Hardstyle festivals 2023: Dit zijn ze!

Hardstyle festivals 2023: Dit zijn ze!

Ga jij deze zomer lekker hakken op één van de vele hardstyle festivals, maar moet je nog een keuze maken welke je wilt bezoeken? Na het lezen van dit blog weet jij precies welke hardstyle festivals 2023 het best in de smaak vallen bij het grote publiek!

Onze selectie met hardstyle festivals voor 2023:

Wij hebben onze aanraders voor hardstyle festivals voor 2023 in chronologische volgorde op een rijtje gezet. Na het lezen van onze selectie met hardstyle festivals voor 2023 heb jij alles voorhanden om je festival agenda vol te plannen.

#1 Rebirth Festival – 14, 15 en 16 april 2023

Het Rebirth Festival trekt ieder jaar in april zo’n 35.000 bezoekers naar Haaren en heeft dan ook een line-up met de grootste hardstyle dj’s ter wereld. Tijdens het Rebirth Festival geniet je niet alleen van de beste hardstyle muziek, maar je komt terecht in een waar lichtspektakel dankzij de geweldige lichteffecten. Dit hardstyle festival staat bekend om zijn zeven enorm gevarieerde stages met stuk voor stuk een eigen thema. Als bezoeker van dit hardstyle festival weet je in ieder geval zeker dat je een fantastisch weekend hebt met de beste hardstyle muziek en shows met lasers!

Het geweldige lichtspektakel op het Rebirth Festival.

#2 Intents Festival – 2, 3 en 4 juni 2023

Als tweede aanrader lichten we het Intents Festival uit. Al sinds 2004 komen er jaarlijks een kleine 100.000 liefhebbers naar Oisterwijk om er in het laatste weekend van mei of het eerste weekend van juni een groot spektakel van te maken. Het Intents festival beschikt over de grootste line-up van hardstyle festivals in en rondom Nederland. Maar liefst 400 artiesten van over de hele wereld doen er alles om het festivalterrein op zijn kop te zetten met de vetste hardstyle beats.

Het indrukwekkendste aan het Intents Festival is voor velen de geweldige eindshow. Deze eindshows mag je als hardstyle liefhebber absoluut niet missen! Zowel de zaterdag als zondag worden afgesloten met vuurwerk, lichteffecten, rookmachines en natuurlijk hardstyle. Deze combinatie geeft een schitterend kleurenspektakel!

Vuurwerk, rookmachines en natuurlijk hardstyle op Intents!

#3 Defqon.1 – 23, 24, 25 en 26 juni 2023

Wanneer we over hardstyle festivals spreken, mag het bekendste en grootste festival van de wereld, Defqon.1, natuurlijk niet ontbreken. Al sinds 2003 doet Q-dance er alles aan om het grootste hardstyle festival ter wereld te worden. Ieder jaar trekken er in juni zo’n 65.000 bezoekers per dag naar Biddinghuizen om te genieten van de indrukwekkendste hardstyle dj’s. Defqon.1 heeft jaarlijks tien diverse stages, meer dan 300 artiesten en heeft ook nog eens plek voor zo’n 50.000 campinggasten. Al deze factoren zorgen er samen voor dat het al jaren genieten is in Biddinghuizen. Uiteraard mogen vuurwerk en andere sfeermakers zoals professionele lasers en movingheads niet ontbreken op een van de grootste hardstyle festivals ter wereld!

Defqon.1: een van de grootste festival ter wereld

#4 Decibel Outdoor – 18, 19 en 20 augustus 2023

Al vele jaren komen er ruim 60.000 bezoekers ieder jaar naar Hilvarenbeek om te genieten van Decibel Outdoor. Drie dagen lang gaan alle festivalgangers compleet uit hun dak op hun favoriete hardstyle plaatjes! Decibel Outdoor is opgedeeld in drie dagen. De vrijdag is speciaal ingericht voor de bezoekers die het hele weekend op de camping verblijven. Op zaterdag en zondag kan iedereen hakken op de hardste beats van bijvoorbeeld Radical Redemption en Headhunterz.

Het mooiste aan dit hardstyle festival is het feit dat er meer tweehonderd hardstyle dj’s en ruim tien stages zijn ingericht. Door de vele stages en artiesten heeft de organisatie de mogelijkheid om de 60.000 bezoekers elk jaar en elke dag weer voor een nieuwe verrassing te zetten. En dat is precies de reden dat geen dag hetzelfde decor is opgebouwd.

Decibel Outdoor pakt flink uit!

Overige hardstyle festivals

Uiteraard zijn er meer hardstyle festivals die in Nederland die wereldwijd populair zijn. Om je festival agenda helemaal te vullen, zetten we enkele ‘kleinere’ hardstyle festivals voor je op een rijtje.

  • 19 november – Rebellion – Haaren
  • 26 november – Qlimax – Arnhem
  • 14 januari – We Are Hardstyle – Gorinchem
  • 28 januari – Reactivate – Tilburg
  • 27 april – Hardfest – Enschede

Hardstyle festivals bezoeken?

In dit blog heb je alles kunnen lezen over de meest bezochte hardstyle festivals ter wereld. Mocht je na het lezen van dit blog helemaal om zijn en hardstyle festivals willen bezoeken, bekijk dan ook de sfeerbeelden van de festivals op het internet!

Chatten