Mysteryland 2024: locatie, vorige editie & meer

Mysteryland 2024: locatie, vorige editie & meer

Na de geslaagde Mysteryland-editie van vorig jaar staat er tijdens de komende editie van Mysteryland 2024 een planning klaar om er opnieuw een fantastisch feest van te maken. Van 30 augustus tot en met 1 september wordt het Floriadeterrein in Haarlemmermeer weer omgebouwd tot dé ideale feestlocatie! In deze blog behandelen we onder meer onderwerpen als de locatie, de vorige editie en de line-up van Mysteryland 2024. Aan het einde van deze blog weet jij alles over Mysteryland 2024!

Wat is Mysteryland?

Mysteryland is een dancefestival nabij Amsterdam en wordt al dertig jaar georganiseerd onder leiding van Sander Groet en Brian Bout. Omdat Mysteryland al sinds 1993 ieder jaar terugkeert, heeft Mysteryland de titel ‘oudste jaarlijks terugkerende dancefestival ter wereld’ op haar naam staan. Op Mysteryland 2024 geniet je, net als op voorgaande edities, van een breed aanbod genres. Van techno tot hiphop en van house tot hardcore. Met ruim 130.000 bezoekers behoort Mysteryland, samen met de Zwarte Cross en Pinkpop tot de top 3 grootste festivals van Nederland.

Op welke locatie is Mysteryland?

Mysteryland 2024 wordt gehouden op het prachtige voormalige Floriadeterrein in Haarlemmermeer. Dit terrein biedt een mooie en groene omgeving met bossen en waterpartijen, waardoor het een ideale plek is voor het festival. Tevens is er direct aan het festivalterrein een camping verbonden. Dit maakt het erg gemakkelijk om van het festivalterrein naar je slaapplaats te gaan. Wat de locatie van Mysteryland 2024 zo bijzonder maakt, is dat de Mysteryland locatie over een heuvel van maar liefst 42 meter hoog beschikt. In Nederland, wat bekendstaat als een land waarin maar liefst de helft onder de zeespiegel ligt, is dit erg knap. Mysteryland won in 2022 zelfs een prijs voor beste festivallocatie 2022! 

Mysteryland 2024 line-up

Publiek geniet van optredende zanger tijdens Mysteryland

De Mysteryland 2024 line-up is helaas nog niet bekendgemaakt. Zodra de organisatoren meer naar buiten brengen zullen we direct aan de slag gaan om dit toe te voegen aan deze blog! Maar de eerdere edities tonen aan dat ook de Mysteryland 2024 line-up weer een spektakel van jewelste wordt.

Terugblik op Mysteryland 2023

Een paarse walm hangt boven het publiek van Mysteryland 2022

Mysteryland 2023 was alweer de 28e editie van dit mega festival. Afgelopen jaar dansten de ruim honderdduizend bezoekers bij de diverse podia als Q-dance, Cocoon of gingen helemaal los bij de Mother Stage, ook wel mainstage genoemd. Bij deze podia geniet je gegarandeerd van een gigantisch feest. Een paar uitblinkers van deze editie waren Don Diablo, Broederliefde, Alesso en de headliner was Hardwell. Hardwell, artiestennaam van Robbert van de Corput, is tegenwoordig niet meer weg te denken uit de DJ-scene. Gelukkig heeft Hardwell in 2023 een ontzettend gave show neergezet op Mysteryland 2023. Door middel van lasers, moving heads en stroboscopen zorgde hij voor een enorm spektakel..

Overnachten op Mysteryland 2024

Tijdens Mysteryland 2024 zijn er verschillende overnachtingsmogelijkheden. Om je een goed beeld te geven van de mogelijkheden hebben we de verschillende opties voor je op een rij gezet. Uiteraard moet je voor de onderstaande opties wel een campingticket bemachtigen.

  • Een eigen tent meenemen: De voordeligste optie is het meenemen van je eigen tent. Een eigen tent kun je gemakkelijk zelf opzetten om het hele weekend te kunnen overnachten en helemaal los te kunnen gaan op de dikste beats.
  • Een tent huren: Geen puf om een tent op te zetten? Een opgezette tent huren is namelijk ook een optie. Hiermee bespaar je tijd en energie die je natuurlijk ook tijdens het feesten kunt gebruiken!
  • Een huisje huren: De derde optie is wat prijziger, maar wel luxer dan de bovenstaande opties. In een huisje zit je gegarandeerd droog en heb je geen last van andere festivalbezoekers. Hierdoor kun jij gemakkelijk even terugtrekken om de drukte van Mysteryland 2024 te vermijden.
  • Een plek huren voor tien tot dertig personen: Heb jij plannen om met een grote groep naar Mysteryland 2024 te gaan? Dan is deze optie ideaal voor jullie. Hierbij huur je een plek op een veld, waar je onder andere met picknicktafels en tenten een omgeving kunt creëren die helemaal naar wens van het complete gezelschap is.
  • Een camperplek huren: Heb jij plannen om met de camper richting Mysteryland 2024 te komen? Ook daar is aan gedacht! Zo kun jij op met jouw camper ook terecht op een van de camperplekken.
  • Hotelkamer boeken: De meest luxe optie is natuurlijk een hotelkamer boeken. Deze zijn te vinden iets verder van het festivalterrein af, maar zullen jou het beste comfort bieden.

Bouw je eigen sfeer op Mysteryland camping

Mysteryland camping opent op vrijdagochtend om 11.00 uur. De camping blijft geopend tot maandagmiddag om 12.00 uur. Als je een campingticket bezit krijg je toegang tot exclusieve pre- en afterparty's waar gebruik wordt gemaakt van fantastische lichteffecten. Om toegang te krijgen tot de Mysteryland camping, het festivalterrein en pre- en afterparty’s betaal je over het algemeen zo’n tweehonderd euro. De weekend-tickets voor Mysteryland 2024 zijn het snelst uitverkocht, doordat Mysteryland-bezoekers graag een volledig weekend genieten van de beste artiesten.

Na een lange dag feesten op Mysteryland hebben campinggasten twee opties. Optie één is uitrusten na een lange dag, zodat je de volgende dag weer zo fit als een hoentje bent. Optie twee is natuurlijk om de meest geweldige afterparty ooit te bouwen! Dat is natuurlijk veel gezelliger, vandaar dat wij je gaan helpen! Jij en je vrienden gaan de afterparty organiseren, maar wat heb je daarvoor nodig? De onderstaande producten gaan jou helpen om de Mysteryland camping om te bouwen naar de beste afterparty die je ooit gaat meemaken.

In de stemming komen voor Mysteryland?

Wil jij helemaal in de stemming komen voor Mysteryland 2024? Wij hebben een playlist samengesteld met de nummers die absoluut niet ontbreken op Mysteryland. Met deze playlist ben jij helemaal klaar voor de aankomende editie van Mysteryland! Aangezien de line-up nog niet bekend is, is de playlist nog niet up-to-date. Zodra dit mogelijk is, zal de playlist zo snel mogelijk worden geüpdatet!

Mysteryland 2024 bezoeken?

Wij begrijpen dat je na het lezen van deze blog plannen hebt om Mysteryland 2024 te bezoeken. De opgedane informatie is wat ons betreft essentieel voor een geslaagde editie van Mysteryland 2024. Je weet nu namelijk wat je kan verwachten qua genres, campingfaciliteiten en hoe je jouw afterparty naar een hoger niveau brengt. 

Thom Bakhuis

Stagiair

Gerelateerde berichten
Het klinkt nog ver weg, maar voor het komende festivalseizoen wordt al hard gewerkt om Down The Rabbit Hole 2024 tot in de puntjes voor te bereiden. Zo is na de geslaagde editie van 2023 ook al de nodige drukte rondom het organiseren van de komende editie: Down The Rabbit Hole 2024. De komende editie zal plaatsvinden op 5, 6 en 7 juli. Wil jij ...
Om je festival agenda 2024 helemaal te vullen, hebben we diverse te gekke festivals in het binnenland voor je op een rijtje gezet. Uiteraard mogen de meest bekende buitenlandse festivals ook niet ontbreken. Na het lezen van deze blog heb je gegarandeerd een bomvolle festival agenda voor 2024! Wat is festival agenda 2024? Van begin april tot en ...
Duik in de wereld van pompende beats en elektronische sfeer op de beste house festivals van 2024! Speciaal voor jou, house liefhebber, heb ik de ultieme lijst samengesteld. Na het lezen van deze blog weet je zeker dat jouw festivalagenda gevuld zal zijn met de meest waanzinnige house ervaringen van het jaar 2024! Onze selectie met house festivals ...
Wil jij dit voorjaar en deze zomer helemaal losgaan op een van de vele techno festivals, maar weet je nog niet welke? Geen probleem. Na het lezen van deze blog weet je precies welke techno festivals er zijn in 2024. We informeren je over de acht beste techno festivals, zodat jij weet waar je heen moet dit jaar! Beste techno festivals in Nederland ...
Chatten