DAB Radio met WiFi

Een DAB radio met wifi kent vele voordelen. Het grote voordeel van een DAB radio met wifi is dat je alle radiostations van over de hele wereld ontvangen. Dus ook als je op een buitenlandse vakantie bent, kun jij met een DAB radio met wifi nog steeds je favoriete zenders ontvangen! MaxiAxi heeft een breed assortiment met DAB radio’s, kijk daarom snel naar een van de vele uitvoeringen!

Filteren
Filteren

Producten 1-24 van 34

Pagina
Van laag naar hoog sorteren
Gefilterd op:
  1. Afspeelmogelijkheden
    WiFi
Filteren

Producten 1-24 van 34

Pagina
Van laag naar hoog sorteren
Veelgestelde vragen over DAB radio's
📻 Wat is DAB radio?

De afkorting ‘DAB’ radio staat voor Digital Audio Broadcasting en is een digitale vorm van radio. De digitale signalen worden verstuurd via de ether (via de lucht). Doordat het digitale signalen zijn, heb je geen last van ruis of gekraak. Hierdoor kun je met een DAB radio altijd genieten van de beste geluidskwaliteit.

📡 Is DAB radio overal te ontvangen?

De kanalen op een DAB radio zijn in bijna heel Nederland (97%) te ontvangen. Welke kanalen je precies kunt ontvangen, verschilt per regio. Veel grote kanalen zijn wel in meerdere regio’s te ontvangen. Om te kijken welke zenders je kunt ontvangen, moet je een autoscan op je DAB radio uitvoeren.

🌍 Werkt DAB in het buitenland?

Op een DAB radio is het nog niet mogelijk om Nederlandse radiostations in het buitenland te ontvangen. Ook buitenlandse radiostations zijn in Nederland niet te ontvangen. Het is wel mogelijk om met een DAB radio naar de lokale stations te luisteren in het land waar je bent. Wanneer je een DAB radio met wifi hebt, is het wel mogelijk om je favoriete radiostation te ontvangen. Hiervoor moet je wel verbonden zijn met een wifiverbinding.

🔧 Hoe stel je DAB radio in?

Als een DAB radio voor het eerst wordt aangesloten op de stroomvoorziening, zal de DAB+-functie automatisch worden ingeschakeld. De radio zoekt direct naar geschikte zenders. Deze zenders worden ook automatisch opgeslagen. Op veel van onze modellen kun je gemakkelijk nieuwe zenders zoeken door op ‘scan’ te drukken. Je dient op ‘scan’ te drukken tot ‘scanning’ op je display verschijnt. Voor de duidelijkheid: dit kan op elk model variëren.

💰 Wat kost een DAB radio?

De prijs van een DAB radio varieert per model en de mogelijkheden van de radio. Bij MaxiAxi.com variëren de prijzen van een DAB radio van een paar tientjes tot ruim honderd euro. De prijs van een DAB plus radio bij MaxiAxi ligt gemiddeld tussen de 60 en 80 euro, maar varieert door de steeds vernieuwende functies en hardware.

🗓 Vanaf wanneer wordt alle radio DAB radio?

FM-radio blijft in ieder geval tot 2035 bestaan, dankzij recent toegekende uitzendlicenties met een duur van twaalf jaar. Hoewel de toekomst van de analoge radio steeds onzekerder wordt, zijn er voorlopig nog geen plannen om FM uit te schakelen. In Europa zijn al wel een aantal landen die hun FM-netwerken hebben afgeschakeld. Onder meer Noorwegen werkt sinds 2017 enkel nog met een digitaal signaal.

Beste geluidskwaliteit met DAB+ radio wifi

Met een DAB+ radio wifi ben je verzekerd van je favoriete radiozenders in uitmuntende geluidskwaliteit zonder enige vorm van ruis, zoals dat bij de analoge radio (FM) nog wel eens het geval is. Om een zo goed mogelijke geluidskwaliteit te garanderen op je DAB+ radio wifi is het echter wel van groot belang dat je een goede wifiverbinding hebt. Wanneer je wifiverbinding niet goed is, geldt dat ook voor het signaal van je radio.

Een DAB+ radio wifi heeft als grootste pluspunt dat het internet bijna oneindig veel radiostations telt en jouw muziekkeuze dus ook. Of je nu van traditionele Russische folklore, Zwitserse jodelmuziek of Peruaanse panfluit houdt, er bestaan zenders voor en je luistert het allemaal met deze variant. En alles in één fraaie behuizing. Profiteer dus van oneindig veel zenders en fantastische geluidskwaliteit met een DAB+ radio wifi. We hebben enkele mooie DAB radio's in ons assortiment die perfect aansluiten op je wensen. 

DAB internet radio

Naast de geluidskwaliteit, heeft DAB internet radio nog veel meer voordelen dan alleen de geluidskwaliteit. Zo heb je met een DAB internet radio een veel groter zenderaanbod, doordat je elke zender van over de hele wereld kunt ontvangen. Een ander voordeel is dat je met een DAB radio met wifi in het buitenland ook Nederlandse zenders kunt ontvangen, waar dat met een DAB zonder wifi simpelweg niet mogelijk is. 

Wanneer je dus je radio meeneemt over de grens, kun je snel en gemakkelijk overschakelen naar DAB internet radio om te luisteren naar je favoriete radiostation. Dit concept kun je vergelijken met de wereldontvanger van vroeger, die ook alle zenders van over de hele wereld kon ontvangen. Dat is met een DAB radio met wifi ook mogelijk, wanneer je dus een goede wifiverbinding hebt. Simpel gezegd kun je dit model dus ook de moderne wereldontvanger noemen.

DAB radio met wifi kopen?

Ben je op zoek naar een DAB radio met wifi? Neem dan zeker eens een kijkje in ons assortiment. Wij hebben allerlei verschillende formaten en kleuren en hebben voor eenieder een geschikte DAB radio. Twijfel je nog of heb je hulp nodig bij je keuze? Onze experts staan graag voor je klaar. Ook voor overige hifi-audio artikelen ben je bij MaxiAxi op het juiste adres.

Chatten