Defqon 2024: een vooruitblik

Defqon 2024: een vooruitblik

Defqon 2024 wordt georganiseerd op 27, 28, 29 en 30 juni en vindt plaats op het fantastische festivalterrein van Attractiepark Walibi in Biddinghuizen. In deze blog behandelen we onder andere wat Defqon is, de vorige editie en de line-up van het festival in 2024. Na het lezen van deze blog weet jij alles wat je moet weten om van Defqon 2024 een knotsgek feest te maken!

Wat is Defqon 1?

Voor de meeste mensen zal de naam Defqon 1 als muziek in de oren klinken. Sinds 2003 wordt dit festival georganiseerd en biedt het genres als hardstyle, hardcore en uptempo aan het publiek. Het festival wordt ieder jaar weer georganiseerd en kan zichzelf hiernaast het grootste hard dance-festival ter wereld noemen. De organisatie biedt ieder jaar honderdduizend kaarten aan die als warme broodjes over de toonbank gaan. Op Defqon 2024 zijn er net als voorgaande edities tien podia te bezoeken. Nog een leuk feitje, Defqon 1 trekt bezoekers aan verspreid over 110 verschillende landen. Samen geniet deze multiculturele bijeenkomst van de geweldige lasers en movingheads.

Defqon 2023: een terugblik

Menigte geniet van optredende artiest tijdens Defqon 2023 bij de main stage.

De 20e editie van het festival was voor de bezoeker een fantastisch spektakel. Defqon 2023 werd georganiseerd op 22, 23, 24 en 25 juni en heeft vier dagen lang alles uit de kast getrokken om er een fantastisch feest van te maken. Het publiek genoot van uitblinkers zoals Vertile, Aversion, Angerfist, Da Tweekaz, Headhunterz en een duo act van Rejecta & Cryex die optraden op wel tien stages. Deze artiesten hebben er tijdens Defqon 2023 een ontzettend gaaf feest van gemaakt. Tijdens Defqon 2023 trokken er 160.000 bezoekers verspreid over het hele weekend richting Biddinghuizen, wat een nieuw recordaantal was voor het festival. Wordt dit aantal overtroffen op Defqon 2024?

Defqon-anthem

Ieder jaar laat de organisatie één artiest of artiestenduo een ‘Defqon-Anthem’ maken. Een Defqon-Anthem is een nummer dat het festival omschrijft. De titel van het Defqon-Anthem is ook de naam van de editie. In 2022 werd dit door D-Block & S-te-Fan gedaan met de naam ‘Primal Energy’. In 2023 werd dit gedaan door het hardstyle duo Sub Zero Project. Na een geslaagde editie in 2023 zullen de verwachtingen voor de komende editie niet mals zijn. Maar Defqon 2024 zal zonder enige twijfel niet tegenvallen!

Defqon 2024: verblijf / overnachtingsaccommodaties

Overnachten is ideaal wanneer je niet op en neer wilt rijden van het festivalterrein naar huis. Hiervoor zijn er verschillende mogelijkheden geregeld. Wij hebben de mogelijke overnachtingsopties voor je op een rijtje gezet.

  • Tent huren: Je kunt op Defqon 2024 een tent huren. Vind jij een hotelkamer of appartement te duur? Dan is een tent de beste oplossing. Dit is de kleinste accommodatie die wordt aangeboden door de organisatie zelf.
  • Friends camp: In dit gebied kun je een fantastische omgeving huren voor maximaal vijftig personen. Deze kun je vullen met tenten, picknicktafels en eigen versiering om een flinke pre- of afterparty te organiseren. Ook biedt Defqon de mogelijkheid om een 10-18 persoonstent te huren.
  • Appartementen: Voor het Defqon 2024 weekend worden er drie appartementencomplexen aangeboden en drie verschillende vakantiehuisjes. Deze verschillen van 4 tot 22 personen, waar je bij de appartementen met de meeste personen terechtkunt.
  • Hotels: Mocht je tijdens Defqon 2024 al helemaal jezelf van luxe willen voorzien, dan is een hotel dé oplossing voor jou. De organisatie biedt acht hotels aan die zich in de buurt van het festivalterrein bevinden. 

Ben je in het bezit van een weekendticket en ga je overnachten in een van de overnachtingsaccommodaties? Dan heb jij toegang tot de beste afterparty’s van Defqon 2024. De afterparty’s beginnen na de laatste show van de dag die om 23:00 eindigt. Dit betekent dus dat de afterparty’s van 23:00 tot 01:00 zullen zijn. Kortom, Defqon 2024 belooft een groot feest zowel tijdens als na de optredens! Heb je na 01:00 uur nog steeds zin in een afterparty? Wij helpen je er graag bij! Bouw de perfecte afterparty met onderstaande producten, dan zal niemand nee zeggen tegen een after!

 

 

Defqon 2024 line-up

Grote lichtshow op podium van Defqon 2023

De Defqon 2024 line-up is helaas nog niet bekendgemaakt. Zodra de eerste namen bekend zijn, zullen we ervoor zorgen dat jij zo snel mogelijk weet wie je kunt verwachten op Defqon 2024.

Playlist voor de échte beukers

Om alvast in de stemming te komen voor Defqon 2024, hebben we speciaal voor jou een playlist gemaakt. Zodra de line-up bekend is gemaakt, zullen we de playlist per direct updaten!

Defqon 2024 bezoeken?

Als je deze blog goed hebt doorgelezen, dan ben jij op de beste manier voorbereid om een bezoek aan Defqon 2024 te brengen. De informatie die wij in de tekst hebben verwerkt is cruciaal voor het bezoek aan het festival. Vergeet niet om dit geweldige evenement in je festivalagenda 2024 te zetten, en maak van Defqon 2024 samen met je vrienden een superfestival!

Thom Bakhuis

Stagiair

Gerelateerde berichten
Wil jij lekker hakken op hardcore festivals, maar weet je nog niet welke festivals je moet bezoeken? We zetten de beste hardcore festivals van 2024 voor je op een rijtje, samengesteld door een echte hardcore liefhebber. Na het lezen van deze blog weet je in ieder geval zeker dat er genoeg hardcore festivals 2024 in jouw agenda geplaatst kunnen ...
Ga jij dit jaar lekker hakken op één van de vele hardstyle festivals, maar moet je nog een keuze maken welke je wilt bezoeken? Na het lezen van dit blog weet jij precies welke hardstyle festivals 2024 het best in de smaak vallen bij het grote publiek! We zullen tien hardstyle festivals benoemen en jou tot in detail uitleggen waarom je deze ...
Om je festival agenda 2024 helemaal te vullen, hebben we diverse te gekke festivals in het binnenland voor je op een rijtje gezet. Uiteraard mogen de meest bekende buitenlandse festivals ook niet ontbreken. Na het lezen van deze blog heb je gegarandeerd een bomvolle festival agenda voor 2024! Wat is festival agenda 2024? Van begin april tot en ...
Wil jij dit voorjaar en deze zomer helemaal losgaan op een van de vele techno festivals, maar weet je nog niet welke? Geen probleem. Na het lezen van deze blog weet je precies welke techno festivals er zijn in 2024. We informeren je over de acht beste techno festivals, zodat jij weet waar je heen moet dit jaar! Beste techno festivals in Nederland ...
Chatten