Karaokesets

Ben je op zoek naar een karaokeset? Dan ben je bij MaxiAxi aan het juiste adres. Of je nu klinkt als een nachtegaal of de juiste tonen niet weet te vinden, een karaokeset is altijd een attractie op ieder feest.

Meer
Filteren

Producten 1-24 van 63

Pagina
Van hoog naar laag sorteren
Filteren

Producten 1-24 van 63

Pagina
Van hoog naar laag sorteren
Veelgestelde vragen over Karaokesets
🕵 Wat is een karaokeset?

Een karaokeset is dé oplossing voor een gezellige avond. Met een karaokeset kan je gezellig met z’n allen meezingen met jouw favoriete nummers. Je kunt hierbij bijvoorbeeld gebruik maken van YouTube waar enorm veel karaokeversies van enorm veel nummers op staan. Een andere optie is een karaokeset met CD+G speler. Een CD+G is als een gewone CD maar dan met beeld (graphics, vandaar de "+G").

📺 Kan de karaokeset op tv aangesloten worden?

Het is vaak wel mogelijk om een karaokeset aan te sluiten op je televisie, maar het hangt vooral af van je televisie. De ene televisie heeft een RCA-uitgang, terwijl je op een andere televisie via een Bluetooth-uitgang met je karaokeset kunt verbinden. Daarom is het altijd belangrijk om goed te kijken welke aansluiting jouw tv heeft, voordat je kunt bepalen of je een karaokeset op je televisie kunt aansluiten. Als je een Smart TV hebt, kun je sowieso de songteksten op je televisie afspelen via YouTube of Spotify.

💰 Wat kost een karaokeset?

Bij ons kan je terecht voor karaokesets in verschillende prijsklasses. Dit komt voornamelijk omdat er karaokesets zijn voor kinderen en volwassenen maar ook voor professionele gelegenheden. Zo zijn er karaokesets voor een paar tientjes, maar ook modellen van meer dan 200 euro.

🎤 Hoe werkt een karaokeset?

Om muziek te laten klinken uit de karaokeset moet er eerst een muziekbron op het apparaat aangesloten worden. Door bijvoorbeeld een mobiel, tablet of laptop aan te sluiten kun je zowel songteksten van de door jou gekozen karaokenummers zien als de muziek afspelen. Daarnaast moet je een microfoon aansluiten om jouw zangtalent te laten klinken over de speaker(s).

🎶 Is het mogelijk om eigen muziek af te spelen op mijn karaokeset?

Ja, dat is mogelijk! Je moet een muziekbron aansluiten op je karaokeset waardoor je dus altijd je eigen muziek af kunt spelen. Doordat er niet automatisch karaokenummers op de karaokeset staan, kun je dus altijd zelf kiezen welke nummers jij mee wilt zingen.

🔡 Waar vind ik songteksten van karaokenummers?

Tegenwoordig is het op bijna alle streamingdiensten, zoals YouTube en Spotify, wel mogelijk om de songteksten van karaokenummers te vinden. Op YouTube zijn vaak allerlei karaokenummers met songtekst op te zoeken, terwijl je op Spotify gemakkelijk de karaokefunctie aanzet.

Waar bestaat een karaokeset uit?

Een karaokeset bestaat uit één (of meerdere) speaker(s), een versterker (eventueel ingebouwd in de speaker), één of meerdere karaoke microfoon(s) en natuurlijk kabels om alles aan te kunnen sluiten. Bij uitgebreidere sets vind je vaak nog een karaoke mixer met geluidseffecten zoals een echo om de zang nóg beter te laten klinken.

Wat is karaoke?

Karaoke is een begrip wat eigenlijk iedereen wel kent. In een gezellige sfeer lekker meezingen met bekende nummers waarbij over het algemeen de tekst op een beeldscherm zichtbaar is en van kleur verandert wanneer je zingen moet. Het is de kunst om de tekst niet voor te lezen, maar uit volle borst mee te zingen, de karaokemachine zorgt voor de muzikale ondersteuning.

Wat betekent karaoke nu precies?

Het woord karaoke is in feite een samenvoeging van twee Japanse woorden namelijk ‘kara’ wat ‘leeg’ betekent en ‘okesutura’ wat ‘orkest’ betekent. Karaoke betekent dus vrij vertaald ‘leeg orkest’ en daarmee wordt bedoeld dat er geen orkest aanwezig is voor het maken van de muziek.

Hoe is de karaokeset ontstaan?

In de jaren 70 werd de eerste karaokemachine gebouwd door de Japanse muzikant Daisuke Inoue. Deze muzikant was eigenaar van een bar en zorgde voor vermaak door bezoekers instrumentaal te ondersteunen. Een van zijn bezoekers, een zakenman, had een afspraak in een andere stad en wist dat hij daar ook moest gaan zingen. Omdat de muziek van Inoue hem het beste zou ondersteunen heeft Inoue een aantal nummers voor hem opgenomen op een bandrecorder en voilà, het fundament voor karaoke was gelegd.

Omdat de zakenman vaker om instrumentale muziek vroeg heeft Inoue een karaoke machine gebouwd, de ‘Juke 8’. Deze karaoke machine bestond uit een microfoon, speaker, versterker en een muntautomaat en bood de mogelijkheid om zelf muziek uit te kiezen. Net als bij een jukebox kon je er dus geld inwerpen en kon je een nummer uitzoeken. Het verschil zat hem in het feit dat muziek instrumentaal was en je dus zelf moest gaan zingen. Karaoke heeft zich daarna over de wereld verspreid en wordt inmiddels zowel professioneel als in menig woonkamer gedaan.

Speaker en versterker

De speaker en de versterker van een karaokeset zorgen er samen voor dat het geluid hoorbaar wordt via de speakers. Het signaal van de muziek en de zang is namelijk zo zwak dat het eerst versterkt moet worden, dat doet de versterker. Zodra het signaal versterkt is, zal het krachtig genoeg zijn om de speakers aan te sturen. Bij sommige sets is de versterker een los apparaat waarop dan vaak twee speakers aangesloten worden. Een andere optie is dat de versterker is ingebouwd. Bij een ingebouwde versterker zijn er karaokesets met zowel één als twee speakers. Speakers met een ingebouwde versterker worden ook wel actieve speakers genoemd. Voor het vinden van de juiste set is het van belang om te kijken waar en hoe je het wilt gebruiken. Het is natuurlijk logisch dat je thuis op bijvoorbeeld je slaapkamer een hele andere set nodig hebt dan in een café.

Het publiek moet jou wel kunnen horen!

Een ander onmisbaar onderdeel van een karaokeset is natuurlijk de microfoon. Zonder microfoon geen karaoke. De microfoon zorgt ervoor dat jouw zang wordt omgezet in een elektrisch signaal. Dit signaal wordt naar de versterker gestuurd en die stuurt het naar de speaker(s). Voor karaoke doeleinden wordt vrijwel altijd gebruikgemaakt van een handmicrofoon. Dit type microfoon houd je, de naam zegt het al, in de hand tijdens het zingen. Bij sommige sets wordt een handmicrofoon met snoer meegeleverd en bij sommige sets een draadloze microfoon. Het is maar net wat je zelf wilt en makkelijk vindt. Uiteindelijk dienen ze hetzelfde doel, jouw zang oppikken en zorgen dat het goed hoorbaar wordt.

Je zangkunsten een beetje oppoetsen met de echo

Veel karaokesets beschikken over een echo-effect. Platte zang, dus zonder effect, klinkt vaak niet zo mooi als je zou willen. Om bij karaoke de zang een boost te geven zijn de meeste karaokesets voorzien van een echo-effect. Door dit effect krijgt jouw zang ook die extra boost en klinkt het allemaal net even wat mooier en professioneler. De echofunctie is dus zeker een aanrader. Naast karaokesets hebben we ook karaoke microfoons, deze zijn gemakkelijker mee te nemen waardoor je altijd en overal een karaokefeest kan geven.

Mix it up!

Voor wie het echt goed wil aanpakken zijn er karaokesets met een mixer. Deze karaoke mixers zijn vaak voorzien van een DSP, Digital Sound Processor, die ervoor zorgt dat er nog vele andere effecten voorhanden zijn naast het echo-effect. Met een goede karaoke mixer en het juiste effect bereik je een geweldige klank waardoor je een zeer professioneel geluid krijgt.

Muziek streamen met Bluetooth

Bij het kiezen van een set kun je je afvragen of je wel of geen kabels wilt. Kies je voor een karaokeset met een losse versterker en speakers dan ontkom je niet aan kabels omdat de speakers en de versterker op elkaar aangesloten moeten worden. Wil je juist geen kabels omdat je de set overal wilt kunnen gebruiken? In ons assortiment kan je terecht voor sets die geheel draadloos werken. Deze hebben een ingebouwde accu en hoeven dus niet aangesloten te worden op een stopcontact. Indien er ook nog eens Bluetooth op zit, hoef je helemaal geen kabels meer te gebruiken omdat je dan je telefoon, tablet of laptop draadloos kunt verbinden. Het geluid van de muziek wordt dan draadloos gestreamd naar de karaokeset zodat jij lekker mee kunt zingen.

Maak het karaoke feest compleet met een lichtshow

Om de feestvreugde en de gezelligheid een extra boost te geven zijn er karaokesets die voorzien zijn van lichteffecten. Deze LED’s reageren en knipperen vaak op de maat van de muziek en zorgen voor een feestelijke sfeer. De combinatie van muziek, zang, vals of niet en licht zorgt ervoor dat een avondje karaoke altijd een daverend succes wordt.

Karaoke machine in diverse kleuren

Een karaoke machine vind je in allerlei soorten en maten, maar daarbij verschillen niet alleen de functionaliteiten of formaten. Ook de kleur van het apparaat is heel variërend. We hebben een aantal karaoke machines voor je op een rijtje gezet.

  • Karaoke set roze: Een karaoke set roze is één van de meest verkochte karaoke machines. Over het algemeen is de karaoke set roze vooral razendpopulair bij vriendinnengroepen, maar ook bij jongens neemt de interesse voor de roze variant zeker toe.
  • Karaoke set wit: Past in jouw interieur beter een karaoke set wit? In ons assortiment vind je ook verschillende soorten karaoke sets in het wit. Een mooie bijkomstigheid is dat ze vrijwel altijd voorzien zijn van lichteffecten.
  • Karaoke set zwart: Wil je toch graag een neutrale kleur? Het overgrote deel van de karaoke sets is zwart. Bekijk daarom snel de zwarte karaokesets!

Karaokeset kopen?

Bij ons kan je terecht voor een ruim assortiment karaokesets, ook wel karaokemachines genoemd. Dit zijn machines die geschikt zijn voor professioneel gebruik maar er zijn ook karaokesets die hobbymatig gebruikt kunnen worden. Een leuke set die wij voor thuis veel verkopen is de SBS50 serie. Wat veel mensen niet weten is dat je bij het huren van een karaokeset vaak duurder uit bent.

Altijd de beste service

MaxiAxi is al jaren de specialist op het gebied van licht en geluid. Naast karaokesets verkopen wij ook draadloze microfoons, actieve speakers en zelfs rookmachines! Bestel je bij MaxiAxi dan mag jij de volgende dingen van ons verwachten:

  • Altijd de laagste prijs
  • Een ruim assortiment
  • Gratis en supersnel verzonden
  • Binnen 30 dagen kosteloos retourneren

Heb je toch nog vragen? Onze gespecialiseerde klantenservice staat op werkdagen voor jou klaar om al jouw vragen te beantwoorden.

Chatten