Gitaren

Een gitaar is misschien wel het populairste instrument ter wereld. Vrijwel iedereen heeft er ooit van gedroomd om gitaar te kunnen spelen. Je kunt bij ons terecht voor een uitgebreid aanbod. Koop je favoriete model en ga het muzikale avontuur aan! Het leren spelen van gitaar is nog nooit zo dichtbij geweest. 

Meer
Filteren

Producten 25-48 van 119

Van laag naar hoog sorteren
 1.  

 2.  

 3.  

Filteren

Producten 25-48 van 119

Van laag naar hoog sorteren
Veelgestelde vragen over Gitaren
🔝 Welke gitaar is het best voor beginners?

Het maakt niet zoveel uit of je nou met een elektrische of akoestische gitaar begint. Het is vooral belangrijk dat jij kiest voor een gitaar die het best past bij de muziekstijlen die je graag wil spelen.

🔢 Hoeveel snaren heeft een gitaar?

Veruit de meeste gitaren hebben 6 snaren. Er zijn echter ook modellen die meer snaren hebben zoals 7, 8 of 12 snaren. Voor de meeste gangbare muziek wordt de 6 snarige gitaar het meeste gebruikt.

🎓 Hoe stem je een gitaar?

Je stemt de gitaar door aan de stemmechanieken te draaien. Daarmee wijzig je de spanning van de snaar. Het stemmen van een gitaar kan in het begin ontzettend lastig zijn. Elke snaar moet op een andere toonhoogte worden gespannen. Door een snaar strakker te draaien vergroot je de spanning die op een snaar komt te staan waardoor de klank hoger wordt. Voor de beginner is het 'op het gehoor' stemmen vaak te lastig en daarvoor zijn er stemapparaatjes die je kunnen helpen.

🕑 Hoe snel kun je gitaar leren spelen?

Je kan de basis van het gitaar spelen vrij snel leren. Met 3 simpele akkoorden kan je al heel veel popnummers spelen. Wanneer je echt goed wil worden zal je echter veel moeten oefenen en dit kost natuurlijk wel aardig wat tijd.

Soorten gitaren

In de basis worden gitaren opgedeeld in twee soorten, namelijk de akoestische en elektrische gitaar. Wanneer je dit snaarinstrument wil leren spelen, zul je direct voor een keuze staan. We adviseren je om je keuze te baseren op de muziek die je het liefst wil gaan spelen. Luister je veel naar rustige muziek of popmuziek waar de akoestische gitaar veel wordt gebruikt? Kies als beginner dan voor de akoestische. Hou je meer van genres zoals rock? Kies dan voor de elektrische gitaar. Om je een goed beeld te geven welke verschillen er zijn, leggen we het kort uit:

 • Elektrische gitaar: Bij een elektrische gitaar is er geen grote klankkast aanwezig voor de versterking van het geluid. Het versterken van het geluid van de snaren gebeurt namelijk met behulp van ingebouwde elementen. Deze elementen zetten de trillingen van de snaren om in een elektrisch signaal. Dit signaal wordt vervolgens weer uitversterkt door een versterker. De elektrische gitaar heeft hierdoor een veelzijdige en unieke sound die in vele muziekgenres wordt gebruikt.
 • Akoestische gitaar: De akoestische gitaar heeft een grote klankkast die voor natuurlijke ‘akoestische’ versterking van het aanslaan van de snaren zorgt. Hierdoor is er dus geen versterker nodig om de akoestische gitaar in veel situaties goed te kunnen horen. Deze werking zorgt eveneens voor een unieke en kenmerkende sound die veel geassocieerd wordt met rustigere muziek, country of singer-songwriter muziek.
 • Elektrisch akoestische gitaar: De elektrisch akoestische gitaar behoudt de kernkwaliteiten van een traditionele akoestische gitaar met een belangrijke uitbreiding. Deze gitaar is uitgerust met een ingebouwd pickup-systeem en de nodige elektronica, waardoor het mogelijk is om het instrument aan te sluiten op een versterker, mengpaneel of ander geluidssysteem.

Naast deze drie soorten gitaren zijn er nog meerdere soorten, zoals de basgitaar. Er zijn namelijk vele verschillende modellen elektrische en akoestische gitaren. Zo heb je bij akoestische gitaren bijvoorbeeld nog weer de keuze tussen een western of een klassieke gitaar. Voor elektrische gitaren is dit ook het geval. Zo is het ene model geschikter voor rockmuziek, terwijl een andere elektrische gitaar juist beter is voor jazz of funk. De keuze tussen deze gitaren is afhankelijk van het soort muziek dat je wil gaan spelen. Daarnaast is er een verschil in hoe je dit bespeeld. De voorkeur voor het speelgemak van een klassiek model kan naast het geluid van de gitaar dus ook een reden om voor dit instrument te kiezen.

Beginners gitaren: voor kinderen en volwassenen

Gitaren zijn verkrijgbaar in allerlei soorten, maten en kleuren. Daarbij is het prijsverschil ook enorm. Voor beginners gitaren wil je natuurlijk niet gelijk al te veel geld uitgeven. Daarom kun je in ons assortiment terecht voor allerlei beginners gitaren en zijn er complete sets gemaakt. Zo haal je alles in huis wat nodig is om direct gitaar te gaan spelen. Onze beginners gitaren zijn zeer geschikt voor kinderen vanaf ongeveer 10 jaar.

Als beginner zal het bespelen van dit snaarinstrument eerst nog ontzettend moeilijk lijken. Het is daarom belangrijk dat je je beseft dat oefening de sleutel tot het succes is. We raden je daarom aan om veel te oefenen en wellicht zelfs lessen te nemen. In samenwerking met de Online Muziek Academie bieden we 25 gratis online gitaarlessen aan bij de aankoop van een gitaar. Deze lessen geven je een fantastische start bij het leren gitaarspelen. Na de aankoop ontvang je via e-mail een code voor levenslange toegang tot de gitaarlessen. Je krijgt ook toegang tot een wekelijkse livestream Q&A sessies voor al je vragen over gitaarspelen.

Ook online kun je veel vinden over gitaren. Je kunt bijvoorbeeld allerlei handige instructievideo’s of lessen over akkoorden vinden op YouTube. Door regelmatig te oefenen merk je al snel dat het spelen makkelijker en leuker wordt. Wanneer je een aantal gitaarakkoorden onder de knie hebt, kun je al een grote hoeveelheid popnummers mee spelen.

Welke gitaar accessoires heb je nodig?

Vaak zijn de gitaar accessoires die je nodig hebt bij een starterset inbegrepen. We hebben hier een aantal van de belangrijkste benodigdheden opgesomd.

 • Plectrum: Een plectrum wordt erg veel gebruikt door gitaristen. Het is een plat en dun stuk plastic wat wordt gebruikt om de snaren aan te slaan.
 • Gitaarband: Wanneer je staand wil spelen heb je een gitaarband nodig. Dankzij de band kun je jouw gitaar gemakkelijk voor je houden terwijl je speelt.
 • Stemapparaat: Gitaren moeten gestemd worden en het is erg lastig om dit op gehoor te kunnen doen. Het stemapparaat geeft aan of je snaar op de goede toon is gestemd of te hoog of laag. Dankzij dit gitaar accessoire klinkt je gitaar na het stemmen dus helemaal zoals het hoort.
 • Reservesnaren: Gitaarsnaren slijten in de loop van de tijd, maar kunnen helaas ook af en toe breken wanneer je stevig speelt. Een pakje reservesnaren is dus geen overbodige luxe om te voorkomen dat je een tijd niet kan spelen.
 • Gitaarkabel: Voor het aansluiten van een elektrische of semi-akoestische gitaar op een versterker heb je nog een kabel nodig. De 6.3 mm jack gitaarkabel is hiervoor het meest geschikt.
 • Gitaarstandaard: Wanneer je klaar bent met gitaarspelen is het wel zo fijn om je gitaar veilig weg te kunnen zetten. Een gitaarstandaard is een handig gitaar accessoire die ervoor zorgt dat je gitaar stevig staat en ook nog eens mooi tentoon wordt gesteld.

De beste gitaren koop je bij MaxiAxi

Jouw gitaar koop je bij MaxiAxi. We hebben een uitgebreid assortiment akoestische, elektrische en semi-akoestische gitaren. Heb je een keuze kunnen maken? Dan hoef je alleen nog maar een bestelling te plaatsen. Bestel je gitaar vandaag nog en ontvang hem razendsnel in huis. Heb je toch nog vragen of weet je niet welk model het meest geschikt is voor jou? Neem gerust contact op met een van onze productspecialisten, zij zullen je van passend advies voorzien.

Chatten