Keyboard met 88 toetsen

Ben je op zoek naar een keyboard 88 toetsen? Dan ben je bij MaxiAxi aan het juiste adres. Een keyboard met 88 toetsen komt het dichtst in de buurt van een echte piano waardoor je piano kan leren spelen met de voordelen van een keyboard. Bekijk snel ons keyboardassortiment met modellen in allerlei maten.

Filteren
Filteren

9 producten

Van laag naar hoog sorteren
Gefilterd op:
  1. Aantal toetsen
    88
  1.   

Filteren

9 producten

Van laag naar hoog sorteren
Veelgestelde vragen over Keyboards
🎹 Welk keyboard heb je nodig?

Ga je lessen nemen? Dan raden wij je aan om te kiezen voor een keyboard met aanslaggevoelige toetsen. Ga je een keyboard hobbymatig gebruiken of wil je kijken of jouw zoon of dochter keyboard spelen ook leuk vindt? Dan kan je ook kiezen voor een wat minder luxe versie. Er zijn dus verschillende motivaties om een bepaald keyboard aan te schaffen. Ga daarom goed na waar jij jouw keyboard voor wilt gebruiken.

🎹 Hoeveel toetsen heeft een keyboard?

Het grote verschil tussen de verschillende keyboards is het aantal toetsen. De keyboards met 61 toetsen zijn het meest populair, maar je kan ook kiezen voor een keyboard met 48, 54 of 88 toetsen. Een keyboard met 88 toetsen is vergelijkbaar met een piano door het aantal toetsen.

💭 Wat zijn aanslaggevoelige toetsen?

Een aantal van onze keyboards beschikt over aanslaggevoelige toetsen. Bij een keyboard met aanslaggevoelige toetsen registreert het keyboard hoe hard jij de toetsen indrukt. Hoe harder je op de toetsen drukt, hoe harder het volume zal gaan (net als bij een piano). Met aanslaggevoelige toetsen wordt het mogelijk om meer dynamiek in het spel te leggen.

❓Is keyboard leren spelen moeilijk?

De basis van keyboard spelen is over het algemeen niet heel moeilijk om te leren. Bij een keyboard geldt net als bij veel andere instrumenten: hoe meer je oefent, hoe beter je wordt. De basis heb je vaak redelijk snel onder de knie, maar het venijn zit ‘m in het leren van de details. Het is bijvoorbeeld lastig om met twee handen tegelijkertijd te spelen, omdat je twee compleet andere handelingen met links en rechts uitvoert. Het spelen van een melodie is vaak nog wel te overzien, maar het combineren van een melodie en basnoten of akkoorden kan wel lastig zijn.

👀 Wat is het verschil tussen een keyboard en een piano?

Er zijn enkele noemenswaardige verschillen tussen een keyboard en een piano. Een piano heeft bijvoorbeeld snaren in de kast zitten waar hamers op slaan nadat je een toets indrukt. Een keyboard bootst dit digitaal na. Daardoor wordt het met een keyboard ook mogelijk andere instrumenten zoals orgels of klavecimbels na te bootsen. Een keyboard heeft bovendien vaak extra functies zoals demonstratie songs, ritmes en geluidseffecten.

💸 Hoeveel kost een keyboard?

De prijs van een keyboard varieert per model. Elk keyboard heeft andere functies, waardoor de prijs uiteraard ook varieert. Een model met tientallen functies is over het algemeen natuurlijk duurder dan een keyboard met minder functies. De prijs wordt ook bepaald door de kwaliteit en het feit of het een samengestelde set betreft of dat het bijvoorbeeld een los keyboard betreft.

Wat is een keyboard 88 toetsen?

Een keyboard met 88 toetsen is een relatief goedkope variant van een digitale piano. Dit komt doordat een digitale piano ook 88 toetsen heeft waardoor het keyboard dus hetzelfde aantal toetsen heeft als een piano. Een keyboard met 88 toetsen is vaak uitgevoerd met aanslaggevoelige toetsen en een sustainpedaal en heeft dus een aantal vergelijkbare voordelen met een echte piano.

Hoeveel keyboard toetsen heb ik nodig?

Je vraagt je nu natuurlijk af of jij een keyboard met 88 toetsen nodig hebt. In de onderstaande video vertelt productspecialist Rob je precies hoeveel keyboard toetsen jij nodig zult hebben.

Het verschil tussen een piano en een keyboard

Er zijn een aantal belangrijke verschillen tussen een piano en een keyboard met 88 toetsen. Om je een goed beeld te geven van de verschillen zetten we de belangrijkste verschillen van deze keyboards voor je op een rij.

  • Functie voor aanslaggevoeligheid: Piano’s hebben standaard aanslaggevoelige toetsen, maar keyboards met 88 toetsen hebben de mogelijkheid om deze functie in en uit te schakelen. Hoe harder een toets tijdens het spelen wordt ingedrukt, hoe harder deze klinkt. Moet het spel in een couplet van een nummer zachter klinken? Dan sla je de toetsen simpelweg zachter aan. Wanneer je dit niet wilt, schakel je de functie simpel uit.
  • Extra functies: Een ander belangrijk verschil zijn de vele extra functies die je op een keyboard met 88 toetsen vindt. Zo zijn veel modellen voorzien van demonstratie songs, trainingsfunctie en kun je vaak de door jouw gespeelde deuntjes opnemen. Met een keyboard haal je dus niet alleen een piano in huis, maar bijvoorbeeld ook een orgel, klavecimbel of panfluit.

Het voordeel van een keyboard met 88 toetsen

Een keyboard biedt een groot aantal voordelen vergeleken met een piano. Een keyboard is bijvoorbeeld een stuk compacter en minder zwaar, waardoor je minder ruimte nodig hebt en je deze gemakkelijk mee kan nemen naar optredens. Gebruik je jouw keyboard even niet? Dan kan je deze opbergen en creëer je gemakkelijk ruimte voor iets anders. De voordelen van een keyboard hebben we voor je opgesomd:

  • De gemiddelde aanschafprijs ligt een stuk lager.

  • Gemakkelijk mee te nemen en op te bergen.

  • Met één druk op de knop wissel je tussen verschillende soorten geluiden.

Wanneer kies je voor digitale piano 88 toetsen?

Een digitale piano met 88 toetsen is dus een echte aanrader als jij graag piano wilt leren spelen. Ook als je hobbymatig af en toe wat wil pingelen op de toetsen is een keyboard met 88 toetsen een prima optie. Wanneer je een beginnende toetsenist bent, kan het soms beter zijn om een keyboard met 61 toetsen aan te schaffen, omdat het goedkoper en minder groot is. Een digitale piano 88 toetsen is echt bedoeld voor iemand die regelmatig gebruikt maakt van het keyboard of pianolessen gaat nemen.

Keyboard met 88 toetsen kopen

We hopen dat al je vragen voldoende beantwoord zijn. Heb je toch nog een vraag over een keyboard met 88 toetsen of digitale piano? Neem contact op met onze productspecialisten! Zij helpen je graag met het maken van de juiste keus. Heb je al een favoriet uitgezocht? Plaats dan vandaag een bestelling en ontvang deze razendsnel in huis. 

Chatten