Tuners

Tuners worden normaal gesproken aangesloten op versterkers die niet over media-afspeelmogelijkheid beschikken. Door het aansluiten van een tuner wordt het mogelijk om bijvoorbeeld radio signaal te ontvangen en te beluisteren. Tuners worden daarom als essentieel onderdeel van vele geluidsinstallaties beschouwd.

Meer
Filteren

12 producten

Van laag naar hoog sorteren
Filteren

12 producten

Van laag naar hoog sorteren
Veelgestelde vragen over Tuners
💸 Welke tuner versterker moet ik kopen?

Welke tuner jij het best kan kopen hangt erg af van de afspeelmogelijkheden die je wenst. De handige filter opties kunnen je helpen bij het zoeken naar een tuner met al de afspeelmogelijkheden die jij wil gaan gebruiken. Hou er ook rekening mee dat de audio-ingang op je versterker matcht met de uitgang op de tuner.

🎶 Is het mogelijk een tuner met Spotify te verbinden?

Ja, dat is mogelijk. Je hebt dan wel een tuner met Bluetooth nodig. Je verbindt deze tuner met bijvoorbeeld je smartphone of tablet en speelt via dit apparaat je favoriete nummers af. De Bluetooth verbinding zorgt ervoor dat de muziek via je tuner over je geluidsinstallatie wordt afgespeeld.

🔊 Wat doet een tuner?

Een tuner zorgt ervoor dat je verschillende soorten media af kan spelen over een geluidsinstallatie die nog niet over deze afspeelmogelijkheden beschikt. Je sluit een tuner normaal gesproken aan op een versterker zodat je naar o.a radio kan luisteren of je favoriete cd’s af kan spelen.

📡 Wat is een digitale radio tuner?

Een digitale radio tuner maakt het mogelijk om naar internetradio te luisteren op je huidige geluidsinstallatie. Vaak koppel je de digitale radio tuner met je wifi netwerk of maak je gebruik van een netwerkkabel. Je sluit de digitale radio tuner vervolgens aan op je versterker of actieve speaker en luistert gemakkelijk naar de vele beschikbare internetradiozenders. 

Wat is een tuner?

Een tuner is van origine een apparaat dat bedoeld is om het mogelijk te maken radio te luisteren op een geluidsinstallatie die niet over een radio beschikt. Tegenwoordig is het met een tuner mogelijk om verschillende soorten media zoals radio, bluetooth en DAB te ontvangen. Een tuner zet dit ‘media’ signaal weer door naar een versterker. Vaak wordt een tuner gebruikt als muziekbron van een complete geluidsinstallatie. Het voordeel van een tuner is dat je gemakkelijk schakelt tussen de verschillende soorten media. Met één druk op de knop schakel je om van het afspelen van CD’s naar het luisteren naar DAB radio.

Hoe werkt een tuner?

Een tuner sluit je aan op je geluidsinstallatie. Je kan de tuner zowel op een versterker als op een actieve speaker aansluiten. Vervolgens is het mogelijk om op je tuner te kiezen voor het soort media dat je af wil spelen. Wanneer je dit doet wordt het geluid doorgestuurd naar je geluidsinstallatie en zul je de door jou gekozen media horen. Per tuner is de exacte werking uiteraard wel verschillend. Dit ontstaat doordat veel tuners weer diverse mogelijkheden bieden. Sommige tuners beschikken bijvoorbeeld over een cd-speler en andere modellen hebben dit niet maar beschikken weer over andere afspeelmogelijkheden. Vaak is het ook zo dat er op tuners diverse soorten aansluitingen te vinden zijn, per model is dit ook weer wisselend. Niet elke tuner werkt dus exact hetzelfde, maar het doel van elke tuner is wel nagenoeg hetzelfde. Namelijk; het mogelijk maken meerdere soorten van media af te spelen over je geluidsinstallatie.

Soorten tuners

De diverse soorten tuners onderscheiden zich vooral op het gebied van de afspeelmogelijkheden. Om een beeld te geven van de mogelijkheden hebben we een aantal veelvoorkomende tuners voor je op een rijtje gezet.

  • Wifi: Een tuner met wifi verbind je gemakkelijk met het wifi netwerk bij jou thuis. Hierdoor wordt het mogelijk om via het internet naar duizenden internetradiostations te luisteren.
  • Internet radio: Een internet radio tuner werkt bijna hetzelfde als de wifi tuner. Bij een internet radio tuner is het echter ook mogelijk om een netwerkkabel aan te sluiten op je tuner. Daardoor heb je een verbinding die nog stabieler is!
  • DAB: DAB is de nieuwste vorm van radio luisteren. Met een DAB tuner ontvang je de grootste radio zenders via de ether in de allerbeste audiokwaliteit.
  • FM: De FM radio tuner werkt op de oude maar vertrouwde manier. Met de radio tuner luister je ook gemakkelijk naar de kleine lokale radiozenders.
  • Micro SD: Beluister Mp3-bestanden rechtstreeks vanaf je micro SD-kaartjes.
  • Bluetooth: Koppel gemakkelijk je telefoon, tablet of moderne tv via bluetooth met je tuner en luister naar je favoriete Spotify playlists of de nieuwste podcasts.
  • CD: De tuner met CD speler maakt het weer mogelijk om naar je favoriete CD’s te luisteren. Trek ze weer uit de kast en geniet van geweldige albums van bekende artiesten of verzamelalbums van de grootste hits uit een bepaalde tijd.

DAB tuner

DAB is de nieuwste vorm van radio luisteren. Een DAB tuner maakt het mogelijk om DAB radio stations te ontvangen en vervolgens af te spelen over je geluidsinstallatie. Het grootste voordeel van DAB tuners is de audiokwaliteit. Het signaal zal in tegenstelling tot FM-radio geen ruis of kraak hebben. Je kan met een DAB tuner dus naar de radio luisteren van de hoogste kwaliteit.

Door een DAB tuner toe te voegen aan je geluidsinstallatie wordt het mogelijk om te genieten van geweldige kwaliteit radio op je bestaande geluidsinstallatie. Het aansluiten van een DAB tuner is erg gemakkelijk, vaak heb je slechts een simpele tulp-kabel nodig om je geluidsinstallatie te upgraden. Het luisteren naar DAB op elke geluidsinstallatie is dankzij de DAB+ tuner nog nooit zo makkelijk geweest!

Digitale radio ontvanger

Ook internetradio is tegenwoordig een veelgebruikte manier van het luisteren naar radiostations. De tuner met digitale radio ontvanger maakt het mogelijk om verbinding te maken met je wifi netwerk maar je kan vaak ook gebruik maken van een netwerkkabel. Wanneer je over een goede internetverbinding beschikt werkt deze manier van radio luisteren feilloos met de digitale radio ontvanger. Naast het feit dat je naar bijna 30.000 verschillende radiostations over heel de wereld kan luisteren is de audiokwaliteit ook subliem. Geen ruis of kraak zal nog te bekennen zijn en de nummers worden met hoge audiokwaliteit via je tuner over je speakers afgespeeld.

Tuner of receiver

Vaak wordt de tuner verward met de receiver. We leggen het verschil aan je uit. Een tuner voorziet je geluidsinstallatie nog niet van versterking. Je zal de tuner dus nog op een versterker aan moeten sluiten of op actieve speakers (speakers met ingebouwde versterker) voordat je de DAB radio of de nummers op de CD zal horen. Een receiver is daarentegen wel voorzien van een versterker. Een receiver kan je dus zien als een combinatie tussen een tuner & versterker die je dus direct op je passieve speakers aan kan sluiten. Wanneer je dus op zoek bent naar een versterker met dab radio zal je naar een dab receiver moeten zoeken. Heb je al een versterker? Dan is een DAB tuner de beste optie.

Tuner kopen

Wanneer jij ervan bent overtuigd dat een tuner de nieuwste toevoeging aan je geluidsinstallatie moet worden dan ben je bij MaxiAxi aan het juiste adres. Wacht niet langer en bestel snel zodat jij binnen no-time nog je nieuwe tuner aan kan sluiten op je geluidsinstallatie.

Chatten