Schuko kabels

De schuko kabel is in de audiovisuele branche een van de meest gebruikte stroomkabels. Schuko is een verkorting voor het Duitse woord Schutz-Kontakt. In het Nederlands vertaald betekent dit beschermingscontact. Het verwijst naar de aardingsconnector waar de schuko kabel over beschikt.

Meer
Filteren

22 producten

Van laag naar hoog sorteren
Filteren

22 producten

Van laag naar hoog sorteren
Veelgestelde vragen over Schuko kabels
🔌 Wat is schuko?

Schuko is een afkorting van het Duitse woord Schutz-Kontakt. De betekenis van schuko is letterlijk beschermingscontact. Een schuko kabel kun je herkennen aan de aardingsclips aan de zijkant van de stekker. Een schuko kabel wordt bijvoorbeeld gebruikt om je actieve speakers op het stopcontact aan te sluiten. De schuko stekker stop je in het stopcontact en de andere connector steek je in de actieve speaker.

❓ Welke schuko kabel heb ik nodig?

Welke schuko kabel jij nodig hebt, is afhankelijk van een aantal verschillende factoren. Zo moet je kijken naar de connector van het apparaat waar je de kabel voor wil gebruiken. Uiteraard moet je ook weten welke lengte je nodig hebt. Afhankelijk daarvan bepaal je welke schuko kabel je nodig hebt. Schuko kabels kunnen voor allerlei verschillende apparaten gebruikt worden, van lichteffecten tot actieve speakers.

Wat is een schuko kabel?

Een schuko kabel is een stroomkabel met aan de ene kant de schuko-stekker voor in het stopcontact en aan de andere kant een uiteinde voor het apparaat dat je wilt aansluiten. Een schuko kabel is te gebruiken voor allerlei verschillende apparaten, van lichteffecten tot speakers.

Verschillende connector types

De typische schuko-connector is type F CEE 7/4 connector. Je kan deze connector herkennen aan de twee aardingsclips aan de zijkanten. Daarnaast is er ook nog de Type E CEE 7/7 connector, dit type connector lijkt veel op de type F connector, maar heeft een gat in het midden van de contactstop voor de aarding. Om te zorgen voor meer compatibiliteit is de Type E/F connector op de markt gebracht. Deze connector beschikt zowel over de aardingsclips als het gat in het midden. 

Schuko kabel kopen

Heb je een (extra) schuko kabel nodig? Bij MaxiAxi bestel je gemakkelijk en snel kabels in alle soorten en maten. Ben je niet helemaal zeker of je voor de juiste schuko kabel kiest? Dan kun je bij onze productspecialisten terecht met je vragen over schuko kabels. In het assortiment van MaxiAxi.com vind je ook powercon of IEC kabels.

Chatten