Karaoke versterkers

Met een karaoke versterker maak je van elke bar, mancave, café of woonkamer tot een ware feestlocatie. Maar om te voorkomen dat je je longen uit het lijf moet schreeuwen, en ook de kwaliteit van de zang te waarborgen, is enige vorm van versterking toch wel wenselijk. Gelukkig leent een karaoke versterker zich uitstekend voor dit doeleinde.

Meer
Filteren

14 producten

Van laag naar hoog sorteren
Filteren

14 producten

Van laag naar hoog sorteren

Wat is een karaoke versterker?

Uit een audiobron zoals een televisie of laptop komt een relatief zwak signaal, wat voor de aansturing van speakers onvoldoende is. Hierdoor is het niet mogelijk om passieve speakers direct op de audiobron aan te sluiten. Met behulp van een karaoke versterker zorg je ervoor dat het signaal dusdanig versterkt wordt dat het speakers aan kan sturen.

Het grote voordeel van een karaoke versterker is dat deze versterkers naast de aansluitingen die te vinden zijn op een reguliere versterker ook beschikken over microfooningangen. Hierdoor is het niet nodig een apart mengpaneel aan te schaffen om de verschillende audiosignalen te combineren. Een karaoke versterker zorgt er dus voor dat je zonder al te veel moeite een zang of karaoke set kan creëren.

Waarom je een karaoke versterker nodig hebt

Karaoke versterkers verschillen in de werking niet veel van bijvoorbeeld de reguliere hifi versterkers. Waarom dan toch een karaoke versterker? Zoals net al kort benoemd beschikken karaoke versterkers vaak over een of meerdere microfooningangen. Hierdoor maak je het jezelf niet onnodig moeilijk en hoef je bijvoorbeeld niet met een aparte mixer te werken. Een ander uniek voordeel is dat veel karaoke versterkers over een echo functie beschikken. Met deze echo functie kan je ervoor zorgen dat je zang een professionelere klank krijgt. Ook zijn de microfooningangen op de versterkers vaak apart in volume te regelen. Hierdoor kan je de microfoons zo instellen dat je een goede balans krijgt in volume.

Verschillende karaoke versterkers

Er zijn in de keuze voor een karaoke versterker een aantal dingen waar je rekening mee moet houden. De eerste vraag die je jezelf zou moeten stellen is; wat wil ik allemaal op de karaoke versterker aan kunnen sluiten? Wanneer je bijvoorbeeld een telefoon of tablet met bluetooth aan wil kunnen sluiten dan is het verstandig te kiezen voor een karaoke versterker met bluetooth. Naast karaoke versterkers met bluetooth zijn er ook nog andere mogelijkheden, vaak kan je met behulp van een RCA kabel apparaten zoals tv’s en laptops gemakkelijk aansluiten.

Naast de aansluitmogelijkheden is het ook van belang te achterhalen welke speakers je het best op de versterker aan kan sluiten. Verdiep je daarom altijd goed de specificaties van de versterker en speakers. Om er zo zeker van te zijn dat je geen speakers aansluit die bijvoorbeeld de verkeerde impedantie hebben. Je kunt ook altijd een speciaal samengestelde complete karaoke set kiezen om er zeker van te zijn dat je apparatuur goed op elkaar is afgestemd. Daarnaast kun je voor advies over karaoke versterkers natuurlijk ook altijd bij onze klantenservice terecht.

Karaoke versterker kopen

Heb je jouw favoriete karaoke versterker gevonden? Plaats dan je bestelling vandaag en ontvang deze supersnel in huis. Heb je toch nog een vraag? Stel deze dan direct via onze productspecialisten, zij helpen je met al je vragen en zorgen ervoor dat het aansluiten van de versterker een eitje is.

Chatten