Stroboscoop

Je bent vast weleens in aanraking gekomen met een stroboscoop. Denk maar eens terug aan een avond stappen waarbij de verlichting naadloos aansluit op de beat van de muziek. Tijdens deze avond was er vast fel knipperend licht die zorgt dat jij alles in slow motion zag?

Meer
Filteren

Producten 1-24 van 25

Pagina
Van laag naar hoog sorteren
Filteren

Producten 1-24 van 25

Pagina
Van laag naar hoog sorteren
Veelgestelde vragen over Stroboscoop
Wat is een stroboscoop?

Een stroboscoop is een lichteffect waarbij felle lichtflitsen snel op elkaar volgen. Je ziet dit lichteffect vaak terug bij feesten en discotheken. Door de snelle flitsen lijkt een beweging tijdelijk stil te worden gezet. Dit optische effect zorgt er dus voor dat het lijkt alsof bewegingen zich in slow-motion afspelen.

Hoe werkt een stroboscoop?

De exacte werking verschilt natuurlijk per stroboscoop. Voor vrijwel alle stroboscopen geldt echter dat een lamp in hoge frequentie aan en uit wordt gezet.

Hoe gebruik je een stroboscoop?

Een stroboscoop kan op meerdere manieren worden gebruikt. Zo kan je een stroboscoop continue aan laten staan op een bepaalde flitssnelheid. Daarnaast zijn er stroboscopen die kunnen reageren op muziek. Door het gebruik van DMX heb je de controle helemaal zelf in de hand. Hierdoor kan je per situatie de flitssnelheid aanpassen en de stroboscoop aan of uit zetten.

Welke soorten stroboscopen zijn er?

Er zijn veel verschillende soorten stroboscopen. In de basis zijn er buislamp stroboscopen en LED stroboscopen. Vervolgens kunnen de stroboscopen nog weer onderling verschillen in onder andere wattage of bijvoorbeeld het aantal LED's.

Het ontstaan van de stroboscoop

De meeste mensen kennen de stroboscoop enkel als een lichteffect die in discotheken en op festivals gebruikt wordt. De stroboscoop heeft echter een veel rijkere geschiedenis en heeft zijn opmars gemaakt in de auto-industrie. Met een stroboscoop kan beeld optisch gezet worden, dit zorgt dat de machines gecontroleerd kunnen worden zonder de machine daadwerkelijk stil te zetten. In de auto-industrie wordt een stroboscoop bijvoorbeeld gebruikt tijdens het afstellen van de auto of motorontsteking. Let op, onze stroboscopen zijn hier niet geschikt voor.

Hoe werkt een stroboscoop?

De stroboscoop wordt voornamelijk gebruikt op feesten waar elektronische muziek gedraaid wordt. Door de snelle flitsen mist het menselijk oog posities, dit zorgt dat het optisch lijkt alsof de beweging in slow motion uitgevoerd wordt.

LED stroboscoop of Buislamp

In ons assortiment kan je terecht voor twee soorten stroboscopen, namelijk de LED stroboscoop en de Buislamp stroboscoop. Beide voorzien jouw feest van het knipperende licht effect maar de LED stroboscoop biedt wel een aantal voordelen ten opzichte van de Buislamp Stroboscoop namelijk:

  • LED lampen zijn tien keer zuiniger
  • LED lampen hebben een levensduur van gemiddeld zestigduizend uur
  • LED lampen worden niet heet, wat zorgt dat ze brandveilig zijn

Welke stroboscoop heb je nodig?

Dat hangt natuurlijk af van het feestje wat je gaat geven. Hoe groter de ruimte, hoe groter de stroboscoop moet zijn. In discotheken is het gebruikelijk om meerdere stroboscopen op te hangen. Om iedereen dezelfde feestelijke ervaring te geven is het van belang om blindspots te voorkomen. Zorg dus dat je eerst een plan maakt voor je de stroboscopen besteld. Stroboscoop voor thuis Geef je thuis een feestje? Dan hebben wij ook een aantal kleinere formaten die je gemakkelijk thuis kunt ophangen. Je creëert dan net iets extra’s op je feestje zonder dat je een professionele set aan hoeft te schaffen.

Stroboscoop en andere lichteffecten

Het is natuurlijk de bedoeling dat je indruk maakt op je publiek, met alleen een stroboscoop bereik je dit maar minimaal. Daarom kan je bij ons terecht voor tal van lichteffecten die jouw feestje tot een succes maken. Denk bijvoorbeeld aan een groot aantal movingheads, blacklights en zelfs rookmachines! Omdat een aantal effecten perfect samen gaan hebben wij ook een aantal combinaties gemaakt.

Hoe bestuur je een stroboscoop?

De meeste stroboscopen zijn op een simpele manier te besturen. Je kan ze bijvoorbeeld op de muziek laten reageren. Dit zorgt dat jij zo min mogelijk bezig hoeft te zijn met je lichteffecten, erg handig voor thuis! Heb je een drive-in show en pak je het graag wat professioneler aan? Dan kan je gebruik maken van een DMX, hier kan je verschillende lampen mee aansturen. De meeste stroboscopen kan je ook handmatig instellen. Dit doe je meestal met knoppen aan de achterzijde. Met deze knoppen bepaal jij de intensiteit en flitssnelheid wat je baseert op je publiek en de natuurlijk de muziek. Je kan ook kiezen voor een stroboscoop met afstandsbediening, dit zorgt dat jij vanaf de dansvloer controle hebt over je stroboscoop.

Stroboscoop Voor buiten

De grotere stroboscopen sluit je aan op netstroom, hiermee zorg je dat de stroboscoop altijd zorgt voor de gewenste licht effecten. Geef je buiten een feestje en heb je daar niet de beschikking over netstroom? Dan hebben wij ook stroboscopen op accu. Deze zijn gemakkelijk in de hand mee te nemen, jij bepaalt dus waar en wanneer het tijd is voor een feestje!

Stroboscoop kopen

Je bent eruit... Het is tijd om jouw feest te voorzien van de tofste lichteffecten! Maar waar moet je nou op letten? Onze productspecialisten schrijven dagelijks de best mogelijke teksten om jou te voorzien van voldoende informatie. Heb je toch nog vragen over een product of de ruimte waar je het wilt gebruiken? Onze gespecialiseerde klantenservice is dagelijks bereikbaar om al jouw vragen te beantwoorden.

Chatten