Hardstyle festivals 2024: Dit zijn ze!

Hardstyle festivals 2024: Dit zijn ze!

Ga jij dit jaar lekker hakken op één van de vele hardstyle festivals, maar moet je nog een keuze maken welke je wilt bezoeken? Na het lezen van dit blog weet jij precies welke hardstyle festivals 2024 het best in de smaak vallen bij het grote publiek! We zullen tien hardstyle festivals benoemen en jou tot in detail uitleggen waarom je deze festivals moet bezoeken. Wie weet sta jij dit jaar op meerdere festivals waar de kicks en beats je om de oren vliegen!

Onze selectie met hardstyle festivals voor 2024:

Wij hebben onze aanraders voor hardstyle festivals voor 2024 in chronologische volgorde op een rijtje gezet. Na het lezen van onze selectie met hardstyle festivals voor 2024 heb jij alles voorhanden om je festival agenda vol te plannen.

#1 Rebirth Festival – 12, 13 en 14 april

Het Rebirth Festival trekt ieder jaar in april zo’n 35.000 bezoekers naar Haaren en heeft dan ook een line-up met de grootste hardstyle dj’s ter wereld. Tijdens het Rebirth Festival geniet je niet alleen van de beste hardstyle muziek, maar je komt terecht in een waar lichtspektakel dankzij de geweldige lichteffecten. Dit hardstyle festival staat bekend om zijn zeven enorm gevarieerde stages met stuk voor stuk een eigen thema. Als bezoeker van dit hardstyle festival weet je in ieder geval zeker dat je een fantastisch weekend hebt met de beste hardstyle muziek en shows met lasers!

Rebirth Festival: hardstyle festival 2023

#2 Intents Festival – 31 mei, 1 en 2 juni 

Als tweede aanrader lichten we het Intents Festival uit. Al sinds 2004 komen er jaarlijks een kleine 100.000 liefhebbers naar Oisterwijk om er in het laatste weekend van mei of het eerste weekend van juni een groot spektakel van te maken. Het Intents festival beschikt over de grootste line-up van hardstyle festivals in en rondom Nederland. Maar liefst vierhonderd artiesten van over de hele wereld doen er alles aan om het festivalterrein op zijn kop te zetten met de vetste hardstyle beats.

Het indrukwekkendste aan het Intents Festival is voor velen de geweldige eindshow. Deze eindshows mag je als hardstyle liefhebber absoluut niet missen! Zowel de zaterdag als zondag worden afgesloten met vuurwerk, lichteffecten, rookmachines en natuurlijk hardstyle. Deze combinatie geeft een schitterend kleurenspektakel!

#3 Defqon.1 – 27, 28, 29 en 30 juni

Wanneer we over hardstyle festivals spreken, mag het bekendste en grootste festival uit de hardstyle wereld, Defqon.1, natuurlijk niet ontbreken. Al sinds 2003 doet Q-dance er alles aan om het grootste hardstyle festival ter wereld te worden. Ieder jaar trekken er in juni zo’n 65.000 bezoekers per dag naar Biddinghuizen om te genieten van de indrukwekkendste hardstyle dj’s. Defqon.1 heeft jaarlijks tien diverse stages, meer dan 300 artiesten en heeft ook nog eens plek voor zo’n 50.000 campinggasten. Al deze factoren zorgen er samen voor dat het al jaren genieten is in Biddinghuizen. Uiteraard mogen vuurwerk en andere sfeermakers zoals lasers en movingheads niet ontbreken op een van de grootste hardstyle festivals ter wereld!

Defqon1. illustratieve foto

#4 Decibel Outdoor – 16, 17 en 18 augustus

Al vele jaren komen er ruim 60.000 bezoekers ieder jaar naar Hilvarenbeek om te genieten van Decibel Outdoor. Drie dagen lang gaan alle festivalgangers compleet uit hun dak op hun favoriete hardstyle plaatjes! Decibel Outdoor is opgedeeld in drie dagen. De vrijdag is speciaal ingericht voor de bezoekers die het hele weekend op de camping verblijven. Op zaterdag en zondag kan iedereen hakken op de hardste beats van bijvoorbeeld Keltek en Brennan Heart.

Het mooiste aan dit hardstyle festival is het feit dat er meer dan tweehonderd hardstyle dj’s aanwezig zijn op de ruim tien stages die mooi zijn ingericht. Door de vele stages en artiesten heeft de organisatie de mogelijkheid om de 60.000 bezoekers elk jaar en elke dag weer voor een nieuwe verrassing te zetten. En dat is precies de reden dat geen dag hetzelfde decor is opgebouwd.

Hardstyle festival: hier moet je zijn!

Organiseer direct jouw eigen pre- of afterparty!

Ben je op zoek naar de ultieme hardstyle ervaring voor het aankomende festival dat je gaat bezoeken? Of ben je nog niet uitgehakt na een hele dag vol geweldige optredens van hardstyle artiesten? Overweeg dan om een pre- of afterparty te organiseren. Misschien weet je niet precies wat je hiervoor nodig hebt. Onze productspecialisten bij de klantenservice hebben een handige carrousel samengesteld, zodat je een geweldige pre- of afterparty kunt organiseren!

 

 

Overige hardstyle festivals 2024

Uiteraard zijn er meer hardstyle festivals 2024 in Nederland die wereldwijd populair zijn. Om je festival agenda helemaal te vullen, zetten we enkele ‘kleinere’ hardstyle festivals voor je op een rijtje.

1 en 2 maart – Reverze – Antwerpen (België)

Reverze is een hardstyle festival in België waar ze hard, harder, hardst gaan op de bass kicks die gigantisch door je hele lijf dreunen. Het festival vindt plaats in het Sportpaleis in Antwerpen en heeft 20.000 bezoekers. Het wordt georganiseerd door Bass Events en heeft meerdere grote namen op de line-up staan. Dj’s zoals: Coone, Sound Rush, Ran-D en Da Tweekaz komen naar Antwerpen om jou een onvergetelijke ervaring te geven. Liefhebbers die naar Reverze gaan, kunnen genieten van coole lichteffecten, gave lasers en indrukwekkende stages. Het is echt een feest voor iedereen die van hardere stijlen muziek houdt. 

27 april – Hardfest – Enschede

Wil jij genieten van hét hardstyle en hardcore festival van Oost-Nederland? Kom dan op zaterdag 27 april naar Universiteit Twente om te genieten van Hardfest tussen 12:00 en 00:00. Hardfest wordt al sinds 2013 georganiseerd en heeft na tien spectaculaire edities absoluut nog geen plannen om te stoppen met het organiseren van dit geweldige festival. Op 27 april zal een Denekamps muziekspektakel richting Enschede komen. Radical Redemption, Act Of Rage én Angerfist, allen afkomstig uit Denekamp, verschijnen dan namelijk op Hardfest om er een mooie dag van te maken. Ben je dus 18 jaar of ouder en wil jij dit grandioze feest meemaken? Hardfest is een absolute aanrader als hardstyle festival voor 2024.

13 juli – Vroeger Was Alles Beter – Rosmalen

Mensen genieten van een van de geweldige shows tijdens Vroeger Was Alles Beter

Altijd al willen genieten van topartiesten als Adaro, Wildstylez en Adrenalize? Twijfel dan niet langer en plan jouw bezoek aan Vroeger Was Alles Beter in het Brabantse Rosmalen! Vroeger Was Alles Beter begon in 2017 met het organiseren van het evenement en na het onmisbare succes van de zeven voorgaande edities staat er op 13 juli tussen 13:00 en 23:00 weer een spektakel op ons te wachten. De beste hardstyle nummers knallen weer uit de speakers op dit festival. Dit hardstyle festival mag absoluut niet ontbreken in onze lijst met hardstyle festivals in 2024.

14 september – Supremacy – Arnhem

De tienjarige editie van Supremacy mag je dit jaar gewoon niet missen! Op 14 september belooft het een waar spektakel te worden in Arnhem. Dit hardstyle festival zal dit jaar goed uitpakken met haar tienjarig bestaan, maar heeft elk jaar al een geweldige line-up. Veel liefhebbers van Supremacy zijn erg benieuwd wat het tienjarige bestaan gaat betekenen voor de editie van dit jaar. Van 13:00 tot 23:00 zullen de dikste dj’s hun sets door de GelreDome knallen. De combinatie harde muziek met de flitsende stroboscopen en andere lichteffecten is echt geweldig! 

16 november – Qlimax – Arnhem

Op 16 november vindt Qlimax haar jaarlijkse editie plaats in Arnhem, een van 's werelds betere hardstyle festivals georganiseerd door Q-dance. Ben jij een echte liefhebber van klaplongen en wil jij de hele nacht los gaan op de beste klappers en beukers? Dan is Qlimax perfect voor jou. In het GelreDome komen namelijk duizenden fans samen om van 21:00 - 7:00 compleet uit hun dak te gaan!  Met de indrukwekkende Dj-sets van verschillende grote namen uit de hardstyle en rawstyle wereld wordt Qlimax 2024 een spectaculaire editie. De line-up bestaat uit de volgende grote namen: Vertile, Rebelion, Warface en nog veel meer! 

14 December – Shockerz – Rosmalen

Feestende menigte geniet tussen een rode lichtshow op een van de grootste hardstyle festivals, Shockerz.

Als afsluiter hebben we een festival dat al sinds 2013 graag van zich laat horen. Het uiterst beroemde ‘Shockerz’ festival is een van de grootste evenementen dat zich richt op Raw hardstyle muziek. Shockerz wordt in Rosmalen georganiseerd en biedt plaats aan totaal ruim 10.000 bezoekers. Deze bezoekers kunnen tussen 12:30 en 00:00 helemaal uit hun dak gaan. Tussen 12:30 en 00:00 genieten festivalgangers van een fantastische line-up, gevuld met artiesten als Gunz For Hire, E-Force VS Dimitri K, Vertile VS D-Sturb, Rooler. Deze artiesten weten als beste hoe ze een feest moeten bouwen en zullen dat zeker niet onder stoelen of banken schuiven bij Shockerz. Mocht jij deze fantastische battles en artiesten willen meemaken, zet jezelf dan snel op de wachtlijst, zodat jij een mail krijgt wanneer de kaartverkoop van start gaat.

Hardstyle festivals bezoeken?

In dit blog heb je alles kunnen lezen over de meest bezochte hardstyle festivals in Nederland. Mocht je na het lezen van dit blog helemaal om zijn en hardstyle festivals in 2024 willen bezoeken, bekijk dan ook de sfeerbeelden van de festivals op het internet!

Thom Bakhuis

Stagiair

Gerelateerde berichten
Wil jij dit voorjaar en deze zomer helemaal losgaan op een van de vele techno festivals, maar weet je nog niet welke? Geen probleem. Na het lezen van deze blog weet je precies welke techno festivals er zijn in 2024. We informeren je over de acht beste techno festivals, zodat jij weet waar je heen moet dit jaar! Beste techno festivals in Nederland ...
Om je festival agenda 2024 helemaal te vullen, hebben we diverse te gekke festivals in het binnenland voor je op een rijtje gezet. Uiteraard mogen de meest bekende buitenlandse festivals ook niet ontbreken. Na het lezen van deze blog heb je gegarandeerd een bomvolle festival agenda voor 2024! Wat is festival agenda 2024? Van begin april tot en ...
Wil jij lekker hakken op hardcore festivals, maar weet je nog niet welke festivals je moet bezoeken? We zetten de beste hardcore festivals van 2024 voor je op een rijtje, samengesteld door een echte hardcore liefhebber. Na het lezen van deze blog weet je in ieder geval zeker dat er genoeg hardcore festivals 2024 in jouw agenda geplaatst kunnen ...
Duik in de wereld van pompende beats en elektronische sfeer op de beste house festivals van 2024! Speciaal voor jou, house liefhebber, heb ik de ultieme lijst samengesteld. Na het lezen van deze blog weet je zeker dat jouw festivalagenda gevuld zal zijn met de meest waanzinnige house ervaringen van het jaar 2024! Onze selectie met house festivals ...
Chatten