DAB radio met Bluetooth

Op zoek naar een DAB radio met Bluetooth? Dan ben je bij MaxiAxi.com op het juiste adres. Tegenwoordig zijn bijna DAB radio's wel voorzien van Bluetooth waardoor je op iedere plek je eigen playlist kan draaien en geniet van je DAB radio met Bluetooth. Kies daarom je favoriete DAB radio uit, plaats een bestelling en geniet morgen al van je favoriete muziek op je DAB radio met Bluetooth.

Filteren
Filteren

Producten 1-24 van 68

Pagina
Van laag naar hoog sorteren
Gefilterd op:
 1. Afspeelmogelijkheden
  Bluetooth
Filteren

Producten 1-24 van 68

Pagina
Van laag naar hoog sorteren
Veelgestelde vragen over DAB radio's
📻 Wat is DAB radio?

De afkorting ‘DAB’ radio staat voor Digital Audio Broadcasting en is een digitale vorm van radio. De digitale signalen worden verstuurd via de ether (via de lucht). Doordat het digitale signalen zijn, heb je geen last van ruis of gekraak. Hierdoor kun je met een DAB radio altijd genieten van de beste geluidskwaliteit.

📡 Is DAB radio overal te ontvangen?

De kanalen op een DAB radio zijn in bijna heel Nederland (97%) te ontvangen. Welke kanalen je precies kunt ontvangen, verschilt per regio. Veel grote kanalen zijn wel in meerdere regio’s te ontvangen. Om te kijken welke zenders je kunt ontvangen, moet je een autoscan op je DAB radio uitvoeren.

🌍 Werkt DAB in het buitenland?

Op een DAB radio is het nog niet mogelijk om Nederlandse radiostations in het buitenland te ontvangen. Ook buitenlandse radiostations zijn in Nederland niet te ontvangen. Het is wel mogelijk om met een DAB radio naar de lokale stations te luisteren in het land waar je bent. Wanneer je een DAB radio met wifi hebt, is het wel mogelijk om je favoriete radiostation te ontvangen. Hiervoor moet je wel verbonden zijn met een wifiverbinding.

🔧 Hoe stel je DAB radio in?

Als een DAB radio voor het eerst wordt aangesloten op de stroomvoorziening, zal de DAB+-functie automatisch worden ingeschakeld. De radio zoekt direct naar geschikte zenders. Deze zenders worden ook automatisch opgeslagen. Op veel van onze modellen kun je gemakkelijk nieuwe zenders zoeken door op ‘scan’ te drukken. Je dient op ‘scan’ te drukken tot ‘scanning’ op je display verschijnt. Voor de duidelijkheid: dit kan op elk model variëren.

💰 Wat kost een DAB radio?

De prijs van een DAB radio varieert per model en de mogelijkheden van de radio. Bij MaxiAxi.com variëren de prijzen van een DAB radio van een paar tientjes tot ruim honderd euro. De prijs van een DAB plus radio bij MaxiAxi ligt gemiddeld tussen de 60 en 80 euro, maar varieert door de steeds vernieuwende functies en hardware.

🗓 Vanaf wanneer wordt alle radio DAB radio?

FM-radio blijft in ieder geval tot 2035 bestaan, dankzij recent toegekende uitzendlicenties met een duur van twaalf jaar. Hoewel de toekomst van de analoge radio steeds onzekerder wordt, zijn er voorlopig nog geen plannen om FM uit te schakelen. In Europa zijn al wel een aantal landen die hun FM-netwerken hebben afgeschakeld. Onder meer Noorwegen werkt sinds 2017 enkel nog met een digitaal signaal.

DAB radio Bluetooth

Een DAB radio met Bluetooth is in verhouding met andere modellen niet heel veel anders. Zo profiteer je op elke DAB radio van een hogere geluidskwaliteit, heb je meer zenders en heb je een automatische zenderinstelling. Toch blijf je met een DAB radio natuurlijk beperkt tot de muziek die het radiostation voor je selecteert. Een fantastische aanvulling op je digitale geluidskwaliteit van DAB+ is daarom Bluetooth. Je hoeft enkel te verbinden met Bluetooth en je luistert naar je favoriete playlist.

Voordelen DAB+ radio met Bluetooth

Het grootste voordeel van een DAB+ radio met Bluetooth is dat je telefoon, tablet en/of laptop gemakkelijk te verbinden zijn. Vervolgens stream je eenvoudig je favoriete muziek naar je DAB radio en ben je dus volledig ‘in control’ over de muziek. Start je playlist in Spotify, zoek je favoriete nummer op via YouTube of gebruik een andere app om te genieten van je eigen muziek.

Een ander belangrijk voordeel van een DAB radio met Bluetooth is dat je ook gemakkelijk switcht tussen je favoriete radiostation en de Bluetooth functie. Ben je door je playlist heen? Je switcht moeiteloos terug naar het digitale signaal, waar je tal van radiostations ontvangt. Maar ben je het zat om naar reclames of de dj's te luisteren, dan schakel je gemakkelijk over naar Bluetooth. Uiteraard geniet je bij zowel DAB als Bluetooth wel van de uitmuntende geluidskwaliteit van DAB+. 

Tevens hoef je ook op de camping in het buitenland niet alleen maar naar de lokale zenders op de DAB radio te luisteren. Je verbindt eenvoudig met Bluetooth en je luistert naar je favoriete Nederlandse radiostations.

Extra opties

Natuurlijk is een DAB radio met Bluetooth erg handig, maar er zijn nog enkele andere afspeelmogelijkheden waar je zeker eens naar moet kijken. Veel van onze DAB radio Bluetooth hebben namelijk meer mogelijkheden dan alleen de extra Bluetooth-functie, zoals:

 • Cd-speler: Zoals de naam al doet vermoeden, speel je hiermee eenvoudig je cd af op je DAB radio. Waarmee je dus jouw favoriete nummers afspeelt met je huidige muziekcollectie van cd’s.
 • Lijningang/AUX: Wanneer je gemakkelijk verbinding wil zoeken met je audiobron, maak gebruik van de lijningang. Plug de AUX-kabel gemakkelijk in je telefoon, laptop of tablet en je bent verbonden met je DAB radio.
 • Radiofunctie (FM): Als je liever naar je favoriete radiostations wilt luisteren, is het een goed idee om een DAB radio met radiofunctie te nemen. Hiermee ga je met één knop naar je favoriete radiozender.
 • USB-aansluiting: Ook wanneer je jouw favoriete muziek juist op een USB-stick hebt staan, is een DAB radio meer dan geschikt. Dan heeft je radio alleen een USB-aansluiting nodig. Let op: bij een aantal radio’s is het ook mogelijk om je telefoon op te laden, maar niet bij elk model.
 • Wifi: De meest moderne vorm van de extra opties is de mogelijkheid om je DAB radio te verbinden met je wifiverbinding. Hierdoor verbind je eenvoudig en zonder problemen met zenders over de hele wereld.

Nu je een overzicht hebt gekregen van alle extra afspeelmogelijkheden, is het ook goed om te weten dat je meerdere soorten voeding hebt.

 • Accu: Een van de meest gekozen voedingen is een DAB radio met accu. Met deze variant ben je niet beperkt aan de plek van de radio, omdat je het overal gemakkelijk mee naartoe kunt nemen. Van je werkplek tot in je tuin.
 • Netstroom: Een DAB radio op netstroom is bij iedereen wel bekend. Deze dient aangesloten te worden met een stekker in het stopcontact en je luistert naar je lievelingsmuziek.
 • USB-aansluiting: Sommige modellen hebben ook een USB-aansluiting. De ene kant doe je bijvoorbeeld in een adapter of computer en de andere kant doe je in de radio.
 • Batterijen: Sommige varianten werken echter ook op een aantal AA batterijen. Je hoeft enkel batterijen erin te doen en je kunt muziek luisteren.

DAB+ radio met Bluetooth kopen

Ben je op zoek naar een DAB radio met Bluetooth? Wanneer je hem vandaag bestelt, heb je hem morgen al in huis. Toch niet helemaal tevreden? Je hebt bij ons altijd 30 dagen de tijd om je bestelling gratis terug te sturen. Heb je moeite met het maken van een keuze voor de juiste DAB+ radio met Bluetooth of een ander product uit onze home & HiFi-categorie zoals een platenspeler of karaokeset? Onze productspecialisten van de klantenservice helpen je graag!

Chatten