Accu radio

Een accu radio is zo ontwikkeld dat je overal kunt genieten van je favoriete radiozenders. Vanwege de accu kun je namelijk je DAB radio gemakkelijk meenemen naar buiten. Zo geniet je heerlijk in de tuin van een kopje koffie met je favoriete muziek of mis je op de camping niets van het nieuws dankzij de accu radio. Kies je favoriete accu radio en bestel vandaag nog!

Filteren
Filteren

17 producten

Van laag naar hoog sorteren
Gefilterd op:
  1. Type voeding
    Accu
Filteren

17 producten

Van laag naar hoog sorteren
Veelgestelde vragen over DAB radio's
📻 Wat is DAB radio?

De afkorting ‘DAB’ radio staat voor Digital Audio Broadcasting en is een digitale vorm van radio. De digitale signalen worden verstuurd via de ether (via de lucht). Doordat het digitale signalen zijn, heb je geen last van ruis of gekraak. Hierdoor kun je met een DAB radio altijd genieten van de beste geluidskwaliteit.

📡 Is DAB radio overal te ontvangen?

De kanalen op een DAB radio zijn in bijna heel Nederland (97%) te ontvangen. Welke kanalen je precies kunt ontvangen, verschilt per regio. Veel grote kanalen zijn wel in meerdere regio’s te ontvangen. Om te kijken welke zenders je kunt ontvangen, moet je een autoscan op je DAB radio uitvoeren.

🌍 Werkt DAB in het buitenland?

Op een DAB radio is het nog niet mogelijk om Nederlandse radiostations in het buitenland te ontvangen. Ook buitenlandse radiostations zijn in Nederland niet te ontvangen. Het is wel mogelijk om met een DAB radio naar de lokale stations te luisteren in het land waar je bent. Wanneer je een DAB radio met wifi hebt, is het wel mogelijk om je favoriete radiostation te ontvangen. Hiervoor moet je wel verbonden zijn met een wifiverbinding.

🔧 Hoe stel je DAB radio in?

Als een DAB radio voor het eerst wordt aangesloten op de stroomvoorziening, zal de DAB+-functie automatisch worden ingeschakeld. De radio zoekt direct naar geschikte zenders. Deze zenders worden ook automatisch opgeslagen. Op veel van onze modellen kun je gemakkelijk nieuwe zenders zoeken door op ‘scan’ te drukken. Je dient op ‘scan’ te drukken tot ‘scanning’ op je display verschijnt. Voor de duidelijkheid: dit kan op elk model variëren.

💰 Wat kost een DAB radio?

De prijs van een DAB radio varieert per model en de mogelijkheden van de radio. Bij MaxiAxi.com variëren de prijzen van een DAB radio van een paar tientjes tot ruim honderd euro. De prijs van een DAB plus radio bij MaxiAxi ligt gemiddeld tussen de 60 en 80 euro, maar varieert door de steeds vernieuwende functies en hardware.

🗓 Vanaf wanneer wordt alle radio DAB radio?

FM-radio blijft in ieder geval tot 2035 bestaan, dankzij recent toegekende uitzendlicenties met een duur van twaalf jaar. Hoewel de toekomst van de analoge radio steeds onzekerder wordt, zijn er voorlopig nog geen plannen om FM uit te schakelen. In Europa zijn al wel een aantal landen die hun FM-netwerken hebben afgeschakeld. Onder meer Noorwegen werkt sinds 2017 enkel nog met een digitaal signaal.

Voordelen DAB radio met accu

Met een DAB radio met accu haal je veel voordelen in huis. Maar het ‘in huis halen’ hoef je niet te letterlijk te nemen doordat je een DAB radio met accu moeiteloos kunt meenemen naar je werk, de camping of de boot of in de tuin. Maar er zijn meer voordelen die we voor je op een rijtje hebben gezet:

  • Compact formaat en licht van gewicht: Een DAB radio met accu kun je herkennen aan het compacte formaat en het lichte gewicht. Als je een accu radio op meerdere plekken wilt kunnen gebruiken is het namelijk niet handig om telkens een groot en zwaar apparaat mee te moeten slepen. Alle DAB radio’s met accu zijn daarom klein van formaat en licht van gewicht.
  • Bluetooth en FM: Een ander voordeel van de DAB radio met accu is dat ze stuk voor stuk beschikken over Bluetooth en FM radio. Hierdoor kun je altijd je eigen playlist op welke streamingdienst dan ook afspelen, maar is de switch naar FM of DAB ook snel gemaakt.
  • Sleeptimer: Een DAB radio is niet alleen een fijne radio om te gebruiken als je bezig bent. Ook als je gewoon lekker in bed ligt en je favoriete muziek wilt luisteren is het een ideale radio. Een handige functie, die elke accu radio heeft, is de sleeptimer. Hiermee kun je instellen hoelang de muziek moet blijven afspelen terwijl jij in slaap valt. 

Hoelang kun je de accu radio gebruiken?

De gebruiksduur van een accu radio is afhankelijk van het volume van je muziek. Wanneer je het volume niet te ver opendraait, zal je accu radio aanzienlijk langer meegaan dan wanneer het volume geruime tijd op het maximum staat. Toch gaan onze accu radio’s toch wel enkele uren mee. Genoeg tijd om lekker te genieten van al je favoriete nummers van The Beatles of Beyoncé! Bovendien is het opladen van de accu uiteraard een fluitje van een cent. Je hoeft de meegeleverde adapter of 5V (via USB) enkel in het apparaat te doen en even op te laden in een stopcontact en je kunt de accu radio alweer gebruiken.

Radio op accu kopen?

Ben jij op zoek naar radio op accu? Wanneer je ‘m vandaag bestelt, heb je ‘m morgen al in huis. Toch niet helemaal tevreden of op zoek naar een andere hifi-audio apparaat? Je hebt bij ons altijd 30 dagen de tijd om je bestelling gratis terug te sturen. Heb je moeite met het maken van een keuze voor de juiste radio op accu? Onze productspecialisten van de klantenservice helpen je graag bij het kopen van de beste radio op accu!

Chatten