Zwarte Cross 2024: line-up, locatie & meer!

Zwarte Cross 2024: line-up, locatie & meer!

Na een weergaloze laatste editie staat ook de Zwarte Cross 2024 op de festival agenda. Op 18, 19, 20 en 21 juli wordt De Schans in Lichtenvoorde omgetoverd van weiland tot een waanzinnig festivalterrein om de Zwarte Cross 2024 plaats te laten vinden. In deze blog hebben we het onder meer over: wat is de Zwarte Cross, hoe was de vorige editie en wat is de line-up. Na het lezen van deze blog weet jij alles wat je moet weten over de Zwarte Cross 2024.

Wat is Zwarte Cross?

De Zwarte Cross is een festival met een spectaculaire mix van onder andere motorcross, muziek, theater en stunts, maar biedt nog veel meer spektakel. Sinds de eerste editie in 1997 (1.000 bezoekers) groeide de Zwarte Cross uit tot een vierdaags festival met 230.000 bezoekers. Met een festivalterrein van ruim 160 hectare en honderdduizenden bezoekers is de Zwarte Cross ook in 2024 het grootste festival van Nederland.

Waar is de Zwarte Cross?

De Zwarte Cross wordt georganiseerd op het festivalterrein ‘De Schans’ in Lichtenvoorde. De Zwarte Cross wordt al sinds 2005 op het huidige terrein georganiseerd. Festivalterrein ‘De Schans’ dankt zijn naam aan de ligging, het festivalterrein ligt namelijk aan de Schansweg in Lichtenvoorde. Het Zwarte Cross-terrein is maar liefst 160 hectare groot, waarvan 40 ha voor de camping, 43,5 ha voor het publieksgebied en de backstage ruimte, maar liefst 60,5 ha voor de parkeerplaats, 3,5 ha voor de fietsenstalling en 12,5 ha voor de crossbaan.

Zwarte Cross 2023: groot succes

De laatste editie, Welkom Thuus, was een groot succes.

De Zwarte Cross 2023 was een groot succes. Ook bij de laatste editie genoten de bezoekers van de geweldige muziek die uit de speakers op het Zwarte Cross-terrein klonken. In 2023 kwamen zoals gewoonlijk bij de Zwarte Cross weer geweldige artiesten die hun meest geweldige nummers in de spotlight van geweldige lichteffecten en moving heads voordragen aan de ontzettend grote groep fans. De artiesten van deze editie waren verdeeld over meerdere podia, waarbij het aantal podia per dag varieerde. Zaterdag was de drukste dag met maar liefst 25 verschillende podia. Op vrijdag en zondag was dit aantal gehalveerd, terwijl er op zondag slechts zes podia actief waren. De grootste namen van de Zwarte Cross 2023 hebben we voor jou op een rijtje gezet.

Donderdag: The Green Monkeys, Bökkers, De Rooie Jager en Fritz & Danny.
Vrijdag: Antoon, Snelle en Davina Michelle. 
Zaterdag: Flemming, Maan, La Fuente en Josylvio. 
Zondag: BLØF, Goldband, EZG en Outsiders. 

Kortom, de Zwarte Cross 2023 was een groot succes met geweldige optredens en een gemoedelijke sfeer zoals je die kent van de eerdere edities.

Line-up Zwarte Cross 2024

Ook bij de Zwarte Cross 2023 trekt er weer een grote mensenmassa naar Lichtenvoorde.

De line-up Zwarte Cross 2024 is helaas nog niet bekendgemaakt. Zodra de organisatie deze bekendmaakt, gaan we gelijk aan de slag om de line-up met jullie te delen! Wij zijn ervan overtuigd dat de line-up Zwarte Cross 2024 net zulke grote sterren zal bevatten als bij de vorige editie. 

Wel weten we al dat we kunnen gaan genieten van zes verschillende cross-shows. Deze cross-shows zijn opgedeeld in verschillende klassen. Zo heb je de Bromfietsklasse, Erfgoedklasse, Meer-assenklasse, Specialklasse, Wegraceklasse en de Zwaargewichtklasse. Deze cross-shows zorgen ook voor de naam, De Zwarte Cross. 

Zwarte Cross 2024 camping

Bij de Zwarte Cross 2024 is er natuurlijk ook gedacht aan overnachtingsfaciliteiten. In totaal zijn er maar liefst twintigduizend kampeerplekken op de Zwarte Cross 2024 camping. Wij hebben de overnachtingsmogelijkheden voor jou op een rijtje gezet.

  • Kampeerhotel Grasnapolsky: Als luxepaard op de Zwarte Cross 2024 camping kun je overnachten in kampeerhotel Grasnapolsky. Het enige wat je hier naartoe mee moet nemen is je tandenborstel, kleding en uiteraard een goed humeur. Bij dit kampeerhotel kun je je zelfs vermaken met vrienden in een jacuzzi, waarna je in je zwemkleding op het terras kan gaan zitten. Je zou op deze locatie bijna vergeten dat je op de Zwarte Cross 2024 camping staat.
  • Festitent: Voor de gemakzuchtige mensen die niet zo om luxe geven, worden er diverse festitenten beschikbaar gesteld op de Zwarte Cross 2024 camping. Zo heb je tenten die verschillen van eenpersoons tot vierpersoons.
  • Eigen tent: Voor de fanatiekelingen onder ons is het opzetten van een eigen tent natuurlijk ideaal. Met haringen, stokken en een beetje doorzettingsvermogen kun jij lekker in je eigen tentje overnachten tijdens de Zwarte Cross.

Dé Spotify-playlist voor de Zwarte Cross 2024

Kun jij ook niet wachten op de komende editie van de Zwarte Cross? Dan hebben wij een oplossing voor jou! Wij hebben een playlist gemaakt helemaal in het thema van de Zwarte Cross, veel luisterplezier.

De echte beleving van de Zwarte Cross 2024

Op de Zwarte Cross worden natuurlijk ontzettend veel verschillende nummers gespeeld. Nooit dat jij al deze nummers uit je hoofd kent. Om er toch voor te zorgen dat je luidkeels mee kan zingen met alle geweldige shows op de Zwarte Cross, hebben we de onderstaande producten voor je! Zorg ervoor dat je onze playlist afspeelt met het beste geluid dat je maar kan wensen. Om je hierbij te helpen hebben we een paar producten voor je uitgelicht. Je kunt deze producten gebruiken om je goed voor te bereiden op de Zwarte Cross, in combinatie met onze playlist natuurlijk. De echte festivalbeleving is er natuurlijk pas als je aan het eind van de avond geen stem meer over hebt! Ook kunnen deze producten natuurlijk perfect worden gebruikt voor een afterparty, zowel thuis als op het campingterrein!

 

 

Zwarte Cross 2024 bezoeken?

Heb jij zin in Zwarte Cross 2024, maar heb je nog geen tickets? Houd Ticketswap dan goed in de gaten, want alle tickets waren al binnen een paar uur helemaal uitverkocht! Ook komend jaar trekken er dus weer ruim 200.000 bezoekers naar Lichtenvoorde om de boel op zijn kop te zetten. Met motorcrosswedstrijd van maar liefst 18 uur lang en 250 bands verdeeld over 33 verschillende podia is dit een festival om in je festival agenda 2024 te zetten. Meer weten over deze festival agenda? Lees dan de volgende blog!

Gerelateerde berichten
Paaspop 2024, dat plaatsvindt van 29 maart tot 31 maart, belooft weer een fantastisch festival te worden. Paaspop 2024 opent het festivalseizoen met een spectaculaire line-up en diverse activiteiten. We bespreken de hoogtepunten van vorig jaar, de artiesten, campingfaciliteiten en meer. Na deze blog ben je volledig voorbereid op Paaspop 2024! Wat ...
Een festival is natuurlijk geweldig leuk maar bij MaxiAxi houden we er ook wel van om het heft in eigen handen te nemen. Daarom helpen we jou met een aantal tips om zo je tuin om te kunnen toveren tot een klein festivalterrein. Lees gauw verder om kom alles te weten over het maken van je eigen festivalterrein! Wat heb je nodig? 1. Geluid Geen ...
Om je festival agenda 2024 helemaal te vullen, hebben we diverse te gekke festivals in het binnenland voor je op een rijtje gezet. Uiteraard mogen de meest bekende buitenlandse festivals ook niet ontbreken. Na het lezen van deze blog heb je gegarandeerd een bomvolle festival agenda voor 2024! Wat is festival agenda 2024? Van begin april tot en ...
Het nieuwe festivalseizoen zit er alweer aan te komen, dat betekent dat ook Pinkpop 2024 er weer aan zit te komen! In deze blog lees je alles wat jij moet weten over Pinkpop 2024 dat op 21, 22 en 23 juni wordt georganiseerd. Zo geven we je informatie over de volgende onderwerpen van Pinkpop 2024: wat is Pinkpop, de vorige editie, de line-up en nog ...
Chatten