Festival agenda 2023: 22x top festivals voor het komende jaar!

Festival agenda 2023: 22x top festivals voor het komende jaar!

Om je festival agenda 2023 helemaal te vullen, hebben we diverse te gekke festivals in het binnenland voor je op een rijtje gezet. Uiteraard mogen de meest bekende buitenlandse festivals ook niet ontbreken. Na het lezen van deze blog heb je gegarandeerd een bomvolle festival agenda voor 2023!

Wat bedoelen we met een festival agenda?

Van begin april tot en met eind september loopt het festivalseizoen en dan mag een festival agenda absoluut niet ontbreken. Het festivalseizoen is de tijd van het jaar dat er in zowel binnen- als buitenland allerlei grote festivals plaatsvinden. Onze festival agenda 2023 staat vol met festivals in elk genre en ook nog eens voor jong en oud.

#1 Paaspop  –  7, 8 en 9 april

Paaspop wordt al sinds 1974 ieder jaar in Schijndel georganiseerd en trekt circa 90.000 bezoekers in het paasweekend. Bezoekers die een heel weekend verblijven, kunnen gebruikmaken van de festivalcamping die zich naast het festivalterrein bevindt. De festivalgangers kunnen los gaan op bekende artiesten zoals Goldband, Johnny 500 & S10 op de twaalf verschillende stages. Natuurlijk zijn er nog veel meer bekende namen aanwezig op Paaspop. Er zijn hierdoor veel verschillende muzieksoorten op Paaspop met optredens zoals bands, Nederlandse zangers met cafékrakers tot stampende hardcore platen. Het festival is voor jong en oud en hoort daarom in jouw festival agenda voor 2023! Alles over Paaspop 2023 lees je in deze blog!

#2 Best Kept Secret (BKS)   –  9, 10 en 11 juni

BKS festival: voor in je festival agenda!

Het Best Kept Secret festival wordt gehouden in Hilvarenbeek sinds 2013. Het festival heeft circa 75.000 bezoekers. Festivalgangers kunnen een heel weekend lang losgaan en verblijven op de bijbehorende camping die zich naast het festivalterrein bevindt. BKS onderscheidt zich door de verschillende muziekgenres, zoals Indie, Folk en elektronische muziek. BKS is een van de weinige festivals waar deze muzieksoorten te horen zijn. Bij BKS betaal je bij je eerste drankje een euro extra. In ruil hiervoor krijg je dan een stevige beker die je bij je volgende drankje kan inruilen voor een nieuwe beker. Hierdoor blijft het festivalterrein schoner en is het ook nog eens duurzamer. Er is natuurlijk nog veel meer festivalinformatie over Best Kept Secret. We schreven daarom een blog over Best Kept Secret 2023!

#3 Pinkpop  –  16, 17 en 18 juni

Pinkpop vindt al ruim vijftig jaar plaats in het Limburgse Landgraaf op het evenemententerrein Megaland. Al sinds 1970 komen mensen van heinde en verre naar Limburg, wat Pinkpop het langstlopende festival van de wereld maakt! Pinkpop trekt zo'n 70.000 bezoekers per dag. De bezoekers kunnen zich vermaken bij vier verschillende stages met spectaculaire lichteffecten en geweldige artiesten zoals: Red Hot Chili Peppers & Robbie Williams. Door de komst van onder meer artiesten van dit niveau is Pinkpop zeker een festival om in je festival agenda 2023 te zetten. Wat Pinkpop erg anders maakt dan de meeste festivals, is dat je al vanaf twaalf jaar welkom bent. Hierdoor is er veel jeugd aanwezig op het festival. Alles over Pinkpop 2023 lees je in deze blog!

#4 Concert At SEA  –  22, 23 en 24 juni

Concert At SEA wordt sinds 2006 ieder jaar op de Brouwersdam in Ouddorp gehouden. Ook aankomend jaar trekken circa 100.000 bezoekers naar Zeeland voor de zestiende editie van dit festival. De festivalgangers kunnen genieten van de bekendste Nederlandse popartiesten zoals: Suzan & Freek, Kriss Kross Amsterdam en Bente. Het mooie aan Concert At SEA is dat er een gezellige en ontspannen sfeer hangt, waardoor zelfs kinderen van twaalf jaar en ouder het festival mogen bezoeken. Het unieke concept dat kinderen vanaf 12 jaar welkom zijn, onderscheidt Concert At SEA met veel andere festivals. Als je nog meer wilt lezen over de komende editie van Concert at SEA raden we je aan om onze blog te lezen.

#5 Zwarte Cross  –  20, 21, 22 en 23 juli

De Zwarte Cross is het grootste festival Nederland en mag daarom ook niet missen op onze festival agenda 2023. Met ruim 220.000 bezoekers in één weekend heeft de Zwarte Cross veel activiteiten zoals een theater en te gekke shows. Zoals de naam al doet vermoeden heeft dit evenement, naast optredens van bijvoorbeeld Goldband, Flemming & ABBA Fever en ruim twintig stages, ook een echte cross op het Oost Gelres platteland. Amateurteams nemen het in hun zelfgebouwde voertuigen tegen elkaar op in de 'humorklasse'. Dit is zeker een kijkje waard, want je komt ieder jaar weer de meest bijzondere voertuigen tegen. Er is ook een “superklasse” waar serieuzere motorcrossers aan meedoen, waardoor de Zwarte Cross ook gelijk een van de grootste sportevenementen van Nederland is. Alles over de komende editie van de Zwarte Cross lees je in deze blog!

#6 Tomorrowland - 21-23 & 28-30 juli

Tomorrowland: het festival voor 2023

Tomorrowland is één van de grootste festivals in Europa en mag dan ook absoluut niet ontbreken op onze festival agenda van 2023. Met circa 600.000 bezoekers verdeeld over twee weekenden in de maand juli is Tomorrowland een échte aanrader. Dit bizar grote festival vindt elk jaar plaats in de Schorre in het Belgische Boom. Daar kunnen de festivalgangers genieten van meer dan 700 artiesten, die verdeeld over maar liefst 17 stages op het 75 hectare grote festivalterrein, zullen optreden. Uiteraard zijn de bekendste namen zoals Martin Garrix, The Chainsmokers en Nicky Romero op Tomorrowland te vinden, maar ook de minder bekende DJ’s zetten een spectaculaire show neer. De muzieksoort op Tomorrowland is voornamelijk elektronische, techno-, house, trance, hardstyle en dance muziek. De festivalbezoekers kunnen hun weekend verblijven in Tomorrowland dorp “Dreamville”. 

#7 Lowlands  –  18, 19 en 20 augustus

Al sinds 1993 weten liefhebbers het festivalterrein van Lowlands in Biddinghuizen goed te vinden. Jaarlijks trekken er weer 65.000 bezoekers naar Lowlands om helemaal los te gaan op de spectaculaire optredens. Daarom maken de festivalgangers gebruik van maar liefst zeven festivalcampings, die vlak bij het festivalterrein te vinden zijn. Festivalgangers kunnen een heel weekend genieten van de twaalf stages met meer dan 250 verschillende optredens van zowel bekende als onbekende artiesten. Op Lowlands geniet je onder meer van de optredens van Son Mieux en De Jeugd van Tegenwoordig. Doordat de doorgewinterde festivalgangers de klassiekers inmiddels wel kennen, zorgen de 'onbekende artiesten' voor een andere beleving. Maar wat Lowlands nog specialer maakt is dat er een speciaal programma met stand-upcomedy's zijn. Onder meer Arjen Lubach, René van Meurs en Rundfunk zorgen ervoor dat je genoeg aan het lachen komt! Dit maakt Lowlands een uniek festival, waardoor het op z'n minst een plekje in onze festival agenda voor 2023 verdient! In het door ons geschreven blog lees je alles over Lowlands 2023, van de line-up tot een waanzinnige playlist.

#8 Mysteryland  –  25, 26 en 27 augustus

Ieder jaar in augustus zetten festivalbezoekers van Mysteryland de boel drie dagen volledig op zijn kop. Met zestien stages, meer dan 300 artiesten en alle soorten muziek worden zo'n 100.000 festivalgangers een heel weekend vermaakt. Op Mysteryland 2023 geniet je van de grootste artiesten, van Atmozfears tot Brennan Heart en van Rebelion tot The Partysquad. Om alle doelgroepen voldoende te bieden heeft elke stage op Mysteryland een eigen thema. Door de variërende thema's kunnen de festivalgangers zelf bepalen waar ze naartoe gaan. De stages worden schitterend verlicht met bijvoorbeeld professionele lasers en movingheads. Dit festival mag je als festivalliefhebber niet missen, dus houd een gaatje vrij in je festival agenda van 2023 om te kunnen genieten van de beste optredens! Om je nog beter voor te bereiden op Mysteryland 2023 schreven we een blog met informatie over de locatie, de vorige editie en de line up 2023. Lees er alles over in deze blog!

Overige festivals voor 2023:

Uiteraard blijft het bij een blog over festival agenda 2023 niet bij de acht mooiste festivals voor 2023 volgens onze festivalkenner. We hebben daarom voor iedere maand in het komende jaar een festival gekozen.

REACTiVATE - 28 januari

Op 28 januari keert het REACTiVATE festival na drie jaar afwezigheid terug. Fantastische artiesten, zoals Ran-D, Frontliner en Adaro, zetten van 13:00 tot 00:00 alles op alles om van REACTiVATE een grandioos feest te maken. Net als de afgelopen edities belooft REACTiVATE voor iedereen van 18 jaar en ouder weer een spektakel van jewelste te worden.

Karnaval Festival - 18 en 19 februari

Heb jij zin om te hakken, springen en helemaal los te gaan op het grootste hardstyle karnavalfeest van Europa? Op 18 februari 2023 kun jij van 12.00 tot 23.00 uur en op 19 februari van 13.00 tot 22.00 uur genieten van de beste artiesten. Op dit spectaculaire verkleedfestival komen onder meer Outsiders, Act of Rage en Mental Theo om de boel volledig op zijn kop te zetten. Op zaterdag is er toegang voor mensen vanaf 18 jaar en op zondag vanaf 17 jaar of ouder.

Puur Hollands Festival - 17 maart

Ben jij helemaal weg van de beste Nederlandstalige hits en hou je er van om lekker mee te blèren op de nummers van Tino Martin en Wolter Kroes? Dan is het Puur Hollands Festival de place to be voor jou. De line-up van het Puur Hollands Festival bestaat, naast Tino Martin en Wolter Kroes, onder meer uit Danny Froger, Henk Dissel en Het Feestteam. De deuren van het Puur Hollands Festival openen op 17 maart om 19.00 uur en worden om en nabij klokslag 02:00 uur gesloten. Om het Puur Hollands Festival te bezoeken, moet je minimaal 18 jaar oud zijn.

Qmusic the Party FOUT! - 26 april

Qmusic komt op Koningsdag met een nieuwe XXL Foute Party. Wil jij de komende koningsnacht lekker feesten in een foute outfit? Zet 26 april 2023 dan alvast in je festival agenda 2023! Na het ongekende succes van de afgelopen edities mag deze foute party zeker niet ontbreken in ons rijtje met de beste festivals 2023. Op Qmusic the Party FOUT! geniet jij onder meer van de meest foute muziek van Jan Biggel, Snollebollekes en Belle Perez. Op deze foute party blazen onder meer deze drie namen het dak er van af in de Brabanthallen.

Soenda Festival -  20 mei

Het Soenda Festival wordt georganiseerd op 20 mei en heeft de deuren open van 12:00 tot 23:00. Nico Moreno, DYEN en ØRGIE maken er gegarandeerd een bruisend feest van. De Ruigenhoekse Polder wordt omgetoverd tot een grandioos festivalterrein, waar de beste technonummers de boventoon voeren. Hou jij dus wel van een technofestival? En heb jij nog een plekje in je festival agenda 2023 op zaterdag 20 mei? Dan is het Soenda Festival in Utrecht zeker een aanrader. 

Defqon.1 - 23, 24, 25 en 26 juni

Defqon.1 mag zeker niet ontbreken in onze lijst met festivals voor in je festival agenda 2023. Met gemiddeld 65.000 bezoekers per dag heeft Defqon.1 de titel voor het grootste hardstyle festival van de wereld op haar naam. De line-up van Defqon.1 2023 belooft weer veel goeds met grootste namen als Vertile, Aversion en Rejecta & Cryex. Bij de vorige editie van Defqon.1 kwamen er maar liefst driehonderd wereldwijd bekende artiesten, die er een van de mooiste edities ooit van maakten. Om je nóg beter voor te bereiden op dit indrukwekkende hardstyle festival schreven we een blog speciaal over Defqon.1 2023.

Awakenings Summer Festival - 7, 8 en 9 juli

Driehonderd evenementen en 25 jaar later is Awakenings nog altijd een van de meest populaire festivals voor in je festival agenda 2023. Op 7, 8 en 9 juli wordt Hilvarenbeek omgetoverd tot een spectaculair zomerfestival. De line-up release werd eind januari bekendgemaakt. De kaartverkoop startte tegelijk met het bekendmaken van de line-up. Dit driedaagse techno festival wordt midden in de zomer georganiseerd en viel de vorige editie zo in de smaak dat er vrij weinig wordt veranderd. Bij Awakenings 2023 zetten onder meer Charlie Sparks en Reinier Zonneveld alles op alles om er een spectaculair feest van te maken.

Decibel Outdoor - 18, 19 en 20 augustus

Voor het weekend van 18, 19 en 20 augustus staat Decibel Outdoor op de planning, waardoor er wederom duizenden festivalliefhebbers naar Hilvarenbeek trekken. Voor Decibel Outdoor 2023 komen er wederom geweldige artiesten naar Hilvarenbeek. Onder meer Ran-D, E-Force en Zatox zetten alles op alles om iedereen los te laten gaan. Bij de afgelopen editie genoten bezoekers onder meer van Angerfirst, Miss K8 en Rejecta. Maak snel een plekje vrij in je festival agenda 2023 en kom in augustus naar het Brabantse land.

Supremacy - 30 september

Supremacy 2022 was nog maar net voorbij en de nieuwe datum, 30 september, stond alweer in de festival agenda voor 2023. Van 15.00 tot 00.00 uur biedt Supremacy plaats voor ruim 15.000 bezoekers om er samen een spectaculair feest van te maken. Hoewel de line-up van Supremacy 2023 nog niet bekend is, weten we zeker dat er weer een spetterende line-up zal zijn. Bij de vorige editie maakten onder meer Radical Redemption, Ncrypta, Vertile en D-sturb er een geweldig hardstyle festival van.

Mega Piraten Festijn – 7 oktober

Voor de piraten onder ons is het Mega Piraten Festijn in Klazienaveen dé plek om te feesten. Sinds 2004 is dit piratenfeest op de evenementenmarkt en trekt het jaarlijks ruim 30.000 mensen. Bij dit piratenfeest denk je natuurlijk aan artiesten als Henk Wijngaard, Jannes, Stef Ekkel en ga zo maar door. Marco Schuitmaker, Lucas & Gea en de Dutch Boys zullen dit evenement gegarandeerd op z’n kop zetten. Heb jij al zin om te pingelen op de beste piratenhits? Reserveer dan maar vast een plekje in je festival agenda 2023.

Snakepit – 4 november

Voor de echte hardcorefanaten is dit een jaarlijkse trip. Dit enorm gewaardeerde evenement zal het klokgebouw in Eindhoven op 4 november 2023, tussen 22:00 en 07:00, omtoveren tot een hardcore-hal. Snakepit is vergeleken met de andere hardcore festivals een iets kleiner evenement, maar toch weet het ieder jaar ruim 7.000 bezoekers richting Eindhoven te trekken. Dit grandioze hardstyle festival heeft veel indruk gemaakt op de bezoekers waardoor het al jaren een plekje in de festivalwereld heeft weten te bemachtigen. Heb jij dus ook al zin om de slangenkuil in te duiken? Wanneer de kaartverkoop begint moet je er razendsnel bij zijn, want dit festival is binnen no-time uitverkocht!

Shockerz – 16 december

Als afsluiter van deze complete Nederlandse festival agenda 2023 hebben we natuurlijk nog Shockerz. Dit fantastische evenement is een van de grootste evenementen die zich richt op Raw Hardstyle en heeft ruimte voor meer dan 10.000 bezoekers. Sinds 2013 is Shockerz een grote speler in de evenementenbranche. Op 16 december kunnen bezoekers van 12:30 tot 00:00 genieten van topartiesten als Dimitri K VS, E-Force en Nolz Cryex. 

Nóg meer feesten met een pre- en/of afterparty!

Wat doe je vóór en na een festival? Waar zijn al die mensen? Waar is de pre- of afterparty? Voor de échte diehards raden we je aan om een eigen pre- en afterparty te organiseren zodat jouw festivalervaring nóg onvergetelijker wordt! Met de producten uit de onderstaande carrousel kun je dé beste pre- en afterparty organiseren.

 

 

Festival agenda aanvullen met buitenlandse festivals

Buitenlandse festival voor je festival agenda

Zijn Nederlandse en Belgische festivals niet meer bijzonder genoeg voor je? Vul je festival agenda dan aan met buitenlandse festivals. De onderstaande twee festivals worden ook bezocht door Belgische en Nederlandse festivalgangers. 

#1 Glastonbury Music Festival – Engeland - 21 t/m 25 juni

Glastonbury Music Festival wordt al sinds 1970 gehouden in het Engelse Pilton. Het festival is veruit het populairste festival van Engeland en heeft meer dan 100 stages en circa 300.000 bezoekers. Glastonbury behoort absoluut tot de grootste buitenfestivals van de hele wereld. Op de vele stages heb je de keuze om te luisteren naar techno-, house-, pop-, jazz- en R&B-muziek. De bekendste popsterren van de wereld zijn zelfs aanwezig op het festival. Bekende namen zoals Beyonce en Billie Eilish zingen hun nummers en zijn over het hele festivalterrein te horen door de vele speakers. Glastonbury duurt drie dagen en vindt elk jaar in juni plaats.

#2 Sziget – Hongarije - 10 t/m 15 augustus

Sziget wordt sinds 1993 elk jaar georganiseerd op het Óbuda-eiland in de Hongaarse hoofdstad Boedapest. Ook komend jaar wordt het Hongaarse eiland van 10 tot en met 15 augustus omgetoverd tot een van de grootste festivals van Europa. Het festival trekt jaarlijks circa 500.000 bezoekers, waarvan er gemiddeld 2500 uit Nederland en België naar Hongarije afreizen. Festivalliefhebbers komen van heinde en verre om te genieten van al het moois wat Sziget, op het gebied van muzieksoorten, te bieden heeft. Onder meer Billie Eilish, David Guetta en Imagine Dragons zijn te vinden op Sziget. Muziek is niet de enige reden om Sziget te bezoeken. Op dit festival vind je namelijk ook allerlei vormen van vermaak, zoals een circus en theater. Er zijn dus genoeg activiteiten om je een hele week te vermaken op het feesteiland. Het Sziget festival is dus een echte aanrader om in je festival agenda 2023 te zetten!

Festival agenda 2023 volplannen?

Na het lezen van dit blog kun je jouw festival agenda 2023 helemaal volplannen met de meest bezochte festivals van Nederland, België of zelfs wereldwijd. Voordat je jouw festival agenda voor 2023 helemaal vult, raden we je aan om ook de sfeerbeelden van de door ons genoemde festivals te bekijken. Door deze sfeerimpressies weet jij precies wat je mag verwachten!

Gerelateerde berichten
  1. Hardstyle festivals 2023: Dit zijn ze! Hardstyle festivals 2023: Dit zijn ze!
  2. Techno festivals 2023: hier moet je zijn dit jaar! Techno festivals 2023: hier moet je zijn dit jaar!
  3. Hardcore festivals 2023: een overzicht Hardcore festivals 2023: een overzicht
  4. Hoe tover je je tuin om tot festivalterrein? Hoe tover je je tuin om tot festivalterrein?
Chatten