Platenspeler met radio

Kan je niet kiezen tussen een radio en een platenspeler? Dan kan een platenspeler met radio uitkomst bieden. Op een platenspeler met radio zet je simpelweg je favoriete radiozender aan en ben je verzekerd van muziek zonder dat je zelf platen of nummers hoeft te kiezen. Daarnaast kun je af en toe even het nieuws meepikken. Met een platenspeler met radio kies je voor veel gebruiksgemak. Vinyl blijft voor veel mensen qua geluid en gevoel absoluut nummer 1. De charme van platenspelers en vinyl is ongekend en daarom is het al jaren terug van weggeweest. Soms heb je echter even niet de mogelijkheid of zin om platen te draaien en deze geregeld om te moeten draaien, bijvoorbeeld als je aan het werk bent.

Filteren
Filteren

12 producten

Van laag naar hoog sorteren
Gefilterd op:
  1. Afspeelmogelijkheden
    FM
Filteren

12 producten

Van laag naar hoog sorteren
Veelgestelde vragen over Platenspelers
❓ Wat is een platenspeler?

Een platenspeler is een elektrisch apparaat dat wordt gebruikt om audio-opnamen af te spelen. Vinyl platen worden op de draaitafel van de platenspeler gelegd en met een constante snelheid rondgedraaid. De geluiden worden weergegeven door een naald die langs de spiraalvormige groef van de plaat loopt.

🎼 Wat voor afspeelmogelijkheden zijn er?

De meeste platenspelers uit ons assortiment bieden je de mogelijkheid om platen af te spelen op drie verschillende snelheden namelijk: 33⅓, 45 en 78 toeren. Hierdoor kan je LP's, singles en de oudere 78 toeren platen afspelen. Hierdoor kan je dus je hele collectie probleemloos afspelen

🔈 Heb ik een voorversterker nodig bij mijn platenspeler?

Wanneer boven de RCA-aansluiting op je platenspeler ‘’line-out’’ staat heb je geen phono voorversterker nodig. Staat er ‘’phono-out’’? Dan heb je wel een voorversterker nodig.

🔗 Hoe kan ik een platenspeler verbinden met een soundbar?

Wanneer er een RCA/tulp aansluiting op je soundbar zit sluit je een platenspeler gemakkelijk aan met een tulp kabel. Heeft je soundbar toch andere aansluitingen? Dan heb je waarschijnlijk een converter nodig.

🔛 Hoe verbind je een platenspeler met een Bluetooth speaker?

Hiervoor heb je een platenspeler met bluetooth uitgang nodig (Bluetooth out). Deze platenspelers kunnen het audio signaal doorsturen naar de Bluetooth speaker. Zo kan je via een Bluetooth speaker toch naar je favoriete Vinyl platen luisteren. 

🕐 Hoe lang gaat een naald mee?

Helaas is er geen eenduidig antwoord op deze vraag mogelijk. De levensduur van een naald is namelijk erg afhankelijk van hoe vaak je platen draait. Hoe de platenspeler is afgesteld en hoe je jouw platenspeler en platen onderhoud heeft eveneens invloed op de levensduur. 

Nostalgische platenspeler met radio

De nostalgische platenspelers met radio van MaxiAxi sluit naadloos aan bij het hierboven geschetste beeld van de revival en charme van platenspelers en vinyl. Zelfs het opzoeken van je favoriete radiozender op een platenspeler met radio kan al een kleine “trip down memory lane” worden. Kijk bijvoorbeeld eens naar de fantastische wijzerplaat aan de voorzijde van de Fenton RP180 retro platenspeler waarmee je je zender kiest.

Antieke radio platenspeler van Fenton

Fenton is de laatste jaren flink aan de weg aan het timmeren als merk voor betaalbare audio hifi apparatuur waarbij de focus ook op design ligt. Dat is perfect terug te zien in de antieke radio platenspeler waarvan Fenton een aantal prachtexemplaren in zijn assortiment heeft. Het zijn stuk voor stuk kwalitatief goede apparaten met alle benodigde moderne functionaliteiten, in een mooi jasje. Ze worden ontworpen in Nederland en daarbij worden de wensen van de klant altijd meegenomen in het ontwerpproces. Of je voorkeur nu uitgaat naar retro of modern, bij Fenton kun je gegarandeerd een antieke radio platenspeler vinden die perfect aansluit bij jouw wensen.

Een platenspeler met radio

USB is een veelgekozen functionaliteit maar een keuze maken voor de juiste platenspeler met radio en USB is wellicht lastig. Daarom willen we je hier uiteraard mee helpen. In de basis zijn de functionaliteiten van de platenspelers redelijk vergelijkbaar. Toch zijn er een aantal verschillen die wellicht voor jou belangrijk zijn.
Een platenspeler met radio en USB geeft je de mogelijkheid om muziek direct af te spelen van een USB-stick. Het is, naast afspelen, ook mogelijk om platen te digitaliseren en juist op te nemen op USB of op je computer.
We hebben simpelweg goed geluisterd naar de wensen van onze klanten en aan de hand daarvan een aantal platenspelers gekozen die daar het best op aansluiten. Zo beschikken ze bijvoorbeeld allemaal over Bluetooth waarmee je heel snel een eenvoudig ook de allernieuwste nummers af te spelen door ze vanaf je smartphone, tablet of laptop te streamen.

Een platenspeler met radio en USB is niet alleen een apparaat om muziek af te spelen maar ook een fantastisch accessoire in je interieur. Staar je dus niet blind op de functionaliteiten, maar kijk ook simpelweg naar wat je mooi vindt.

Platenspeler met radio kopen

Heb je nog vragen over een platenspeler met radio of kunnen we je misschien ergens anders mee helpen? Op onze klantenservice zitten productexperts met verstand van platenspelers. Zij helpen je natuurlijk graag, Bij het maken van de juiste keuze, maar ook wanneer bijvoorbeeld technische vragen hebt.

Chatten