Techno festivals 2024: hier moet je zijn dit jaar!

Techno festivals 2024: hier moet je zijn dit jaar!

Wil jij dit voorjaar en deze zomer helemaal losgaan op een van de vele techno festivals, maar weet je nog niet welke? Geen probleem. Na het lezen van deze blog weet je precies welke techno festivals er zijn in 2024. We informeren je over de acht beste techno festivals, zodat jij weet waar je heen moet dit jaar!

Beste techno festivals in Nederland op een rij

Voor liefhebbers van technomuziek hebben we een overzicht samengesteld van de beste techno festivals in Nederland. Verderop in de tekst lichten we de techno festivals in Nederland verder voor je uit.

  • DGTL Amsterdam – 29, 30 en 31 maart
  • Soenda Festival – 25 mei
  • Free Your Mind Festival - 1 en 2 juni
  • Verknipt festival - 8 en 9 juni
  • Awakenings Summer Festival – 5, 6 en 7 juli
  • Verknipt festival (ArenA editie) - 20 juli
  • Dance Valley - 12 augustus
  • Loveland – 12 en 13 augustus

Onze selectie met techno festivals voor 2024:

De techno festivals voor 2024 vinden, zoals elk jaar, vooral plaats in het festivalseizoen, van april tot eind september. Wij hebben onze aanraders voor techno festivals voor 2024 op een rijtje gezet.

#1 DGTL Amsterdam – 29, 30 en 31 maart

Prachtige kunstcreaties bij DGTL Amsterdam

DGTL Amsterdam is al sinds 2013 een groot techno festival op de NDSM-werf in Amsterdam. Komend jaar vindt DGTL Amsterdam plaats op 29, 30 en 31 maart. Het techno festival trekt gemiddeld zo’n 22.500 bezoekers per dag. Op dit technofestival vind je een combinatie van kunst en de dikste technobeats. Hierdoor hebben de bezoekers gegarandeerd een fantastisch weekend met diverse schitterende kunstcreaties! DGTL heeft de line-up bekend gemaakt en komt met namen als Agar Agar, Jan Blomqvist, Klangkuenstler, Moderat en Mura Masa op de proppen. De komende editie zal dus gegarandeerd weer een spektakel worden.

#2 Soenda Festival – 25 mei

Soenda Festival - 25 mei

Soenda in Utrecht bestaat sinds 2009 en wordt dit jaar georganiseerd op 25 mei. Het techno festival heeft 20.000 bezoekers. En deze kunnen genieten van veertig artiesten verdeeld over zes verschillende stages. Dit techno festival heeft indrukwekkende stages met stuk voor stuk variërende thema’s. Daarnaast kunnen bezoekers hier genieten van een schitterende lichtshow. Al deze factoren zorgen ervoor dat festivalbezoekers gegarandeerd een onvergetelijke dag hebben! Tijdens dit techno festival komen onder andere DIØN, Dyen, Nico Moreno, Ørgie en DJ Gigola & MCR-T om er een geweldig feest van te maken.

#3 Awakenings Summer Festival – 5, 6 en 7 juli

Awakenings is een van de grootste techno festivals van Nederland en dat is ook wel te zien aan de grootte van het festivalterrein. Op dit techno festival is maar liefst ruimte voor zo’n 100.000 bezoekers, verspreid over drie dagen. Dat het Awakenings Summer Festival het dubbele aan capaciteit heeft ten opzichte van vorig jaar is ook de reden dat de stages groter worden. Awakenings is een van de grootste techno festivals. Awakenings heeft elf stages met de bekendste techno dj’s van de wereld zoals: 999999999, Reinier Zonneveld en Charlie Sparks. Deze dj's knallen hun techno plaatjes door de speakers terwijl flitsende stroboscopen, lasers en spots over de mensenmassa stralen. Hierdoor wordt er een fantastische show neergezet.

Awakenings Summer festival: het techno festival in de zomer!

Wat Awakenings Summer Festival bijzonder maakt, is dat het techno festival werkt met een statiegeldsysteem. Wanneer jij je drankje op hebt, kun je de beker aan de bar inruilen voor een eco-token. Zonder een eco-token betaal je een extra muntje statiegeld. Hierdoor blijft het festivalterrein over het algemeen vrij schoon en sta je niet midden in het afval te feesten. Dit statiegeldsysteem is vooral een erg milieuvriendelijke manier, wat zeker te prijzen valt.

#4 Verknipt festival (ArenA editie) – 20 juli

Deze zomer is het zover! Op 20 juli 2024 staat de eerste editie van Verknipt festival in de ArenA op het programma. Een historisch moment voor hardtechno liefhebbers. Verknipt Arena belooft het grootste festival in zijn genre te worden. Met de Johan Cruyff ArenA als het nieuwe podium worden alle grenzen van de hardtechno wereld verlegt. Met 40.000 bezoekers heeft Verknipt een wereldrecord te pakken in de indoor techno wereld. Het grootste hardtechno festival van de wereld. Hardtechno heeft de muziekwereld de afgelopen jaren helemaal weten te veroveren. Met hun 165 beats per minuut brengt het een nieuwe zijtak aan het techno genre. En, ook leuk om te benoemen: Verknipt ArenA zal maar liefst 10 uur duren!  Verknipt ArenA kan dus ook zeker niet ontbreken in onze techno festival blog.

Loveland: het techno festival voor 2024

#5 Loveland – 12 en 13 augustus

Loveland is al sinds jaar en dag niet meer weg te denken uit de festivalagenda. Dit techno festival wordt al sinds 1995 in het Sloterpark in Amsterdam georganiseerd en is door de jaren heen flink gegroeid. Door die groei kunnen er inmiddels gemiddeld zo’n 50.000 festivalbezoekers, verdeeld over twee dagen, ontvangen worden. Met een line-up van maar liefst 75 artiesten als Kölsch, Nick Waren en Ben Klock kun je op Loveland losgaan op een divers aanbod van verschillende soorten technomuziek. Vooral het geweldige festivalterrein in combinatie met de mooie omgeving zorgt ervoor dat dit techno festival erg aanspreekt bij technoliefhebbers. De lichteffecten zoals lasers, movingheads of par spots schijnen over het naastgelegen meer, wat voor een indrukwekkend effect zorgt.

Pre- of afterparty's vóór en/of na een festival bezoek

Wil je helemaal in de stemming komen voor het techno festival dat jij wilt bezoeken? Of heb je er na een lange festivaldag nog steeds geen genoeg van? Kies er dan voor om een pre- of afterparty te organiseren. We kunnen ons voorstellen dat je niet precies weet wat je daarvoor nodig hebt. Onze productspecialisten van de klantenservice hebben de onderstaande producten voor je geselecteerd. Perfect om een te gekke pre- of afterparty te organiseren

Overige techno festivals

Naast de hierboven genoemde techno festivals in 2024 zijn er nog veel meer techno feesten te benoemen. We zetten er nog een aantal voor je op een rij.

Free Your Mind Festival - 3 en 4 juni 

Sinds 2004 wordt in Arnhem jaarlijks het Free Your Mind Festival georganiseerd in de Stadsblokken. Deze locatie is uniek, omdat dit de plek is waar in de Tweede Wereldoorlog de Slag om Arnhem werd uitgevochten. Tijdens de Free Your Mind 2024 editie, die wordt georganiseerd op 3 en 4 juni, komen onder andere grote artiesten als Trym, Reinier Zonneveld, Klangkuenstler en een fantastische samenwerking van topartiesten Nico Moreno en Dyen. Deze topartiesten staan verdeeld over vijf stages en zetten geheid een grandioze show neer op dit techno festival.

Verknipt festival - 8 en 9 juni 

Naast het fenomeen van een Verknipt Arena editie heb je een favoriet voor velen, onder wie veel jongere mensen, is het Verknipt Festival. Verknipt wordt sinds 2012 georganiseerd om festivalliefhebbers zoveel mogelijk rave momenten te geven. Zo heeft Verknipt vanaf 2012 om en nabij de tweehonderd evenementen georganiseerd en komen er gemiddeld tussen de 12.000 en 20.000 bezoekers naar Utrecht. Na de vier spectaculaire uitverkochte edities staat er op 8 en 9 juni weer een grandioos feest op de planning. Om dit fantastische ravefestijn helemaal perfect te maken, is er een geweldige line-up samengesteld. De line-up bestaat onder andere uit Dyen, Sara Landry, 6EJOU, Aphøtic, Cynthia Spiering, DiØn, Fatima Hajji, Trym en XRTN. Deze wereldsterren maken er gegarandeerd een sensationeel ravefeest van op dit techno festival 2024.

Dance Valley - 12 augustus

Als afsluiter van dit lijstje hebben we Dance Valley in Spaarnwoude, die op 12 augustus ongetwijfeld weer een spektakel op zal leveren. Dance Valley heeft sinds de start in 1985 maar liefst 26 geslaagde edities georganiseerd. De afgelopen jaren waren de grootste artiesten aanwezig. Denk bijvoorbeeld aan Dimitri Vegas, Nicky Romero, Headhunterz, Kris Kross Amsterdam, La Fuente, ROD en Wildstylez. De afgelopen edities van Dance Valley kwamen er ruim 30.000 bezoekers en dat zal bij dit techno festival van 2024 niet anders zijn.

Techno festival bezoeken?

In dit blog heb je alles kunnen lezen over de populairste techno festivals voor 2024. Mocht je na het lezen van dit blog helemaal enthousiast zijn en een techno festival in 2024 willen bezoeken, bekijk dan zeker ook eens sfeerbeelden op YouTube voor nog meer voorpret.

 

 

Thom Bakhuis

Stagiair

Gerelateerde berichten
Ga jij dit jaar lekker hakken op één van de vele hardstyle festivals, maar moet je nog een keuze maken welke je wilt bezoeken? Na het lezen van dit blog weet jij precies welke hardstyle festivals 2024 het best in de smaak vallen bij het grote publiek! We zullen tien hardstyle festivals benoemen en jou tot in detail uitleggen waarom je deze ...
Om je festival agenda 2024 helemaal te vullen, hebben we diverse te gekke festivals in het binnenland voor je op een rijtje gezet. Uiteraard mogen de meest bekende buitenlandse festivals ook niet ontbreken. Na het lezen van deze blog heb je gegarandeerd een bomvolle festival agenda voor 2024! Wat is festival agenda 2024? Van begin april tot en ...
Duik in de wereld van pompende beats en elektronische sfeer op de beste house festivals van 2024! Speciaal voor jou, house liefhebber, heb ik de ultieme lijst samengesteld. Na het lezen van deze blog weet je zeker dat jouw festivalagenda gevuld zal zijn met de meest waanzinnige house ervaringen van het jaar 2024! Onze selectie met house festivals ...
Popfestivals zijn razendpopulair, maar door de vele popfestivals in 2024 kan het best een lastige keuze zijn welke festivals je zeker moet bezoeken. We zetten in dit blog daarom de vijf beste Nederlandse popfestivals in 2024 voor je op een rijtje. Met de festivals uit dit blog vul je jouw festivalagenda met te gekke popfestivals. #1 Paaspop - 29, ...
Chatten