Home cinema sets

Met een home cinema set beleef je alle films, series en sportwedstrijden tot in detail. Een home cinema set creëert een echte bioscoopervaring. Je wordt namelijk omringd door luidsprekers waardoor jij het idee hebt alsof je midden in een bioscoop zit. Ben je er klaar voor? Bestel razendsnel jouw favoriete home cinema set.

Meer
Filteren

17 producten

Van laag naar hoog sorteren
Filteren

17 producten

Van laag naar hoog sorteren

Wat is een home cinema set?

Een home cinema set is een audiosysteem dat is ontworpen om een bioscoopervaring bij mensen thuis te creëren. Een normale bioscoopzaal beschikt al snel over zo’n 64 speakers die je de indruk moeten geven dat je onderdeel bent van de film die je kijkt. Een home cinema set bootst deze ervaring in het klein na. 

Een home cinema set bestaat daarom standaard uit meerdere speakers die je om bijvoorbeeld je bank heen plaatst, vaak wordt een set ook geleverd met een subwoofer. Het belangrijkste onderdeel van een home cinema set zijn deze luidsprekers, omdat deze ervoor zorgen dat jij jouw film, serie of sportwedstrijd tot in detail kunt horen. Van dialogen tot explosies, laag overvliegende vliegtuigen en spannende achtergrondmuziek. 

Waar bestaat een home cinema set uit?

Een gemiddelde home cinema set bestaat uit een versterker, meerdere luidsprekers en een subwoofer. Vaak gaat het om één centerluidspreker, twee front speakers voor het stereogeluid en surroundspeakers voor een extra meeslepende audio-ervaring. En daarnaast zie je in veel gevallen dus een subwoofer voor de diepe bastonen.

Voordelen van een surround set

Een surround set is simpelweg ontzettend mooi voor extra beleving tijdens een film, serie of sportwedstrijd, maar welke voordelen zitten er nog meer aan een surround set? We sommen de belangrijkste pluspunten voor je op een rij.

  • Alles-in-één-oplossing: Laten we beginnen met het grootste voordeel van een surround set. Met zo’n set haal je namelijk direct een alles-in-één-oplossing in huis. Je hoeft dus niet zelf de juiste speakers uitzoeken om de bioscoopervaring te kunnen creëren, want dat hebben wij al voor je gedaan! De luidsprekers, subwoofer en kabels zorgen ervoor dat jij je home cinema set gelijk kunt aansluiten op je televisie.
  • Gemakkelijk te installeren: Over het algemeen is het installeren van je surround set een fluitje van een cent doordat alle componenten op elkaar zijn afgestemd. Over het algemeen zit er bij een home cinema set standaard een handleiding en instructies over het verbinden van alle componenten.
  • Bioscoopervaring in eigen huis: Een derde voordeel van een home cinema set is het creëren van een bioscoopervaring in je eigen huis. Je hebt geen tickets meer nodig voor je favoriete film, hoeft niet meer naar de bioscoop te rijden, maar kunt gewoon heerlijk op je eigen bank genieten van je favoriete film. Daarnaast behoort het betalen van een fortuin voor bier en popcorn ook tot het verleden als jij een eigen home cinema set hebt, aangezien je het nu gewoon zelf kunt halen in de supermarkt.

Wat is de beste home cinema set?

Bij het aanschaffen van de beste home cinema set wil je natuurlijk zeker weten dat je een goede aankoop doet. Er zijn verschillende zaken waar je rekening mee dient te houden. De onderstaande punten moet je zeker even tot je nemen:

  • Prijsklasse: Allereerst is het goed om te kijken in welke prijsklasse je een home cinema set zoekt. Er is een aanzienlijk prijsverschil tussen de verschillende sets, afhankelijk van de gewenste kwaliteit, functies en omvang. Over het algemeen kan je al voor enkele honderden euro’s een goed systeem kopen. Wanneer je echter wilt genieten van een nóg beter geluid, dan kom je al gauw voor systemen van meer dan duizend euro. Bedenk daarom goed hoeveel een goed systeem voor jouw waard is.
  • Surround-opstelling: Tijdens je zoektocht naar de beste home cinema set is het je vast al opgevallen dat er allerlei verschillende soorten sets zijn. Om het geluid echt te ervaren raden wij altijd aan om te kiezen voor een set inclusief subwoofer. Afhankelijk van de ruimte kan je over het algemeen kiezen uit drie verschillende soorten sets, namelijk een 2.1, 5.1 of 7.1 set, die we verderop in deze blog voor je uitleggen.

We raden je aan om altijd de bovenstaande punten in de gaten te houden wanneer je een home cinema set koopt. Mocht je er toch niet helemaal uit komen, dan staan onze productspecialisten je graag te woord bij het vinden van de beste home cinema set voor jouw situatie.

Wat is het verschil tussen 2.1, 5.1 en 7.1?

Het cijfer vóór de komma geeft het aantal fullrange luidsprekers in het systeem weer. Het cijfer na de komma laat het aantal subwoofers zien. We leggen het verschil tussen een 2.1, 5.1 en 7.1 set hieronder voor je uit.

  • 2.1 set: Een 2.1 set is dus een geluidssysteem met twee luidsprekers en een subwoofer. De twee speakers plaats je over het algemeen naast je televisie en richt je naar de bank. Alles over een 2.1 speakerset lees je in onze blog!
  • 5.1 set: Een 5.1 speakerset beschikt over 5 speakers en een subwoofer. De speakers omringen bijvoorbeeld je bank waardoor je het geluid van alle kanten hoort. Hierdoor krijg je het gevoel dat je midden in je film zit. Home cinema sets 5.1 zijn de populairste sets omdat ze je voorzien van een optimale geluidservaring zonder dat het teveel van het goede wordt. Wat een home cinema set 5.1 precies is, leggen we in deze blog uit!
  • 7.1 set: Een 7.1 speakerset is een zeer uitgebreide set met maar liefst 7 luidsprekers! Je moet deze luidsprekers wel goed kunnen positioneren. Het is namelijk niet de bedoeling dat de luidsprekers te dicht bij elkaar geplaatst worden. Wil je bijvoorbeeld van je slaapkamer een thuisbioscoop maken? Dan is een 7.1 set vaak te uitgebreid en kan je beter kiezen voor een 5.1 set.

Wat heb je nodig voor een thuisbioscoop?

Met enkel een home cinema set heb je nog geen te gekke thuisbioscoop. Je hebt namelijk ook nog beeld nodig. Heb je een mooie tv van een leuke afmeting? Dan kan je de set gewoon aansluiten op je televisie. Wil je toch graag nog een stapje verder gaan? Dan raden we je aan om een beamer aan te schaffen. Hierdoor geniet je van een groot scherm en het beste geluid. Je hoeft nu alleen nog maar popcorn te halen en je kan genieten van de beste films, series, documentaires en ga zo maar door.

Home cinema set kopen

Is het tijd om je oude set te vervangen? Of wil je niet eindelijk die film eens echt ervaren. Om een home cinema set te kopen ben je bij ons aan het juiste adres. Bij MaxiAxi bieden we je namelijk altijd de scherpste prijs en beste service. Heb je toch nog een vraag over de set of over het aansluiten van de set? Neem dan eens contact op met onze productspecialisten.

Chatten