Retro radio

Een retro radio is de beste manier om de nostalgie in huis te halen! Hoewel er steeds meer moderne varianten van een DAB radio op de markt komen, blijken retro radio’s de afgelopen tijd juist veel populairder te worden. Bestel razendsnel een retro radio en geniet desondanks van de moderne functionaliteiten van vandaag de dag.

Filteren
Filteren

Producten 1-24 van 29

Pagina
Van laag naar hoog sorteren
Gefilterd op:
  1. Stijl
    Retro
Filteren

Producten 1-24 van 29

Pagina
Van laag naar hoog sorteren
Veelgestelde vragen over DAB radio's
📻 Wat is DAB radio?

De afkorting ‘DAB’ radio staat voor Digital Audio Broadcasting en is een digitale vorm van radio. De digitale signalen worden verstuurd via de ether (via de lucht). Doordat het digitale signalen zijn, heb je geen last van ruis of gekraak. Hierdoor kun je met een DAB radio altijd genieten van de beste geluidskwaliteit.

📡 Is DAB radio overal te ontvangen?

De kanalen op een DAB radio zijn in bijna heel Nederland (97%) te ontvangen. Welke kanalen je precies kunt ontvangen, verschilt per regio. Veel grote kanalen zijn wel in meerdere regio’s te ontvangen. Om te kijken welke zenders je kunt ontvangen, moet je een autoscan op je DAB radio uitvoeren.

🌍 Werkt DAB in het buitenland?

Op een DAB radio is het nog niet mogelijk om Nederlandse radiostations in het buitenland te ontvangen. Ook buitenlandse radiostations zijn in Nederland niet te ontvangen. Het is wel mogelijk om met een DAB radio naar de lokale stations te luisteren in het land waar je bent. Wanneer je een DAB radio met wifi hebt, is het wel mogelijk om je favoriete radiostation te ontvangen. Hiervoor moet je wel verbonden zijn met een wifiverbinding.

🔧 Hoe stel je DAB radio in?

Als een DAB radio voor het eerst wordt aangesloten op de stroomvoorziening, zal de DAB+-functie automatisch worden ingeschakeld. De radio zoekt direct naar geschikte zenders. Deze zenders worden ook automatisch opgeslagen. Op veel van onze modellen kun je gemakkelijk nieuwe zenders zoeken door op ‘scan’ te drukken. Je dient op ‘scan’ te drukken tot ‘scanning’ op je display verschijnt. Voor de duidelijkheid: dit kan op elk model variëren.

💰 Wat kost een DAB plus radio?

De prijs van een DAB radio varieert per model en de mogelijkheden van de radio. Bij MaxiAxi.com variëren de prijzen van een DAB radio van een paar tientjes tot ruim honderd euro. De prijs van een DAB plus radio bij MaxiAxi ligt gemiddeld tussen de 60 en 80 euro, maar varieert door de steeds vernieuwende functies en hardware.

🗓 DAB radio: vanaf wanneer?

Hoewel de toekomst van de analoge radio steeds onzekerder wordt, zijn er voorlopig nog geen plannen om FM uit te schakelen. In Europa zijn al wel een aantal landen die hun FM-netwerken hebben afgeschakeld. Onder meer Noorwegen werkt sinds 2017 enkel nog met een digitaal signaal.

Met een retro radio haal je een eyecatcher in huis

De afgelopen jaren is de populariteit van een retro radio alleen maar toegenomen, maar waarom is dit type DAB radio zo populair? Ten eerste associëren mensen retro radio's vaak met hun jeugd of een specifiek tijdperk in hun leven, wat zorgt voor een gevoel van verbondenheid met het verleden. 

Een tweede reden om dit type radio in huis te halen, is dat een retro radio vaak een uniek en opvallend design heeft waardoor ze zich onderscheiden van moderne radio’s. De derde reden voor de stijgende populariteit van een retro radio is de hoogwaardige kwaliteit. Over het algemeen wordt er bij een retro radio veel aandacht besteed aan de details. Veel mensen waarderen deze ouderwetse aanpak en beschouwen retro radio's als beter en duurzamer gemaakt.

Functionaliteiten op een vintage radio

Een vintage radio moet, naast zijn nostalgische uiterlijk, natuurlijk aan bepaalde wensen voldoen. Zo kunnen wij ons bijvoorbeeld voorstellen dat je wel van de meest moderne functies gebruik wilt maken. We zetten graag voor je op een rij welke functionaliteiten je mag verwachten op onze vintage radio’s.

  • Bluetooth: Op een retro radio is Bluetooth natuurlijk onmisbaar. Een vintage radio is daarom vrijwel altijd voorzien van de nieuwste Bluetooth-versie, waardoor je tot tientallen meters Bluetooth-verbinding hebt. Zo kun je jouw favoriete playlist gemakkelijk streamen op je retro radio Bluetooth.
  • Cd-speler: Een retro radio met cd-speler is razend populair. Met deze retro radio kun je jouw oude cd-collectie nieuw leven inblazen. Je hoeft je cd’s van U2 en de beste 90's hits dus absoluut niet weg te gooien. Onder meer dankzij de retro radio’s met cd-speler zijn cd’s weer helemaal hot.
  • DAB / FM radio: Ben je helemaal weg van radio luisteren? Dan is een retro DAB radio de perfecte oplossing. Met onze retro DAB radio’s heb je namelijk twee mogelijkheden om radiozenders te ontvangen met DAB en FM radio. Met een retro DAB radio kun je altijd naar jouw favoriete radiostation luisteren.
  • Internet radio: Een internet radio retro is dé oplossing om alle zenders van over de hele wereld te kunnen ontvangen. Sluit je internet radio retro via je thuisnetwerk aan op het internet en luister naar tienduizenden radiozenders, of je nu radiostations in Nederland, Zuid-Amerika of China wilt ontvangen. Een internet radio retro is absoluut een aanrader.

Andere kenmerken die je op een retro radio tegen kan komen zijn bijvoorbeeld een USB / SD mp3-speler of een AUX-ingang. Met een vintage radio heb je de mogelijkheden van nu en het gevoel van vroeger.

Radio retro kopen?

Bestel razendsnel via MaxiAxi.com en wij bezorgen jouw radio retro zo snel mogelijk bij je thuis! Kom je er toch niet uit en heb je nog vragen over een retro radio, dan kun je natuurlijk altijd contact opnemen met onze klantenservice. Onze productexperts adviseren je maar wat graag over de beste radio met retro-uitstraling, zodat je uiteindelijk een radio vindt die helemaal aansluit op jouw wensen.

Chatten