Wat is de beste DAB+ radio in 2024?

Wat is de beste DAB+ radio in 2024?

Wanneer je de beste DAB+ radio wilt kopen, ben je uiteraard op zoek naar de radio die goed bij jouw budget past. In deze blog leggen we je uit waar je op moet letten om de beste DAB+ radio voor jouw situatie te kunnen vinden en zetten wij de 6 beste DAB+ radio’s voor 2024 op een rij.

Beste DAB+ radio: de bestsellers

Interesse in de beste DAB+ radio? Hieronder vind je een overzicht met de bestsellers.

  1. Audizio Trento
  2. Audizio Adria
  3. Audizio Brescia
  4. Audizio Milan
  5. Audizio Lucca
  6. Audizio Prato
  7. Audizio Novara
  8. Audizio Bari
  9. Audizio Naples
  10. Audizio Monza
 

 

Hoe werkt een DAB+ radio?

We leggen je eerst kort uit wat een DAB+ radio precies doet, zodat je weet hoe het werkt. DAB+ is naast de internetradio de modernste manier om naar radio te luisteren. In plaats van een analoog signaal ontvangt de DAB+ radio een digitaal signaal. Het wordt daarom ook wel een digitale radio genoemd. Zowel het FM als DAB+ signaal wordt via de ether (via de lucht) ontvangen. Omdat het DAB+ signaal digitaal is, ontvang je een signaal dat van betere kwaliteit is dan dat van de FM-radio. Natuurlijk kan je de meest bekende radiozenders via DAB+ ontvangen. Er zijn overigens ook meerdere digital-only kanalen te ontvangen die je dus niet op een FM-radio kan beluisteren.

Onze selectie: de beste DAB+ radio

1. Audizio Trento

Wil jij je stereo set een flinke upgrade geven? Dan raden wij je aan om te gaan voor een Audizio Trento. De Trento kan met het grootste gemak met je huidige stereo set verbonden worden via een stereo RCA kabel. De Audizio Trento is de beste DAB+ radio wanneer je nog geen afscheid wilt nemen van je huidige stereo set, maar wel wilt profiteren van de meest moderne functionaliteiten. De Trento is écht een alles-in-één apparaat met internetradio, DAB+ en FM tuner, Bluetooth en wifi. Hou er wel rekening mee dat je, om je favoriete muziek te kunnen luisteren, nog actieve of passieve speakers nodig hebt. De Audizio Trento is enkel een mediaspeler.

Beste DAB radio: de Audizio Trento

2. Audizio Milan (hout, wit of zwart)

De Audizio Milan is de perfecte keuze wanneer je jouw radio op meerdere plekken wilt gebruiken. Het is namelijk een draagbare radio met een ingebouwde accu en dat maakt de Audizio Milan radio op accu perfect voor op de camping, op je slaapkamer, in de keuken en op kantoor. We merken dat dit model erg populair is, en niet zonder reden. Met de Milan haal je namelijk voor een betaalbare prijs een uitstekende DAB+ radio in huis, die ook beschikt over functies als Bluetooth, FM en DAB+. Wil jij dus een draagbare radio voor een goede prijs? Ga dan voor de Audizio Milan, die geldt als een van de beste DAB+ radio's, zeker in de categorie compacte radio's.

Beste DAB radio: Audizio Milan

3. Audizio Adria (zwart of aluminium)

De Audizio Adria is een toonaangevende DAB-tuner en staat bekend om zijn moderne esthetiek en uitstekende functionaliteiten. Met DAB+, internetradio en FM-opties geeft deze DAB+ radio moeiteloos toegang tot tienduizenden zenders via automatische scanning. Tevens maakt Bluetooth 5.0 draadloos streamen vanaf verschillende apparaten mogelijk, terwijl Spotify Connect directe toegang biedt tot al je favoriete nummers. Met wifi kun je duizenden zenders in verschillende genres ontdekken. Bovendien heeft de Audizio Adria een ingebouwde mp3-speler voor het afspelen van persoonlijke playlists via USB. De tuner is uitgerust met digitale en analoge uitgangen. Hiermee is de Audizio Adria mediaplayer de ultieme upgrade voor jouw geluidsinstallatie. Houd er dus wel rekening mee dat je nog speakers moet aansluiten.

Bekijk onze zwarte Audizio Adria DAB tuner

4. Audizio Lucca (zwart/wit of bruin/wit)

De Audizio Lucca DAB radio staat op de 'beste DAB+ radio voor 2024' toplijst vanwege zijn klassieke MDF-behuizing gecombineerd met moderne functies. Of je nu wereldwijde internetradiozenders wilt ontdekken, lokale DAB-uitzendingen wilt beluisteren, draadloos wilt streamen via Bluetooth, cd's wilt afspelen of je eigen mp3-afspeellijsten wilt maken, de Lucca kan het allemaal laten klinken. De hoogwaardige speakers zorgen voor een indrukwekkend stereogeluid. En met de elegante bruin-witte of zwart-witte kleur past de Audizio Lucca ook nog eens perfect in elk interieur. Kortom, de Audizio Lucca combineert stijl en veelzijdigheid en is een must-have voor muziekliefhebbers.

De Audizio Lucca behoort zeker tot de beste DAB+ radio's

5. Audizio Naples (Zwart, wit of bruin)

De Audizio Naples is een topkeuze vanwege zijn veelzijdigheid en indrukwekkende functionaliteiten. Dit radiosysteem biedt een complete luisterervaring, of je nu van CD's, radio of Bluetooth-streaming houdt. De CD-speler zorgt ervoor dat je je muziekcollectie nieuw leven kunt inblazen, terwijl DAB+, FM en internetradio je toegang geven tot duizenden zenders wereldwijd. Bluetooth 5.0 zorgt ervoor dat je draadloos kunt streamen in een uitmuntende geluidskwaliteit. En met de krachtige 60W luidsprekers en handige functies zoals dubbele wekker en slaaptimer is de Naples de ideale metgezel in elke ruimte.

Bekijk hier onze Audizio Naples in het zwart!

6. Audizio Brescia (zwart of zilver)

De Audizio Brescia is één van de beste DAB tuners. Deze tuner combineert een strak, modern design met ongeëvenaarde veelzijdigheid. Met internetradio, DAB+/FM-radio, Bluetooth 5.0, Spotify Connect, cd-speler, USB mp3-speler en netwerkstreaming via UPnP/DLNA, biedt hij eindeloze luistermogelijkheden. De ingebouwde Klasse-D versterker met een vermogen van 120W (2x 60W) maakt het mogelijk om rechtstreeks speakers aan te sluiten. Met onder andere optische en coaxiale ingangen, lijningangen, een koptelefoonaansluiting en tv-connectiviteit is de Brescia ongelooflijk veelzijdig. Het maakt hem een compacte maar veelzijdige tuner, geschikt voor elk huis of kantoor.

Bekijk hier onze Audizio Brescia!

7. Audizio Prato (zwart, hout of wit)

De Audizio Prato is voorzien van een hoogwaardige behuizing met fraai afgeronde hoeken. Dit model geeft de muziek fantastisch weer dankzij de full-range stereoluidsprekers. Een belangrijk kenmerk van de Audizio Prato is dat dit model over een cd-speler geschikt. Erg fijn als je jouw cd-collectie nieuw leven in wilt blazen. Door de Bluetooth-functie kun je gemakkelijk je favoriete playlist streamen via je telefoon, tablet of laptop. Heb jij altijd al de beste DAB+ radio willen hebben met de modernste functionaliteiten? Dan is de Audizio Prato een van de beste opties!

Beste DAB+ radio: Audizio Prato

8. Audizio Novara (hout, wit, zilver of zwart)

Wil jij genieten van de beste geluidskwaliteit met een DAB+ radio? Kijk dan zeker eens naar een Audizio Novara. Deze Audizio radio beschikt over 2 high-end speakers, die zorgen voor een subliem stereo geluid. Door het compacte formaat is de Novara op elke locatie te gebruiken. Van je keuken tot je slaapkamer. Je kunt zelfs gewekt worden door de alarmfunctie op deze variant. Wanneer je dus een ideale radio voor op je slaapkamer zoekt, is een Audizio Novara de beste DAB+ radio.

Audizio Novara: de beste DAB radio

9. Audizio Bari (Zwart, wit of hout)

De Audizio Bari is een absolute bestseller, dankzij zijn design en geavanceerde functies. Met DAB+, FM en internetradio biedt deze radio veel luistermogelijkheden. Bluetooth maakt draadloos streamen vanaf je apparaten mogelijk, terwijl Spotify Connect directe toegang biedt tot je favoriete Spotify-afspeellijsten. Het 2,8-inch kleurendisplay maakt navigeren door zenders en afspeellijsten eenvoudig. Met een krachtig stereogeluid en handige functies zoals dubbele wekker, snooze en sleeptimer, is de Bari erg compleet. Zijn retro-uitstraling voegt een vleugje stijl toe aan elke ruimte. Kortom, de Audizio Bari is de perfecte combinatie van design en functionaliteit.

Bekijk hier onze Audizio Bari!

10. Audizio Monza (zwart, wit of zilver)

Ben je op zoek naar een degelijke radio voor een betaalbare prijs? Dan is de Audizio Monza een prima optie. Deze Audizio radio is voorzien van alle moderne functionaliteiten. Met de Audizio Monza kun je namelijk gebruikmaken van meer functies dan enkel DAB en FM. Het is ook gemakkelijk om muziek via Bluetooth naar je radio te streamen. Bovendien kun je gemakkelijk tien voorkeuzezenders instellen. Dit zijn tien DAB zenders die je gemakkelijk in het geheugen kan zetten en daarna eenvoudig op kunt roepen. En dat alles voor een betaalbare prijs!

Audizio Monza: een van de beste DAB radio's

Keuzehulp voor de beste DAB+ radio

Om je zo goed mogelijk te helpen bij het kiezen van de beste DAB+ radio hebben we de DAB radio keuzehulp voor je gemaakt. Door het invullen van een aantal eenvoudige vragen vind je de radio die perfect bij jouw wensen past.

Waar let je op bij het kiezen van de beste DAB+ radio?

De DAB+-functionaliteit werkt voor vrijwel alle modellen hetzelfde. Op dat gebied kan je dan ook lastig onderscheid maken tussen de verschillende radio’s die er op de markt zijn. Om die reden moet je dus kijken naar andere functionaliteiten om zo het onderscheid te kunnen maken. De functionaliteiten waar de beste DAB+ radio’s over beschikken lopen zogezegd erg uiteen. We zetten de belangrijkste functies op een rijtje zodat je weet wat er precies op de markt is.

  • Cd speler: Luister je naast de radio ook graag naar cd’s? Dan is een DAB+ radio met een cd-speler natuurlijk ideaal. Zo heb je een alles-in-één installatie voor zowel het luisteren naar de radio als voor het luisteren naar een cd.
  • Alarmfunctie: Wanneer je jouw DAB+ radio op je nachtkastje plaatst, is het natuurlijk heel handig dat het apparaat multifunctioneel is. Daarom beschikken veel DAB+ radio’s ook over een alarmfunctie zodat je genoeg hebt aan één apparaat op je nachtkastje. En hoe leuk is het om wakker te worden met jouw favoriete radiozender?
  • Hoofdtelefoon aansluiting: Soms wil je anderen niet lastigvallen met het geluid van je radio en dan is het handig als jouw DAB+ radio over een hoofdtelefoonaansluiting beschikt. Je sluit dan gemakkelijk een hoofdtelefoon aan zodat niemand anders last van je heeft. Dit is natuurlijk ook een ideale functie wanneer je er van houdt 's avonds laat nog radio te luisteren.
  • USB-aansluiting: Heb jij nog veel muziek in mp3 op een USB staan en wil je daar ook graag nog naar kunnen luisteren? Kies dan voor een DAB+ radio met een ingebouwde mp3-speler.
  • DAB+ radio met accu: Wens je jouw DAB+ radio mee te kunnen nemen de tuin in of wil je hem ook tijdens het kamperen kunnen gebruiken? Kies dan voor een DAB+ radio met accu. Zo kun je je DAB+ radio overal gebruiken en ben je niet afhankelijk van een stopcontact.
  • Bluetooth: Naar je favoriete Spotify playlist luisteren of nummers via Youtube afspelen? Door je smartphone via Bluetooth met de radio te verbinden wordt dit allemaal mogelijk. Naast Spotify of YouTube kan je op je telefoon natuurlijk ook naar een radiozender luisteren en het geluid via Bluetooth naar de radio streamen.
  • Internet: Een aantal modellen is voorzien van een internetradio. Via het internet heb je de keuze uit meer dan 10.000 radiostations van over de hele wereld. Als je een DAB+ radio met internet wilt aanschaffen let dan goed op de aansluiting.
  • Netwerkaansluiting: Wanneer een radio voorzien is van een LAN aansluiting dan kun je de radio met behulp van een internetkabel met je modem verbinden. Zo ben je verzekerd van een goede verbinding met het internet om zo naar talloze internet radiozenders te luisteren.
  • Wifi: Een andere mogelijkheid voor een internetradio is de DAB+ radio met wifi. Een DAB+ radio met wifi kan je draadloos met je (thuis)netwerk verbinden om zo via internet naar de radio te kunnen luisteren.

Geluidskwaliteit van DAB plus radio

Er zijn een aantal dingen waar je op kan letten bij het kiezen van de beste DAB plus radio die invloed hebben op de geluidskwaliteit van je radio. Allereerst is het goed om te kijken of de DAB plus radio over één of meerdere speakers beschikt. Radio’s met twee speakers geven een goed stereobeeld weer en klinken daardoor beter dan DAB plus radio’s met één speaker. Het wattage is daarnaast een goede indicator van de hoeveelheid volume die je radio kan produceren. Bij een radio met een hoger wattage kan je aannemen dat deze harder kan dan een radio met een lager wattage.

Natuurlijk hangt de geluidskwaliteit ook samen met de onderdelen die gebruikt zijn. De prijs van een radio blijft hierin vaak een goede indicator. Vaak geldt namelijk dat er bij de duurdere DAB plus radio’s onderdelen van hoge kwaliteit zijn gebruikt.

Verschil tussen DAB en DAB+

Er zijn dus allerlei soorten DAB radio's. In de onderstaande video legt onze productspecialist Rob je het verschil tussen DAB en DAB+ haarfijn uit.

De beste DAB+ radio

Zoals je hebt kunnen lezen in dit blog zijn er veel verschillende factoren van belang om rekening mee te houden. Helaas is het dus niet zo simpel dat voor iedereen de beste DAB+ radio hetzelfde is. Iedereen heeft namelijk zijn eigen wensen ten aanzien van de beste DAB+ radio. Het zal dus altijd een afweging blijven tussen de prijs, kwaliteit en de diverse functionaliteiten. Na het lezen van deze blog weet je hopelijk in ieder geval precies wat er allemaal mogelijk is en welke opties je tegen elkaar af kan wegen. Ben je van plan een DAB plus radio te bestellen? Bestel vandaag en wij bezorgen ‘m razendsnel! Heb je nog vragen? Onze productspecialisten staan graag voor je klaar.

Sven van Laar

Algemeen Directeur

Gerelateerde berichten
FM-radio, de meest bekende vorm van radio, is een van de weinige mediavormen die een aantal decennia onaangetast is gebleven. Bij andere soorten media ontwikkelt de technologie zich razendsnel. De manier waarop tegenwoordig naar de televisie wordt gekeken is bijvoorbeeld niet meer te vergelijken met hoe dit pak 'm beet 10 jaar geleden gebeurde door...

Gerelateerde producten

Chatten