Pinkpop 2024: alles wat je weten moet!

Pinkpop 2024: alles wat je weten moet!

Het nieuwe festivalseizoen zit er alweer aan te komen, dat betekent dat ook Pinkpop 2024 er weer aan zit te komen! In deze blog lees je alles wat jij moet weten over Pinkpop 2024 dat op 21, 22 en 23 juni wordt georganiseerd. Zo geven we je informatie over de volgende onderwerpen van Pinkpop 2024: wat is Pinkpop, de vorige editie, de line-up en nog meer. Met de volgende informatie weet je alles om Pinkpop 2024 te kunnen bezoeken!

Wat is Pinkpop?

Pinkpop is afgeleid van de woorden Pinksteren en popmuziek. Al sinds 1970 wordt jaarlijks in de gemeente Landgraaf het Pinkpop festival georganiseerd. Sinds de allereerste editie kwamen er maar liefst anderhalf miljoen bezoekers naar Pinkpop om te genieten van de beste bands. In totaal kwamen er zo’n vijfhonderd artiesten en bands optreden in het Limburgse Landgraaf. Artiesten als Pearl Jam, Metallica en Rammstein hebben zich al vertoond en maakten er een fantastisch feest van. 

Afterparty Pinkpop 2024 bouwen? Wij helpen je uit de brand

Voor de beste ervaring van Pinkpop 2024 mogen afterparty's zeker niet ontbreken. Of je nu op de camping nageniet van het feest of dat je met je festivalvrienden bij iemand thuis de dag goed wilt afsluiten. Bij MaxiAxi.com helpen we jou om de allergekste afterparty te bouwen. Onze specialisten hebben een geweldige selectie samengesteld in onderstaande carrousel. Met deze producten kan niemand de afterparty afwijzen. 

 

 

Geschiedenis

Sinds 1996 is het evenement uitgebreid tot een driedaags evenement. In het bijna dertigjarige bestaan van Pinkpop kwamen er gemiddeld bijna zeventigduizend bezoekers per dag, wat inhoudt dat er dus elk jaar zo'n tweehonderdduizend bezoekers naar Landgraaf trekken. Pinkpop werd oorspronkelijk georganiseerd op de zaterdag voor Pinksteren, pinksterzondag en pinkstermaandag. De organisatie heeft echter het besluit genomen om het Pinkpop 2024 buiten het pinksterweekend te organiseren. Dit omdat er steeds meer festivals rondom Pinksteren worden georganiseerd, dat zorgt ervoor dat er minder mensen naar Pinkpop kunnen komen.

Pinkpop 2023: terugblik op vorige editie

Duizenden bezoekers genieten van de grote lichtshow bij Pinkpop 2023.

Pinkpop 2023 vond plaats op 16, 17 en 18 juni. Net als vorige edities was het ook afgelopen jaar weer een geslaagd weekend. Bij Pinkpop 2023 werd er weer van alles uit de kast getrokken om een sfeervol effect te creëren met allemaal spectaculaire lichtsets, lasers en rookmachines. Ondanks de tropische zomerdagen kwamen mensen van heinde en verre naar Landgraaf. Verspreid over het hele weekend waren er ongeveer honderdduizend dagbezoekers en ruim dertigduizend weekend bezoekers. Samen zorgden deze ruim 130.000 bezoekers voor een onvergetelijk weekend. Bij de editie uit 2023 maakten Robbie Williams, ADF Samski, Red Hot Chili Peppers en Tom Odell het meeste indruk met hun uitblinkende performance. 2023 was dus een groot succesjaar voor de organisatie van Pinkpop, waarbij men hoopt dat de successen in 2024 net zo groot worden.

Pinkpop camping: tijd om je op te laden

Bij een bezoek aan Pinkpop 2024 is het natuurlijk handig als je een slaapplek hebt. In de buurt van Pinkpop kun jij samen met je vrienden kiezen uit één van de vier Pinkpop campings. Zo kun je kiezen uit de Pinkpop campings A, B, C óf de Glampink. Op de reguliere campings A en C, kun je je eigen tent en overnachtingsattributen meenemen. Bij camping B zijn er zogeheten 'festitenten' te huren, die in grootte van 1 tot en met 4 personen verkrijgbaar zijn. Op de ‘Glampink Camping' zijn er luxe, gezellige en rustigere accommodaties te huren, die in groottes van 2-, 4- en 5- persoonssuites te huren zijn. Het voordeel van de Pinkpop camping is dat je zeker weet dat je iedere dag weer fris en fruitig aan de dag kunt beginnen.

Pinkpop 2024 line-up

Bezoekers van Pinkpop gaan compleet uit hun dak!

Ook dit jaar heeft Pinkpop fantastische optredens in petto. Wij hebben de grootste sterren van Pinkpop 2024 hieronder voor je op een rij gezet. Jij weet na het lezen dus precies wie het voor jou de moeite waard maakt om op 21, 22 of 23 juni 2024 naar Landgraaf te trekken!

  • Ed Sheeran: Misschien wel een van de succesvolste artiesten op dit moment. Bekend van zijn hits als ‘Shape of you’ en ‘Perfect’. Dit is niet de eerste keer dat Ed op Pinkpop verschijnt, want in 2014 stond de Engelse popzanger er ook al. Toen heeft hij er al een geweldige show neergezet en dan te bedenken dat hij zijn grootste hits na die tijd nog heeft uitgebracht. Hij zal op zondag het festival afsluiten. Kortom, het belooft weer een groot spektakel te worden met Ed Sheeran.
  • Måneskin: Deze Italiaanse 4-mans rockband zal de vrijdag omtoveren tot een groot feest. In 2021 won Måneskin zelfs het songfestival voor Italië met hun hit ‘Zitti E Buoni’. Verder staat Måneskin bekend om wereldberoemde nummers als ‘Beggin’ en 'I WANNA BE YOUR SLAVE’. Al met al staat Måneskin dus garant voor een geweldige show. 
  • Calvin Harris: Deze Schotse multifunctionele muzikant heeft de afgelopen jaren de muziekwereld veroverd, in verschillende genres. Calvin is producer, DJ en singer-songwriter. Verstand van muziek heeft hij dus wel! Je kunt hem kennen van zijn wereldberoemde platen als ‘One Kiss’ of ‘This Is What You Came For'. Van welk genre je nu houdt, Calvin Harris heeft voor ieder wat wils. Wil jij Calvin Harris zien shinen? Dan zul je een zaterdagticket voor Pinkpop 2024 moeten bemachtigen.
  • Sam Smith: Voormalig Grammy Awards winnaar, Sam Smith, trekt dit jaar ook naar Landgraaf. Sam Smith is een van de grootste muzikanten van de afgelopen tien jaar. Bekend om nummers zoals ‘Stay With Me’ en ‘Too Good At Goodbyes’ is Sam Smith absoluut niet weg te denken uit de wereld van popmuziek.

Natuurlijk zijn er nog veel meer geweldige artiesten die op Pinkpop 2024 jou het beste weekend van je leven kunnen bezorgen. 

Raakt jouw geduld op voor Pinkpop 2024?

Ben je zo ongeduldig voor Pinkpop 2024 dat je nu alvast de sfeer wilt proeven? Dan zijn wij jouw redder in nood. Met onze fantastische Pinkpop-playlist kom jij helemaal in de stemming voor Pinkpop 2024.

 

Pinkpop 2024 bezoeken?

In deze blog hebben we je alle handige informatie gegeven die jou op de beste manier voorbereid op Pinkpop 2024. Heb jij al plannen om Pinkpop 2024 te bezoeken en om te genieten van de beste bands en artiesten? Dan weet je nu alles om er gegarandeerd een knallend feest van te maken. Pinkpop tickets vind je op de website van het festival. 

Thom Bakhuis

Stagiair

Gerelateerde berichten
Om je festival agenda 2024 helemaal te vullen, hebben we diverse te gekke festivals in het binnenland voor je op een rijtje gezet. Uiteraard mogen de meest bekende buitenlandse festivals ook niet ontbreken. Na het lezen van deze blog heb je gegarandeerd een bomvolle festival agenda voor 2024! Wat is festival agenda 2024? Van begin april tot en ...
Duik in de wereld van pompende beats en elektronische sfeer op de beste house festivals van 2024! Speciaal voor jou, house liefhebber, heb ik de ultieme lijst samengesteld. Na het lezen van deze blog weet je zeker dat jouw festivalagenda gevuld zal zijn met de meest waanzinnige house ervaringen van het jaar 2024! Onze selectie met house festivals ...
Popfestivals zijn razendpopulair, maar door de vele popfestivals in 2024 kan het best een lastige keuze zijn welke festivals je zeker moet bezoeken. We zetten in dit blog daarom de vijf beste Nederlandse popfestivals in 2024 voor je op een rijtje. Met de festivals uit dit blog vul je jouw festivalagenda met te gekke popfestivals. #1 Paaspop - 29, ...
Paaspop 2024, dat plaatsvindt van 29 maart tot 31 maart, belooft weer een fantastisch festival te worden. Paaspop 2024 opent het festivalseizoen met een spectaculaire line-up en diverse activiteiten. We bespreken de hoogtepunten van vorig jaar, de artiesten, campingfaciliteiten en meer. Na deze blog ben je volledig voorbereid op Paaspop 2024! Wat ...
Chatten