HiFi luidsprekers

Je kunt pas écht van muziek genieten als het geluid zo natuurlijk mogelijk uit je speakers komt. Om dit te bewerkstelligen is het aan te raden om HiFi luidsprekers te gebruiken.

Filteren

Producten 1-24 van 61

Pagina
Van laag naar hoog sorteren
Filteren

Producten 1-24 van 61

Pagina
Van laag naar hoog sorteren

Waar staat HiFi voor?

HiFi is een bekende term op het gebied van geluid, maar waar staat deze term eigenlijk voor? HiFi staat voor High Fidelity, dit wil zeggen dat er bij het afspelen van het geluid weinig vervorming ontstaat, wat zorgt dat de kwaliteit dicht bij het origineel blijft. Een HiFi luidspreker, ook wel hifi speaker genoemd, weet dus bijna de studiokwaliteit van het nummer te evenaren.

Wat is het verschil tussen een HiFi luidspreker en een gewone luidspreker?

Bij MaxiAxi kan je terecht voor een ruim assortiment luidsprekers maar wat is nou het verschil tussen HiFi luidsprekers en gewone luidsprekers? HiFi luidsprekers hebben als doel om het geluid zo zuiver mogelijk over te brengen, het gaat hier dus niet zozeer om het volume maar om de zuiverheid en kwaliteit van het geluid. Dit wil overigens niet zeggen dat HiFi luidsprekers niet een flink volume kunnen produceren! De normale speaker is simpelweg gemaakt om het geluid krachtig over te brengen waardoor de kwaliteit in de meeste gevallen wat minder wordt.

Wat is het verschil tussen HiFi luidsprekers en studio monitors?

In feite hebben beide soorten luidsprekers hetzelfde doel, namelijk het zo zuiver en natuurgetrouw mogelijk weergeven van het geluid, toch zit er een verschil tussen deze twee soorten. Een HiFi luidspreker wordt gebruikt voor het luisteren naar muziek of voor geluid bij films of games. Een studio monitor wordt gebruikt in een studio tijdens het produceren van muziek. Een studio monitor staat vaak dichtbij andere apparatuur en is daarom vaak magnetisch afgeschermd. Tevens zijn veel studio monitor speakers actief (of een combinatie van actief / passief) terwijl HiFi luidsprekers over het algemeen juist passief zijn. Ook qua uiterlijk zie je vaak een opvallend verschil. De HiFi luidspreker is vaak afgewerkt met een (afneembaar) geluid doorlatend stof terwijl je bij de studio monitor speakers direct op de speaker / woofer kijkt.

Uit welke HiFi luidsprekers kan je kiezen?

HiFi luidsprekers is een verzamelnaam voor luidsprekers die een kwalitatief zuiver geluid overbrengen, de drie meest voorkomende soorten zijn:

  • De satellietluidspreker, Dit is het kleinste formaat luidspreker, deze zie je voornamelijk terug in home cinema sets. Dit kleine formaat leent zich perfect om te bevestigen aan de muur, bijvoorbeeld achter je bank en zorgt zo dat je omringd wordt door muziek of geluid van jouw gekozen film.
  • De boekenplankluidspreker is het midden formaat welke voornamelijk gebruikt wordt voor het luisteren naar muziek. Zoals de naam het al verklapt heeft deze luidspreker een compact formaat zodat deze gemakkelijk in een kast geplaatst kan worden.
  • De zuilluidspreker is de grootste van de drie en valt daardoor ook het meest op. Dit zijn de hogere luidsprekerkasten die je vaak naast de tv ziet staan. In deze luidsprekerkast zitten meerdere speakers voor een optimale geluidskwaliteit.

Heb ik een wel een HiFi luidspreker nodig?

Er zijn ontzettend veel manieren om muziek te luisteren, je kan het bijvoorbeeld afspelen via de speaker van je telefoon of laptop maar deze speakers halen echter nooit de kwaliteit van een goede HiFi luidspreker. Een goede luidspreker is eigenlijk de basis van jouw muzikale genot, een echte aanrader dus! Twijfel je toch nog? Probeer het dan thuis eens uit, je hebt tenslotte 30 dagen retourecht.

Wanneer gebruik je HiFi luidsprekers?

Een HiFi luidsprekers gebruik je als je echt wilt kunnen genieten van jouw favoriete muziek. Deze speakers zie je daarom voornamelijk terug in de huiskamer. Naast het luisteren van muziek kan je HiFi luidsprekers ook perfect gebruiken om nog meer van je favoriete film of serie te genieten. Creëer thuis de perfecte bioscoopervaring! Naast HiFi boekenplankluidsprekers kan je bij ons ook terecht voor echte home cinema sets. Bij een goede home cinema opstelling moet je rekening houden met minimaal twee HiFi luidsprekerzuilen, twee satellietluidsprekers en een subwoofer. Door de luidsprekers op de juiste plek in je kamer te positioneren zorg je dat je in het middelpunt van het geluid zit. Je ervaart de film daardoor alsof je er zelf in speelt.

Waar moet je opletten bij een HiFi luidspreker?

Er zijn ontzettend veel HiFi luidspreker te koop in verschillende prijsklassen. Dit maakt het lastig om te kiezen welke luidspreker aansluit op jouw wensen. Om het jou gemakkelijk te maken hebben wij een aantal belangrijke termen uitgelicht die jou kunnen helpen bij het vinden van de juiste HiFi luidspreker.

 

 

Vermogen (Watt)

Elke speaker, ongeacht het formaat, moet worden aangestuurd door een versterker. Bij een actieve speaker is de versterker in de speaker ingebouwd maar zoals we al aangaven zijn verreweg de meeste HiFi luidsprekers passief. Kortom, je hebt er een losse versterker voor nodig. Zorg ervoor dat het vermogen van je versterker bij de luidspreker past. Deze match hoeft niet 100% te zijn maar een hele lichte, kleine versterker gebruiken voor het aansturen van een grote HiFi zuilluidspreker met veel vermogen heeft echt geen zin. Hoeveel Watt je nodig hebt is overigens een lastig te beantwoorden vraag. Over het algemeen kan je zeggen; hoe meer Watt, hoe hoger het volume. Desondanks is het Wattage niet iets waar je je blind op moet staren. Bij een HiFi luidspreker gaat het immers om de geluidskwaliteit.

Woofer formaat

Het woofer formaat geeft aan hoe groot de woofer (of woofers) van de speaker zijn. De woofer zorgt voor de lage tonen en hiervoor heb je geluidsdruk nodig. Kortom, hoe groter de woofer, hoe lager de bassen zullen worden. Bijkomend voordeel van een grotere woofer is dat deze vaak ook meer vermogen kunnen hebben waardoor het maximale volume omhoog gaat. Ben jij iemand die de muziek af en toe flink opendraait? Dan zijn HiFi luidspreker van 8 tot 10 inch zeker de moeite waard. Ben jij meer een stille genieter en hoeft het niet zo hard? Dan raden wij jou aan te kijken naar HiFi luidspreker met een woofer formaat van 4 tot 6,5 inch. Wil je echt gaan flink uitpakken op voor een feestje? Dan is een HiFi luidspreker wellicht niet de juiste keuze. In dat geval is een actieve of passieve speaker die meer voor het hogere volume gemaakt is een betere keuze.

Wat is impedantie?

Impedantie wordt ook wel de weerstand van een luidspreker genoemd. Deze impedantie wordt weergegeven op basis van Ohm. Het is van groot belang dat je voor het aansluiten van je speakers goed kijkt naar hoeveel impedantie je versterker aan kan. Als je een luidspreker met een lagere weerstand hebt dan kan dit tot schade leiden.

Wat is het verschil tussen 2-weg, 3-weg en 4-weg luidsprekers?

Tijdens je zoektocht naar de perfecte HiFi luidsprekerset heb je het vast al eens zien staan, 2-weg, 3-weg of 4-weg. Deze term geeft in feite aan over hoeveel speakers het geluid verdeeld wordt. Bij een 2-weg luidspreker wordt het geluid verdeeld over een woofer en een tweeter. De woofer geeft de lagere frequenties weer en de tweeter de hogere frequenties. Bij een 3-weg systeem wordt het geluid verdeeld over een woofer (lage frequenties) een middentoner (midden frequenties) en tweeter (hoge frequenties). Bij een 4-weg systeem wordt het geluid verdeeld over een subwoofer (allerlaagste tonen), woofer (lage tonen), middentoner (middentonen) en tweeter (hoge tonen). Je hoeft je overigens geen zorgen te maken over de verdeling van het geluid. Een intern scheidingsfilter zorgt er namelijk voor dat het aangeboden full-range signaal verdeeld wordt zodat elke speakerunit de juiste frequenties aangeboden krijgt.

HiFi luidsprekers voor installatie of inbouw

Naast luidsprekers voor thuis kan je ook kiezen voor installatie luidsprekers. Deze luidsprekers kom je voornamelijk tegen in bijvoorbeeld de supermarkt, wachtruimtes en kantoren. Naast luidsprekers voor buiten zijn er ook vochtbestendige varianten die zich perfect lenen voor in de tuin, bij het zwembad of bij het terras. Deze luidsprekers zijn niet gemaakt om ontzettend veel volume te produceren maar om een omgeving te voorzien van een leuk achtergrondmuziekje. Indien je meerdere ruimtes wilt voorzien van muziek en zelf wilt bepalen wat het volume per ruimte is raden we je aan om te kijken naar 100 volt speakers.

Wat is nou een goede HiFi luidspreker?

We krijgen vaak de vraag wat nou een goede HiFi luidspreker is. Allereerst is het belangrijk om te weten dat je met een HiFi luidspreker alle kanten op kunt. Je kunt een HiFi luidspreker kopen voor een paar tientjes maar ook voor een paar honderd euro. Hier zit natuurlijk verschil in, de vraag is echter hoe erg jij dit verschil zult merken. Wij adviseren voor goede en betaalbare HiFi luidsprekers de luidsprekers van voornamelijk Fenton. Maar ook SkyTec, en Power Dynamics hebben een mooi assortiment HiFi luidsprekers. Al deze merken genieten van een ontzettend mooie prijs / kwaliteit verhouding. Twijfel je nog? Zoals altijd krijg je bij ons 30 dagen retourrecht en maar liefst 2 jaar garantie! Er is dus geen reden om te twijfelen, probeer het gewoon en je zult verstelt staan.

HiFi luidsprekers kopen

Je hebt alles doorgelezen en bent tot de conclusie gekomen dat het tijd is voor een set goede HiFi luidsprekers. Bij MaxiAxi kan je altijd terecht voor ontzettend veel scherpe HiFi luidspreker aanbiedingen. Naast dat wij jou altijd de laagste prijs bieden kan je bij ons ook terecht voor een garantie van maar liefst 2 jaar en een service die gemiddeld hoger dan een 9 scoort! Heb je toch nog een vraag? Neem dan contact op met onze productspecialisten.

Chatten