Combikabels

Een combikabel is simpelweg een twee-in-één-oplossing voor twee soorten bekabeling. Een combikabel combineert twee typen bekabeling. In ons assortiment vind je verschillende soorten van een combikabel.

Meer
Filteren

Producten 1-24 van 32

Pagina
Van laag naar hoog sorteren
Filteren

Producten 1-24 van 32

Pagina
Van laag naar hoog sorteren
Veelgestelde vragen over Combikabels
❓Waarom gebruikmaken van een combikabel?

Met een combikabel kun je een enkele kabel gebruiken voor de voeding en het aansturen. Er zijn diverse combi kabels, de ene bijvoorbeeld voor het gemakkelijk onderling verbinden van lichteffecten door de DMX en stroomkabel te combineren. Maar er zijn ook combi kabels waarbij een groot aantal XLR kabels worden gebundeld. Dit worden ook wel multiboxes of snakes genoemd.

🔍 Welke connector heb ik nodig bij een combikabel?

Het soort connector is volledig afhankelijk voor de aansluitingen op het apparaat dat je wilt aansluiten. Een actieve speaker heeft bijvoorbeeld vaak stroom en signaal via een XLR kabel nodig. Met een combikabel hoef je alleen deze kabel te kopen om je actieve speaker te laten werken.

Wat is een combikabel?

Een combikabel is een combinatie van twee verschillende soorten kabels. Zo is het bijvoorbeeld mogelijk dat jouw actieve speaker een combinatie van een XLR kabel en IEC kabel nodig heeft, zowel voor het voeden als aansturen. Met een combikabel is gemakkelijk mogelijk gemaakt zonder dat je twee losse kabels nodig hebt.

Verschillende connectoren

Combikabels kun je voor verschillende apparaten gebruiken. Om te bepalen welke kabel voor jouw apparaat geschikt is, moet je kijken naar het soort connector.

  • Schuko - IEC netstroom en XLR: Een kabel, die stroom en signaal combineert, sluit je bijvoorbeeld aan op je actieve speakers. Deze kabel beschikt over een schuko - IEC netstroom kabel en een XLR m/v signaal/audio kabel.
  • Stage snake: Een stage snake is een combikabel van een XLR kabel en een stageblok met een x-aantal XLR-aansluitingen. Het aantal aansluiting varieert per model.
  • Powercon en XLR: Dit soort combikabel beschikt over een Powercon B - Powercon A netstroom kabel en een XLR (m/v) DMX kabel. Met een kabel die stroom en DMX combineert, kun je gemakkelijk doorlussen van het ene lichteffect naar het andere lichteffect.

Combikabel kopen?

Bij het kopen van een combikabel moet je voornamelijk kijken naar de prijs-kwaliteitverhouding. Over het algemeen geldt vaak: hoe duurder, hoe beter de kwaliteit. Heb je vragen over de beste kabel voor jouw situaties? Onze productspecialisten helpen je graag bij het vinden van de juiste combikabel.

Chatten