Luidsprekerkabels

Luidsprekerkabels zijn kabels die worden gebruikt om een versterker met een passieve speaker te verbinden. De uiteindelijke vorm waarin luidsprekerkabels beschikbaar zijn verschillen. Natuurlijk hebben alle speakerkabels wel hetzelfde doeleinde, namelijk het versterkte signaal naar de speaker toe leiden.

Filteren

Producten 1-24 van 43

Pagina
Van laag naar hoog sorteren
Filteren

Producten 1-24 van 43

Pagina
Van laag naar hoog sorteren

Welke luidsprekerkabels zijn er?

Zoals gezegd zijn er dus diverse soorten luidsprekerkabels. Het onderlinge verschil zit vaak in het soort connectoren waar de luidsprekerkabel over beschikt. Daarnaast is de dikte van een luidsprekerkabel ook verschillend.

De verschillende aansluitmogelijkheden van luidsprekerkabels zoals jack, speakon en open eind zijn de belangrijkste aspecten waarop speakerkabels van elkaar verschillen. De uiteindelijke keuze voor een van deze aansluitmogelijkheden hangt erg af van de apparaten die met elkaar verbonden moeten worden. Zo is het mogelijk dat je speaker enkel een speakon connector als aansluitmogelijkheid heeft. Dan ben je al snel gewezen op een speakerkabel met aan in ieder geval een uiteinde een speakon connector. Het voordeel is wel dat er meerdere configuraties mogelijk zijn bij luidsprekerkabels. Zo kan het ene eind over een andere connector beschikken dan het andere uiteinde van de speakerkabel. Hiermee is connectiviteit tussen verschillende soorten connectoren dus geen probleem.

Dikte luidsprekerkabel

Hoe dik een luidsprekerkabel is kan zoals reeds kort aangehaald ook verschillen. Naast het verschil in prijs bij dikkere luidsprekerkabels is de dikte van de kabel van invloed op de audiokwaliteit. Over het algemeen geldt hoe dikker de speakerkabel is hoe minder weerstand deze kabel zal bieden. Zeker wanneer grotere afstanden overbrugd moeten worden is een lage weerstand van belang. Wanneer er sprake is van te hoge weerstand kan de definitie in de audiokwaliteit ontbreken met een relatief dof geluid als gevolg. Daarnaast is een verlies in vermogen ook een mogelijk gevolg.

100V luidsprekerkabel

100V systemen hebben ook speakerkabel nodig om een versterker met de speakers te verbinden. Hierbij raden we aan te kiezen voor speciale 100V luidsprekerkabel. Het meest noemenswaardige verschil bij deze speakerkabel is de buitenmantel van de kabel. Deze mantel dient als extra beschermingslaag voor de luidsprekerkabel. Op deze luidsprekerkabel staat 100 volt spanning. Dan is deze dubbele veiligheid in de vorm van een buitenmantel wel zo’n fijn idee. Zeker gezien er bij een normale speakerkabel nog wel eens minuscule barstjes voor kunnen komen. Het idee dat niemand zich tijdens het aanraken van deze kabel kan bezeren is dan toch geruststellend.

Luidsprekerkabel kopen?

MaxiAxi heeft een uitgebreid assortiment luidsprekerkabels. Mocht je na het lezen van deze tekst nog vragen hebben over luidsprekerkabels of weet je niet zeker welke kabel je nodig hebt? Neem dan contact op met onze klantenservice. Onze productspecialisten zijn je graag van dienst.

Chatten