Gitaren

Ben je op zoek naar een gitaar, maar weet je niet precies welk type het beste bij je past? We helpen je graag met het vinden van de perfecte gitaar. In ons assortiment kan je terecht voor allerlei verschillende soorten gitaren. Ga je voor akoestisch of elektrisch? En welke kleur past het best bij je? Kies je favoriet en ga het muzikale avontuur aan!

Filteren

Producten 1-24 van 107

Van laag naar hoog sorteren
Filteren

Producten 1-24 van 107

Van laag naar hoog sorteren
Veelgestelde vragen over Gitaren
🎸 Wat voor gitaar moet ik kopen?

Welke type gitaar je nodig hebt hangt voornamelijk af van de muziek die je wilt gaan spelen. Ben je van plan om de wat rustigere nummers te spelen? Dan is een akoestische gitaar de juiste keus. Voor de snellere nummers kan je beter kiezen voor een elektrische gitaar. Het is niet zo dat een akoestische gitaar gemakkelijker te spelen is dan een elektrische gitaar.

❓ Wat is het verschil tussen een elektrische en akoestische gitaar?

Bij een akoestische gitaar is de klankkast hol, hierdoor krijg je een mooi vol geluid. Bij een elektrische gitaar heb je geen klankkast maar sluit je de gitaar aan op een versterker. Hierdoor heb je bij een elektrische gitaar de mogelijkheid om eindeloos te variëren. Dit geldt niet voor de akoestische gitaar.

🎓 Hoe stem je een gitaar?

Het stemmen van een gitaar kan je doen door aan de stemmechanieken te draaien waardoor je de spanning van de snaar kunt wijzigen. Het stemmen van een gitaar kan ontzettend lastig zijn. Elke snaar moet op een andere toonhoogte worden gespannen. Door een snaar strakker te draaien vergroot je de spanning die op een snaar komt te staan waardoor de klank hoger wordt. Voor de beginner is het 'op het gehoor' stemmen veel te lastig en daarvoor zijn er stemapparaatjes die je kunnen helpen.

Ontstaan gitaren

Gitaren hebben een rijke geschiedenis die ver terug in de tijd gaan. In de prehistorie werd er namelijk al gebruik gemaakt van snaarinstrumenten om geluid of muziek te maken. Uiteindelijk is de gitaar door de Arabieren geïntroduceerd in Europa. Daarna is er in de jaren dertig ook de elektrische gitaar toegevoegd waardoor de mogelijkheden nu enorm zijn.

Welke soorten gitaren zijn er?

Tijdens je zoektocht heb je vast al gezien dat er twee verschillende soorten gitaren zijn, namelijk de elektrische en de akoestische gitaar. Het is daarom erg belangrijk dat je voor jezelf nagaat welk type jij wilt gaan gebruiken. Wil je de wat snellere pop- en rocknummers gaan spelen? Dan past een elektrische gitaar het best bij je wensen. Kies je voor de langzamere nummers met een natuurlijke klank? Dan adviseren we een akoestische gitaar te nemen. Binnen deze twee soorten kan je ook weer kiezen tussen verschillende varianten in gitaren, onder de akoestische gitaar vallen bijvoorbeeld weer de Western en Spaanse gitaar.

Wat voor een gitaar moet ik kopen?

Dit is een veel gestelde vraag waar we je niet een eenduidig antwoord op kunnen geven. Allereerst, het maakt niet uit met welk type je begint. Het is dus niet zo dat de akoestische variant makkelijker is als de elektrische variant. Daarom is het belangrijk dat je voor jezelf nagaat welke muziekstijl het best bij je past. Kies je voor elektrisch? Dan heb je als voordeel dat je eindeloos kunt variëren in geluiden en in diverse soorten gitaren. Daarentegen geeft de akoestische variant een natuurlijk geluid waarbij je akkoorden een mooie volle klank hebben. Dit type is daarom perfect te gebruiken ter ondersteuning van zang.

Gitaar voor beginners en kinderen

Gitaren zijn verkrijgbaar in allerlei soorten, maten en kleuren. Daarbij is het prijsverschil ook enorm. Als starter wil je natuurlijk niet duizenden euro’s uitgeven. Daarom kan je in ons assortiment terecht voor allerlei gitaren voor beginners maar ook zeker voor gevorderden. Onze gitaren zijn zeer geschikt voor kinderen vanaf 10 jaar. Heb je een toekomstige superster die nog jonger is? Dan adviseren wij een Ukelele. Dit type is namelijk een stuk compacter waardoor je deze gemakkelijker meeneemt en vast kan houden.

Waar moet je beginnen?

Als je net begint dan lijkt het allemaal ontzettend moeilijk. Het is daarom belangrijk dat je je beseft dat oefening de sleutel tot het succes is. We raden je daarom aan om je verder te verdiepen en wellicht zelfs lessen te nemen. Je kan bijvoorbeeld allerlei handige instructievideo’s vinden op Youtube. Door regelmatig te oefenen merk je al snel dat het allemaal makkelijker en leuker wordt.

Hoe stem je een gitaar?

Het stemmen van je gitaar is erg belangrijk. Als beginner heb je dit zeker nog niet onder de knie. Daarom krijg je bij al onze gitaren een speciaal stemapparaat. Hierdoor is het stemmen van je gitaar een eitje en hoef jij je alleen maar bezig te houden met het spelen van je favoriete nummers.

De beste gitaren koop je bij MaxiAxi

Bij MaxiAxi kan je terecht voor alles wat met betaalbaar licht & geluid te maken heeft, waaronder gitaren. Heb je een keuze gemaakt? Dan hoef je alleen nog maar een bestelling te plaatsen. Bestellingen die geplaatst zijn op maandag tot en met vrijdag voor 22:00 worden de volgende dag al geleverd.

Heb je nog vragen over onze gitaren? Dan kan je per telefoon, e-mail en zelfs chat contact met onze productspecialisten opnemen.

Chatten