Uplights

Uplights zorgen voor mooie sfeerverlichting bij jouw huis- of tuinfeest, maar zijn ook ideaal in restaurants of bij evenementen om objecten uit te lichten. Met uplights tover je jouw bruiloft of verjaardag in één handomdraai om in een feestelijke ambiance. Ben jij op zoek naar uplights? Kijk snel in ons assortiment voor uplights in alle soorten en maten!

Meer
Filteren

Producten 1-24 van 97

Van hoog naar laag sorteren
Filteren

Producten 1-24 van 97

Van hoog naar laag sorteren
Veelgestelde vragen over Uplights
🎨 Welke kleuren produceren uplights?

Uplights produceren niet standaard één kleur, maar werken vrijwel altijd met RGB-kleuren (Rood-Groen-Blauw). Er zijn wel uplights die ook wit, amber en blacklight produceren zodat er nog meer kleurcombinaties gemaakt kunnen worden. Deze kleuren worden vaak aangeduid als RGBW, RGBWA en RGBWA-UV.

❓ Waar moeten uplights geplaatst worden?

Uplights kunnen in allerlei situaties ingezet worden, maar worden regelmatig gebruikt om in truss, langs bomen of voor een wand te zetten. Met uplights kun je bijvoorbeeld een donkere hoek mooi uitlichten, waardoor er juist een kleurrijk effect ontstaat. Een andere mogelijkheid is om uplights onder truss te plaatsen, waardoor bijvoorbeeld je beursstand mooi wordt uitgelicht.

🔢 Hoeveel uplights heb ik nodig?

Het aantal uplights hangt volledig af van de grootte van de ruimte. Toch hebben we enkele voorbeelden. Wanneer je bijvoorbeeld alleen een hoek of boom op wilt lichten, is één uplight meestal al wel voldoende. Wil je een wand in een grote feestzaal uitlichten? Dan is het goed om elke zes meter een uplight te plaatsen.

🍕 Hoe is de stralingshoek van uplights?

De stralingshoek van uplights varieert per model en is afhankelijk van diverse factoren. Zo wordt de stralingshoek bepaald door het wattage en de plaatsing van de LED’s van de uplights. Het ene model heeft vier LED’s van 10 watt, terwijl andere uplights negen LED’s van 12 watt hebben. Uiteraard is de stralingshoek dan ook verschillend.

🔋 Hoelang gaat de accu mee?

De accuduur van uplights is uiteraard afhankelijk van het model, maar over het algemeen kun je uplights ongeveer 10 uur gebruiken zonder ‘m op te hoeven laden. De uiteindelijke bedrijfstijd is sterk afhankelijk van de ingestelde intensiteit. Hoe hoger de intensiteit, hoe meer dat van de accu vergt. Maar daarnaast speelt ook het gebruik van kleuren buiten de primaire kleuren een belangrijke rol. Wanneer je bijvoorbeeld een paarse kleur wilt creëren, moet je de rode LED’s met de blauwe LED’s combineren waardoor het meer energie verbruikt.

🌧 Zijn uplights waterdicht?

De meeste uplights zijn niet waterdicht, wat betekent dat ze niet tegen regen kunnen. Daarom is het van groot belang dat je ze op een droge plek plaatst zoals onder een overkapping of door een doorzichtige regenhoes te bestellen.

Wat zijn uplights?

Uplights zijn LED-lampen die vrijwel altijd naar boven gericht staan waardoor wanden, muren of objecten zoals bomen of struiken sfeervol verlicht worden. Door het gebruik van uplights kun je een ruimte eenvoudig en snel omtoveren tot een gezellige feestlocatie of bepaalde elementen in een ruimte in de spotlights zetten. Doordat uplights vrijwel altijd met een ingebouwde accu werken, kun je ze overal plaatsen. Of je ze nu achterin je tuin of in je huis wilt plaatsen, alles is mogelijk met uplights.

De werking van uplights

In de behuizing van uplights zitten vrijwel altijd vier of zes LED’s, die verschillende kleuren weer kunnen geven. Bij uplights kun je met de afstandsbediening of op het apparaat zelf kiezen of de LED’s één bepaalde kleur moeten tonen of dat er een verloop van kleuren moet plaatsvinden. Door het gemak van het bedienen, hoef je absoluut geen lichttechnicus te zijn om een mooi sfeervol effect te creëren.

Welke kleuren produceert een uplighter?

Uplighters produceren niet standaard één kleur, maar kunnen vaak allerlei verschillende kleuren produceren door de diverse LED’s. Welke kleuren een uplighter produceert, hangt af van het model. Doordat elk type andere mogelijkheden heeft, leggen we je graag uit welke kleurencombinaties er mogelijk zijn bij uplights.

  • RGB: De kleurcombinatie RGB is een combinatie van de drie primaire kleuren, Rood-Groen-Blauw (RGB). Een uplighter kan deze drie kleuren ook nog eens met elkaar mengen, waardoor je nog meer kleurcombinaties hebt.
  • RGBW: Wanneer uplights beschikken over RGBW produceren ze ook wit licht. Een RGBW uplighter produceert een aangenamere witte kleur dan een gewone RGB uplight kan produceren. Door de toevoeging van wit is het ook mogelijk om pastelkleuren te maken.
  • RGBWA: Met RGBWA kan een uplighter naast wit en de primaire kleuren ook nog de oranje-gele kleur, ook wel amber genoemd, produceren. Met RGBWA worden er dus nog meer kleurcombinaties mogelijk.
  • RGBWA-UV: De laatste kleurencombinatie is RGBWA-UV. Deze combinatie heeft naast de bovenste kleurencombinaties de mogelijkheid om het effect van blacklight te produceren. Hierdoor kun je witte objecten en UV gevoelige materialen heel erg mooi oplichten, zoals met Halloween of een neon party.

Welke kleurencombinatie jouw uplights produceren is dus afhankelijk van het model. Kijk daarom vooraf goed welke kleurencombinaties voor jou noodzakelijk zijn!

Voordelen uplighting

Uplighting is enorm populair en daar zijn zeker verschillende redenen voor te noemen. Om je een goed beeld te geven van de voordelen van uplighting zetten we de belangrijkste voor je op een rijtje.

  • Ingebouwde accu: Een van de voordelen is de standaard ingebouwde accu. Je kunt ze dus overal plaatsen zonder dat je allerlei kabels hoeft te leggen om ze te laten werken. Met een volle accu werkt uplighting zeker wel een paar uur.
  • Afstandsbediening: Naast de ingebouwde accu is het ook superhandig dat ze vrijwel altijd met afstandsbediening geleverd worden. Met een afstandsbediening houd je de uplights helemaal draadloos en kun je écht alles bedienen, van de kleuren tot de snelheid van het verloop van de kleuren.
  • In sets verkrijgbaar: Een ander belangrijk voordeel is dat uplights in sets verkrijgbaar zijn. Uplighting zorgt voor een supermooi effect, maar worden vaak wel op verschillende plekken in je tuin, huis of op een evenement gebruikt en daarom is het handig dat ze in setjes te verkrijgen zijn. Bovendien zorgt het gebruikt van meerdere uplights voor een nog mooier effect.
  • Master/slave functie: Veel van onze modellen hebben ook een master/slave functie, waardoor je slechts één uplight hoeft te bedienen en dat de andere uplights automatisch volgen. Hierdoor heb je op alle lampen hetzelfde effect zonder enig verschil in snelheid bij bijvoorbeeld het verloop van de kleuren.

Uplights aansturen via DMX

Wanneer je ervoor kiest om uplights aan te sturen via DMX is het handig dat je wat meer kennis van lichtapparatuur hebt. In dit geval kun je de uplights ook gemakkelijk aansluiten en aansturen op je DMX controller waardoor je je eigen lichtshow kunt creëren. Dit is bijvoorbeeld ontzettend leuk zijn als je als drive-in DJ op een bruiloft het licht en geluid moet verzorgen, maar ook tijdens grotere evenementen zorgen uplights voor een geweldig effect. Sommige modellen zijn zelfs voorzien van draadloze DMX, waardoor een DMX gestuurde setup eenvoudig te realiseren is. Dit zorgt ervoor dat je hele mooie effecten kunt creëren zonder allerlei kabels aan te moeten sluiten.

Wanneer gebruik je uplight verlichting?

Uplight verlichting is voornamelijk sfeerverhogend bij feestjes. Deze lampen staan daarom niet zozeer bekend als effectverlichting, maar meer als sfeerverlichting. Door uplight verlichting langs een muur te plaatsen, zorg je bijvoorbeeld dat de muur een sfeervolle lichtgloed krijgt. Hierdoor zijn ze uitermate populair in restaurants, hotels maar ook zeker bij festivals of andere grote evenementen.

Uplights voor buiten

Naast dat je de sfeerverlichting perfect binnen kunt gebruiken om de sfeer te verhogen, dragen de lampen ook buiten bij aan een onvergetelijke avond. Geef je bijvoorbeeld een feestje in de tuin? Dan kun je verschillende delen van de tuin laten oplichten door de lampen aan te zetten. Handig om te weten is wel dat de meeste uplights niet waterdicht zijn, waardoor ze niet tegen regen kunnen. Het is dus belangrijk dat er geen water bij de lampen kan komen. Dit kun je voorkomen door de lampen alleen te gebruiken als het droog is, ze op een overdekte plek te plaatsen of door een doorzichtige regenhoes mee te bestellen.

Uplights kopen?

Na het lezen van deze tekst weet je alles wat je moet weten om uplights te kopen. Heb je toch nog vragen? Dan kun je altijd contact opnemen met onze klantenservice. Zij staan dagelijks voor je klaar om al je vragen te beantwoorden. Wanneer je vandaag uplights koopt, zorgen wij dat ze razendsnel jouw kant opkomen.

Chatten