Een DJ set kopen. Waar moet ik op letten?

Een DJ set kopen. Waar moet ik op letten?

Wil jij DJ worden en ben je op zoek naar de juiste apparatuur om te kunnen beginnen? Dan is het kopen van een complete DJ set de meest makkelijke optie. In deze blog vertellen we waar je op moet letten bij het kopen van een DJ set. Daarnaast gaan we dieper in op de verschillen tussen diverse DJ sets. Dat doen we allemaal zodat jij na het lezen van deze blog een weloverwogen keuze kan maken en de beste DJ set voor jezelf in huis haalt.

Goedkope DJ set

Een vraag die onze klantenservice vrij vaak te horen krijgt is: Hoeveel kost een DJ set? Het antwoord daarop is helaas niet simpel samen te vatten in 1 vast bedrag. De prijs van een DJ set hangt namelijk voor een heel groot deel af van de wensen die jij hebt. Er zijn veel goedkope DJ sets maar je wil natuurlijk wel dat de DJ set voldoet aan alle eisen die jij stelt. Het is dus belangrijk om eerst bij jezelf na te gaan welke wensen je precies hebt en vervolgens kan je de keuze voor een DJ set baseren op de functionaliteiten die de set moet hebben. In sommige gevallen zal een goedkope DJ set een uitermate geschikte optie zijn. In andere gevallen, waarin je meer opties wil hebben, zal je misschien moeten kiezen voor een complete DJ set die wat duurder is dan de goedkope DJ sets.

Welke DJ set moet ik kiezen?

Laten we beginnen met de vraag wat je al in huis hebt. Heb je bijvoorbeeld al een set speakers in huis? Of heb je nog helemaal niets in huis? Afhankelijk van het antwoord op deze vragen kan je op zoek naar een geschikte DJ set. Complete DJ sets bestaan vaak uit een controller of mixer en speakers. Daarnaast zijn er ook nog DJ sets compleet met verlichting en een rookmachine. Met deze sets ben je al helemaal voorzien van alles wat je voor je eerste gigs nodig hebt. Wanneer je al wat apparatuur zoals speakers in huis hebt is het vooral belangrijk te letten op de aansluitingsmogelijkheden van deze apparatuur. Wanneer de aansluitingen niet exact hetzelfde zijn is er gelukkig ook geen man overboord. Er zijn namelijk diverse kabels en verloopstukken op de markt die ervoor zorgen dat het verbinden van apparatuur met verschillende aansluitingen wel mogelijk wordt.

DJ controller of DJ mixer?

De keuze tussen een DJ controller of een DJ mixer maken is eigenlijk de keuze maken tussen analoog of digitaal. DJ mixers worden al jarenlang gebruikt in de DJ wereld, DJ controllers zijn daarentegen relatief nieuw. Wat is het verschil? :

  • Op DJ mixers kan je nog diverse apparatuur aansluiten zoals platenspelers, CD spelers en andere media players. Wil je dus met platen of CD’s draaien? Dan is een DJ mixer een hele goede optie.
  • DJ controllers werken samen met software op je laptop of computer. Wil je jouw tracks digitaal opslaan en wil je gebruik maken van de handige snufjes zoals beat matching en diverse samples die in de (vaak meegeleverde) software van een DJ controller zitten? Dan is een DJ controller echt iets voor jou..

Wanneer is mijn DJ set compleet?

Het DJ'en is een hobby (en voor de gelukkigen een beroep) waarbij de ontwikkeling in technologie nooit stil staat. Laten we dus maar voorop stellen dat je zelf waarschijnlijk nooit vindt dat je DJ set helemaal compleet is. Er blijven namelijk altijd wel dingen op het verlanglijstje staan. Wanneer je net begint en op zoek bent naar een goedkope complete DJ set dan is het belangrijk om na te gaan wat voor jou essentieel is. Zo kan je goedkope complete DJ sets vinden met een set speakers, een DJ controller en een koptelefoon. Voor een beginnende DJ is een dergelijke goedkope DJ set een prima startpunt. Je hebt voldoende in huis om te kunnen oefenen en wanneer je toe bent aan de volgende stap kan je jouw DJ set stukje bij beetje uitbreiden. Hierbij kan je denken aan het toevoegen van een lichteffect, een rookmachine of het upgraden naar grotere/zwaardere speakers voor nog meer volume.

DJ set kopen

We hopen dat deze blog je heeft geholpen wanneer je als beginnende DJ maar ook als gevorderde DJ een complete DJ set wil kopen. Heb je toch nog vragen over de complete DJ sets? Of wil je zelf een DJ set samenstellen maar ben je toch niet helemaal zeker of je het wel aan het juiste eind hebt? Neem dan gerust contact op met een van de productspecialisten, zij helpen je namelijk graag aan de DJ set die volledig aansluit op jouw behoeften.

Thomas Ruiterman

Productspecialist voor DJ-apparatuur

Gerelateerde berichten
Ben je op zoek naar een DJ set voor beginners? Het is belangrijk om te weten wat je nodig hebt om aan de slag te kunnen gaan. We geven je in deze blog een aantal tips waardoor je precies weet waar je DJ set voor beginners aan moet voldoen. Aan de hand van deze tips weet je precies wat je in huis moet halen voor een glansrijke DJ carrière. Onze ...
Wil jij DJ worden? Of ben je dat al maar wil je jouw huidige DJ setup verbeteren met een nieuwe DJ controller? In beide gevallen zal je vast al even rond hebben gekeken naar welke DJ controllers er allemaal op de markt zijn. Je kan gerust stellen dat de keuze enorm is. Deze blog helpt je op weg bij het maken van een keuze zodat jij binnenkort alle ...
Je kind wil graag DJ worden? Dat vinden we bij MaxiAxi hartstikke leuk! Bijna elke beroemde DJ is ooit jong begonnen en we hopen dat jouw kind net zo veel plezier mag beleven aan het DJ’en als wij doen. Om als kind direct te beginnen met een professionele DJ set is wel erg overdreven, daarnaast maakt dat het leren niet gemakkelijker. Om die reden...
Een DJ booth zorgt ervoor dat jij als DJ echt als een echte professional voor de dag komt. DJ booths zie je voornamelijk in de meeste discotheken en clubs, omdat ze er ontzettend gaaf uitzien. In deze blog vertellen we je wat deze doeleinden zijn en waar je op moet letten bij het maken van een keuze voor een DJ booth. Waarom een DJ booth? Zoals ...

Gerelateerde producten

Chatten