Welke DJ booth moet ik kiezen?

Welke DJ booth moet ik kiezen?

Een DJ booth zorgt ervoor dat jij als DJ echt als een echte professional voor de dag komt. DJ booths zie je voornamelijk in de meeste discotheken en clubs, omdat ze er ontzettend gaaf uitzien. In deze blog vertellen we je wat deze doeleinden zijn en waar je op moet letten bij het maken van een keuze voor een DJ booth.

Waarom een DJ booth?

Zoals gezegd zie je DJ booths in veel discotheken en clubs. Vaak in een vaste opstelling waar de tafel zich op een centraal punt in de ruimte bevindt. Maar juist ook drive-in DJ’s gebruiken DJ booths en dat is omdat het een aantal voordelen biedt. De voordelen hebben we voor het gemak even op een rijtje gezet:

  • Natuurlijke afscheiding: Als DJ moet je natuurlijk enige afstand van het publiek kunnen houden om zo ook de focus te kunnen leggen op het mixen van verschillende nummers. Een DJ booth zorgt voor een barrière, waardoor er niet zomaar iemand gemakkelijk naast je komt staan terwijl je druk met het draaien bent. En dat is wel zo fijn!
  • Professionele uitstraling: Het gebruik van een DJ booth zorgt ervoor dat je DJ setup er tiptop uitziet. Je kan gemakkelijk lichteffecten toevoegen, wat zorgt voor bijzonder mooi effect. Doordat je als DJ ook aan het vooraanzicht hebt gedacht, komt de show een stuk professioneler over dan wanneer je gebruikt maakt van een gewone tafel.
  • Geen kabels meer zichtbaar: Elke DJ kent de wirwar aan kabels achter de DJ mixer en naar de speakers toe wel. Dat verdient vrijwel nooit de schoonheidsprijs. Het gebruik van een DJ booth is dan ook een mooie manier om dit alles een beetje te verdoezelen. Het zorgt er namelijk voor dat dit niet meer zichtbaar is voor jouw publiek.
  • Aangename werkhoogte: Als DJ sta je soms uren te draaien, het is dan ook wel fijn als dit ergonomisch verantwoord kan. Gewone tafels zorgen vaak voor ongemak omdat gewone tafels vaak te laag zijn, waardoor je voorover moet buigen om bij de knoppen te komen. Dat ziet er natuurlijk niet stoer uit en draait niet lekker. Bij een DJ booth is daarom rekening gehouden met de ideale werkhoogte zodat je geen rugklachten overhoudt aan een lange avond draaien. Daarnaast kan je het publiek aan blijven kijken zonder dat je steeds voorover moet buigen.

Welke DJ tafel is het best?

Welke DJ tafel de beste is, hangt heel erg af van jouw behoeftes als DJ. Een eis kan zijn, dat het meubel gemakkelijk te vervoeren is, omdat je veel optredens op diverse plekken hebt. In dat geval is het verstandig om te kiezen voor een wat kleiner model of eentje die je gemakkelijk op en af kan bouwen. Een DJ tafel bestaat doorgaans uit meerdere panelen en onderdelen. Let erop dat deze wel in je auto passen, als je daarin ook al je DJ gear vervoert. Naast je DJ set heb je waarschijnlijk ook nog lichteffecten. Er zijn DJ booths die beschikken over een lichtbrug en dus erg handig zijn voor wanneer je lichteffecten wilt gebruiken. Kort gezegd is er dus niet één DJ tafel per se de allerbeste, maar moet er per situatie en per DJ gekeken worden naar de benodigdheden. Op basis van de situatie en specifieke wensen kan de beste keuze gemaakt worden.

DJ scherm

Er worden ook veel schermen gebruikt als onderdeel van een DJ booth. Zo’n scherm zet je voor een simpele tafel, zodat het er toch als een DJ booth uitziet. Zo is het niet nodig om een compleet meubel aan te schaffen of mee te nemen. Vaak is dit een stukje goedkoper. Je zet gemakkelijk een scherm voor een bestaande tafel en de kabels en andere zaken waarvan je niet wil dat het publiek het ziet zijn aan het zicht onttrokken. Het voordeel van deze schermen is dat ze gemakkelijk te transporteren en op te bergen zijn. Ook het opzetten van een DJ scherm is een fluitje van een cent. Voor de mobiele DJ is het dus een erg handig alternatief. Maar het evenaart de echte DJ booth natuurlijk niet helemaal, de DJ booth blijft altijd de meest professionele oplossing.

DJ booth kopen

Wil jij als DJ die extra professionaliteit uitstralen? Dan is een DJ booth dus zeker een belangrijke toevoeging aan je DJ gear. Heb je toch nog vragen over DJ booths of wil je nog extra advies? Neem dan gerust contact op met een van onze productspecialisten. Zij helpen je graag zodat jij de juiste keuze kan maken. 

Thomas Ruiterman

Productspecialist voor DJ-apparatuur

Gerelateerde berichten
Alle grote DJ helden zoals Tiësto, Hardwell, Armin van Buuren en Afrojack zijn ooit op hun zolderkamertje begonnen om hun eerste plaatjes in elkaar te mixen. Hoe vet zou het zijn om hetzelfde pad te bewandelen?! Hoe jij misschien ook die droom werkelijkheid kunt laten worden leggen wij je hieronder stap voor stap uit! 1. Je apparatuur De basis ...
Ben je op zoek naar een DJ set voor beginners? Het is belangrijk om te weten wat je nodig hebt om aan de slag te kunnen gaan. We geven je in deze blog een aantal tips waardoor je precies weet waar je DJ set voor beginners aan moet voldoen. Aan de hand van deze tips weet je precies wat je in huis moet halen voor een glansrijke DJ carrière. Onze ...
Wil jij DJ worden en ben je op zoek naar de juiste apparatuur om te kunnen beginnen? Dan is het kopen van een complete DJ set de meest makkelijke optie. In deze blog vertellen we waar je op moet letten bij het kopen van een DJ set. Daarnaast gaan we dieper in op de verschillen tussen diverse DJ sets. Dat doen we allemaal zodat jij na het lezen van ...
Wil jij DJ worden? Wanneer jij aan het begin staat van je DJ-carrière is het misschien nog lastig in te schatten wat er allemaal nodig is om DJ te worden. In deze blog geven we je een aantal tips zodat jij weet wat er allemaal nodig is om DJ te worden. Hierbij leggen we natuurlijk voornamelijk de focus op DJ gear voor beginners. DJ worden, hoe ...

Gerelateerde producten

Chatten