Pinkpop 2023: alles wat je weten moet!

Pinkpop 2023: alles wat je weten moet!

Het nieuwe jaar komt eraan. Net als afgelopen jaar zullen er weer fantastische festivals georganiseerd worden, zo staat ook Pinkpop 2023 op de planning. In deze blog lees je alles wat jij moet weten over Pinkpop 2023 wat op 16, 17 en 18 juni wordt georganiseerd. Zo geven we je informatie over de volgende onderwerpen van Pinkpop 2023: Wat is Pinkpop, de vorige editie, de line-up en nog meer. Met de volgende informatie weet je alles om Pinkpop 2023 te kunnen bezoeken!

Wat is Pinkpop?

Pinkpop is afgeleid van de woorden Pinksteren en popmuziek. Al sinds 1970 wordt jaarlijks in de gemeente Landgraaf het Pinkpop festival georganiseerd. Sinds de allereerste editie kwamen er maar liefst anderhalf miljoen bezoekers naar Pinkpop om te genieten van de beste bands. In totaal kwamen er zo’n 500 artiesten en bands optreden in het Limburgse Landgraaf. Artiesten als Pearl Jam, Metallica en Rammstein hebben zich al vertoond en maakten er een fantastisch feest van. 

Sinds 1996 is het evenement uitgebreid tot een driedaags evenement. Per dag komen er gemiddeld zo’n 68.000 bezoekers, wat inhoudt dat er ook komend jaar ruim tweehonderdduizend bezoekers naar Landgraaf trekken. Pinkpop wordt georganiseerd op zaterdag, zondag en de pinkstermaandag, maar Tweede Pinksterdag is traditioneel gezien de dag dat de bekendste bands en artiesten optreden. Hoewel Pinkpop over het algemeen. Doordat steeds meer festivalorganisaties festiviteiten organiseren rondom Pinksteren is er steeds minder aanbod voor de organisatie van Pinkpop. Daardoor is besloten om het festival buiten het Pinksterweekend om te organiseren.

Pinkpop 2022: terugblik op vorige editie

Duizenden bezoekers genieten van de grote lichtshow bij Pinkpop 2022.

Pinkpop 2022 vond plaats op 17, 18 en 19 juni. Net als vorige edities was het ook afgelopen jaar weer een geslaagd weekend. Bij Pinkpop 2022 werd er weer van alles uit de kast getrokken om een spectaculair effect te creëren met alle lichtattributen en effecten. Ondanks de tropische zomerdagen kwamen mensen van heinde en verre naar Landgraaf. Zowel vrijdag als zaterdag kwamen er maar liefst 70.000 bezoekers, terwijl er zondag zo’n vijftig- á zestigduizend bezoekers aanwezig waren. Foo Fighters, Antoon, Imagine Dragons, Arcade Fireen en Volbeat maakten het meeste indruk met hun uitblinkende performance. Zo kwam bij Pinkpop 2022 Eddie Vedder van Pearl Jam optreden die met zijn elektrische gitaar een fantastische show heeft neergezet. Ook gaan de artiesten op Pinkpop 2023 je zeker niet teleurstellen!

Pinkpop 2023 Line-up

Bezoekers van Pinkpop gaan compleet uit hun dak!

De Pinkpop 2023 Line-up ziet er weer fantastisch uit. Zo zullen op vrijdag fantastische artiesten als P!nk, MADOUX en Ellie Goulding de podia veranderen in een groot feest. Wat betekent dat deze artiesten zeker niet gaan teleurstellen. Op de Pinkpop 2023 line-up van zaterdag staan er maar zeven artiesten op de planning, maar dat betekent niet dat het geen feest wordt. Artiesten als Robbie Williams, Hollywood Vampires en Queens Of The Stone Age zorgen er met hun act voor dat het allesbehalve saai wordt! We garanderen je dat zij wederom de beste shows neerzetten, en alles gaan geven om zaterdag de beste shows neer te zetten.

Op de laatste dag van het festival zijn er maar liefst elf artiesten te zien. De ultieme uitblinkers van zondag zijn: Red Hot Chili Peppers, Nielson, Machine Gun Kelly, I Prevail en Goldband. Goldband is vooral het afgelopen jaar razendpopulair geworden. Dat deze Nederlandse band nu al een podiumplek krijgt op Pinkpop is natuurlijk een knappe prestatie, waardoor ze gegarandeerd alles op alles zetten om er een knotsgek feest van te maken. Aarzel dus niet om je Pinkpop tickets te bemachtigen.

Pinkpop camping: tijd om je op te laden

Bij een bezoek aan Pinkpop 2023 is het natuurlijk handig als je een slaapplek hebt. In de buurt van Pinkpop kun jij samen met je vrienden kiezen uit één van de vier Pinkpop campings. Zo kun je kiezen uit de Pinkpop campings A, B, C  óf de Glampink. Op de reguliere campings, A en C, kun je je eigen tent en overnachtingsattributen meenemen. Bij camping B zijn er festitenten, zoals genoemd worden, te huren, die in grootte van 1 tot en met 4 personen verkrijgbaar zijn. Op de Glampink Camping zijn er luxe, gezellige en rustigere accommodaties te huren, die in groottes van 2-, 4- en 5- persoonssuites te huren zijn. Extra: het voordeel van de Pinkpop camping is dat je zeker weet dat je iedere dag weer fris en fruitig aan de dag kunt beginnen.

Raakt jouw geduld op voor Pinkpop 2023?

Ben je zó ongeduldig voor Pinkpop 2023 dat je nu alvast de sfeer wilt proeven? Dan zijn wij jouw redder in nood. Met onze fantastische Pinkpop-playlist kom jij helemaal in de stemming voor Pinkpop 2023.

Pinkpop 2023 bezoeken?

In deze blog hebben wij je alle handige informatie gegeven die jou op de beste manier voorbereid op Pinkpop 2023. Heb jij al plannen om Pinkpop 2023 te bezoeken om te genieten van de beste bands en artiesten? Dan weet je nu alles om er gegarandeerd een knallend feest van te maken. Pinkpop tickets vind je op de algemene website van het festival.

Gerelateerde berichten
  1. Festival agenda 2023: 22x top festivals voor het komende jaar! Festival agenda 2023: 22x top festivals voor het komende jaar!
  2. House festivals 2023 voor in je agenda! House festivals 2023 voor in je agenda!
  3. Popfestivals 2023: Hier moet je heen! Popfestivals 2023: Hier moet je heen!
  4. Paaspop 2023: line-up, de beste artiesten & meer Paaspop 2023: line-up, de beste artiesten & meer
Chatten