Karaokesets

Ben je op zoek naar een karaokeset? Dan ben je bij MaxiAxi aan het juiste adres. Of je nou klinkt als een nachtegaal of de juiste tonen niet weet te vinden, een karaokeset is altijd een attractie op ieder feest.

Filteren

Producten 1-24 van 67

Pagina
Van laag naar hoog sorteren
Filteren

Producten 1-24 van 67

Pagina
Van laag naar hoog sorteren
Veelgestelde vragen over Karaokesets
🕵 Wat is een karaokeset?

Een karaokeset is dé oplossing voor een gezellige avond. Met een karaokeset kan je gezellig met z’n allen meezingen met jouw favoriete nummers. Je kunt hierbij bijvoorbeeld gebruik maken van YouTube waar enorm veel karaokeversies van enorm veel nummers op staan. Een andere optie is een karaokeset met CD+G speler. Een CD+G is als een gewone CD maar dan met beeld (graphics, vandaar de "+G").

📺 Kan de karaokeset op tv aangesloten worden?

Er is niets leuker dan de songteksten weergeven op je televisie. Dit is mogelijk echter heb je dan vaak een tv nodig met een analoge aansluiting. Omdat dit bij de meeste karaokesets niet het geval is raden we meestal aan om de songteksten weer te geven via youtube. Hier kan je alle karaokenummers vinden die je zoekt.

Waar bestaat een karaokeset uit?

Een set bestaat altijd uit een aantal dingen die er tezamen voor zorgen dat karaoke mogelijk is. Zo bestaat een set uit één (of meerdere) speaker(s), een versterker (eventueel ingebouwd in de speaker), één of meerdere microfoon(s) en natuurlijk kabels om alles aan te kunnen sluiten. Bij de wat uitgebreidere sets vind je vaak nog een mixer met geluidseffecten zoals een echo om de zang nóg beter te laten klinken.

Wat is karaoke?

Karaoke is een begrip wat eigenlijk iedereen wel kent. In een gezellige sfeer lekker meezingen met bekende nummers waarbij over het algemeen de tekst op een beeldscherm zichtbaar is en van kleur verandert wanneer je zingen moet. Het is de kunst om de tekst niet voor te lezen maar uit volle borst mee te zingen, de karaokemachine zorgt voor de muzikale ondersteuning.

Wat betekent het nou precies?

Het woord karaoke is in feite een samenvoeging van twee Japanse woorden namelijk ‘Kara’ wat leeg betekent en ‘okesutura’ wat orkest betekent. Karaoke betekent dus vrij vertaald ‘leeg orkest’ en daarmee wordt bedoeld dat er geen orkest aanwezig is voor het maken van de muziek.

Hoe is de karaokeset ontstaan?

In de jaren ’70 werd de eerste karaokemachine gebouwd door de Japanse muzikant Daisuke Inoue. Deze muzikant was in de jaren ’70 eigenaar van een bar en zorgde voor vermaak door bezoekers instrumentaal te ondersteunen. Een van zijn bezoekers, een zakenman, had een afspraak in een andere stad en wist dat hij daar ook moest gaan zingen. Omdat de muziek van Inoue hem het beste zou ondersteunen heeft Inoue een aantal nummers voor hem opgenomen op een bandrecorder en voilà, het fundament voor karaoke was gelegd. Omdat de zakenman vaker om instrumentale muziek vroeg heeft Inoue een karaokemachine gebouwd, de Juke 8. Deze karaokemachine bestond uit een microfoon, speaker, versterker en een muntautomaat en bood de mogelijkheid om zelf muziek uit te kiezen. Net als bij een jukebox kon je er dus geld in werpen en kon je een nummer uitzoeken. Het verschil zat hem in het feit dat muziek instrumentaal was en je dus zelf moest gaan zingen. Karaoke heeft zich daarna over de wereld verspreid en het wordt inmiddels zowel professioneel als in menig woonkamer gedaan.

Speaker en versterker

De speaker en de versterker van een karaokeset zorgen er samen voor dat het geluid hoorbaar wordt via de speakers. Het signaal van de muziek en de zang is namelijk zo zwak dat het eerst versterkt moet worden, dat doet de versterker. Zodra het signaal versterkt is, zal het krachtig genoeg zijn om de speakers aan te sturen. Bij sommige sets is de versterker een los apparaat waarop dan vaak twee speakers aangesloten worden. Een andere optie is dat de versterker is ingebouwd. Bij een in de speaker ingebouwde versterker zijn er karaokesets met zowel één als twee speakers. Speakers met een ingebouwde versterker worden ook wel actieve speakers genoemd. Voor het vinden van de juiste set is het van belang om te kijken waar en hoe je het wilt gebruiken. Het is natuurlijk logisch dat je thuis op bijvoorbeeld je slaapkamer een hele andere set nodig hebt dan in een café.

Het publiek moet jou wel kunnen horen!

Een ander onmisbaar onderdeel van een karaokeset is natuurlijk de microfoon. Zonder microfoon geen karaoke. De microfoon zorgt ervoor dat jouw zang wordt omgezet in een elektrisch signaal. Dit signaal wordt naar de versterker gestuurd en die stuurt het, je raadt het al, naar de speaker(s). Voor karaokedoeleinden wordt vrijwel altijd gebruik gemaakt van een handmicrofoon. Dit type microfoon houd je, de naam zegt het al, in de hand tijdens het zingen. Bij sommige sets wordt een handmicrofoon met snoer meegeleverd en bij sommige sets een draadloze microfoon. Het is maar net wat je zelf wilt en makkelijk vindt. Uiteindelijk dienen ze hetzelfde doel, jouw zang oppikken en zorgen dat het goed hoorbaar wordt.

Je zangkunsten een beetje oppoetsen met de echo.

Bij vele karaokesets kom je een echo effect tegen. Platte zang, dus zonder effect, klinkt vaak niet zo mooi als je zou willen. Om bij karaoke de zang een boost te geven zijn de meeste karaokesets voorzien van een echo effect. Door dit effect krijgt jouw zang ook die extra boost en klinkt het allemaal net even wat mooier en professioneler. De echo functie is dus zeker een aanrader. Naast karaokesets hebben we ook karaokemicrofoons, deze zijn gemakkelijker mee te nemen waardoor je altijd en overal een karaokefeest kan geven.

Mix it up!

Voor wie het echt goed wil aanpakken zijn er karaokesets met een mixer. Deze mixers zijn vaak voorzien van een DSP, Digital Sound Processor, die ervoor zorgt dat er nog vele andere effecten voorhanden zijn naast het echo effect. Met een goede mixer en het juiste effect bereik je een geweldige klank waardoor je een zeer professioneel geluid krijgt.

Muziek streamen met bluetooth

Bij het kiezen van een set kan je je afvragen of je wel of geen kabels wilt. Kies je voor een karaokeset met een losse versterker en speakers dan ontkom je niet aan kabels omdat de speakers en de versterker op elkaar aangesloten dienen te worden. Wil je juist geen kabels omdat je de set overal wilt kunnen gebruiken? In ons assortiment kan je terecht voor sets die geheel draadloos werken. Deze hebben een ingebouwde accu en hoeven dus niet aangesloten te worden op een stopcontact. Indien er ook nog eens Bluetooth op zit hoef je helemaal geen kabels meer te gebruiken omdat je dan je telefoon, tablet of laptop draadloos kunt verbinden. Het geluid van de muziek wordt dan draadloos gestreamd zodat jij lekker kunt gaan zingen.

Maak het feest compleet met een lichtshow

Om de feestvreugde en de gezelligheid een extra boost te geven zijn er karaokesets die voorzien zijn van lichteffecten. Deze LED’s reageren en knipperen vaak op de maat van de muziek en zorgen voor een feestelijke sfeer. De combinatie van muziek, zang, vals of niet en licht zorgt ervoor dat een avondje karaoke altijd een daverend succes wordt.

Karaokeset kopen?

Bij ons kan je terecht voor een ruim assortiment karaokesets, ook wel karaokemachines genoemd. Dit zijn machines die geschikt zijn voor professioneel gebruik maar er zijn ook karaokesets die hobbymatig gebruikt kunnen worden. Een leuke set die wij voor thuis veel verkopen is de SBS50 serie. Wat veel mensen niet weten is dat je bij het huren van een karaokeset vaak duurder uit bent.

Altijd de beste service

MaxiAxi is al jaren de specialist op het gebied van licht en geluid. Naast karaokesets verkopen wij ook draadloze microfoons, actieve speakers en zelfs rookmachines! Bestel je bij MaxiAxi dan mag jij de volgende dingen van ons verwachten:

  • Altijd de laagste prijs
  • Een ruim assortiment
  • Gratis en super snel verzonden
  • Binnen 30 dagen kosteloos retourneren

Heb je toch nog vragen? Onze gespecialiseerde klantenservice staat op werkdagen voor jou klaar om al jouw vragen te beantwoorden.

Chatten