Lowlands 2023: dit kun je verwachten

Lowlands 2023: dit kun je verwachten

De 30e editie van Lowlands 2023 staat voor 18, 19 en 20 augustus in de festival agenda. Na de sensationele vorige editie in Biddinghuizen heeft iedereen hoge verwachtingen voor Lowlands 2023. In deze blog bespreken we van alles over dit geweldige festival zoals: wat is Lowlands, de vorige editie en Lowlands camping. Door het lezen van deze blog beschik je straks over alle benodigde informatie en kennis voor een bezoek aan Lowlands 2023.

Wat is Lowlands?

Lowlands is een driedaags muziekfestival dat sinds 1993 jaarlijks in Biddinghuizen wordt georganiseerd. Op 18, 19 en 20 augustus 2023 biedt Lowlands toegang voor maar liefst 65.000 bezoekers. Op Lowlands hoor je de beste muziek van verschillende genres, van rock tot hiphop. In Biddinghuizen komen jaarlijks honderden artiesten om de beste hits uit de speakers te laten knallen. Hieronder vallen bekende artiesten, maar ook onbekende artiesten die hun stempel willen drukken op Lowlands. Doordat festivalgangers inmiddels de bekende klassiekers wel kennen, zorgen juist de ‘onbekende’ artiesten voor een spectaculaire beleving op Lowlands. Dit maakt Lowlands een uniek festival dat je zeker niet wilt missen. Wat betreft de minimumleeftijd hoeven mensen zich geen zorgen te maken. De adviesleeftijd is zestien jaar en ouder, maar ook bezoekers jonger dan 16 jaar zijn welkom. De bezoekers onder de 18 krijgen een apart bandje om te laten zien dat ze geen alcohol mogen nuttigen.

Lowlands 2022

Een vrouw op de schouders van een vriend geniet van de muziek tijdens Lowlands 2022

Lowlands 2022 heeft veel positieve reacties van de tienduizenden bezoekers gekregen. Lowlands 2022 was volledig uitverkocht en het publiek genoot van fantastische shows en optredens. Lowlands 2022 werd georganiseerd op 19, 20 en 21 augustus, maar op 18 augustus om 09:00 ‘s ochtends waren de deuren al geopend. Dit wordt gedaan zodat de mensen met een campingticket alvast hun plek op konden zoeken en alles op konden zetten. Net als bij de voorgaande edities creëerde de organisatie voor Lowlands 2022 diverse fantastische avondshows neer met te gekke lasershows, rookmachines en moving heads. Bezoekers van de afgelopen edities genoten zichtbaar van geweldige artiesten. Onder meer Frenna, Goldband, Stromae en Lewis Capaldi blonken uit op één van de twaalf verschillende stages.

Overnachten op Gllamcamp

De originele naam van Lowlands was ooit ‘A Campingflight to Lowlands Paradise’ en is dus een camping niet meer weg te denken tijdens het Lowlands festival. De Lowlands camping, genaamd Gllamcamp, bestaat uit zes verschillende gebieden. Het is natuurlijk een geweldige optie om een eigen tent mee te nemen. Bouw je tent razendsnel en eenvoudig op om vervolgens het festival te bestormen en vier de afterparty met al je festivalvrienden!

Geen zin om je eigen tent mee te nemen en op te zetten? Er zijn ook accommodaties beschikbaar zoals een Gllamcamp Delluxe, een legertent of een Easy Camp. Na de laatste show kun je met je maten en mensen die je nog niet kent een fantastisch feest vieren op de camping. Daarnaast kun je ook een van de hotels boeken. Het nadeel hiervan is alleen dat deze wat verder van het terrein zich bevinden. 

Lowlands 2023 line-up

Confetti, rookwalmen en moving heads voor een geweldig effect op Lowlands

De Lowlands 2023 line-up voor de komende editie is weer grandioos. Van razendpopulaire tot minder bekende artiesten komen naar Lowlands 2023. Om je op-en-top voor te bereiden op de komende editie zetten we een aantal artiesten voor je op een rijtje.

1. Billie Eilish

Billie Eilish is een Amerikaanse singer-songwriter die sinds 2015 niet meer weg te denken is uit de muziekwereld. Eilish beleefde haar definitieve doorbraak samen met haar broer met het nummer Ocean Eyes. De zangeres is de jongste artiest die alle Grammy Awards in de belangrijkste categorieën in één jaar wist te winnen. Ze heeft op 21-jarige leeftijd al een collectie van maar liefst zeven Grammy Awards, twee American Music Awards en twee Guinness World Records. Als Eilish het podium betreedt zal het zeker een muziekspektakel met een geweldige show worden. Billie Eilish mag volgens de organisatie niet ontbreken op de Lowlands 2023 line-up en is dus zeker een reden om Lowlands 2023 te bezoeken.

2. Bicep

Bicep is een Iers muziekduo dat bestaat uit Andrew Ferguson en Matthew McBriar. Dit duo is al actief sinds 2009 en heeft diverse prijzen gewonnen zoals: de awards Best Track Award in 2020 gewonnen en de Best Visual Effects in a Video Award in 2023. Dit succesvolle duo zal op Lowlands 2023 ook ‘Glue’ laten klinken. Deze hit is absoluut hun grootste succes en dat is goed te verklaren. De track heeft een herkenbare shuffling beat, subtiele bas en zangklanken, waardoor het nummer bij veel mensen in de smaak valt. Dit unieke maar klassieke nummer zal zeker worden gedraaid op Lowlands 2023.

3. Joost

De derde artiest van de Lowlands 2023 line-up is Joost. Met hits als Fryslân Bop, Ome Robert en Wachtmuziek is deze muzikant bijna niet meer weg te denken uit de Nederlandse muziekwereld. De voormalig schrijver en Youtuber focust zich sinds 2016 volledig op het maken van muziek en richt zich vooral op de rap- en hiphopmuziek. Met Fryslân Bob werd hij genomineerd voor beste Nederlandse album van 2022. Deze hit zal zeker te horen zijn tijdens Lowlands 2023!

4. Nothing But Thieves

Nothing But Thieves is een Engelse rockband die bestaat uit Conor Mason, Joe Langridge-Brown, Dominic Craik, Philip Blake en James Price. Nothing But Thieves is al sinds 2012 actief in de muziekwereld en focust zich vooral op de genres alternative rock, indie rock en hard rock. De band is groot geworden door hun hit ‘Itch’ die in 2013 werd opgepikt door BBC radio 1. Nog geen jaar later stonden ze zelfs in de voorprogramma’s van Arcade Fire, Twenty One Pilots, Muse, George Ezra en AWOLNATION. Deze band weet als geen ander om van Lowlands 2023 een spectaculair feest te maken.

5. Girl in Red

De afsluiter van dit rijtje met artiesten mag zeker niet ontbreken in deze blog. Marie Ulven Ringheim, ook wel Girl in Red, is een Noorse singer-songwriter en muziekproducer die sinds 2017 nummers uitbrengt. De Girl in Red focust zich vooral op Indie pop en beleefde haar doorbraak met ‘I Wanna Be Your Girlfriend’. In slechts zes jaar heeft Ulven Ringheim al zes awards weten te winnen. De awards zijn onder meer de Norwegian Newcomer of the Year, Artist of the Year 2020 en de Best Artist in 2022. De Girl in Red belooft gegarandeerd een hoop spektakel.

Naast de bovenstaande artiesten zijn er natuurlijk nog tal van namen die de Lowlands 2023 line-up compleet maken. We hebben de meest bekende voor je opgesomd.

  • Moderat
  • Steve Lacy
  • Yungblud
  • Foals
  • Heilung

Playlist voor Lowlands 2023

Om je op de beste manier voor te bereiden op Lowlands 2023 moet je natuurlijk wel weten hoe de nummers van de komende artiesten klinken. Wij hebben daarom een playlist voor je gemaakt met nummers van artiesten die op Lowlands 2023 komen.

Lowlands 2023 bezoeken?

Met de informatie uit deze blog heb je alle informatie om de boel volledig op zijn kop te zetten bij Lowlands 2023. Heb je na het lezen van deze blog nog meer zin gekregen om van Lowlands 2023 een feest te maken? De kaartverkoop begint snel, dus zorg ervoor dat je klaar staat voor de kaartverkoop!

Gerelateerde berichten
  1. Popfestivals 2023: Hier moet je heen! Popfestivals 2023: Hier moet je heen!
  2. Festival agenda 2023: 22x top festivals voor het komende jaar! Festival agenda 2023: 22x top festivals voor het komende jaar!
  3. Defqon 2023: een vooruitblik Defqon 2023: een vooruitblik
  4. Mysteryland 2023: locatie, vorige editie & meer Mysteryland 2023: locatie, vorige editie & meer
Chatten