Luidsprekerkabels

Met een luidsprekerkabel haal jij geluid uit je speakers. Deze kabels gebruik je om speakers op een versterker aan te sluiten. Een luidsprekerkabel is met name belangrijk voor de signaaloverdracht. In ons kabelassortiment vind je kabels in alle soorten en maten. Kijk daarom goed welke luidsprekerkabel jij nodig hebt.

Meer
Filteren

Producten 1-24 van 46

Pagina
Van laag naar hoog sorteren
Filteren

Producten 1-24 van 46

Pagina
Van laag naar hoog sorteren
Veelgestelde vragen over Luidsprekerkabels
📏 Hoe dik moet mijn luidsprekerkabel zijn?

De dikte van een luidsprekerkabel is van groot belang voor de audiokwaliteit van je speakers. Bij vrijwel elke luidsprekerkabel geldt: hoe dikker de kabel, hoe minder weerstand. Een te hoge weerstand kan ervoor zorgen dat het ten koste gaat van de geluidskwaliteit.

🔝 Wat is de beste luidsprekerkabel?

Er zijn diverse factoren om rekening mee te houden om te bepalen wat de beste luidsprekerkabel is. Zo moet je kijken naar het type connector, de dikte van de luidsprekerkabel en de prijs-kwaliteitverhouding. Op basis van die factoren kun je bepalen wat de beste luidsprekerkabel voor jouw situatie is. 

Wat is een luidsprekerkabel?

Een luidsprekerkabel is een snoer dat wordt gebruikt om een versterker met een passieve speaker te verbinden. Hoewel je in het assortiment van MaxiAxi.com allerlei verschillende soorten luidsprekerkabels hebt, hebben ze allemaal hetzelfde doeleinde. Ze zorgen er allemaal voor dat het versterkte signaal naar de speaker wordt geleid.

Welke speakerkabels zijn er?

Er zijn diverse soorten speakerkabels. Het onderlinge verschil zit ‘m vaak in het soort connectoren waar de speakerkabels over beschikken. 6.3 mm jack, speakon en open eind zijn de belangrijkste connectoren. De uiteindelijke keuze voor een van deze aansluitmogelijkheden hangt erg af van de apparaten die met elkaar verbonden moeten worden. 

Zo is het mogelijk dat je speaker enkel een speakon connector als aansluitmogelijkheid heeft. Dan ben je al snel gewezen op een speakerkabel met aan in ieder geval een uiteinde een speakon connector. Het voordeel is wel dat er meerdere samenstellingen mogelijk zijn bij een luidsprekerkabel. Zo kan het ene eind over een andere connector beschikken dan het andere uiteinde van de speakerkabel. Hiermee is connectiviteit tussen verschillende soorten connectoren dus geen probleem.

Luidsprekerkabel dikte van groot belang

De luidsprekerkabel dikte is van invloed op de audiokwaliteit. Over het algemeen geldt hoe dikker de kabel, hoe minder weerstand luidsprekerkabels zullen bieden. Zeker wanneer grotere afstanden overbrugd moeten worden, is een lage weerstand van belang. Wanneer er sprake is van te hoge weerstand kan de definitie in de audiokwaliteit ontbreken met een relatief dof geluid als gevolg. Daarnaast is een verlies in vermogen ook een mogelijk gevolg. Zoals je hebt gelezen, is de luidsprekerkabel dikte dus zeker van groot belang.

Welke kabellengte heb je nodig?

In ons kabelassortiment vind je allerlei verschillende kabellengtes. Om je een goed beeld te geven van de mogelijkheden sommen we de meest voorkomende lengtes voor je op.

  • 5 meter
  • 10 meter
  • 15 meter
  • 100 meter

100v luidsprekerkabel

Een 100v luidsprekerkabel wordt gebruikt om een versterker met een 100 volt systeem te verbinden. Het meest noemenswaardige verschil is de buitenmantel van deze kabel. Bij een 100v systeem staat er 100 volt aan spanning op de kabel. Die dubbele mantel dient dus als zekerheid dat wanneer iemand de kabel aanraakt deze geen klap van 100 volt krijgt. Bij een normale mantel zou je nog wel eens breukjes kunnen krijgen, waardoor dit gemakkelijker voorkomt. Ook voor brandveiligheid is zo'n dubbele mantel geen overbodige luxe.

Waar moet een luidsprekerkabel aan voldoen?

Een goede luidsprekerkabel moet, zoals je hierboven hebt kunnen lezen, voldoen aan verschillende factoren. Over het algemeen geldt dat een goede luidsprekerkabel voldoende dikte heeft en gemaakt is van hoogwaardige materialen om een ​​goede signaaloverdracht mogelijk te maken zonder signaalverlies of interferentie. Kabels met een te dunne doorsnede kunnen leiden tot een verminderde geluidskwaliteit. Het is dus belangrijk om rekening te houden met de lengte van de kabel. Hoe langer de kabel, hoe groter de kans op signaalverlies. Het is daarom raadzaam om de kabel zo kort mogelijk te houden, maar wel lang genoeg zodat de luidsprekers op de juiste plaats kunnen worden geplaatst. Uiteindelijk hangt de keuze van een goede luidsprekerkabel dus af van verschillende factoren.

Uitgebreid kabelassortiment

MaxiAxi heeft een uitgebreid assortiment luidsprekerkabels. Mocht je na het lezen van deze tekst nog vragen hebben over luidsprekerkabels of weet je niet zeker welke kabel je nodig hebt? Neem dan contact op met onze klantenservice. Onze productspecialisten zijn je graag van dienst.

Chatten