DAB radio met afstandsbediening

Met een DAB radio met afstandsbediening creëer je bewegingsvrijheid. Hierdoor hoef je niet telkens bij je DAB radio met afstandsbediening in de buurt te blijven en kun je onder meer vanaf een afstandje de zenders en het volume regelen. Bestel daarom snel jouw DAB radio met afstandsbediening en profiteer van al het gemak!

Filteren
Filteren

Producten 1-24 van 58

Pagina
Van laag naar hoog sorteren
Gefilterd op:
  1. Extra opties
    Afstandsbediening
Filteren

Producten 1-24 van 58

Pagina
Van laag naar hoog sorteren
Veelgestelde vragen over DAB radio's
📻 Wat is DAB radio?

De afkorting ‘DAB’ radio staat voor Digital Audio Broadcasting en is een digitale vorm van radio. De digitale signalen worden verstuurd via de ether (via de lucht). Doordat het digitale signalen zijn, heb je geen last van ruis of gekraak. Hierdoor kun je met een DAB radio altijd genieten van de beste geluidskwaliteit.

📡 Is DAB radio overal te ontvangen?

De kanalen op een DAB radio zijn in bijna heel Nederland (97%) te ontvangen. Welke kanalen je precies kunt ontvangen, verschilt per regio. Veel grote kanalen zijn wel in meerdere regio’s te ontvangen. Om te kijken welke zenders je kunt ontvangen, moet je een autoscan op je DAB radio uitvoeren.

🌍 Werkt DAB in het buitenland?

Op een DAB radio is het nog niet mogelijk om Nederlandse radiostations in het buitenland te ontvangen. Ook buitenlandse radiostations zijn in Nederland niet te ontvangen. Het is wel mogelijk om met een DAB radio naar de lokale stations te luisteren in het land waar je bent. Wanneer je een DAB radio met wifi hebt, is het wel mogelijk om je favoriete radiostation te ontvangen. Hiervoor moet je wel verbonden zijn met een wifiverbinding.

🔧 Hoe stel je DAB radio in?

Als een DAB radio voor het eerst wordt aangesloten op de stroomvoorziening, zal de DAB+-functie automatisch worden ingeschakeld. De radio zoekt direct naar geschikte zenders. Deze zenders worden ook automatisch opgeslagen. Op veel van onze modellen kun je gemakkelijk nieuwe zenders zoeken door op ‘scan’ te drukken. Je dient op ‘scan’ te drukken tot ‘scanning’ op je display verschijnt. Voor de duidelijkheid: dit kan op elk model variëren.

💰 Wat kost een DAB radio?

De prijs van een DAB radio varieert per model en de mogelijkheden van de radio. Bij MaxiAxi.com variëren de prijzen van een DAB radio van een paar tientjes tot ruim honderd euro. De prijs van een DAB plus radio bij MaxiAxi ligt gemiddeld tussen de 60 en 80 euro, maar varieert door de steeds vernieuwende functies en hardware.

🗓 Vanaf wanneer wordt alle radio DAB radio?

FM-radio blijft in ieder geval tot 2035 bestaan, dankzij recent toegekende uitzendlicenties met een duur van twaalf jaar. Hoewel de toekomst van de analoge radio steeds onzekerder wordt, zijn er voorlopig nog geen plannen om FM uit te schakelen. In Europa zijn al wel een aantal landen die hun FM-netwerken hebben afgeschakeld. Onder meer Noorwegen werkt sinds 2017 enkel nog met een digitaal signaal.

Gemak van DAB+ radio met afstandsbediening

Hoewel radio’s in de meeste gevallen goed te bedienen zijn op het apparaat zelf, is een DAB+ radio met afstandsbediening meer dan handig. Zo kun je gemakkelijk het volume en de zenders vanaf een afstandje regelen. Je wilt namelijk niet telkens op moeten staan om je geluid te regelen of te switchen van zenders. 

Een mooi voorbeeld van het gemak van een DAB+ radio met afstandsbediening is het switchen tussen verschillende functies. Je drukt enkel de knop van bijvoorbeeld Bluetooth, cd-speler of FM in en kunt gebruikmaken van de andere afspeelmogelijkheid. Een ander pluspunt van een DAB+ radio met afstandsbediening is dat je bij het afspelen van een cd ook zelf kunt kiezen welk nummer je wilt horen. Je hoeft dus niet van nummer 1 naar nummer 2 enzovoort, maar kunt bijvoorbeeld direct naar nummer 8.

Veiligheid

Niet alleen het gemak van de afstandsbediening is van groot belang, maar het kan ook voor de veiligheid belangrijk zijn. Mensen die minder goed ter been zijn of op leeftijd zijn, kunnen een afstandsbediening zeker goed te gebruiken. Hierdoor hoeven ze niet op te staan, maar kunnen ze wel genieten van hun favoriete muziek.

Bereik van DAB radio met afstandsbediening

Hoewel een DAB radio met afstandsbediening veel voordelen biedt, is het goed om rekening te houden met het bereik van de afstandsbediening. Als je de DAB radio bijvoorbeeld in de keuken hebt staan en je wilt ‘m ook bedienen in de woonkamer moet je erop letten dat je het binnen het bereik van de afstandsbediening hebt. Het bereik van zulke afstandsbedieningen ligt gemiddeld rond de tien meter, dat vergelijkbaar is met de afstand van een afstandsbediening van een televisie. Niets is vervelender dan dat je de hele tijd wordt gedwongen om dichtbij je home & hifi audioapparaat te blijven.

DAB radio kopen?

Zoals je hebt kunnen lezen, heeft een DAB radio met afstandsbediening dus vele voordelen. Bij MaxiAxi.com hebben we veel verschillende varianten, maar gelukkig zijn veel modellen voorzien van een afstandsbediening. Wij vinden het namelijk prettig dat iedereen kan profiteren van het gemak van de DAB radio.

Heb jij dus een vader of moeder die op leeftijd is, maar nog wel graag muziek luistert? Of ben je zelf slecht ter been? Kijk eens naar een DAB radio met afstandsbediening. Heb je hulp nodig bij de keuze voor een DAB radio? Onze productspecialisten staan voor je klaar! Een voordeel van het bestellen bij MaxiAxi.com is dat je producten tot 30 dagen gratis kan retourneren.

Chatten