Ukeleles

De Ukelele, ook wel als ukulele geschreven, is een van de kleinere snaarinstrumenten en door het formaat is de Ukelele gemakkelijk mee te nemen naar verschillende plekken. Daarnaast zorgt de unieke sound van de Ukelele voor een glimlach bij iedereen. Met onder andere die redenen is de Ukelele al tijden razend populair en wordt het instrument al jaren veelvuldig gebruikt in de popmuziek.

Wat is een Ukelele?

De Ukelele (ook wel Ukulele genoemd) is zoals gezegd een snaarinstrument. De Ukelele wordt als onderdeel van de gitaarfamilie beschouwd. Dat is vrij makkelijk te verklaren gezien de Ukelele erg lijkt op een hele kleine gitaar. Ukeleles beschikken over 4 snaren die meestal van nylon zijn gemaakt. Verder is het uiterlijk van de Ukelele vrijwel hetzelfde als dat van een akoestische gitaar. Zo heeft een Ukelele ook een klankkast, hals, kop en stemmechanieken zoals je vaker zal hebben gezien.

Het onstaan van de Ukulele

De Ukelele komt uit Hawaï, vandaar dat de Ukelele ook snel met Hawaiiaanse muziek wordt geassocieerd. De voorloper van de Ukelele komt echter uit het Portugese eiland Madeira. De voorloper van de Ukelele was de braguinha. Deze gitaarsoort werd door arbeidsmigranten meegenomen op de boot naar Hawaï. Uiteindelijk hebben 3 inzittenden van die boot die toevallig ook houtbewerker waren kleine aanpassingen gemaakt aan het instrument en het vermarkt in Hawaï. De Ukelele bleek een succes en werd zelfs ingezet tijdens plechtigheden van de koning van Hawaï waardoor de Ukelele alleen nog maar meer in populariteit toenam.

Ukelele voor beginners

Het voordeel van een Ukelele is dat het instrument niet heel moeilijk is om te bespelen. In tegenstelling tot andere instrumenten krijg je niet heel snel last van je vingers wanneer je een snaar indrukt. Daarnaast zijn veel akkoorden gemakkelijk te spelen vanwege de stemming van een Ukelele. De Ukelele is dan ook perfect voor beginners. Ook als je nog geen snaarinstrument bespeelt is het gemakkelijk te leren. De Ukelele een instrument waar je snel een aantal akkoorden op leert spelen. Daardoor kan je al snel vele popnummers mee spelen.

Ukelele kopen

Wil jij een Ukelele kopen? Dan ben je bij MaxiAxi aan het juiste adres. Wanneer je op werkdagen voor 22.00 uur je bestelling plaatst ontvang je jouw Ukelele de volgende dag nog in huis. Mocht je toch nog vragen hebben over Ukeleles stel ze dan gerust aan een van onze productspecialisten. Zij helpen je namelijk graag bij het vinden van de perfecte Ukelele voor jou!

Chatten