Tulp naar jack kabels

Een tulp naar jack is een kabel die ervoor zorgt dat je jouw audiobron op een audioapparaat aan kan sluiten. In ons brede assortiment vind je audio kabels van tulp naar jack in verschillende soorten en kun je kiezen uit verschillende lengtes. Bekijk snel onze tulp naar jack kabels.

Filteren
Filteren

17 producten

Van laag naar hoog sorteren
Gefilterd op:
  1. Type connector
    Tulp naar jack
Filteren

17 producten

Van laag naar hoog sorteren
Veelgestelde vragen over Audiokabels
❓Welke audio kabel heb ik nodig?

De keuze voor een audio kabel is volledig afhankelijk van het soort in- of uitgang van jouw audioapparaten. Wanneer bijvoorbeeld een van je audioapparaten een tulp/RCA-aansluiting heeft en het andere een XLR-aansluiting heeft, zul je een XLR naar tulp kabel moeten hebben. 

🔝 Wat is de beste audio kabel?

Om te bepalen wat de beste audio kabel is, moet je naar verschillende factoren kijken. Kijk daarom altijd goed naar het type connector, de dikte van de audio kabel en wat de prijs-kwaliteitverhouding is. Door die factoren samen te vatten, kun jij bepalen welke audio kabel jij nodig hebt.

Wat is tulp naar jack?

Een tulp naar jack is een kabel met aan het ene uiteinde tulp/RCA aansluitingen en aan de andere kant een jack plug. Een tulp naar jack wordt gebruikt voor het overdragen van audiosignalen van het ene naar het andere apparaat. Een kabel als deze wordt voornamelijk gebruikt om een audiobron op een geluidsinstallatie aan te sluiten.

Waar gebruik je een tulp naar jack kabel voor?

Een tulp naar jack kabel leent zich uitstekend om apparaten met een 3.5 mm of 6.3 mm jack aansluiting te verbinden met een apparaat dat enkel over RCA/tulp aansluitingen beschikt. Zo zijn er bijvoorbeeld veel versterkers die alleen maar over RCA-aansluitingen beschikken, met een 3.5mm jack naar RCA kabel wordt het mogelijk bijvoorbeeld je telefoon aan een dergelijke versterker te koppelen.

Omgekeerd geldt natuurlijk ook dat apparaten met enkel jack aansluitingen worden voorzien van de mogelijkheid een apparaat met tulp aansluitingen te verbinden. Om apparaten met jack aansluitingen (denk bijvoorbeeld aan menig PA versterker) te kunnen verbinden met bijvoorbeeld DJ-apparatuur met enkel RCA aansluitingen zijn er tulp naar jack kabels. Op deze manier hoef je niet met mixers of losse verloopstukken te werken.

Verschillende types

Tulp kabels hebben vrijwel altijd een aansluiting voor links en rechts, wat zorgt voor stereosignaal. Links en rechts zijn van kleuren (vaak rood/wit) voorzien om zo het linker- en rechterkanaal gemakkelijk te kunnen onderscheiden. Bij tulp naar jack zit het onderlinge verschil vaak in de jack plug. Er zijn onder andere tulp naar jack kabels met stereo-jack en mono-jack pluggen in 6.5 mm formaat. Daarnaast zijn er variaties met twee grote 6.3 mm jack pluggen, zodat twee aparte links en rechts uitgangen in jack formaat verbonden kunnen worden met een apparaat met tulp aansluitingen.

Tulp naar jack kopen

Alle informatie over een tulp naar jack heb je nu kunnen lezen. Wanneer je vandaag bestelt, ontvang je ‘m morgen al in huis. Heb je vragen welke kabel je nodig hebt? Neem dan contact op met onze klantenservice. Ze helpen je graag met het vinden van de juiste kabels, van RCA tot jack kabels.

Chatten