Wat is de beste DAB+ radio in 2023?

Wat is de beste DAB+ radio in 2023?

Wanneer je de beste DAB+ radio wilt kopen, ben je uiteraard op zoek naar de radio die goed bij jouw budget past. In deze blog leggen we je uit waar je op moet letten om de beste DAB+ radio voor jouw situatie te kunnen vinden en zetten wij de 6 beste DAB+ radio’s voor 2023 op een rij.

Hoe werkt een DAB+ radio?

We leggen je eerst kort uit wat een DAB+ radio precies doet, zodat je weet hoe het werkt. DAB+ is naast de internetradio de modernste manier om naar radio te luisteren. In plaats van een analoog signaal ontvangt de DAB+ radio een digitaal signaal. Het wordt daarom ook wel een digitale radio genoemd. Zowel het FM als DAB+ signaal wordt via de ether (via de lucht) ontvangen. Omdat het DAB+ signaal digitaal is, ontvang je een signaal dat van betere kwaliteit is dan dat van de FM-radio. Natuurlijk kan je de meest bekende radiozenders via DAB+ ontvangen. Er zijn overigens ook meerdere digital-only kanalen te ontvangen die je dus niet op een FM-radio kan beluisteren.

Onze selectie: de beste DAB+ radio voor 2023

1. Audizio Prato (zwart, hout of wit)

De Audizio Prato is voorzien van een hoogwaardige behuizing met fraai afgeronde hoeken. Dit model geeft de muziek fantastisch weer dankzij de full-range stereoluidsprekers. Een belangrijk kenmerk van de Audizio Prato is dat dit model over een cd-speler geschikt. Erg fijn als je jouw cd-collectie nieuw leven in wilt blazen. Door de Bluetooth-functie kun je gemakkelijk je favoriete playlist streamen via je telefoon, tablet of laptop. Heb jij altijd al de beste DAB+ radio willen hebben met de modernste functionaliteiten? Dan is de Audizio Prato een van de beste opties!

Beste DAB+ radio: Audizio Prato

2. Audizio Trento

Wil jij je wat oudere stereoset een flinke upgrade geven? Dan raden wij je aan om te gaan voor een Audizio Trento. De Trento kan met het grootste gemak met je huidige stereoset verbonden worden via een stereo RCA kabel. De Audizio Trento is de beste DAB+ radio wanneer je nog geen afscheid wilt nemen van je stereoset, maar wel wilt profiteren van de meest moderne functionaliteiten. De Trento is écht een alles-in-één apparaat met internetradio, DAB+ en FM tuner, Bluetooth en wifi. Je moet wel altijd rekening houden dat er nog actieve of passieve speakers aan toegevoegd moeten worden. Een Audizio Trento is enkel een mediaspeler.

Beste DAB radio: de Audizio Trento

3. Audizio Milan (hout, wit of zwart)

Een Audizio Milan is de perfecte variant wanneer je jouw radio op meerdere plekken wilt gebruiken. We merken dat dit model erg populair is. De Milan is een draagbare radio met een ingebouwde accu. De Audizio Milan radio op accu is hierdoor perfect voor op de camping, op je slaapkamer, in de keuken en op kantoor. Een groot pluspunt van de Milan is dat je voor een betaalbare prijs een uitstekende DAB+ radio hebt, die ook beschikt over functies als Bluetooth, FM en DAB+. Wil jij dus een draagbare radio voor een goede prijs? Ga dan voor de Audizio Milan, die als een van de beste DAB+ radio van alle kleine varianten geldt.

Beste DAB radio: Audizio Milan

4. Audizio Novara (hout, wit, zilver of zwart)

Wil jij genieten van de beste geluidskwaliteit met een DAB+ radio? Kijk dan zeker eens naar een Audizio Novara. Deze variant beschikt over 2 high-end speakers, die zorgen voor een subliem stereo geluid. Door het compacte formaat is de Novara op elke locatie te gebruiken. Van je keuken tot je slaapkamer. Je kunt zelfs gewekt worden door de alarmfunctie op deze variant. Wanneer je dus een ideale radio voor op je slaapkamer zoekt, is een Audizio Novara de beste DAB+ radio.

Audizio Novara: de beste DAB radio

5. Audizio Monza (zwart, wit of zilver)

Ben je op zoek naar een degelijke radio voor een betaalbare prijs? Dan is de Audizio Monza een prima optie. Deze variant is voorzien van alle moderne functionaliteiten. Met de Audizio Monza kun je namelijk gebruikmaken van meer functies dan enkel DAB en FM. Het is ook gemakkelijk om muziek via Bluetooth naar je radio te streamen. Bovendien kun je gemakkelijk tien voorkeuzezenders instellen. Dit zijn tien DAB zenders die je gemakkelijk in het geheugen kan zetten en daarna eenvoudig op kunt roepen. En dat alles voor een betaalbare prijs!

Audizio Monza: een van de beste DAB radio's

6. Audizio Rimini (hout, zwart, wit)

Wil jij meer dan 26.000 radiozenders van over de hele wereld kunnen streamen? Dan is de Audizio Rimini de perfecte keuze voor jou. Je verbindt het apparaat gemakkelijk met je wifiverbinding en je luistert naar elk kanaal. Van de Spaanse sportzenders tot de Nederlandse omroep. Voor het buitenland is dit misschien wel de beste DAB+ radio, doordat je enkel wifiverbinding hoeft te hebben om je favoriete radiostations te ontvangen.

Audizio Rimini

Keuzehulp voor de beste DAB+ radio

Om je zo goed mogelijk te helpen bij het kiezen van de beste DAB+ radio hebben we de DAB radio keuzehulp voor je gemaakt. Door het invullen van een aantal eenvoudige vragen vind je de radio die perfect bij jouw wensen past.

Waar let je op bij het kiezen van de beste DAB+ radio?

De DAB+-functionaliteit werkt voor vrijwel alle modellen hetzelfde. Op dat gebied kan je dan ook lastig onderscheid maken tussen de verschillende radio’s die er op de markt zijn. Om die reden moet je dus kijken naar andere functionaliteiten om zo het onderscheid te kunnen maken. De functionaliteiten waar de beste DAB+ radio’s over beschikken lopen zogezegd erg uiteen. We zetten de belangrijkste functies op een rijtje zodat je weet wat er precies op de markt is.

  • Cd speler: Luister je naast de radio ook graag naar cd’s? Dan is een DAB+ radio met een cd-speler natuurlijk ideaal. Zo heb je een alles-in-één installatie voor zowel het luisteren naar de radio als voor het luisteren naar een cd.
  • Alarmfunctie: Wanneer je jouw DAB+ radio op je nachtkastje plaatst, is het natuurlijk heel handig dat het apparaat multifunctioneel is. Daarom beschikken veel DAB+ radio’s ook over een alarmfunctie zodat je genoeg hebt aan één apparaat op je nachtkastje. En hoe leuk is het om wakker te worden met jouw favoriete radiozender?
  • Hoofdtelefoon aansluiting: Soms wil je anderen niet lastigvallen met het geluid van je radio en dan is het handig als jouw DAB+ radio over een hoofdtelefoonaansluiting beschikt. Je sluit dan gemakkelijk een hoofdtelefoon aan zodat niemand anders last van je heeft. Dit is natuurlijk ook een ideale functie wanneer je er van houdt 's avonds laat nog radio te luisteren.
  • USB-aansluiting: Heb jij nog veel muziek in mp3 op een USB staan en wil je daar ook graag nog naar kunnen luisteren? Kies dan voor een DAB+ radio met een ingebouwde mp3-speler.
  • DAB+ radio met accu: Wens je jouw DAB+ radio mee te kunnen nemen de tuin in of wil je hem ook tijdens het kamperen kunnen gebruiken? Kies dan voor een DAB+ radio met accu. Zo kun je je DAB+ radio overal gebruiken en ben je niet afhankelijk van een stopcontact.
  • Bluetooth: Naar je favoriete Spotify playlist luisteren of nummers via Youtube afspelen? Door je smartphone via Bluetooth met de radio te verbinden wordt dit allemaal mogelijk. Naast Spotify of YouTube kan je op je telefoon natuurlijk ook naar een radiozender luisteren en het geluid via Bluetooth naar de radio streamen.
  • Internet: Een aantal modellen is voorzien van een internetradio. Via het internet heb je de keuze uit meer dan 10.000 radiostations van over de hele wereld. Als je een DAB+ radio met internet wilt aanschaffen let dan goed op de aansluiting.
  • Netwerkaansluiting: Wanneer een radio voorzien is van een LAN aansluiting dan kun je de radio met behulp van een internetkabel met je modem verbinden. Zo ben je verzekerd van een goede verbinding met het internet om zo naar talloze internet radiozenders te luisteren.
  • Wifi: Een andere mogelijkheid voor een internetradio is de DAB+ radio met wifi. Een DAB+ radio met wifi kan je draadloos met je (thuis)netwerk verbinden om zo via internet naar de radio te kunnen luisteren.

Geluidskwaliteit van DAB plus radio

Er zijn een aantal dingen waar je op kan letten bij het kiezen van de beste DAB plus radio die invloed hebben op de geluidskwaliteit van je radio. Allereerst is het goed om te kijken of de DAB plus radio over één of meerdere speakers beschikt. Radio’s met twee speakers geven een goed stereobeeld weer en klinken daardoor beter dan DAB plus radio’s met één speaker. Het wattage is daarnaast een goede indicator van de hoeveelheid volume die je radio kan produceren. Bij een radio met een hoger wattage kan je aannemen dat deze harder kan dan een radio met een lager wattage.

Natuurlijk hangt de geluidskwaliteit ook samen met de onderdelen die gebruikt zijn. De prijs van een radio blijft hierin vaak een goede indicator. Vaak geldt namelijk dat er bij de duurdere DAB plus radio’s onderdelen van hoge kwaliteit zijn gebruikt.

Verschil tussen DAB en DAB+

Er zijn dus allerlei soorten DAB radio's. In de onderstaande video legt onze productspecialist Rob je het verschil tussen DAB en DAB+ haarfijn uit.

De beste DAB+ radio

Zoals je hebt kunnen lezen in dit blog zijn er veel verschillende factoren van belang om rekening mee te houden. Helaas is het dus niet zo simpel dat voor iedereen de beste DAB+ radio hetzelfde is. Iedereen heeft namelijk zijn eigen wensen ten aanzien van de beste DAB+ radio. Het zal dus altijd een afweging blijven tussen de prijs, kwaliteit en de diverse functionaliteiten. Na het lezen van deze blog weet je hopelijk in ieder geval precies wat er allemaal mogelijk is en welke opties je tegen elkaar af kan wegen. Ben je van plan een DAB plus radio te bestellen? Bestel vandaag en wij bezorgen ‘m razendsnel! Heb je nog vragen? Onze productspecialisten staan graag voor je klaar.

Gerelateerde berichten
  1. Wanneer stopt de FM radio in Nederland? Wanneer stopt de FM radio in Nederland?

Gerelateerde producten

Chatten