Stage monitors

Een stage monitor is cruciaal voor een succesvolle live performance. Een stage monitor stelt artiesten en muzikanten in staat om zichzelf en hun bandleden duidelijk te horen. Dit draagt natuurlijk op zijn beurt weer bij aan een beter samenspel. In ons assortiment vind je stage monitors in verschillende soorten en maten. Bestel vandaag en ontvang je bestelling razendsnel!

Meer
Filteren

9 producten

Van laag naar hoog sorteren
Filteren

9 producten

Van laag naar hoog sorteren
Veelgestelde vragen over Stage monitors
❓ Wat is een stage monitor en waarom is het belangrijk?

Een stage monitor is een soort luidspreker die gericht is op de uitvoerenden op het podium, waardoor zij zichzelf en hun mede-bandleden duidelijk kunnen horen tijdens een liveoptreden. Dit is cruciaal voor het eigen spel en het samenspel met je band. Daarnaast zorg je ervoor dat de kwaliteit van de muziek voor zowel de artiesten als het publiek optimaal is.

👀 Hoe kies ik de juiste stage monitor voor mijn behoeften?

Bij het kiezen van een stage monitor is het belangrijk om rekening te houden met de grootte van het podium en je persoonlijke voorkeur voor een stage monitor of in ears. Door op deze twee zaken te letten weet je zeker dat je een geschikte stage monitor vindt.

🔢 Kan ik meerdere stage monitors gebruiken voor een grote band?

Het is gebruikelijk en vaak noodzakelijk om meerdere stage monitors te gebruiken voor grotere bands of voor optredens op grote podia. Dit zorgt ervoor dat alle bandleden zichzelf en de andere leden duidelijk kunnen horen, wat essentieel is voor een strak en coherent samenspel.

✅Hoe kun je feedback problemen met je stage monitor voorkomen?

Feedback kan voorkomen worden door de stage monitors correct te plaatsen, meestal met de luidsprekers gericht weg van de microfoons. Feedback treedt op wanneer het geluid van de luidsprekers teruggevangen wordt door de microfoon en opnieuw versterkt en uitgezonden wordt. Dit creëert een lus die vaak resulteert in een scherp, piepend geluid. Bij stage monitors kan feedback ontstaan als de microfoons te dicht bij de monitors zijn geplaatst of als het volume van de monitors te hoog is ingesteld.

Wat is een stage monitor?

Een stage monitor, ook wel bekend als een vloermonitor, is een speciaal type luidspreker dat op podia wordt gebruikt tijdens live-optredens. Stage monitors staan gericht op artiesten en muzikanten, in tegenstelling tot geluidssystemen op feesten en evenementen. Deze speakers worden natuurlijk alsnog gebruikt, maar zijn naar het publiek gericht. Daardoor is het geluid op het podium erg beperkt (en vertraagd) en heb je dus monitoring nodig. Stage monitors zijn bedoeld om muzikanten en zangers helder te laten horen hoe ze live klinken.

Toepassing

Vloermonitors vinden hun toepassing in een breed scala aan live-optredens, essentieel voor het waarborgen van de beste zangkwaliteit tijdens een optreden. Deze speakers zijn cruciaal voor muzikanten, zangers en sprekers om zichzelf en elkaar duidelijk te horen tijdens optredens. Of het nu gaat om een intiem concert in een kleine zaal, een groot outdoor festival of een kerkdienst, vloermonitors zorgen ervoor dat ieder bandlid precies weet hoe het voor het publiek klinkt.

Actieve of passieve stage monitor

Wanneer je op zoek bent naar de perfecte stage monitor, raden we je aan te gaan voor actieve stage monitors. Je sluit de instrumenten aan op het mengpaneel. Waarvandaan je diverse mixen maakt die weer naar de verschillende monitors worden gestuurd. Actieve stage monitors zijn superhandig als je vaak van plek naar plek reist met je band, omdat je ze razendsnel kunt op- en afbouwen door het plug-and-play systeem. Passieve stage monitors hebben een externe versterker nodig, waardoor ze vooral handig zijn als je een vaste plek hebt waar je optreedt.

Kies het juiste formaat stage monitor

Stage monitors komen in allerlei soorten en maten, elk ontworpen om te voldoen aan de unieke eisen van verschillende omgevingen. Van compacte modellen, perfect voor kleine podia of intieme optredens, tot krachtige, grote exemplaren die de volle kracht van het geluid overbrengen. Kleine monitors zijn ideaal, omdat het minder ruimte in beslag neemt op het podium. Ze zijn makkelijk te verplaatsen en nemen niet veel ruimte in beslag, wat ze perfect maakt voor de wat kleinere podia. Aan de andere kant bieden grotere monitors een diepere bas en meer volume, essentieel voor bands of optredens in grotere zalen.

Stage monitor kopen op MaxiAxi.com

Ben je geïnteresseerd in het kopen van een stage monitor? Bij MaxiAxi.com helpen we je graag bij het vinden van het perfecte model voor jouw behoeften. Onze klantenservice is beschikbaar tussen 09.00 uur en 17.00 uur om al je vragen te beantwoorden en je te adviseren over de beste keuze voor jouw situatie. Neem contact met ons op voor persoonlijk advies en geniet van de beste geluidskwaliteit op jouw volgende optreden. Ontdek ons assortiment en maak je live performance onvergetelijk met de perfecte stage monitor van MaxiAxi.

Chatten