Wall washes

Wall washes zijn essentieel voor het creëren van sfeervolle en dynamische verlichting. Met wall washes verlicht je eenvoudig diverse ruimtes, muren of een voorgevel van een pand. Deze verlichting is ideaal voor het gelijkmatig uitlichten van grote oppervlaktes in verschillende kleuren en intensiteiten. Bekijk snel ons uitgebreide assortiment aan wall washes!

Meer
Filteren

Producten 1-24 van 27

Pagina
Van laag naar hoog sorteren
Filteren

Producten 1-24 van 27

Pagina
Van laag naar hoog sorteren

Wat is een wall wash?

Een wall wash is een type verlichting dat voornamelijk wordt gebruikt om grote oppervlakken van muren of gevels gelijkmatig te verlichten. Deze verlichting, vaak uitgerust met LED-lampen, biedt een breed scala aan kleuren en is int staat om zowel grote als kleine oppervlaktes op te lichten. Dit maakt ze een populaire keuze voor evenementen, architecturale verlichting en interieurdesign. Dit type verlichting wordt dan ook vaak gebruikt om de architectuur van een gebouw te benadrukken, kunstwerken uit te lichten en om de algemene ambiance en diepte in een ruimte te verhogen.

Gebruik van een wall wash

Wall washes zijn perfect voor evenementen zoals bruiloften en festivals, maar ook voor permanente installaties in clubs of bedrijfspanden. Dit type verlichting is ideaal voor het creëren van sfeer en het benadrukken van muren of architecturale kenmerken. De kleinere modellen zijn juist uitstekend geschikt voor het uitlichten van bijvoorbeeld architecturale accenten. Grotere modellen maken het mogelijk grote oppervlaktes zoals kerkmuren of een bedrijfsgevel te verlichten.

Extra modi

Voor wall washers zijn een aantal extra modi superhandig. Deze functies maken wall washers veelzijdige hulpmiddelen voor het verlichten van oppervlakken. De belangrijkste modi zetten we hieronder voor je in een opsomming.

  • DMX: DMX is een protocol voor lichttechniek dat gebruikt wordt om verlichting zoals wall washers aan te sturen. Wall washers kunnen worden aangestuurd via DMX om specifieke instellingen zoals kleur, helderheid en soms ook patronen of effecten aan te passen.
  • Master/Slave: De master/slave wordt gebruikt om meerdere wall washers synchroon te laten werken zonder dat elke individuele wall washer afzonderlijk geprogrammeerd hoeft te worden. In een dergelijk systeem wordt er één ingesteld als de 'master', die controle- en signaalinstructies geeft. De anderen zijn ingesteld als 'slaves' en volgen de instructies van de master.
  • Voorgeprogrammeerde shows: Sommige wall washers komen met voorgeprogrammeerde shows, die gebruikers in staat stellen om met minimale configuratie dynamische lichteffecten te produceren. Deze programma's kunnen variëren van eenvoudige kleurveranderingen tot complexe patronen die bedoeld zijn om aandacht te trekken of een bepaalde sfeer te creëren.
  • RGB en RGBW: Wall washes beschikken vaak over meerkleurige LED’s, zogeheten RGB LED’s. De RGB staat voor Rood, Groen, Blauw en stelt deze wall washers in staat om een breed scala aan kleuren te mengen. RGBW voegt een specifieke witte LED toe, waardoor naast heldere warme witte kleuren ook pasteltinten mogelijk zijn.

Wall wash kopen?

Bij het kiezen van de juiste wall wash is het belangrijk om rekening te houden met de grootte van de ruimte, de gewenste kleuropties en of de verlichting binnen of buiten gebruikt zal worden. Mocht je vragen hebben, aarzel dan niet om contact op te nemen met onze productspecialisten. Je kunt ze bereiken door te bellen, appen of mailen. Onze experts staan elke werkdag klaar om je te ondersteunen bij het vinden van de perfecte wall washer voor jouw situatie!

Chatten