HiFi versterkers

HiFi versterkers focussen zich op het versterken van het geluid van je speakers en worden vooral gebruikt in een huiselijke setting. Zo zijn HiFi versterkers de perfecte oplossing om bijvoorbeeld toe te voegen aan je home cinema set. In ons assortiment kun je terecht voor HiFi versterkers in allerlei soorten en maten, waardoor er altijd een exemplaar perfect aansluit op je eigen wensen.

Meer
Filteren

Producten 1-24 van 37

Pagina
Van laag naar hoog sorteren
Filteren

Producten 1-24 van 37

Pagina
Van laag naar hoog sorteren
Veelgestelde vragen over HiFi versterkers
🔗 Hoe sluit je een HiFi versterker aan?

Hoe jij je HiFi versterker aansluit, hangt af van het soort versterker en welke speakers je erop aansluit. Over het algemeen sluit je de HiFi versterker voornamelijk aan met een open eind speakerkabel met een schroef- of klemterminal. Uiteraard zijn er ook aansluitingen aanwezig om je audiobron te verbinden met je versterker. Vrijwel alle HiFi versterkers zijn voorzien van RCA aansluitingen. In sommige gevallen kun je draadloos verbinden via Bluetooth of met een AUX-kabel.

🔢 Hoeveel speakers kun je aansluiten op een HiFi versterker?

Het aantal speakers dat jij kunt aansluiten op je HiFi versterker ligt aan het aantal kanalen waar jouw versterker over beschikt. Bij een 5-kanaals HiFi versterker kun je vijf speakers aansluiten, terwijl je bij een 2-kanaals twee speakers kunt aansluiten. Afhankelijk van de weerstand van de speakers en de impedantie waarmee de versterker overweg kan is het ook mogelijk meer aan te sluiten.

🔊 Welke HiFi versterker heb ik nodig?

Per situatie verschilt het welke HiFi versterker jij nodig hebt. Om te weten welke HiFi versterker voor jouw geluidsinstallatie of speakers geschikt is, moet je kijken naar een goede match tussen je speakers en de versterker. Zowel het vermogen als de weerstand moeten altijd bij elkaar passen. Wanneer je er niet uit komt, staat onze klantenservice altijd voor je klaar zodat je de juiste match hebt.

❓ Waarom heb je een HiFi versterker nodig?

Op passieve speakers kun je nooit rechtstreeks een audiobron, zoals een telefoon of laptop, aansluiten, waardoor een versterker noodzakelijk is. Een HiFi versterker zorgt ervoor dat het geluid versterkt wordt, zodat het signaal sterk genoeg is om geluid te produceren. Wanneer jij dus passieve speakers hebt, heb je altijd een versterker nodig. Bij actieve speakers heb je te maken met een ingebouwde versterker.

Wat is een HiFi versterker?

Een HiFi versterker is, zoals gezegd, verantwoordelijk voor het versterken het geluidssignaal van de speakers. ‘HiFi’ is een afkorting voor High Fidelity, wat inhoudt dat de muziek of het geluid dat je over je audiosysteem wil beluisteren in zo hoog mogelijke kwaliteit ten gehore wordt gebracht.

Het grote verschil tussen deze versterker en bijvoorbeeld een PA-versterker is de toepassing. Je plaatst een HiFi versterker bijvoorbeeld tussen je home cinema set en je tv. Een PA-versterker is veel krachtiger en wordt voornamelijk gebruikt voor feestjes, poppodia of in horecagelegenheden.

HiFi versterker met Bluetooth

Een HiFi versterker met Bluetooth is één van de opties die je vrijwel altijd tegenkomt bij de zoektocht naar de perfecte HiFi versterker. Wij adviseren altijd om te kiezen voor een HiFi versterker met Bluetooth, omdat dit een functie is die eigenlijk niet mag ontbreken. Met een HiFi versterker met Bluetooth kun je gemakkelijk draadloos je smartphone of laptop verbinden met de versterker. Je hoeft nu alleen nog maar je favoriete playlist te selecteren en je hoort de door jou gekozen muziek door je speakers. We zetten ook nog enkele andere afspeelmogelijkheden van HiFi versterkers voor je onder elkaar.

  • FM-radio: Luister naar al je favoriete radiozenders op je versterker via FM.
  • USB mp3 speler: Zet je muziek in mp3-formaat op een USB stick en steek deze in de versterker. De ingebouwde mp3-speler speelt nu jouw muziek rechtstreeks vanaf de USB-stick af.
  • Microfooningang(en): Tijd voor karaoke? Kies dan HiFi versterkers met microfooningang(en) en je kunt direct starten met zingen. Het is wel belangrijk om vooraf goed te kijken of er microfoons meegeleverd worden.

Aandachtspunten bij stereo versterker kopen

De stereo versterker staat bekend om z’n veelzijdigheid. Naast de afspeelmogelijkheden is het goed om rekening te houden met enkele belangrijke factoren op een stereo versterker. We zetten twee noodzakelijke factoren om op te letten op een rijtje.

Aantal kanalen

Als we kijken naar het aantal kanalen van HiFi versterkers hebben we het over aantal speakers dat aangesloten kan worden op het apparaat. Bij een stereo versterker is het meest gangbare 2-kanaals of 5-kanaals. Bij een 2- en 5-kanaals versterker kun je respectievelijk twee en vijf speakers aansluiten.

Vermogen en weerstand

Het is van groot belang dat je HiFi versterkers overweg kan met het vermogen van de speakers. Een voorbeeld is: een speaker met een hoog vermogen aansluiten op een lichte versterker. Dit zorgt ervoor dat er weinig geluid uit je speakers komt en je loopt het risico op clippen waardoor je de speakers op kan blazen. Een stereo versterker met een te hoog vermogen in verhouding tot de speakers kan ervoor zorgen dat je de speakers opblaast. Het vermogen van de HiFi versterkers en speakers moet dus altijd met elkaar matchen. Voor een exacte uitleg van de weerstand en wattage kun je het beste deze blog lezen!

Toepassingen voor een HiFi stereo versterker

Er zijn verschillende toepassingen waar je een HiFi stereo versterker kunt gebruiken, maar over het algemeen vind je ze vooral in de huiselijke setting. We zetten enkele van de meest gebruikelijke toepassingen voor je op een rij.

  • Surround versterker: Deze variant is perfect als surround versterker doordat het vaak een 5-kanaals versterker betreft. Een surround versterker is voorzien van meerdere uitgangen, waardoor je meerdere speakers om je heen kunt plaatsen. Hierdoor lijkt het alsof je midden tussen het omgevingsgeluid zit. Een HiFi versterker is dus ideaal om te gebruiken als surround versterker.
  • Om muziek af te spelen: Een HiFi stereo versterker is ook een goede keuze wanneer je ‘m wilt gebruiken om muziek af te spelen. Doordat HiFi versterkers vrijwel altijd over Bluetooth beschikken, zijn ze perfect om draadloos muziek te streamen. Zo kun je altijd je favoriete playlist afspelen.
  • Zingen / karaoke: Er zijn ook modellen die geschikt zijn voor een karaokeavond of om mee te zingen. Hiervoor heb je wel een HiFi stereo versterker nodig met één of meerdere microfooningangen.
  • Home cinema set of thuisbioscoop: Een HiFi versterker is perfect in een woon- of hobbykamer als home cinema set. Met zo’n set beleef je letterlijk iedere film, serie of sportwedstrijd met het beste geluid. Met een home cinema set lijkt het alsof je midden in de film, serie of sportwedstrijd zit.

HiFi versterker kopen?

Ga voor HiFi versterkers om te genieten van kwalitatief hoogwaardig geluid. Weet je niet zo goed welke HiFi versterkers het beste bij je speakers of geluidsinstallatie passen? Neem dan contact op met onze klantenservice. Zij helpen je graag met het vinden van de perfecte versterker. Je hoeft alleen maar te bellen, chatten of mailen en we zorgen dat je zo snel mogelijk een passend antwoord krijgt. Heb je al een favoriet gevonden? Plaats vandaag je bestelling en je ontvangt 'm razendsnel in huis.

Chatten