Lowlands 2024: dit kun je verwachten

Lowlands 2024: dit kun je verwachten

Lowlands 2024 staat voor 16, 17 en 18 augustus in de festival agenda. Na de sensationele 29e editie in Biddinghuizen heeft iedereen hoge verwachtingen voor de 30ste editie van Lowlands in 2024. In deze blog bespreken we van alles over dit geweldige festival zoals: wat is Lowlands, de vorige editie en Lowlands camping. Door het lezen van deze blog beschik je straks over alles wat je weten moet voor een bezoek aan Lowlands 2024.

Wat is Lowlands?

Lowlands is een driedaags muziekfestival dat sinds 1993 jaarlijks in Biddinghuizen wordt georganiseerd. Lowlands 2024 vindt plaats op 16, 17 en 18 augustus. Op Lowlands hoor je de beste muziek van verschillende genres, van rock tot hiphop. In Biddinghuizen komen jaarlijks honderden artiesten om de beste hits uit de speakers te laten knallen. Hieronder vallen bekende artiesten, maar ook onbekende artiesten die hun stempel willen drukken op Lowlands. 

Doordat festivalgangers inmiddels de bekende klassiekers wel kennen, zorgen juist de ‘onbekende’ artiesten voor een spectaculaire beleving op Lowlands. Dit maakt Lowlands een uniek festival dat je zeker niet wilt missen. Wat betreft de minimumleeftijd hoeven mensen zich geen zorgen te maken op Lowlands 2024. De adviesleeftijd is zestien jaar en ouder, maar ook bezoekers jonger dan 16 jaar zijn welkom. De bezoekers onder de 18 krijgen een apart bandje om te laten zien dat ze geen alcohol mogen nuttigen.

Hoeveel bezoekers komen naar Lowlands 2024?

Lowlands trekt jaarlijks zo'n 65.000 festivalliefhebbers aan, verspreid over drie dagen. Of je nu een doorgewinterde festivalganger bent of de sfeer voor het eerst wilt proeven, Lowlands biedt een geweldige mix van muziek en gezelligheid. Dus trek je festivaloutfit maar aan en maak je samen met maar liefst 65.000 festivalgangers klaar voor een ongekend Lowlands 2024!

Alles over Lowlands 2023

Een vrouw op de schouders van een vriend geniet van de muziek tijdens Lowlands 2023

Lowlands 2023 kreeg enkel lof van de tienduizenden bezoekers gekregen. Het festival was volledig uitverkocht. Bezoekers van de afgelopen editie genoten zichtbaar van geweldige artiesten. Onder meer Joost Klein, Billie Eilish, S10 en Pusha-T blonken uit op de twaalf verschillende stages. Lowlands 2023 werd georganiseerd op 18, 19 en 20 augustus, maar op 17 augustus waren de deuren al om 09:00 ‘s ochtends geopend. Dit wordt gedaan zodat de mensen met een campingticket alvast hun plek op konden zoeken en alles op konden zetten. Net als bij de voorgaande edities creëerde de organisatie voor Lowlands 2023 diverse fantastische avondshows neer met te gekke lasershows, rookmachines en moving heads

Lowlands 2024 line-up

Confetti, rookwalmen en moving heads voor een geweldig effect op Lowlands

Helaas heeft de organisatie de Lowlands 2024 line-up nog niet bekendgemaakt. Om toch een beeld te krijgen welke artiesten we kunnen verwachten op Lowlands 2024, hebben we nog een paar namen van de line-up uit 2023 voor je op een rij gezet. Zo waren De Jeugd van Tegenwoordig, Froukje, Steve Lacy, Cordae en de ADF Family vorig jaar allemaal ook van de partij. Op basis van deze grote namen mag je hoge verwachtingen hebben voor de Lowlands 2024 line-up! 

Overnachten op Gllamcamp

De originele naam van Lowlands was ooit ‘A Campingflight to Lowlands Paradise’ en dus is een camping niet meer weg te denken tijdens het Lowlands festival. De Lowlands camping, genaamd Gllamcamp, bestaat uit zes verschillende gebieden. Het is natuurlijk een geweldige optie om een eigen tent mee te nemen. Bouw je tent razendsnel en eenvoudig op om vervolgens het festival te bestormen en vier de afterparty met al je festivalvrienden!

Geen zin om je eigen tent mee te nemen en op te zetten? Er zijn ook accommodaties beschikbaar zoals een Gllamcamp Delluxe, een legertent of een Easy Camp. Na de laatste show kun je met je maten en mensen die je nog niet kent een fantastisch feest vieren en op de camping. Daarnaast kun je ook een van de hotels boeken. Het nadeel hiervan is alleen dat deze zich wat verder van het terrein bevinden. Het voordeel van een hotel is dat je heerlijk kan uitrusten van een drukke dag feesten op Lowlands 2024.

De echte Lowlands beleving

Kun jij niet wachten op Lowlands 2024? Dan hebben wij de oplossing! Wij hebben een playlist met de allerbeste nummers die gegarandeerd gespeeld gaan worden op Lowlands 2024. Helaas is de line-up nog niet bekend. Zodra dit wel het geval is, wordt de playlist zo snel mogelijk geüpdatet!

Lowlands 2024 bezoeken?

Met de informatie uit deze blog heb je alle informatie om de boel volledig op zijn kop te zetten bij Lowlands 2024. Heb je na het lezen van deze blog nog meer zin gekregen om van Lowlands 2024 een feest te maken? 

Thom Bakhuis

Stagiair

Gerelateerde berichten
Popfestivals zijn razendpopulair, maar door de vele popfestivals in 2024 kan het best een lastige keuze zijn welke festivals je zeker moet bezoeken. We zetten in dit blog daarom de vijf beste Nederlandse popfestivals in 2024 voor je op een rijtje. Met de festivals uit dit blog vul je jouw festivalagenda met te gekke popfestivals. #1 Paaspop - 29, ...
Om je festival agenda 2024 helemaal te vullen, hebben we diverse te gekke festivals in het binnenland voor je op een rijtje gezet. Uiteraard mogen de meest bekende buitenlandse festivals ook niet ontbreken. Na het lezen van deze blog heb je gegarandeerd een bomvolle festival agenda voor 2024! Wat is festival agenda 2024? Van begin april tot en ...
Defqon 2024 wordt georganiseerd op 27, 28, 29 en 30 juni en vindt plaats op het fantastische festivalterrein van Attractiepark Walibi in Biddinghuizen. In deze blog behandelen we onder andere wat Defqon is, de vorige editie en de line-up van het festival in 2024. Na het lezen van deze blog weet jij alles wat je moet weten om van Defqon 2024 een ...
Na de geslaagde Mysteryland-editie van vorig jaar staat er tijdens de komende editie van Mysteryland 2024 een planning klaar om er opnieuw een fantastisch feest van te maken. Van 30 augustus tot en met 1 september wordt het Floriadeterrein in Haarlemmermeer weer omgebouwd tot dé ideale feestlocatie! In deze blog behandelen we onder meer ...
Chatten