DAB radio met CD speler

Door een DAB radio met cd-speler te kopen heb je de vrijheid om digitale radiozenders te luisteren, maar kun je ook eenvoudig switchen naar je favoriete cd. Je hoeft je favoriete nummer alleen maar te plaatsen de DAB radio met cd-speler en je kan genieten van alle hits en albums. Bestel daarom snel je DAB radio met cd-speler en haal de digitale opvolger van de analoge radio (FM) in huis!

Filteren
Filteren

Producten 1-24 van 31

Pagina
Van laag naar hoog sorteren
Gefilterd op:
  1. Afspeelmogelijkheden
    CD
Filteren

Producten 1-24 van 31

Pagina
Van laag naar hoog sorteren
Veelgestelde vragen over DAB radio's
📻 Wat is DAB radio?

De afkorting ‘DAB’ radio staat voor Digital Audio Broadcasting en is een digitale vorm van radio. De digitale signalen worden verstuurd via de ether (via de lucht). Doordat het digitale signalen zijn, heb je geen last van ruis of gekraak. Hierdoor kun je met een DAB radio altijd genieten van de beste geluidskwaliteit.

📡 Is DAB radio overal te ontvangen?

De kanalen op een DAB radio zijn in bijna heel Nederland (97%) te ontvangen. Welke kanalen je precies kunt ontvangen, verschilt per regio. Veel grote kanalen zijn wel in meerdere regio’s te ontvangen. Om te kijken welke zenders je kunt ontvangen, moet je een autoscan op je DAB radio uitvoeren.

🌍 Werkt DAB in het buitenland?

Op een DAB radio is het nog niet mogelijk om Nederlandse radiostations in het buitenland te ontvangen. Ook buitenlandse radiostations zijn in Nederland niet te ontvangen. Het is wel mogelijk om met een DAB radio naar de lokale stations te luisteren in het land waar je bent. Wanneer je een DAB radio met wifi hebt, is het wel mogelijk om je favoriete radiostation te ontvangen. Hiervoor moet je wel verbonden zijn met een wifiverbinding.

🔧 Hoe stel je DAB radio in?

Als een DAB radio voor het eerst wordt aangesloten op de stroomvoorziening, zal de DAB+-functie automatisch worden ingeschakeld. De radio zoekt direct naar geschikte zenders. Deze zenders worden ook automatisch opgeslagen. Op veel van onze modellen kun je gemakkelijk nieuwe zenders zoeken door op ‘scan’ te drukken. Je dient op ‘scan’ te drukken tot ‘scanning’ op je display verschijnt. Voor de duidelijkheid: dit kan op elk model variëren.

💰 Wat kost een DAB radio?

De prijs van een DAB radio varieert per model en de mogelijkheden van de radio. Bij MaxiAxi.com variëren de prijzen van een DAB radio van een paar tientjes tot ruim honderd euro. De prijs van een DAB plus radio bij MaxiAxi ligt gemiddeld tussen de 60 en 80 euro, maar varieert door de steeds vernieuwende functies en hardware.

🗓 Vanaf wanneer wordt alle radio DAB radio?

FM-radio blijft in ieder geval tot 2035 bestaan, dankzij recent toegekende uitzendlicenties met een duur van twaalf jaar. Hoewel de toekomst van de analoge radio steeds onzekerder wordt, zijn er voorlopig nog geen plannen om FM uit te schakelen. In Europa zijn al wel een aantal landen die hun FM-netwerken hebben afgeschakeld. Onder meer Noorwegen werkt sinds 2017 enkel nog met een digitaal signaal.

De perfecte audio-oplossing 

Een DAB radio brengt veel voordelen met zich mee zoals digitale geluidskwaliteit, meer keuze en meer gemak. Het voordeel van een DAB radio met cd-speler is dat je ook je collectie met cd’s nieuw leven in kunt blazen.

Een DAB radio met cd-speler heeft de modernste DAB+ geluidskwaliteit gecombineerd met een goede cd-speler. Uiteraard hebben we ervoor gezorgd dat deze functionaliteiten van een DAB radio zijn samengevoegd in een fraaie behuizing waardoor je DAB radio cd speler niet misstaat. Zowel voor woonkamers, keukens als kantoren hebben wij diverse modellen in alle soorten en maten. Zoals we hierboven al zeiden, is voor veel mensen de cd-speler nog steeds het ultieme medium om hun muziekcollectie mee af te spelen. 

Hoewel de mogelijkheden en functionaliteiten met bijvoorbeeld USB, Bluetooth en wifi de laatste jaren ontzettend zijn toegenomen, maken cd-spelers nog steeds deel uit van de meeste HiFi-systemen. Dat is vooral te danken aan de goede geluidskwaliteit. Waar je bij FM of DAB nog weleens hebt dat je geen signaal of een minder signaal hebt, is dat bij de cd-functie op een DAB radio cd speler natuurlijk niet het geval. Je kunt altijd genieten van je eigen muziek.

Geluidskwaliteit van DAB radio met cd-speler

Er is zeker wat voor te zeggen dat een DAB radio met cd-speler een veel gekozen variant is. De geluidskwaliteit is goed en veel mensen willen hun jarenlang bij elkaar verzamelde cd-collectie natuurlijk blijven afspelen. Bovendien heeft het z’n charme om een tastbaar album van je favoriete artiest te hebben in plaats van het streamen vanaf je telefoon. Kortom, wil je cd's kunnen afspelen, maar ben je op zoek naar een compacte oplossing? Dan raden we een DAB+ radio met cd-speler zeker aan. 

Extra mogelijkheden

Een DAB radio heeft bijna altijd meer mogelijkheden dan alleen maar digitale radio en een cd-speler. Veel radio’s uit ons assortiment hebben een combinatie van meerdere afspeelmogelijkheden. Hierdoor ben je niet enkel afhankelijk van de cd-speler, maar kun je ook moeiteloos je mobiele telefoon, laptop of tablet gemakkelijk koppelen aan je DAB+ radio met cd-speler. Kies bijvoorbeeld voor een DAB radio met cd speler en wifi of een DAB radio met cd-speler en Bluetooth. 

DAB+ radio met cd-speler kopen?

Ben je op zoek naar een DAB+ radio met cd-speler? Bij MaxiAxi.com heb je hem morgen al in huis, wanneer je de DAB radio cd speler vandaag nog bestelt. En een voordeel bij MaxiAxi is dat je altijd 30 dagen hebt om je bestelling gratis terug te sturen. Twijfel je nog of je radio of platenspeler wilt bestellen? In onze home & HiFi-categorie vind je allerlei opties! Liever advies van een specialist? Onze productspecialisten helpen je graag!

Chatten