Gitaren

Gitaren zijn misschien wel de populairste instrumenten ter wereld. Vrijwel iedereen heeft er ooit van gedroomd om goed gitaar te kunnen spelen. Bij MaxiAxi kan je terecht voor diverse modellen gitaren. Dankzij een uitgebreid aanbod gitaren voor beginners is het leren spelen nog nooit zo dichtbij geweest. Kies een van je favoriete gitaren en ga het muzikale avontuur aan!

Meer
Filteren

Producten 1-24 van 104

Van laag naar hoog sorteren
 1.  

 2.  

 3.  

Filteren

Producten 1-24 van 104

Van laag naar hoog sorteren
Veelgestelde vragen over Gitaren
🔝 Welke gitaar is het best voor beginners?

Het maakt niet zoveel uit of je nou met een elektrische of akoestische gitaar begint. Het is vooral belangrijk dat jij kiest voor een gitaar die het best past bij de muziekstijlen die je graag wil spelen.

🔢 Hoeveel snaren heeft een gitaar?

Veruit de meeste gitaren hebben 6 snaren. Er zijn echter ook modellen die meer snaren hebben zoals 7, 8 of 12 snaren. Voor de meeste gangbare muziek wordt de 6 snarige gitaar het meeste gebruikt.

🎓 Hoe stem je een gitaar?

Je stemt de gitaar door aan de stemmechanieken te draaien. Daarmee wijzig je de spanning van de snaar. Het stemmen van een gitaar kan in het begin ontzettend lastig zijn. Elke snaar moet op een andere toonhoogte worden gespannen. Door een snaar strakker te draaien vergroot je de spanning die op een snaar komt te staan waardoor de klank hoger wordt. Voor de beginner is het 'op het gehoor' stemmen vaak te lastig en daarvoor zijn er stemapparaatjes die je kunnen helpen.

🕑 Hoe snel kun je gitaar leren spelen?

Je kan de basis van het gitaar spelen vrij snel leren. Met 3 simpele akkoorden kan je al heel veel popnummers spelen. Wanneer je echt goed wil worden zal je echter veel moeten oefenen en dit kost natuurlijk wel aardig wat tijd.

Soorten gitaren

Gitaren zijn er in heel veel soorten en maten. In de basis worden gitaren opgedeeld in twee verschillende categorieën, namelijk de akoestische gitaar en de elektrische gitaar. Wanneer je gitaar wil leren spelen zal je direct voor de keuze tussen de elektrische gitaar of akoestische gitaar staan. We adviseren om je keuze te baseren op de muziek die je het liefst wil gaan spelen. Luister je veel naar rustige muziek of pop muziek waarin veel akoestische gitaar wordt gebruikt? Kies als beginner dan voor de akoestische gitaar. Hou je meer van elektrische gitaarmuziek zoals rock? Kies dan voor de elektrische gitaar. Om je een goed beeld te geven van wat welke soort gitaar precies is leggen we het kort uit:

 • Elektrische gitaar: De elektrische gitaar is een soort gitaar waarbij er geen grote klankkast aanwezig is voor de versterking van het geluid. Het versterken van het geluid van de snaren gebeurt namelijk met behulp van ingebouwde elementen. Deze elementen zetten de trillingen van de snaren om in een elektrisch signaal. Dit signaal wordt vervolgens weer uitversterkt door een gitaarversterker. De elektrische gitaar heeft hierdoor een veelzijdige en unieke sound die in vele muziekgenres wordt gebruikt.
 • Akoestische gitaar: De akoestische gitaar heeft een grote klankkast die voor natuurlijke ‘akoestische’ versterking van het aanslaan van de snaren zorgt. Hierdoor is er dus geen versterker nodig om de akoestische gitaar in veel situaties goed te kunnen horen. De werking van de akoestische gitaar zorgt eveneens voor een unieke en kenmerkende sound die veel geassocieerd wordt met rustigere muziek, country of singer-songwriter muziek.

Naast deze twee soorten gitaren zijn er nog meerdere soorten. Er zijn namelijk vele verschillende modellen elektrische en akoestische gitaren. Zo heb je bij akoestische gitaren bijvoorbeeld nog weer de keuze tussen een western gitaar of een klassieke gitaar. De keuze tussen deze gitaren is afhankelijk van het soort muziek dat je op je gitaar wil gaan spelen. Daarnaast is er een verschil in hoe deze gitaren spelen, de voorkeur voor het speelgemak van een klassieke gitaar kan naast het geluid van de gitaar dus ook een reden om voor dit model gitaar te kiezen.

Wat voor gitaar moet ik kopen?

Welke gitaar je moet kopen is per persoon erg verschillend. Het is een veelgestelde vraag waar we je dus niet een eenduidig antwoord op kunnen geven. We raden je aan om jezelf eerst af te vragen welke muziek je wil gaan spelen. De verschillende modellen gitaren zijn namelijk allemaal geschikt voor andere muziekstijlen. Zo is een akoestische western gitaar bijvoorbeeld erg geschikt voor popmuziek en de spaanse gitaar juist voor echte flamenco muziek. Wanneer je weet welke muziek je het meest zal gaan spelen op de gitaar kan je een keuze te maken. Het is, in tegenstelling tot wat velen denken, niet zo dat een akoestische gitaar makkelijker te bespelen is dan de elektrische gitaar. Kies daarom vooral een gitaar die past bij jouw wensen met betrekking tot looks en muziekstijl.

Beginners gitaren: voor kinderen en volwassenen

Gitaren zijn verkrijgbaar in allerlei soorten, maten en kleuren. Daarbij is het prijsverschil ook enorm. Voor beginners gitaren wil je als starter natuurlijk niet gelijk al te veel geld uitgeven. Daarom kan je in ons assortiment terecht voor allerlei beginners gitaren en zijn er complete sets gemaakt. Zo haal je alles in huis wat nodig is om direct gitaar te gaan spelen. Onze beginners gitaren zijn zeer geschikt voor kinderen vanaf ongeveer 10 jaar. Heb je een toekomstige superster die nog jonger is? Dan kan je in plaats van een beginners gitaar ook kiezen voor een Ukelele. Dit type is namelijk een stuk compacter waardoor je deze gemakkelijker vast kan houden.

Als beginner zal het gitaar spelen eerst nog ontzettend moeilijk lijken. Het is daarom belangrijk dat je je beseft dat oefening de sleutel tot het succes is. We raden je daarom aan om veel te oefenen en wellicht zelfs lessen te nemen. Ook online kan je veel vinden over gitaren. Je kan bijvoorbeeld allerlei handige gitaar instructievideo’s of lessen over akkoorden vinden op Youtube. Door regelmatig te oefenen merk je al snel dat het gitaar spelen makkelijker en leuker wordt. Wanneer je een aantal gitaar akkoorden onder de knie hebt kan je al een grote hoeveelheid pop nummers mee spelen.

Gitaar accessoires Alles wat je nodig hebt


Bij het spelen van gitaar zijn er naast een gitaar nog een aantal gitaar accessoires die je nodig hebt. Vaak zijn de gitaar accessoires die je nodig hebt bij een starterset inbegrepen. We hebben hier een aantal van de belangrijkste benodigdheden opgesomd.

 • Plectrum: Een plectrum wordt erg veel gebruikt door gitaristen. Het is een plat en dun stuk plastic wat wordt gebruikt om de snaren van de gitaar aan te slaan.
 • Gitaarband: Wanneer je staand gitaar wil spelen heb je een gitaarband nodig. Dankzij de gitaarband kan je jouw gitaar gemakkelijk en veilig voor je houden terwijl je speelt.
 • Stemapparaat: Gitaren moeten gestemd worden en het is erg lastig om dit op gehoor te kunnen doen. Het stemapparaat geeft aan of je snaar op de goede toon is gestemd of te hoog of laag. Dankzij deze hulp klinkt je gitaar na het stemmen dus helemaal zoals het hoort.
 • Reserve snaren: Gitaarsnaren slijten in de loop van de tijd maar kunnen helaas ook af en toe breken wanneer je stevig speelt. Een pakje reserve snaren is dus geen overbodige luxe om te voorkomen dat je een tijd niet kan spelen.
 • Gitaarkabel: Voor het aansluiten van een elektrische gitaar of semi-akoestische gitaar op een versterker heb je nog een kabel nodig. De 6.3mm gitaarkabel is hiervoor het best geschikt.
 • Gitaar standaard: Wanneer je klaar bent met gitaarspelen is het wel zo fijn om je gitaar veilig weg te kunnen zetten. Een gitaar standaard is een van de handigste gitaar accessoires die ervoor zorgt dat je gitaar stevig staat en ook nog eens mooi tentoon wordt gesteld.

De beste gitaren koop je bij MaxiAxi

Jouw gitaren koop je bij MaxiAxi. We hebben een uitgebreid assortiment akoestische, elektrische en semi- akoestische gitaren. Heb je een keuze voor een gitaar kunnen maken? Dan hoef je alleen nog maar een bestelling te plaatsen. Bestel je gitaar vandaag nog en ontvang hem razendsnel in huis. Heb je toch nog vragen over gitaren of weet je niet welk model gitaar het meest geschikt is voor jou? Neem gerust contact op met een van onze productspecialisten, zij zullen je van passend advies voorzien.

Chatten