Platenspeler hout

Een houten platenspeler biedt je precies de uitstraling die je zoekt. Een platenspeler hout wordt naast het draaien van platen ook veel gebruikt als interieuraccessoire. Maak je veel gebruik van natuurlijke tinten of heb je bijvoorbeeld houten meubels in huis staan? Dan wil je natuurlijk het liefst een platenspeler hout voor een perfecte match. Een houten platenspeler maakt de inrichting van je huis niet alleen compleet maar zorgt er ook voor dat je naar je favoriete vinyl platen kan luisteren. Naast goede looks van een houten platenspeler geniet je dus ook van uren luisterplezier.

Filteren
Filteren

Producten 1-24 van 48

Pagina
Van laag naar hoog sorteren
Gefilterd op:
  1. Materiaal
    Hout
Filteren

Producten 1-24 van 48

Pagina
Van laag naar hoog sorteren
Veelgestelde vragen over Platenspelers
❓ Wat is een platenspeler?

Een platenspeler is een elektrisch apparaat dat wordt gebruikt om audio-opnamen af te spelen. Vinyl platen worden op de draaitafel van de platenspeler gelegd en met een constante snelheid rondgedraaid. De geluiden worden weergegeven door een naald die langs de spiraalvormige groef van de plaat loopt.

🎼 Wat voor afspeelmogelijkheden zijn er?

De meeste platenspelers uit ons assortiment bieden je de mogelijkheid om platen af te spelen op drie verschillende snelheden namelijk: 33⅓, 45 en 78 toeren. Hierdoor kan je LP's, singles en de oudere 78 toeren platen afspelen. Hierdoor kan je dus je hele collectie probleemloos afspelen

🔈 Heb ik een voorversterker nodig bij mijn platenspeler?

Wanneer boven de RCA-aansluiting op je platenspeler ‘’line-out’’ staat heb je geen phono voorversterker nodig. Staat er ‘’phono-out’’? Dan heb je wel een voorversterker nodig.

🔗 Hoe kan ik een platenspeler verbinden met een soundbar?

Wanneer er een RCA/tulp aansluiting op je soundbar zit sluit je een platenspeler gemakkelijk aan met een tulp kabel. Heeft je soundbar toch andere aansluitingen? Dan heb je waarschijnlijk een converter nodig.

🔛 Hoe verbind je een platenspeler met een Bluetooth speaker?

Hiervoor heb je een platenspeler met bluetooth uitgang nodig (Bluetooth out). Deze platenspelers kunnen het audio signaal doorsturen naar de Bluetooth speaker. Zo kan je via een Bluetooth speaker toch naar je favoriete Vinyl platen luisteren. 

🕐 Hoe lang gaat een naald mee?

Helaas is er geen eenduidig antwoord op deze vraag mogelijk. De levensduur van een naald is namelijk erg afhankelijk van hoe vaak je platen draait. Hoe de platenspeler is afgesteld en hoe je jouw platenspeler en platen onderhoud heeft eveneens invloed op de levensduur. 

Verschillende kleuren platenspeler hout

In ons assortiment platenspelers hout kan je terecht voor allerlei verschillende soorten houten platenspelers. Hierdoor kan je kiezen tussen een platenspeler hout met een lichte kleur hout of donkerbruin hout. Zo is het makkelijker een platenspeler hout te vinden die het beste past bij jouw inrichting. Een platenspeler moet natuurlijk goed klinken, maar het is minstens zo belangrijk dat deze er mooi uit ziet. Het hout geeft de platenspeler een unieke en luxe uitstraling waardoor de platenspeler hout in iedere ruimte opvalt.

Het geluid van een houten platenspeler

De looks van een houten platenspeler zijn dus erg goed, maar de geluidskwaliteit die je platenspeler biedt is ook belangrijk. Belangrijke onderdelen zoals de naald van de platenspeler zijn van grotere invloed op de geluidskwaliteit van je platenspeler hout. Het hout heeft overigens geen negatieve invloed op het geluid, de keuze voor een houten platenspeler moet je dus voornamelijk baseren op de looks.

Per model houten platenspeler verschilt de kwaliteit van de componenten die worden gebruikt. Wanneer je een model kiest met hoogwaardige componenten zal de geluidskwaliteit natuurlijk beter zijn dan de kwaliteit van een goedkope houten platenspeler.

Platenspeler hout kopen

Heb je jouw favoriete platenspeler hout gevonden? Bestel dan vandaag nog je favoriete platenspeler voor de allerlaagste prijs bij MaxiAxi.com en geniet de prachtige klanken gecombineerd met een unieke, houten, uitstraling. Heb je nog vragen over de platenspeler hout? Neem dan gerust contact op met een van onze productspecialisten. Zij helpen je graag de beste platenspeler of andere hifi audio te vinden die het best aansluiten op jouw wensen.

Chatten