Verlichting & effects

Een feestje is natuurlijk niets zonder de juiste verlichting en effectmachines. Door verlichting en effectmachines te gebruiken zorg je namelijk voor een feestelijke sfeer die bijdraagt aan een onvergetelijke avond. Bij ons kan je terecht voor een uitgebreid assortiment lichteffecten effectmachines voor hobbymatig en professioneel gebruik.

Meer

Wat verstaan wij onder effectverlichting?

Er zijn natuurlijk een groot aantal verschillende soorten verlichting. Bij MaxiAxi.com kan je terecht voor effectverlichting, ook wel discolampen of feestverlichting genoemd. Het zijn dus lampen die een kamer, zaal of tuin voorzien van de mooiste lichteffecten. Dit kunnen laserstralen zijn, maar ook lichtpatronen en flitsende lichteffecten. Daarnaast kan je bij ons terecht voor effectmachines, dit zijn machines die de lichtshow kunnen ondersteunen. Je kan hierbij denken aan een rookmachine, sneeuwmachine of bellenblaasmachine.

Wanneer gebruik je verlichting en effectmachines?

Er zijn allerlei verschillende gelegenheden om feestverlichting of een effectmachine te gebruiken. Dit kan bijvoorbeeld tijdens een verjaardagsfeestje zijn. Een leuke discolamp zorgt dan al snel voor het gewenste effect. Ben jij een DJ met een eigen drive-in-show? Dan hebben wij ook (semi) professionele lichteffecten zoals movingheads, stroboscopen en lasers. Wil je de door jouw gebruikte lichteffecten nog meer laten opvallen? Gebruik dan een rookmachine, door het rookeffect zijn de stralen namelijk goed zichtbaar en krijgt je lichtshow een enorme boost.

Welke verschillende soorten lichteffecten zijn er?

We begrijpen dat het lastig is om een keuze te maken. Om het je gemakkelijker te maken hebben we een aantal van onze belangrijkste effectverlichting voor je opgesomd.

  • De lasers zijn verantwoordelijk voor het ‘schieten’ van laserstralen. De laser zie je vaak bij optredens van internationale DJ’s maar zijn ook heel goed te gebruiken tijdens een kleiner feest of evenement.
  • De stroboscoop heb je vast al eens gezien. De stroboscoop is namelijk verantwoordelijk voor het snel knipperende licht waardoor het lijkt of alles om je heen in slowmotion afgespeeld wordt. Geef je een feestje waarbij snelle muziek gedraaid wordt? Dan is een stroboscoop zeker een aanrader.
  • De movinghead is te herkennen aan zijn bewegende kop. Hierdoor kan de lamp ale kanten op draaien waardoor je een ruimte voorziet van de mooiste lichteffecten.
  • De blacklight creëert een mysterieus effect waarbij felle kleuren oplichten. De blacklight wordt voornamelijk gebruikt tijdens de bekende full moon party’s en neonfeestjes en zijn zeer makkelijk te gebruiken. 
  • De discolampen zijn vaak wat simpelere lichteffecten zoals bijvoorbeeld een jellyball en butterfly. Dit zijn vaak plug & play lampen die perfect zijn als toevoeging van je show maar ook tijdens een verjaardag of op een slaapkamer. 

Wat is een Uplight?

Naast de verschillende soorten lichteffecten die perfect zijn tijdens een feestje hebben we ook lampen die gebruikt kunnen worden als sfeerverlichting voor bijvoorbeeld een restaurant. Deze lampen noemen we ook wel uplights omdat de lichtstraal altijd naar boven gericht staat. Door deze lampen voor een muur te zetten zorg je dat muur oplicht.

Welke verschillende effectmachines zijn er?

We hebben al even kort de verschillende soorten verlichting opgenoemd. Eigenlijk dient verlichting altijd gepaard te gaan met effectmachines. De effectmachines maken het feestje namelijk helemaal af. Denk bijvoorbeeld aan een bubbelmachine die bubbels door de hele ruimte blaast of een rookmachine die je lichtstralen zichtbaar maakt. Kortom, wil je echt het optimale effect creëren? Zorg dan dat je een effectmachine gebruikt.

Geluidsgestuurde verlichting

Het besturen van verlichting is niet voor iedereen weggelegd. Als jij een feestje in je huiskamer geeft kunnen wij ons bijvoorbeeld goed voorstellen dat je geen zin hebt om een eigen lichtshow te programmeren. Daarom  zijn er een groot aantal lampen die een geluidsgestuurde modus hebben. Dit houdt in dat de lichteffecten reageren op de maat van de muziek. Zet je een nummer op waarbij het tempo hoog ligt? Dan zal de lamp reageren op de beat van de muziek.  Hierdoor weet je zeker dat je lichtshow aansluit op je playlist

Voorgeprogrammeerde shows

Naast de muziekgestuurde modus beschikken de meeste effectlampen ook over een vooraf samengestelde shows. Je kiest een van de shows en de show speelt zich vanzelf af waardoor je niet meer hoeft om te kijken naar je effectlampen.

Verlichting aansluiten op je DMX

Wil je graag je eigen show programmeren? Dan dien je lampen te kiezen die middels DMX aangestuurd kunnen worden. Let wel op, indien je gebruik wilt maken van DMX dan moet je wel verstand hebben van het DMX protocol. Dankzij het DMX protocol kan je lampen en effectmachines van verschillende types en merken met elkaar laten functioneren. Hierdoor kan je zelf een eigen lichtshow programmeren.

Complete lichtsets

Ga je starten met je eigen drive-in-show? Of ben je gewoon toe aan nieuwe effectverlichting? Dan zijn onze complete lichtsets zeker iets voor jou! Onze complete lichtsets zijn namelijk door onze productspecialisten samengesteld. Hierdoor weet je zeker dat de verlichting en effectmachines op elkaar aansluiten en gezamenlijk zorgen voor een spetterende lichtshow.

Hoe moet ik mijn verlichting aansluiten?

Bij vrijwel alle lichteffecten worden de benodigde kabels meegeleverd. Het kan natuurlijk zijn dat je nog een andere kabel nodig hebt. Daarom kan je bij ook terecht voor kabels voor verlichting en effectmachines. Twijfel je even welke kabel je nodig hebt? Dan kan je natuurlijk altijd even contact met ons opnemen.

Waarom gebruik je een lichtstatief?

Draai je regelmatig op verschillende plekken? Dan raden we je zeker aan om gebruik te maken van een lichtstatief. Een lichtstatief zorgt allereerst dat je de verlichting boven je publiek kunt plaatsen. Hierdoor kan je de lichteffecten gemakkelijk verspreiden over de ruimte en zorg je dat je niet in de ogen van je publiek schijnt. Daarnaast voorkom je ongelukken omdat je lichteffecten niet over het hoofd gezien kunnen worden.

Verlichting en effectmachines kopen

We hopen natuurlijk dat je na het lezen geen vragen meer hebt en klaar bent om een bestelling te plaatsen. Is dit niet het geval? Dan staan onze productspecialisten voor je klaar. Bestel je door de weeks voor 22:00? Dan leveren wij morgen je discolampen of effectmachines al bij je thuis. Bij ons heb je altijd 2 jaar garantie en 30 dagen de tijd om je bestelling te retourneren. Je loopt dus geen enkel risico.

Chatten