Verlichting & effects

Filter

Verlichting is onmisbaar

Of het nu gaat om een blacklight op je verjaardagsfeest, een stroboscoop voor je (mobiele) disco of een prachtige sterrenhemel op je slaapkamer, mooie verlichting is onmisbaar voor een echte party! MaxiAxi heeft een breed assortiment verlichting met alles wat je nodig hebt om een geweldige lichtshow neer te zetten. In iedere prijsklasse vind je lasers, rookmachines en zelfs complete sets. Heb je hulp nodig bij het zoeken van de juiste verlichting? We proberen je zo goed mogelijk te adviseren. Wil je liever persoonlijk advies op maat? Neem dan gerust contact op met onze productexperts die je graag helpen.

De voordelen van LED

Het overgrote deel van onze verlichting maakt gebruik van LED techniek. LED staat voor Light Emitting Diode, maar dat mag je meteen weer vergeten. Wat je wel moet onthouden is dat LED een aantal belangrijke voordelen kent boven conventioneel (halogeen)licht:

  • LED is energiezuinig. Zowel goed voor het milieu als je portemonnee dus.
  • Het heeft een lange levensduur (tot wel 50.000 uur!)
  • LED is multifunctioneel. Het kan bijvoorbeeld meerkleurig zijn, gebruikt worden als UV-licht, stroboscoop en nog veel meer.
  • LED is veiliger. Het wordt veel minder warm dan conventioneel licht en is daarom een stuk veiliger in gebruik.

Het fabeltje dat LED minder lichtopbrengst heeft dan halogeen is inmiddels al lang achterhaald. Veel LED-verlichting levert zelfs meer licht bij een lager stroomverbruik en daarnaast minder warmte. Kortom: LED heeft de toekomst!

Welke verlichting moet ik kiezen?

Bij het kiezen van het juiste lichteffect spelen een hoop factoren mee zoals de gewenste mogelijkheden, het gebruiksgemak en natuurlijk de prijs. We hebben een onderverdeling gemaakt zodat je beter kunt inschatten waar je naar op zoek bent.

Basisverlichting
Als je net begint met het opbouwen van je lichtshow is het verstandig te beginnen met een of meerdere LED PAR-spots. Deze vormen een mooie basis die je later eenvoudig kunt uitbreiden. Veel van onze PAR-spots hebben diverse handige functies waaronder automatische programma’s en een stroboscoop zodat je meteen aan de slag kunt. Daarnaast kan je ze eenvoudig met een afstandsbediening bedienen.

Bewegend licht
Als je het wat professioneler wilt aanpakken dan kan je aan de slag gaan met bewegend licht. Daarmee bedoelen we movingheads, scanners en lasers. Deze geven een geheel nieuwe dimensie aan je lichtshow, zeker als je ze combineert met een rookmachine.

Special effects
Onder special effects verstaan we rookmachines, sneeuwmachines en bellenblaasmachines. Technisch gezien is dat natuurlijk geen verlichting, maar het is wel onmisbaar voor een echt spectaculaire lichtshow. Uiteraard verkopen we ook de hierbij benodigde rookvloeistof, sneeuwvloeistof en Bellenblaasvloeistof. Al deze vloeistoffen zijn veilig en laten, uiteraard bij correct gebruik, geen residu achter. We komen straks nog even terug op special effects.

Het gemak van een complete lichtset

Wil je meer dan één lichteffect of heb je geen zin om zelf te zoeken naar lichteffecten die bij elkaar passen? Dan biedt een complete lichtset uitkomst. In ons assortiment vind je diverse complete sets variërend van meerdere LED parren tot een uitgebreide combinatie van lichtbars met een laser, scanner en stroboscoop.

Waarom zou je kiezen voor een complete lichtset?

  • Alle sets zijn samengesteld door onze productexperts zodat je zeker weet dat het een goede match is. Zonder dat jij al het moeilijke uitzoekwerk hoeft te doen.
  • De sets hebben altijd een leuke setkorting. Het is goedkoper dan de artikelen los kopen.

Sturing / DMX

De echte professional wil maximale controle over zijn lichtshow en zal deze aan willen sturen via DMX. Simpel gezegd is dit een mengpaneel om het licht mee te regelen. Daarvoor hebben we een ruim assortiment controllers, kabels en uiteraard armaturen. Wist je dat je DMX tegenwoordig ook draadloos kunt gebruiken?
Omdat DMX, als je net begint, best lastig kan zijn hebben we een blogpost geschreven waarin onze productexpert Rob je op weg helpt: DMX Lichteffecten, waar begin ik Rob?

Lasers

Lasers zijn er van groot tot klein, van een paar tientjes tot duizenden euro’s. De zwaardere lasers zijn enkel bestemd voor de ware prof en kom je onder andere tegen bij grote danceparty’s. De kleinere lasers daarentegen kunnen door iedereen worden gebruikt. Een laser kan direct een indrukwekkend effect geven, zeker als je deze combineert met een rookmachine. LET OP: Laserlicht kan gevaarlijk zijn en het is van belang dat je de instructies in de handleiding goed opvolgt als je de laser gaat gebruiken. Zolang je dat doet kan iedereen veilig genieten van een spectaculaire show!
Tip: We schreven een uitgebreide blog om je een beetje op weg te helpen met alle lasers zodat je weet wat de verschillen zijn, waar je bij aankoop op moet letten en wat de ene laser nou duurder maakt dan de andere. Blog: Alles over Lasers. Wat zijn de verschillen?

Special effects

Om lichtstralen ‘zichtbaar’ te maken mag een rookmachine niet ontbreken. Door de ruimte een klein beetje te vullen met rook worden de lichtstralen zichtbaar en komt je lichtshow volledig tot leven. Rookmachines hebben we van lekker compact tot ware ‘mistmonsters’. Uiteraard leveren we ook de rookvloeistof en reinigingsvloeistof. Heb je advies nodig over welke rookmachine geschikt is? Neem gerust contact met ons op.

Merken verlichting

Bij ons vind je een aantal merken die samen een compleet pakket aan lichteffecten bieden:

BeamZ biedt een enorm goede basisserie effecten van PAR tot blacklight en van movinghead tot rookmachine. Veel van de BeamZ producten zijn voorzien van een afstandsbediening waarmee ze erg eenvoudig te bedienen zijn. Voor de gevorderde en veeleisende gebruiker zijn ook veel effecten van BeamZ uitgerust met DMX. Daar komen we straks op terug.

BeamZ Professional legt de lat nog wat hoger met onder andere movingheads in het hogere segment. Krachtige lampen, talloze mogelijkheden en diverse accessoires zoals flightcases maken dit een merk voor de echte professional.

MAX is een merk dat zich richt op de beginnende gebruiker want deze lichteffecten zijn erg eenvoudig in gebruik. Stekker in het stopcontact en gaan! En daarnaast is het een erg betaalbaar merk.

Accessoires zoals flightcases en installatie

Om je kostbare lichteffecten makkelijk en veilig mee te kunnen nemen hebben we diverse stevige tassen en flightcases in ons assortiment. Voor wie zijn lichteffecten permanent wil ophangen hebben we een ruim assortiment aan rigging-materiaal. We hebben brackets, safety’s en statieven in overvloed om je lampen veilig en netjes op te kunnen hangen.

Tips van productexpert Tim

Tot slot een aantal concrete tips van Tim.

  • Wil je snel en simpel een leuke lichtshow neerzetten? De Beamz Showbar is een compacte en betaalbare set waarmee je in één keer een spetterende show hebt.
  • Ga je een laser aanschaffen? Gebruik daarbij dan zeker een rookmachine. Je verdrievoudigt daarmee het effect van de laser!
  • Als je het verhaal van de Ark van Noach kent weet je dat er van elke diersoort twee exemplaren op de ark werden gezet. Bij verlichting werkt dat ook heel goed: Eén lamp is maar een eenzame lamp. Zet je er een tweede zelfde lamp bij dan verdubbel je meteen het effect en lijkt de lichtshow een heel stuk indrukwekkender.
  • Extra tip: Veel lampen kan je met elkaar verbinden waardoor ze exact hetzelfde doen. Een zogenaamde master/slave installatie dus. Het enige wat je daarvoor nodig hebt is een DMX kabel.