Techno festivals 2023: hier moet je zijn dit jaar!

Techno festivals 2023: hier moet je zijn dit jaar!

Wil jij dit voorjaar en deze zomer helemaal losgaan op een van de vele techno festivals, maar weet je nog niet welke? Geen probleem, na het lezen van deze blog weet je precies welke techno festivals er zijn in 2023. We informeren je over de vier beste techno festivals, zodat jij weet waar je heen moet dit jaar!

Onze selectie met techno festivals voor 2023:

De techno festivals voor 2023 vinden, zoals elk jaar, vooral plaats in het festivalseizoen, van april tot eind september. Wij hebben onze aanraders voor techno festivals voor 2023 op basis van de data op een rijtje gezet.

#1 DGTL Amsterdam – 7, 8 en 9 april

Prachtige kunstcreaties bij DGTL Amsterdam

DGTL Amsterdam is al sinds 2013 een groot techno festival op het NDSM-werf in Amsterdam. Komend jaar vindt DGTL Amsterdam plaats op 7, 8 en 9 april. Het techno festival trekt gemiddeld zo’n 22.500 bezoekers per dag. Op dit techno festival kom je een combinatie van kunst en de dikste techno beats over het gehele festivalterrein tegen. Hierdoor hebben de bezoekers gegarandeerd een fantastisch weekend met diverse schitterende kunstcreaties! DGTL heeft de line up bekend gemaakt en komt met namen als Agar Agar, Jan Blomqvist, Klangkuenstler, Moderat en Mura Masa op de proppen. De komende editie zal dus gegarandeerd weer een spektakel worden.

#2 Soenda Festival – 20 mei

Soenda Festival - 20 mei

Soenda wordt georganiseerd op 20 mei in Utrecht en is opgericht in 2009. Het techno festival heeft 20.000 bezoekers. Bezoekers kunnen genieten van veertig artiesten verdeeld over zes verschillende stages. Dit techno festival heeft indrukwekkende stages met stuk voor stuk variërende thema’s. Daarnaast kunnen bezoekers bij elke stage genieten van een schitterende lichtshow. Al deze factoren zorgen ervoor dat festivalbezoekers gegarandeerd een onvergetelijke dag hebben! Tijdens dit techno festival komen onder andere  DIØN, Dyen, Nico Moreno, Ørgie en DJ Gigola & MCR-T om er een geweldig feest van te maken.

#3 Awakenings Summer Festival – 7, 8 en 9 juli

Awakenings is het grootste techno festival van Nederland en dat is ook wel te zien aan de grootte van het festivalterrein. Op dit techno festival is maar liefst ruimte voor zo’n 100.000 bezoekers, verspreid over drie dagen. Dat het Awakenings Summer Festival het dubbele aan capaciteit heeft, is ook de reden dat de stages groter worden opgezet. Daarnaast kunnen festivalbezoekers sinds 2022 gebruikmaken van de naastgelegen camping, door mensen van over de hele wereld een bezoek brengen aan dit geweldige festival. Awakenings heeft elf stages met de bekendste techno dj’s van de wereld zoals: 999999999, Reinier Zonneveld en Charlie Sparks. Deze dj’s knallen hun techno plaatjes door de speakers in combinatie met flitsende stroboscopen, lasers en spots die over de hele mensenmassa stralen.

Awakenings Summer festival: het techno festival in de zomer!

Wat Awakenings Summer Festival bijzonder maakt, is dat het techno festival werkt met een statiegeldsysteem. Wanneer jij je drankje op hebt, kun je de beker bij hen inruilen voor een eco-token. Zonder een eco-token betaal je een extra muntje aan statiegeld. Hierdoor blijft het festivalterrein over het algemeen vrij schoon en sta je niet midden in het afval te feesten. Dit statiegeldsysteem is vooral een erg milieuvriendelijke manier, wat zeker te prijzen valt.

#4 Loveland – 12 en 13 augustus

Loveland is al sinds jaar en dag niet meer weg te denken uit de festivalagenda. Dit techno festival wordt al sinds 1995 in het Sloterpark in de Nederlandse hoofdstad Amsterdam georganiseerd en is door de jaren heen flink gegroeid. Door die groei kunnen er inmiddels gemiddeld zo’n 50.000 festivalbezoekers, verdeeld over twee dagen, ontvangen worden. Op Loveland kun je losgaan op een divers aanbod van verschillende soorten technomuziek, doordat er een line-up is van maar liefst 75 artiesten is met namen als Kölsch, Nick Waren en Ben Klock. Vooral het geweldige festivalterrein in combinatie met de mooie omgeving zorgt ervoor dat dit techno festival erg aanspreekt bij technoliefhebbers. De lichteffecten van bijvoorbeeld lasers, movingheads of par spots schijnen over het naastgelegen meer, wat voor een indrukwekkend effect zorgt.

Loveland: het techno festival voor 2023

Pre- of afterparty's vóór en/of na een festival bezoek

Wil je helemaal in stemming voor het techno festival dat jij wilt bezoeken? Of heb je de hele dag rondgestruind bij diverse podia, maar heb je er nog geen genoeg van? Kies er dan voor om een pre- of afterparty te organiseren. We kunnen ons voorstellen dat je niet precies weet wat je daarvoor nodig hebt. Onze productspecialisten van de klantenservice hebben de onderstaande carrousel voor je samengesteld, zodat je een te gekke pre- of afterparty kunt organiseren!

 

 

Overige techno festivals

Naast de hierboven genoemde techno festivals in 2023 zijn er nog veel meer techno feesten te benoemen. We zetten er nog een aantal voor je op een rij.

28 januari - Sneeuwbal Winterfestival

Na een reeks van acht fantastische edities komt het Sneeuwbal Winterfestival in 2023 naar Utrecht. Het Sneeuwbal Winterfestival wordt al sinds 2013 georganiseerd en zal net als bij alle voorgaande edities niet tegenvallen. Door alle coronamaatregelen gingen de edities in 2021 en 2022 niet door, maar in 2020 maakten ze er een fantastisch feest van. Zo knalden de nummers van grote namen als La Fuente, Trobi, De Sluwe Vos en Relativ door de speakers. De line-up is bekendgemaakt en we kunnen stellen dat er fantastische artiesten bij de 9e editie komen. Onder meer DiØn, Stan Christ en ROD laten zichzelf van een beste kant zien op een van de beste techno festivals van 2023.

3 en 4 juni – Free Your Mind Festival

Sinds 2004 wordt in Arnhem jaarlijks het Free Your Mind Festival georganiseerd in de Stadsblokken. Deze locatie is uniek, omdat dit de plek is waar aan het einde van de Tweede Wereldoorlog de Slag om Arnhem werd uitgevochten. Tijdens de Free Your Mind 2023 editie, wat wordt georganiseerd op 3 en 4 juni, komen onder andere grote artiesten als Trym, Reinier Zonneveld, Klangkuenstler en een fantastische B2B van top artiesten Nico Moreno en Dyen. Deze topartiesten worden over vijf stages verdeeld en laten geheid een muziekslagveld achter op dit techno festival.

10 en 11 juni – Verknipt festival

Een favoriet voor velen, onder wie veel jongere mensen, is het Verknipt Festival. Verknipt wordt sinds 2012 meerdere keren per jaar georganiseerd om festivalliefhebbers zoveel mogelijk ravemomenten te geven. Zo heeft Verknipt vanaf 2012 om en nabij de tweehonderd evenementen georganiseerd en komen er gemiddeld tussen de 12.000 en 20.000 bezoekers naar Amsterdam. Na de vier spectaculaire uitverkochte edities staat er op 10 en 11 juni weer een grandioos feest op de planning. Om dit fantastische ravefestijn helemaal perfect te maken, is er een geweldige line-up samengesteld. De line-up bestaat onder andere uit Dyen, Sara Landry, 6EJOU, Aphøtic, Cynthia Spiering, DiØn, Fatima Hajji, Trym en XRTN. Deze wereldsterren maken er gegarandeerd een sensationeel ravefeest van op dit techno festival 2023.

12 augustus – Dance Valley

Als afsluiter van dit lijstje hebben we Dance Valley, wat op 12 augustus in Spaarnwoude een spektakel op zal leveren. Dance Valley heeft sinds de eerste editie in 1985 maar liefst 26 geslaagde edities georganiseerd. Bij de vorige edities waren de grootste artiesten aanwezig. Denk bijvoorbeeld aan Dimitri Vegas, Nicky Romero, Headhunterz, Kris Kross Amsterdam, La Fuente, ROD en Wildstylez. De afgelopen edities van Dance Valley kwamen er ruim 30.000 bezoekers en dat zal bij dit techno festival van 2023 niet anders zijn.

Techno festival bezoeken?

In dit blog heb je alles kunnen lezen over de meest bezochte techno festivals voor 2023. Mocht je na het lezen van dit blog helemaal om zijn en een techno festival in 2023 willen bezoeken, bekijk dan ook de sfeerbeelden van de festivals op het internet zodat je precies weet wat je mag verwachten! 

Gerelateerde berichten
  1. Hardstyle festivals 2023: Dit zijn ze! Hardstyle festivals 2023: Dit zijn ze!
  2. Festival agenda 2023: 22x top festivals voor het komende jaar! Festival agenda 2023: 22x top festivals voor het komende jaar!
  3. House festivals 2023 voor in je agenda! House festivals 2023 voor in je agenda!
  4. Popfestivals 2023: Hier moet je heen! Popfestivals 2023: Hier moet je heen!
Chatten