karaoke microfoon gaat kopen? Dan staat onze klantenservice dagelijks voor jou klaar om je te voorzien van de beste adviezen. Naast een goede service mag je van ons altijd de scherpste prijs verwachten en maar liefst 2 jaar garantie op ieder product.

Chatten