Discoballen

Discoballen zijn vooral bekend uit discotheken en films uit de jaren 70, 80 en 90 waarbij de bekende discoballen hoog aan het plafond schitterden. Ze zijn echter nog altijd razendpopulair. Bij MaxiAxi hebben we discoballen in verschillende soorten en maten, bekijk snel ons assortiment!

Meer
Filteren

19 producten

Van laag naar hoog sorteren
Filteren

19 producten

Van laag naar hoog sorteren
Veelgestelde vragen over Discoballen
❓Wat is een discobal?

Een discobal is een bol met honderden of soms wel duizenden spiegeltjes en wordt vrijwel altijd aan het plafond opgehangen. Met een extern spotje of andere lichtbron wordt er op de discobal geschenen, zodat de lichtstralen op de spiegeltjes weerkaatsen en voor een mooi kleurrijk effect door de hele ruimte zorgen.

🕺 Hoe werkt een discobal?

Discoballen werken het beste door de bal aan een ketting te hangen en de motor aan het plafond te monteren om de bal langzaam rond te laten draaien. Dit geeft een heel mooi effect als je er een spotje of andere lichtbron op richt. Een andere manier hoe je de discobal kan laten werken, is de bal zonder motor op te hangen. Wanneer je nu extern licht op de discobal richt, krijg je een vrij statisch lichteffect.

🔗 Waar hang je een discobal op?

Het is altijd aan te raden om je discobal in het midden van de ruimte aan het plafond te hangen. Het is erg belangrijk om de bal op de juiste plek te hangen, zodat er altijd voldoende licht op de bal schijnt om het gewenste lichteffect te krijgen.

💸 Wat kost een discobal?

De prijs van een discobal hangt af van verschillende factoren, zoals het formaat van de doorsnede en of de discobal is voorzien van motor. Een grotere discobol heeft bijvoorbeeld meer spiegeltjes, waardoor er een extra spectaculair effect gecreëerd kan worden. Een andere belangrijke factor is of het een discobal met of zonder motor is. Met een motor kun je de bol automatisch laten draaien, waardoor je een geweldig wisselend lichtpatroon krijgt. Een discobal met motor is uiteraard wel wat duurder dan een model zonder motor.

Wat is een spiegelbol?

Een spiegelbol heeft zijn naam te danken aan het feit dat er honderden of zelfs duizenden kleine spiegeltjes op de bol zijn geplakt. Door extern licht, bijvoorbeeld een puntspot of movinghead op de spiegeltjes te schijnen, wordt het lichteffect door de hele ruimte verspreid. Discoballen altijd een spotje of een andere lichtbron nodig om het gewenste lichteffect te krijgen. Een nog mooier effect creëer je door meerdere spotjes, vanuit verschillende hoeken, op de spiegelbol te laten schijnen zodat de lichteffecten door de hele ruimte weerkaatsen.

Montage van discoballen

Als eerste moet je altijd kijken waar je discoballen ophangt, omdat er altijd voldoende disco licht op de bal moet schijnen om het gewenste lichteffect te creëren. Het advies is daarom om discoballen altijd in het midden van de ruimte aan het plafond te hangen. Bovendien heb je direct een gave eyecatcher en verdeel je de prachtige lichtstralen door de volledige ruimte.

Discobal met motor

Om een bewegend lichtpatroon te creëren, is het ook mogelijk om een speciale discobal met motor te gebruiken. Door een motor te gebruiken, blijft de bol draaien waardoor het lichtpatroon continu verandert. De discobal met motor is gemakkelijk aan het plafond te bevestigen en wordt over het algemeen geleverd inclusief montageschroeven en een ketting, waardoor je zeker weet dat je ‘m veilig kunt ophangen.

Discobol met licht: van spotjes tot movingheads

Er verschillende opties om met een discobol met licht een extra kleurrijk verlichting effect te creëren. Denk aan spotjes, movingheads of wat dacht je van een motor met ingebouwde LED’s. We hebben vier goede opties voor een discobol met licht voor je opgesomd.

  • Motoren met ingebouwde LED’s: De felgekleurde LED's zitten in de voet van de motor en zorgen vooral in het donker voor een extra kleurrijk effect. Met een motor met ingebouwde LED’s haal je binnen no-time de discotheeksfeer in huis!
  • Pin- of puntspots: Door zo’n spotje op discoballen te laten schijnen, ontstaan er tientallen lichtstralen door de hele ruimte. Wanneer je drie spotjes in de ruimte plaatst en van verschillende hoeken laat schijnen, geeft het een nog mooier effect.
  • Movingheads: Vrijwel alle movingheads zijn geschikt als schijnwerper om je discoballen een mooi effect weer te laten geven. Vooral een movinghead met een smalle lichtstraal geeft een geweldig lichteffect weer. Bovendien kun je de movingheads ook uitstekend gebruiken zonder spiegelbol.
  • Motor met LED’s en puntspots: Om een nog mooier effect te creëren, is het een optie om discoballen aan de motor met LED’s op te hangen en twee puntspots vanaf de zijkant lichtstralen op de bol te laten schijnen. Dit geeft een schitterend lichteffect.

Formaat van een spiegelbal

Welk formaat spiegelbal jij nodig hebt, hangt af van de situatie. Wil je gewoon een leuk en gezellig feestje in je woonkamer of mancave? Dan volstaan een enkele discobal 20 cm of een discobal 30 cm prima. Is het een grote ruimte? Dan is het vaak de beste optie om een extra spiegelbal op te hangen.

Het is wel goed om te bedenken dat je jouw spiegelbal ook nog moet ophangen aan het plafond zonder dat mensen er tegenaan kunnen lopen of dat ze er met hun armen tegenaan komen tijdens het dansen. De ketting zorgt er vaak al voor dat de ketting zo’n 10 centimeter lager hangt, terwijl je bij discoballen met motor met de ketting en de motor zelf te maken hebt. Door de ketting en motor hangen discoballen al gauw zo’n 15 centimeter van het plafond.

Discobol kinderen

Een discobol kinderen is immens populair bij ouders met jonge kids. Met een discobol voor kinderen is het bijvoorbeeld goed mogelijk om een kinderdisco te organiseren. Om het voor de kinderen zo gemakkelijk mogelijk te maken, raden we aan om te gaan voor gemotoriseerde discoballen met ingebouwde LED’s waardoor er geen externe lichtbron nodig is. Zo’n setje is vaak goed betaalbaar en geeft ook nog eens een geweldig kleurrijk effect bij bijvoorbeeld een kinderdisco. Bovendien is zo’n discobol voor kinderen eenvoudig aan het plafond te monteren en gemakkelijk aan en uit te zetten.

Discobal kopen

Heb jij nog vragen voor je een discobal wilt kopen of twijfel je of jouw ruimte geschikt is? Onze klantenservice staat dagelijks klaar om jou te voorzien van de beste adviezen op het gebied van licht en geluid. Je bent bij MaxiAxi altijd aan het juiste adres om een discobal te kopen!

Chatten