LED tubes

Een LED tube maakt van iedere gelegenheid een onvergetelijke ervaring dankzij de vele kleuren. Deze eyecatcher is niet alleen een geweldig lichteffect voor lichtshows, maar is ook perfect voor beurzen, fotoshoots of andere evenementen. Bestel gauw een LED tube en steel de show!

Meer
Veelgestelde vragen over LED tubes
🔋 Hoe lang gaat de accu van een LED tube mee?

Een LED tube heeft doorgaans een uitmuntende accu, waardoor je ‘m over het algemeen een flink aantal uren kunt gebruiken zonder ‘m aan de lader te moeten doen. Er bestaan zelfs varianten die tot wel 20 uur lang meegaan. De daadwerkelijke accuduur hangt uiteraard af van verschillende aspecten, zoals de gekozen instellingen en kleuren.

💦 Zijn LED tubes waterdicht voor buitengebruik?

In veel gevallen is een LED tube water- én stofbestendig, zodat ze ook geschikt zijn voor buitengebruik. De waterdichte modellen kunnen zonder problemen in regenachtige omstandigheden worden gebruikt, waardoor ze ideaal zijn voor evenementen op buitenlocaties zijn.

🌈 Wat betekent CRI bij LED tubes?

CRI (Color Rendering Index) geeft de mate van nauwkeurigheid van kleurweergave onder een bepaalde lichtbron weer. Het wordt uitgedrukt op een schaal van 0 tot 100, waarbij hogere waarden betere kleurweergave aangeven. Een van onze LED tubes heeft bijvoorbeeld een CRI van 95, wat betekent dat je te maken hebt met een uitstekende kleurweergave. Een hogere CRI is vooral belangrijk in situaties waar kleurnauwkeurigheid cruciaal is, zoals in kunst, video en fotografie.

🎛 Hoe stuur je een LED tube aan?

Een LED tube aansturen kan vaak op verschillende manieren, namelijk via (draadloze) DMX, een app op je telefoon of via een afstandsbediening. Hierdoor heb je de vrijheid om zelf te kiezen hoe je de LED tube wilt aansturen. Voor een diepgaandere uitleg van alle beschikbare bedieningsopties, verwijzen we naar de tekst hieronder.

Wat is een LED tube?

Een LED tube bestaat uit honderden 4-in-1 RGBW LED's en kan daardoor een ruim scala aan kleuren produceren, waardoor je snel en eenvoudig een magisch visueel effect kunt creëren. Je kunt een LED tube bijvoorbeeld in iedere hoek van het podium zetten om een extra spectaculair effect te creëren. Laat de verschillende kleuren van LED tube bijvoorbeeld overlopen tijdens de solo van een gitarist om er een indrukwekkende lichtshow van te maken.

Toepassing

Een LED tube is dus bijvoorbeeld te gebruiken als onderdeel van een lichtshow, maar er zijn tal van toepassingen waarbij een LED tube een ontzettend mooi effect geeft. We zetten verschillende gelegenheden om dit lichteffect in te zetten voor je in een opsomming.

 • Fotoshoot: LED tubes kunnen worden gebruikt om een zacht en gelijkmatig omgevingslicht te creëren tijdens bijvoorbeeld een fotoshoot. Plaats de LED tubes rondom het model of op de achtergrond en creëer een geweldige lichtshow om de fotoshoot er extra indrukwekkend uit te laten zien.
 • DJ booth: Je kunt een LED tube ook erg mooi inzetten als lichteffect op de werkplek van een DJ. Denk bijvoorbeeld aan het monteren van een LED tube op de DJ booth of aan het truss in de achtergrond om de DJ de show te laten stelen.
 • Clubs / discotheken: In clubs en discotheken kunnen LED tubes een centrale rol spelen bij het creëren van een bruisende sfeer. Hang LED tubes boven de dansvloer of positioneer ze in de hoeken van de ruimte voor extra sfeer.
 • Verlichting voor rode loper: Voor evenementen zoals premières, gala's en andere rode loper-gelegenheden kunnen LED tubes worden gebruikt om een glamoureuze en chique sfeer te creëren. Plaats de LED tubes langs de zijkanten van de rode loper om een gevoel van luxe en exclusiviteit te benadrukken.

Voordelen van een LED tube

Er zitten tal van voordelen aan deze lichteffecten en die willen we graag met je delen. Hieronder zetten we daarom de belangrijkste voordelen van LED tubes op een rijtje, zodat je precies weet waarom jij deze móét aanschaffen.

 • Gemakkelijke bediening: Met één druk op de knop tover je een indrukwekkend kleurenspektakel in een ruimte. Door meerdere LED tubes samen te laten werken, creëer je ontzettend gemakkelijk prachtige sfeerverlichting. Wil je een mooie lichtshow, maar heb je niet de behoefte om zelf een show in elkaar te flansen? Kies één van de voorgeprogrammeerde shows!
 • Stof- en waterbestendig: Een extra pluspunt van deze lichteffecten is dat ze over het algemeen stof- en waterbestendig zijn waardoor ze zelfs geschikt zijn voor gebruik op buitenlocaties. Het is echter essentieel om op te merken dat ze niet specifiek ontworpen zijn voor permanent buitengebruik, hoewel ze wel degelijk bestand zijn tegen stof en water.
 • Gemakkelijk te monteren op microfoonstandaard: Wil jij jouw LED tube op hoogte zetten? Dan kun je ‘m in veel gevallen op een rechte microfoonstandaard draaien, zodat je ‘m in sommige gevallen op wel twee meter hoogte kunt plaatsen.
 • Goede accuduur: Tot slot is één van de grootste voordelen het feit dat ze in sommige gevallen zelfs wel tot zo’n twintig uur gebruikt kunnen worden. LED tubes zijn voorzien van een uitmuntende accu, zodat ze altijd en overal gebruikt kunnen worden.

Bedienen van een LED neon tube

De gemakkelijke bediening van een LED neon tube besproken we hierboven al even, maar deze eyecatcher kan op verschillende manieren aangestuurd worden. Hieronder leggen we je alle bedieningsmogelijkheden uit. 

 • DMX: De eerste en meest gebruikte manier van aansturen is via DMX. De meeste LED neon tubes hebben een DMX-aansluiting of worden geleverd met verloopkabel voor DMX. Op deze manier kun je altijd een DMX controller aansluiten op je lichteffect. Iets verder in deze tekst leggen we je meer uit over de verschillende secties die jij kunt bedienen via DMX.
 • Wireless DMX (WDMX): Veel LED tubes zijn daarnaast voorzien van WDMX (draadloze DMX), waardoor je, als je een draadloze DMX-zender gebruikt, geen DMX-kabels nodig hebt. Hierdoor kun je meerdere LED neon tubes draadloos aansturen via DMX.
 • App: Maak je geen gebruik van DMX? Dan kun je een LED neon tube in sommige gevallen ook bedienen via een iOS- en Android-app voor bediening via WiFi. Via de app kun je gemakkelijk alles bepalen, van verschillende kleuren tot voorgeprogrammeerde chases.
 • Infraroodafstandsbediening: Uiteraard wordt er ook een afstandsbediening meegeleverd, zodat je de lichteffecten van een afstand kunt bedienen. Over het algemeen is dit de minst gebruikte optie bij LED neon tubes door de goede alternatieven die geboden worden.

Verschillende secties

Wanneer je LED tubes aanstuurt via DMX kun je te maken krijgen met verschillende secties. De meestvoorkomende sectie-aantallen zijn 32, 16 en 8. Wanneer je bijvoorbeeld een LED tube met 288 LED’s en 32 secties hebt, betekent dit dat je 32 secties van 9 LED’s apart kunt aansturen. Al deze secties kun je individueel aansturen om bijvoorbeeld variërende kleuren, helderheden en effecten weer te geven. Deze secties geven de gebruiker meer flexibiliteit bij het creëren van complexe lichtshows, omdat je verschillende delen van de LED tube onafhankelijk kunt aansturen om diverse visuele resultaten te bereiken.

LED tube kopen

Met een LED tube weet je zeker dat je de aandacht weet te trekken. Heb jij advies nodig? Of heb je nog vragen over een LED tube voor onze productspecialisten? Neem gerust contact op voor meer informatie.

Chatten