Platenspeler met Audio Technica naald

Met een platenspeler met Audio Technica naald ervaar je jouw vinyl platen als nooit tevoren. Een platenspeler met Audio Technica naald draagt namelijk bij aan een ongekende geluidskwaliteit. De hoge kwaliteit audio die de Audio Technica naald te horen brengt is voor iedere muziekliefhebber een genot.

Filteren
Filteren

7 producten

Van laag naar hoog sorteren
Gefilterd op:
  1. Type naald
    Audio Technica
Filteren

7 producten

Van laag naar hoog sorteren
Veelgestelde vragen over Platenspelers
❓ Wat is een platenspeler?

Een platenspeler is een elektrisch apparaat dat wordt gebruikt om audio-opnamen af te spelen. Vinyl platen worden op de draaitafel van de platenspeler gelegd en met een constante snelheid rondgedraaid. De geluiden worden weergegeven door een naald die langs de spiraalvormige groef van de plaat loopt.

🎼 Wat voor afspeelmogelijkheden zijn er?

De meeste platenspelers uit ons assortiment bieden je de mogelijkheid om platen af te spelen op drie verschillende snelheden namelijk: 33⅓, 45 en 78 toeren. Hierdoor kan je LP's, singles en de oudere 78 toeren platen afspelen. Hierdoor kan je dus je hele collectie probleemloos afspelen

🔈 Heb ik een voorversterker nodig bij mijn platenspeler?

Wanneer boven de RCA-aansluiting op je platenspeler ‘’line-out’’ staat heb je geen phono voorversterker nodig. Staat er ‘’phono-out’’? Dan heb je wel een voorversterker nodig.

🔗 Hoe kan ik een platenspeler verbinden met een soundbar?

Wanneer er een RCA/tulp aansluiting op je soundbar zit sluit je een platenspeler gemakkelijk aan met een tulp kabel. Heeft je soundbar toch andere aansluitingen? Dan heb je waarschijnlijk een converter nodig.

🔛 Hoe verbind je een platenspeler met een Bluetooth speaker?

Hiervoor heb je een platenspeler met bluetooth uitgang nodig (Bluetooth out). Deze platenspelers kunnen het audio signaal doorsturen naar de Bluetooth speaker. Zo kan je via een Bluetooth speaker toch naar je favoriete Vinyl platen luisteren. 

🕐 Hoe lang gaat een naald mee?

Helaas is er geen eenduidig antwoord op deze vraag mogelijk. De levensduur van een naald is namelijk erg afhankelijk van hoe vaak je platen draait. Hoe de platenspeler is afgesteld en hoe je jouw platenspeler en platen onderhoud heeft eveneens invloed op de levensduur. 

Audio Technica 

Het merk Audio Technica is de door de jaren heen uitgegroeid tot een toonaangevend merk in audio-oplossingen. Het van oorsprong Japanse bedrijf is in 1962 begonnen met het fabriceren van elementen voor platenspelers. Hierdoor is Audio Technica onlosmakelijk verbonden met de platenspeler industrie en zijn platenspelers met een Audio Technica naald een begrip geworden in de muziekindustrie.

De voordelen van platenspeler met Audio Technica naald

Voor je overgaat tot het aanschaffen van een platenspeler is het belangrijk dat je je eerst goed verdiept in het type platenspeler en de verschillende elementen en naalden die verkrijgbaar zijn zoals de Audio Technica naald. Misschien wel het allerbelangrijkste onderdeel van een platenspeler is de naald. Deze naald leest als het ware de informatie die op de plaat staat. De naald beweegt zich door de groeven van de plaat en vangt bepaalde trillingen op terwijl dit gebeurt. De trilling van de naald wordt door het element dat aan het uiteinde van de toonarm van een platenspeler te vinden is omgezet in een elektrisch signaal. De kwaliteit van de naald en het element hebben erg veel invloed op de geluidskwaliteit.

Audio Technica produceert elementen die van erg hoge kwaliteit zijn. Doordat dit belangrijke onderdeel van de platenspeler van dusdanige kwaliteit is, ben je verzekerd van erg goede geluidskwaliteit. Ben je dus een echte vinyl liefhebber die uren wil wegdromen tijdens het luisteren van muziek. Dan adviseren we je om te kiezen voor een platenspeler met Audio Technica naald.

Platenspeler met Audio Technica naald kopen

Heb je jouw favoriete platenspeler met Audio Technica naald gevonden? Bestel dan direct je platenspeler met Audio Technica naald bij MaxiAxi.com. Bestel op maandag tot en met vrijdag voor 23:59 en ontvang je bestelling morgen al in huis. Heb je toch nog een vraag? Neem dan direct contact op met één van onze productspecialisten. Zij helpen je graag bij het vinden van de perfecte platenspeler of één van onze andere producten uit de Home & HiFi-categorie.

Chatten