Hardcore festivals 2024: een overzicht

Hardcore festivals 2024: een overzicht

Wil jij lekker hakken op hardcore festivals, maar weet je nog niet welke festivals je moet bezoeken? We zetten de beste hardcore festivals van 2024 voor je op een rijtje, samengesteld door een echte hardcore liefhebber. Na het lezen van deze blog weet je in ieder geval zeker dat er genoeg hardcore festivals 2024 in jouw agenda geplaatst kunnen worden!

Onze selectie met hardcore festivals voor 2024:

Wij hebben onze aanbevolen hardcore festivals voor 2024 in chronologische volgorde gezet. Hierdoor is je festival agenda direct gevuld met behoorlijke beukers van hardcore festivals!

#1 Masters of Hardcore - 30 maart

Als je aan hardcore denkt, denk je aan Masters of Hardcore. Dit festival is zó gewild dat zelfs zonder een publiekelijke line-up alle kaarten al verkocht zijn. Bij de afgelopen editie van Masters of Hardcore konden mensen urenlang genieten van zeven stages vol met top artiesten. Om er een paar te noemen: Paul Elstak, Sefa, Radical Redemption, Spitnoise, DRS, Miss K8 en natuurlijk de koning van hardcore: Angerfist. Het afgelopen jaar had Masters of Hardcore zo’n 30.000 bezoekers dit maakt dat dit het grootste indoor hardcore-event van de wereld is. 30 maart is het zover dan worden de Brabanthallen omgetoverd tot een fantastisch hardcore festival in 2024. 

#2 Dominator Festival – 19 & 20 juli

Dominator Festival trekt jaarlijks zo'n 50.000 gabbers naar Eersel om de zeven stages volledig op z’n kop te zetten. De grootste hardcore en hardstyle dj’s zijn aanwezig op Dominator Festival en knallen hun hardcore hits over het festivalterrein. Dominator Festival onderscheidt zich voornamelijk met de langdurigheid van het evenement. Waar de meeste hardcore festivals gemiddeld één dag of nacht duren, kun je hier maar liefst twee dagen genieten van de gaafste hardcore! Wat Dominator Festival ook aantrekkelijk maakt, is de grootte van het festivalterrein. Want als jij dacht de enige te zijn die dit evenement helemaal te gek vindt, heb je het mis! Van heinde en verre komen gabbers naar dit gigantische hardcore festival 2024! 

Illustratieve foto van een van de beste hardcore festivals: Thunderdome

#3 Ground Zero Festival – 31 augustus

Altijd al een hele nacht willen losgaan op de dikste hardcore platen? Op Ground Zero Festival kun je letterlijk de hele nacht hakken en stampen op de dikste platen! Het recreatiepark Bussloo wordt omgetoverd tot een geweldig festivalterrein met de beste stages en lichteffecten. Honderd artiesten, verdeeld over acht stages, laten de 25.000 bezoekers de hele nacht tekeergaan. De hardcore galmt, in combinatie met vlammenwerpers, lasers en andere sfeercreaties, over het hele festivalterrein. Al deze factoren bij elkaar maken een geweldige indruk op de festivalbezoekers. Daarom mag Ground Zero Festival niet missen in deze lijst van hardcore festivals 2024.

#4 Snakepit - 2 november

Snakepit is een wat kleiner hardcore festival, maar toch trekken jaarlijks een kleine zevenduizend bezoekers in november naar Eindhoven. Snakepit is dan ook zeker het benoemen waard. Het festival heeft twee grandioze stages met de dikste hardcore nummers. De twintig artiesten draaien hun beste platen maximaal. De bass van bijvoorbeeld de nieuwste hardcore knalt door je hele lichaam! Maar vooral de indrukwekkende lichteffecten en bekende artiesten als D-Fence maken Snakepit een fantastisch festival! Je moet wel een van de gelukkige zijn om dit festival te kunnen bezoeken, want er is vrijwel altijd meer belangstelling dan het aantal kaarten voor het festival. Dit zorgt ervoor dat Snakepit niet mag ontbreken op de lijst van hardcore festivals 2024.

#5 Thunderdome - nog niet bekend

Jaarlijks aan het einde van het jaar hakken zo’n vijftigduizend festivalgangers er helemaal op los op de Utrechtse jaarbeurs. Bij Thunderdome knallen de beste hardcore platen door de speakers. Wat Thunderdome ontzettend gaaf maakt, is dat bij Thunderdome komt de hele “hardcore familie” samen. De hardcore, lichteffecten, stages en de internationale festivalgangers zorgen er mede voor dat dit hardcore festival ook in 2024 een geweldige sfeer heeft. De festivalganger beleeft Thunderdome hierdoor als een echte oldschool gabber nacht. Dit maakt Thunderdome een van de beste hardcore festivals voor 2024.

Illustratieve foto van hardcore festival Snakepit

#6 Resonate - nog niet bekend

Resonate is een van de weinige indoor hardcore festivals 2024. In de hal in Rosmalen hoor je niet alleen de bass, maar dankzij de enorme subwoofers voel je de geweldige bass ook nog eens! Waar indoor festivals vaak moeite hebben met het ventileren van het festivalterrein, is dat bij Resonate juist uitstekend geregeld. Uiteraard komen ook de bekendste hardcore artiesten aan het einde van het jaar naar Rosmalen, waardoor het puur genieten is! Niet voor niets trekt Resonate ook veel buitenlandse hardcore liefhebbers vanuit heel Europa.

Overige hardcore festivals in 2024

Naast de benoemde hardcore festivals 2024 zijn er natuurlijk nog veel meer fantastische evenementen in 2024 die stuk voor stuk niet zullen tegenvallen. Om ook deze festivals in het zonnetje te zetten, hebben we nog een paar extra hardcore festivals 2024 voor jou op een rijtje gezet.

Reverze – 1 & 2 maart

Voor de Nederlandse én Belgische hardcore fans, is een festival als Reverze natuurlijk onmisbaar in onze lijst met hardcore festivals 2024. Reverze is sinds 2004 op de festivalmarkt en heeft sindsdien 23 succesvolle edities achter de rug. Reverze biedt jaarlijks toegang voor meer dan 20.000 hardcore liefhebbers en is daarmee ook een van de grootste indoorevenementen in de hardcore wereld. Tijdens Reverze 2023 konden duizenden hardcore fanaten samen genieten van grote artiesten als Da Tweekaz, Radical Redemption, KELTEK, Digital Punk en nog veel meer knotsgekke artiesten. De line-up van Reverze 2024 bestaat net als Reverze 2023 uit verbazingwekkende artiesten die het dak er van af blazen. Hierbij hebben we het over wereldsterren als Sound Rush, Sub Zero Project, Sefa, Dual Damage, Dimitri K en Da Tweekaz.

Publiek geniet van hardcore artiest tijdens Titanium

Supremacy – 14 september

Voor echte hardcore fans is de naam Supremacy allesbehalve onbekend. Dit festival, dat al sinds 2014 wordt georganiseerd, keert op zaterdag 14 september weer terug in de Brabanthallen. Deze hallen bieden plaats aan zo’n 15.000 bezoekers, waar elke gabber kan genieten van de artiesten. De line-up van de komende editie is nog niet bekend, maar dat betekent niet dat er geen spektakel op de planning staat. Bij de editie van 2023 was de line-up gevuld met artiesten als Radical Redemption, Ncrypta, D-sturb, E-Force en Rejecta. Klinkt veelbelovend? Ga dan maar vast in de startblokken staan, zodat jij je kaarten kan verzekeren voor dit waanzinnige hardcore festival in 2024!

Titanium – 21 september 

Heb jij op 21 september tussen 11:00 - 23:00 nog niets gepland? Dan is een bezoek aan het Titanium festival dé oplossing om de mogelijke verveling te doden. Dit festival wordt georganiseerd in Vianen, een stad in de provincie Utrecht. Bij de vorige editie hebben bezoekers van Titanium lopen hakken en klaplongen op optredens van Deadly Guns, Angerfist, Paul Elstak, Dimitri K en The Dark Horror. BKJN en Dance2Eden werken sinds 2018 samen en hebben voor een hoop spektakel gezorgd in de muziekwereld. Met een podium recht onder de Tweede Rijksweg van Nederland heeft Titanium festival een van de meest unieke locaties gevonden voor een podium. Daarom is dit is een van de hardcore festivals in 2024 die jij niet mag missen!

Buitenlandse hardcore festivals

De Duitsers weten als geen ander hoe je hardcore festivals organiseert! Daarom benoemen we ook nog twee hardcore festivals uit Duitsland. 

#1 Syndicate Festival - 5 oktober

Syndicate Festival vindt ieder jaar in oktober plaats in de Westfalenhallen in Dortmund. In 2024 wordt het georganiseerd op zaterdag 5 oktober. Je kunt al van dit geweldige hardcore festival genieten als je net over de grens rijdt. Syndicate Festival heeft een geweldige line-up met grote artiesten namen zoals, AngerFist, Miss K8, DJ Korsakoff en nog velen meer. Die voor maar liefst 20.000 festivalgangers de plaatjes door de hallen laten knallen.

Duitse hardcore festivals in 2024

#2 Army of Hardcore - nog niet bekend

Dit hardcore festival vindt plaats in Oberhausen. Tachtig artiesten zorgen ieder jaar voor een spectaculair einde van het jaar in de Turbinenhalle. Bezoekers kunnen genieten van zeven verschillende gebieden waar ze knallende hardcore mogen verwachten. De bekendste namen op het festival die bijna elk jaar terugkeren zijn Miss K8 en Dr. Peacock. Vooral de stages bij dit festival maken veel indruk op festivalgangers. Ze doen er hier letterlijk alles aan om een spectaculaire sfeer te creëren. Zo worden onder meer flitsende stroboscopen gecombineerd met de dikste nummers. Al deze aspecten maakt dat Army of Hardcore niet mag ontbreken in de lijst van hardcore festivals 2024.

Hardcore festival in 2024 bezoeken?

We hopen je voldoende te hebben geïnformeerd over welke hardcore festivals 2024 je kunt bezoeken in 2024. Na het lezen van dit blog weet je wat onze eigen hardcore liefhebber fantastische hardcore festivals 2024 vindt. Om een nog beter beeld te krijgen van de hierboven genoemde festivals raden we je aan om ook aftermovies van de desbetreffende hardcore festivals van de afgelopen jaren te bekijken.

Thom Bakhuis

Stagiair

Gerelateerde berichten
Een festival is natuurlijk geweldig leuk maar bij MaxiAxi houden we er ook wel van om het heft in eigen handen te nemen. Daarom helpen we jou met een aantal tips om zo je tuin om te kunnen toveren tot een klein festivalterrein. Lees gauw verder om kom alles te weten over het maken van je eigen festivalterrein! Wat heb je nodig? 1. Geluid Geen ...
Om je festival agenda 2024 helemaal te vullen, hebben we diverse te gekke festivals in het binnenland voor je op een rijtje gezet. Uiteraard mogen de meest bekende buitenlandse festivals ook niet ontbreken. Na het lezen van deze blog heb je gegarandeerd een bomvolle festival agenda voor 2024! Wat is festival agenda 2024? Van begin april tot en ...
Ga jij dit jaar lekker hakken op één van de vele hardstyle festivals, maar moet je nog een keuze maken welke je wilt bezoeken? Na het lezen van dit blog weet jij precies welke hardstyle festivals 2024 het best in de smaak vallen bij het grote publiek! We zullen tien hardstyle festivals benoemen en jou tot in detail uitleggen waarom je deze ...
Wil jij dit voorjaar en deze zomer helemaal losgaan op een van de vele techno festivals, maar weet je nog niet welke? Geen probleem. Na het lezen van deze blog weet je precies welke techno festivals er zijn in 2024. We informeren je over de acht beste techno festivals, zodat jij weet waar je heen moet dit jaar! Beste techno festivals in Nederland ...
Chatten