USB platenspeler

Een USB platenspeler beschikt logischerwijs over een USB-poort, maar dat kan zowel een USB in- of uitgang zijn. In de regel wordt bedoeld dat je met een platenspeler met USB muziek kunt afspelen vanaf een USB-stick. Een superhandige functie! Wanneer je eenmaal je favoriete nummers op een USB-stick hebt staan speel je deze keer op keer eenvoudig af, direct vanaf je platenspeler. Het grote voordeel van een USB-stick is dat er een vrijwel eindeloze hoeveelheid muziek opgeslagen kan worden en je je muziekcollectie letterlijk in je broekzak overal mee naartoe neemt.

Filteren
Filteren

20 producten

Van laag naar hoog sorteren
Gefilterd op:
  1. Afspeelmogelijkheden
    USB stick
Filteren

20 producten

Van laag naar hoog sorteren
Veelgestelde vragen over Platenspelers
❓ Wat is een platenspeler?

Een platenspeler is een elektrisch apparaat dat wordt gebruikt om audio-opnamen af te spelen. Vinyl platen worden op de draaitafel van de platenspeler gelegd en met een constante snelheid rondgedraaid. De geluiden worden weergegeven door een naald die langs de spiraalvormige groef van de plaat loopt.

🎼 Wat voor afspeelmogelijkheden zijn er?

De meeste platenspelers uit ons assortiment bieden je de mogelijkheid om platen af te spelen op drie verschillende snelheden namelijk: 33⅓, 45 en 78 toeren. Hierdoor kan je LP's, singles en de oudere 78 toeren platen afspelen. Hierdoor kan je dus je hele collectie probleemloos afspelen

🔈 Heb ik een voorversterker nodig bij mijn platenspeler?

Wanneer boven de RCA-aansluiting op je platenspeler ‘’line-out’’ staat heb je geen phono voorversterker nodig. Staat er ‘’phono-out’’? Dan heb je wel een voorversterker nodig.

🔗 Hoe kan ik een platenspeler verbinden met een soundbar?

Wanneer er een RCA/tulp aansluiting op je soundbar zit sluit je een platenspeler gemakkelijk aan met een tulp kabel. Heeft je soundbar toch andere aansluitingen? Dan heb je waarschijnlijk een converter nodig.

🔛 Hoe verbind je een platenspeler met een Bluetooth speaker?

Hiervoor heb je een platenspeler met bluetooth uitgang nodig (Bluetooth out). Deze platenspelers kunnen het audio signaal doorsturen naar de Bluetooth speaker. Zo kan je via een Bluetooth speaker toch naar je favoriete Vinyl platen luisteren. 

🕐 Hoe lang gaat een naald mee?

Helaas is er geen eenduidig antwoord op deze vraag mogelijk. De levensduur van een naald is namelijk erg afhankelijk van hoe vaak je platen draait. Hoe de platenspeler is afgesteld en hoe je jouw platenspeler en platen onderhoud heeft eveneens invloed op de levensduur. 

Platenspeler met USB opname

Je kunt ook kiezen voor een platenspeler met USB opname. Dat geeft je de mogelijkheid om je platen te digitaliseren en daarvoor heb je twee opties. Je kunt op de eerste plaats kiezen voor het opnemen op USB-stick. Dit is de simpelste manier want je hebt naast de USB platenspeler verder geen software of technische kennis nodig. Een andere optie is om te kiezen voor een platenspeler met USB-aansluiting, maar daar kom ik straks op terug.

De hierboven genoemde mogelijkheden maken de combinatie van een platenspeler met USB opname ideaal. Je kunt je platen digitaliseren, eventueel opslaan op USB en vervolgens vanaf USB je complete collectie afspelen.

Digitaliseren met een platenspeler USB

Het digitaliseren van je platencollectie op USB met een platenspeler is ontzettend handig, maar je kunt er ook voor kiezen om je platen te digitaliseren en direct als Mp3-bestanden op te slaan op je computer of laptop. Kies dan voor een platenspeler USB en maak via een USB-kabel direct verbinding met je computer of laptop. De USB platenspeler wordt direct door de computer of laptop herkend en via meegeleverde software is het eenvoudig om de platen te digitaliseren en als mp3-bestanden op te slaan.

De beste USB platenspeler

Wat is specifiek voor jou de beste USB platenspeler? Het is van meerdere factoren afhankelijk. Op de eerste plaats is een USB platenspeler voor veel mensen een apparaat dat in de woonkamer staat en gezien mag worden. De “looks” spelen dus een belangrijke rol dus kijk vooral ook naar wat je mooi vindt.
Aan de andere kant spelen de functionaliteiten ook een belangrijke rol en op dat gebied is ons advies wellicht meer van waarde. Wil je bijvoorbeeld muziek kunnen streamen vanaf je smartphone? Kies dan een platenspeler met Bluetooth. Wil je liever een ingebouwde tuner of lijningang. Het kan allemaal. De mogelijkheden zijn zo groot dat de beste USB platenspeler er voor jou ongetwijfeld tussen zit.

Een platenspeler met USB kopen

Wanneer je een keuze hebt gemaakt voor een bepaalde platenspeler met USB is het eenvoudig. Bestel simpel via onze website en we bezorgen ‘m razendsnel bij je thuis. Je kunt dan binnen no-time genieten van al je favoriete hits van weleer. Of modernere nummers natuurlijk. Is het niet vanaf plaat, dan wel vanaf USB-stick of bijvoorbeeld gestreamd via bluetooth. Er is een heleboel mogelijk met een USB platenspeler.

Als je toch nog twijfelt of bent blijven zitten met vragen kun je altijd even aan de bel trekken. Op onze klantenservice zitten mensen met verstand van zaken die je kunnen helpen bij het maken van de juiste keuze, helpen bij het aansluiten of het gebruik van een platenspeler met USB. Uiteraard kun je hen ook vragen stellen over andere audio hifi-apparatuur.

Chatten