HiFi speakers

HiFi speakers zorgen ervoor dat jij pas écht van series en films kunt genieten, doordat het geluid met de beste audiokwaliteit uit je speakers komt. Maar ook wanneer jij altijd muziek wil luisteren in de beste audiokwaliteit raden we je aan om HiFi speakers te gebruiken. Bekijk snel ons assortiment met HiFi speakers in alle soorten of maten!

Meer
Filteren

Producten 1-24 van 41

Pagina
Van laag naar hoog sorteren
Filteren

Producten 1-24 van 41

Pagina
Van laag naar hoog sorteren
Veelgestelde vragen over HiFi speakers
❓Wat is een HiFi speaker?

Een HiFi speaker is een luidspreker die hoogwaardig geluid produceert. HiFi speakers zorgen ervoor dat het het geluid zo zuiver mogelijk ten gehore wordt gebracht. Een HiFi speaker wordt voornamelijk gebruikt om de audiokwaliteit van films en muziek goed te laten klinken.

📳 Wat is het voordeel van HiFi speakers Bluetooth?

HiFi speakers Bluetooth hebben als grootste voordeel dat je jouw telefoon, laptop of tablet draadloos kunt verbinden. Door je HiFi speakers via Bluetooth te koppelen met jouw audiobron kun je jouw favoriete muziek draadloos streamen, waardoor jij supergemakkelijk geniet van je lievelingsmuziek op je audiosysteem.

🕵 Waar moet je op letten bij HiFi speakers?

Bij het kopen van HiFi speakers is het belangrijk om goed op te letten op verschillende zaken, zoals hoe en waar je ze wilt gebruiken. Uiteraard is het ook handig om rekening met belangrijke technische specificaties als weerstand, wattage en het woofer-formaat.

🔊 Hoeveel Watt moeten mijn HiFi speakers hebben?

Hoeveel wattage jouw HiFi speakers moeten hebben, is niet in 1 korte zin samen te vatten. In de algemene zin geldt vaak: hoe meer watt, hoe hoger het volume. Het volume is echter niet het belangrijkste bij HiFi speakers, omdat je met HiFi speakers vrijwel altijd voor de beste geluidskwaliteit gaat in plaats van het volume.

💪 Wat zijn goede HiFi speakers?

Wat voor jou goede HiFi speakers zijn, hangt van verschillende factoren af. Het is daarom belangrijk om goed te kijken naar jouw wensen, zodat je zeker weet dat je HiFi speakers op je wensen aansluiten. Ga bijvoorbeeld na waar jij je HiFi speakers voor wilt gebruiken en hoeveel vermogen jij nodig denkt te hebben.

💸 Wat kosten HiFi speakers?

De prijs van HiFi speakers varieert per type en ligt tevens aan de mogelijkheden van de luidsprekers. Op MaxiAxi.com variëren de prijzen van een paar tientjes tot een paar honderd euro, maar die prijzen veranderen constant door de steeds vernieuwende functies en hardware van HiFi speakers.

Waar staat HiFi voor?

HiFi is een afkorting van High Fidelity en staat letterlijk vertaald voor de hoge betrouwbaarheid van geluid. HiFi speakers zijn uitermate geschikt om geluid kraakhelder ten gehore te brengen. Bij dit type speakers geniet je simpelweg van de beste geluidskwaliteit bij bijvoorbeeld je favoriete muziek, film of serie. 

Verschil tussen HiFi speakers en ‘gewone’ luidsprekers

HiFi speakers zorgen er dus voor dat het geluid zo zuiver mogelijk overgebracht wordt. Het gaat bij HiFi speakers niet om het maximale volume, maar om het waarborgen van de zuiverheid en kwaliteit van het geluid. Over het algemeen zijn HiFi speakers vooral geschikt om bijvoorbeeld muziek te luisteren in je woonkamer of hobbyruimte. Bij huisfeestjes is het doorgaans beter om ‘gewone’ luidsprekers te gebruiken, omdat je vaak een hoger volume nodig hebt.

Is er een versterker nodig?

Over het algemeen hebben HiFi speakers wel een versterker nodig, maar dat kun je achterhalen door te kijken of het actieve of passieve speakers zijn. Een uitleg van het verschil tussen actieve en passieve speakers vind je in het door ons geschreven blog. Bij actieve speakers heb je de beschikking over een ingebouwde versterker, terwijl passieve luidsprekers een losse versterker nodig hebben.

Soorten HiFi luidsprekers

HiFi luidsprekers is een verzamelnaam voor luidsprekers die als doel hebben om kwalitatief zuiver geluid over te brengen. Uiteraard vind je in ons ruime assortiment allerlei soorten HiFi luidsprekers. We hebben de drie meest voorkomende soorten van HiFi speakers voor je opgesomd.

  • Satelliet speakers: Satelliet speakers zie je voornamelijk terug in home cinema sets. Door het compacte formaat worden satelliet speakers vaak aan de muur bevestigd. Hierdoor is het bijvoorbeeld mogelijk om de luidsprekers achter je bank aan de muur te monteren, zodat je tijdens een film omringd wordt door muziek of geluid.
  • Boekenplank speakers: Boekenplank speakers worden vooral gebruikt om te genieten van muziek in de beste audiokwaliteit. Boekenplank speakers zijn relatief klein van formaat en kunnen daardoor gemakkelijk op of in een kast geplaatst worden.
  • Zuilspeakers: Zuilspeakers zijn de grootste HiFi luidsprekers van de drie en vallen daardoor ook het meest op. Zuilspeakers worden vrijwel altijd naast de televisie geplaatst. Doordat ze meerdere speakers onder elkaar hebben, weet je zeker dat je geniet van de optimale geluidskwaliteit.

Wanneer gebruik je een HiFi speaker set?

Een HiFi speaker set kun je in verschillende situaties gebruiken. Ten eerste gebruik je ze om jouw lievelingsmuziek in de hoogst mogelijke geluidskwaliteit te luisteren. Er zijn ontzettend veel manieren om muziek te luisteren, maar telefoons of laptops halen nooit de kwaliteit van een goede HiFi speaker set. Goede geluidskwaliteit vormt simpelweg de basis van jouw muzikale genot.

Ten tweede kun je met een HiFi speaker set de perfecte bioscoopervaring creëren. Met twee zuilspeakers, twee satelliet speakers, 1 center speaker en een subwoofer weet je zeker dat je de ideale thuisbioscoop hebt. Die combinatie van speakers wordt ook wel een home cinema set genoemd. Door de luidsprekers op de juiste plek in je kamer te positioneren, ervaar je de film alsof je er zelf midden in zit. Tot slot kan er op je HiFi speakers ook een oude platenspeler of cd-speler aangesloten worden. Hierdoor kun je jouw favoriete Lp's of CD’s ook via jouw HiFi speaker set laten klinken. 

Aandachtspunten bij HiFi speakers

De keuze voor de juiste HiFi speakers is niet gemakkelijk doordat je moet kijken naar allerlei verschillende facetten. Om je te helpen bij het kiezen welk model het beste op jouw wensen aansluit, hebben we een aantal belangrijke aandachtspunten voor je op een rijtje gezet.

Vermogen (Watt)

HiFi speakers moeten over het algemeen aangestuurd worden door een versterker, omdat verreweg de meeste modellen passief zijn. Kortom, je hebt een versterker nodig die bij de luidspreker past. Zorg ervoor dat het vermogen van je versterker bij de luidspreker past. De match tussen een speaker en versterker hoeft niet altijd honderd procent te zijn, maar een versterker met te veel of te weinig vermogen kan ervoor zorgen dat je je speaker opblaast. Hoeveel watt je nodig hebt, verschilt en heeft wel enige uitleg nodig. Heb jij al een versterker en vraag je je af welke speakers jij erop kunt aansluiten? Lees dan dit blog! Ben je juist op zoek naar de juiste versterker voor jouw huidige set met HiFi speakers? Lees er dan alles over in dit blog!

Woofer formaat

Het woofer formaat geeft aan hoe groot de woofer (of woofers) van HiFi speakers zijn. Over het algemeen geldt: hoe groter de woofer, hoe beter deze de lage tonen weer zal geven. Een bijkomend voordeel van een grotere woofer is dat deze vaak meer vermogen aan kunnen, waardoor het maximale volume omhoog gaat. Ben jij iemand die de muziek af en toe flink opendraait en wil je echt uitpakken voor een feestje? Dan zijn HiFi speakers vaak niet de juiste keuze. In dat geval is een actieve of passieve speaker, die vaak een hoger volume kan produceren, een betere keuze.

Weerstand

Bij het aansluiten van je speakers op een versterker is het van groot belang te kijken hoeveel weerstand (Ohm) jouw versterker aan kan. Als je een luidspreker hebt die meer weerstand biedt dan jouw versterker aan kan, zal dit tot schade leiden. Voor de meeste HiFi speakers geldt dat ze 8 Ohm weerstand bieden. Wanneer je speakers een weerstand van 8 Ohm bieden, is er doorgaans weinig om je druk over te maken omdat vrijwel alle versterkers overweg kunnen met 8 Ohm speakers. Bieden je HiFi speakers 4 Ohm weerstand? Dan moet je een versterker zoeken die met minstens 4 Ohm weerstand overweg kan. Voor een precieze uitleg van weerstand en impedantie raden we je aan om de blogs die we hierboven, onder het kopje ‘vermogen’, benoemden door te lezen.

Wat is de beste HiFi speaker?

Regelmatig komen er vragen binnen over de beste HiFi speaker, maar dat is voor ons niet eenvoudig te zeggen. Met HiFi speakers kun je namelijk alle kanten op zoals je in de bovenstaande tekst hebt kunnen lezen. Zo heb je te maken met weerstand (impedantie), wattage en het gebruik. Wat dus de beste HiFi speaker voor jou is, hangt af van je eigen wensen.

HiFi speakers kopen

Je hebt nu alle informatie die je moet weten om HiFi speakers te kopen, maar het kan uiteraard voorkomen dat je alsnog vragen hebt. Stel je vragen gerust aan onze productspecialisten, die elke dag voor je klaarstaan om je te helpen, zodat jij de juiste informatie hebt om HiFi speakers te kopen.

Chatten