DJ controllers

Een DJ controller geeft DJ’s de controle over het mixen van muziek. Met een DJ controller is het bijvoorbeeld mogelijk om twee nummers perfect in elkaar te laten overlopen. In ons assortiment vind je DJ controllers in verschillende soorten en maten, geschikt voor zowel beginners als gevorderden.

Meer
Filteren

12 producten

Van laag naar hoog sorteren
Filteren

12 producten

Van laag naar hoog sorteren
Veelgestelde vragen over DJ controllers
🎛 Welke DJ controller moet ik kopen?

DJ controllers zijn er tegenwoordig in alle soorten en maten. Zo zijn er DJ controllers in zakformaat die zo klein zijn dat ze gemakkelijk kunnen worden meegenomen en bijna overal kunnen worden gebruikt. Maar natuurlijk hebben festivals ook enorme DJ controllers, soms met wel vier of vijf verschillende decks. Natuurlijk is er tussen deze twee uitersten veel te bieden. Je moet precies kijken welke functies je wenst. Wil je bijvoorbeeld geluidseffecten toevoegen? Of volstaat een controller met een simpele equalizer en mixfuncties? Op basis daarvan kun jij bepalen welke DJ controller je moet kopen.

💵 Wat kost een DJ controller?

Een DJ controller zonder al te veel functies kost al gauw rond de honderd euro, maar controllers met allerlei handige functionaliteiten kan je zo een paar honderd euro kosten. De prijs van een DJ controller varieert dus enorm. Hoeveel je kwijt bent voor een DJ controller ligt dus volledig aan het feit welke functies jouw controller nodig heeft.

💻 Wat is de beste DJ software?

De ene DJ vindt DJUCED de fijnste software om mee te werken, terwijl een ander liever met Serato of Traktor DJ’t. Om te bepalen wat de beste software voor jou als DJ is, moet je vooral zelf kijken welke software je het fijnste vindt werken. DJUCED is bijvoorbeeld handig door de ingebouwde uitlegvideo’s van de Hercules DJ Academy en het gebruiksgemak. Serato DJ Lite staat er bijvoorbeeld om bekend dat het erg gemakkelijk uit te breiden is naar een professionelere DJ software. Welke software het beste is, is daarom afhankelijk van de manier waarop jij de DJ software gaat gebruiken.

🎚 Wat is het verschil tussen een DJ controller en mixer?

Het grootste verschil tussen een DJ controller en mixer is dat een controller geïntegreerde  jogwheels heeft om muziek te mixen. Tevens zijn DJ mixers afhankelijk van losse apparaten om überhaupt muziek af te kunnen spelen. Over het algemeen is een DJ controller net iets gemakkelijker te bedienen, waardoor het een ideaal alles-in-één apparaat is om te beginnen met DJ’en.

Wat is een DJ controller?

Een DJ controller is een alles-in-één apparaat met een mixer en twee draaitafels. Een DJ controller kun je eenvoudig aansluiten op een laptop of computer om vervolgens de geïnstalleerde DJ software te bedienen. Een DJ controller geeft DJ’s de controle over een bepaald nummer om bijvoorbeeld effecten toe te voegen of voor een goede overgang tussen twee nummers te zorgen. Een controller is absoluut een van de meest handige apparaten op het gebied van DJ gear voor diskjockeys.

Hoe werkt een DJ controller?

Een DJ controller maakt het in combinatie met de bijbehorende software mogelijk deze software op je laptop of computer als het ware op afstand te bedienen. Zo kan je bijvoorbeeld software als DJUCED, Virtual DJ, Traktor of Serato DJ gebruiken. Deze softwareprogramma’s worden door menig DJ gebruikt om verschillende nummers aan elkaar te mixen. Al deze nummers worden niet opgeslagen in de controller zelf, maar juist op je laptop of computer. Daarnaast kan je met de controller verschillende effecten toevoegen om jouw mix helemaal eigen te maken.

Zoals hierboven al kort beschreven bedien je met een DJ controller in principe de software die op je laptop of computer staat. Per software is het dus enigszins verschillend hoe je de DJ console gebruikt. Het principe waarmee de meeste controllers werken is echter wel vergelijkbaar. Zo hebben de meeste een lay-out die vergelijkbaar is met die van de klassieke DJ sets. Vaak beschikken de DJ controllers namelijk over twee jogwheels en is er een mixer in het midden. Via de software bepaal je welk nummer op het linker- en rechterkanaal draait. Vervolgens kan je met de mixer de nummers in elkaar over laten lopen.

De voordelen van een DJ console

Een DJ console biedt een groot aantal voordelen vergeleken met klassieke DJ sets. Om het overzichtelijk te maken hebben we een aantal voordelen voor je op een rijtje gezet.

  • Gemakkelijk te vervoeren: Een DJ console is over het algemeen gemakkelijk van de ene naar de andere locatie mee te nemen door het compacte formaat en het lichte gewicht. Dit maakt een DJ controller een ideale optie voor DJ’s die hun persoonlijke DJ setup willen meenemen naar elk optreden, maar tegelijkertijd niet zo geïnteresseerd zijn in het meeslepen van een hoop DJ gear. Daardoor hoef je als diskjockey niet meer met een grote flightcase met apparatuur te slepen. Een groot aantal DJ controllers past zelfs gewoon in je rugtas.
  • Afspeellijsten zijn digitaal: Hierdoor hoef je als DJ niet meer rond te lopen met grote koffers met CD’s of platen en zijn USB-sticks ook overbodig. Aangezien de meeste software werkt met lijsten die je vooraf op je laptop kan maken. Als je internetverbinding hebt, kan je zelfs nummers aan je lijst toevoegen waar je in de voorbereiding van je set nog geen rekening mee had gehouden.
  • Pads: Een flink aantal controllers beschikken ook over zogeheten pads. Aan deze pads kunnen verschillende effecten worden toegewezen. Denk aan loops, hot cues, slices en gave samples.

Extra opties op DJ controllers

Naast de algemene opties op DJ controllers zitten er op veel modellen ook nog allerlei extra functies. Om je een goed beeld te geven van de mogelijkheden hebben we de belangrijkste extra opties op DJ controllers voor je opgesomd.

  • Beatmatch-hulp: Deze functie helpt met het gelijkzetten van de beats. Hierdoor maak je al snel feilloze overgangen van tempo.
  • IMA (Intelligent Music Assistant): IMA of is een functie in de software die je helpt bij het vinden van de juiste muziek. Terwijl je aan het draaien bent, kan deze functie suggesties geven over welke nummers je het best als volgende kan draaien.
  • Energy level: Met de draaiknop van ‘energy level’ kun je de sfeer van je feest aangeven. Hoe energieker alles wordt, hoe verder je de knop opendraait. De DJ controller doet vervolgens muziekaanbevelingen die passen bij de sfeer van je feest.
  • Panic knop: Met de panic knop loop je niet langer moeilijk te doen voor de perfecte overgang. Deze functie zorgt namelijk voor een automatische overgang tussen twee nummers.

De beste DJ controller

Natuurlijk is het per DJ verschillend wat de beste DJ controller is en welke het beste aansluit op zijn of haar behoeftes. Ben je een beginner? Dan is het misschien slim om voor een instapmodel te kiezen. De controllers van Hercules bieden bijvoorbeeld erg geschikte modellen voor de beginner. Wanneer je een gevorderde DJ bent ben je misschien toch eerder op zoek naar een model met meer functionaliteiten om je shows naar een nog hoger niveau te brengen. Ook in dit geval biedt Hercules een aantal modellen aan die vele gave features hebben, maar niet de hoofdprijs hoeven te kosten. Wat dus de beste DJ controller voor jou is, ligt aan verschillende factoren. Ga daarom goed na welke wensen en behoeftes jij verwacht van een DJ controller.

DJ controller voor beginners

Het is zoals hiervoor besproken als beginner verstandig te starten met een instapmodel. Vaak hebben deze modellen in de basis dezelfde werking als de professionele DJ controllers. De DJ controllers voor beginners beschikken vaak niet over allerlei excentrieke functies waardoor je als beginner je anders lastig wegwijs zou kunnen maken. De controller wordt simpel gehouden zodat je het overzicht niet kwijtraakt. Naast DJ controllers voor beginners zijn er ook diverse complete DJ sets voor beginners.

DJ controller kopen?

Plannen om een DJ controller te kopen? Dan ben je bij MaxiAxi aan het juiste adres. Bestel vandaag nog de door jou gewenste DJ controller en begin razendsnel met draaien. Heb je toch nog een vraag over het aansluiten of de werking van de DJ controller die jij wilt kopen? Neem dan direct contact op met onze klantenservice.

Chatten