Witte gitaar

De witte gitaar is een favoriet onder veel van onze klanten. Het is een traditionele bestseller en één blik op de pagina met gitaren doet je beseffen waarom: Ze zien er gewoon super strak en elegant uit! Bovendien past wit in principe bij iedereen, man of vrouw, bij iedere outfit, op iedere stage of in elk interieur. Met een witte gitaar zit je altijd goed. Bekijk snel ons mooie aanbod en wie weet speel jij binnenkort ook de mooiste nummers op jouw eigen witte gitaar.

Filteren
Filteren

5 producten

Van laag naar hoog sorteren
Gefilterd op:
  1. Kleur
    Wit
Filteren

5 producten

Van laag naar hoog sorteren
Veelgestelde vragen over Gitaren
🔝 Welke gitaar is het best voor beginners?

Het maakt niet zoveel uit of je nou met een elektrische of akoestische gitaar begint. Het is vooral belangrijk dat jij kiest voor een gitaar die het best past bij de muziekstijlen die je graag wil spelen.

🔢 Hoeveel snaren heeft een gitaar?

Veruit de meeste gitaren hebben 6 snaren. Er zijn echter ook modellen die meer snaren hebben zoals 7, 8 of 12 snaren. Voor de meeste gangbare muziek wordt de 6 snarige gitaar het meeste gebruikt.

🎓 Hoe stem je een gitaar?

Je stemt de gitaar door aan de stemmechanieken te draaien. Daarmee wijzig je de spanning van de snaar. Het stemmen van een gitaar kan in het begin ontzettend lastig zijn. Elke snaar moet op een andere toonhoogte worden gespannen. Door een snaar strakker te draaien vergroot je de spanning die op een snaar komt te staan waardoor de klank hoger wordt. Voor de beginner is het 'op het gehoor' stemmen vaak te lastig en daarvoor zijn er stemapparaatjes die je kunnen helpen.

🕑 Hoe snel kun je gitaar leren spelen?

Je kan de basis van het gitaar spelen vrij snel leren. Met 3 simpele akkoorden kan je al heel veel popnummers spelen. Wanneer je echt goed wil worden zal je echter veel moeten oefenen en dit kost natuurlijk wel aardig wat tijd.

Een gitaar wit kiezen

Een witte gitaar kiezen kan best lastig zijn. We hebben complete startersets in ons assortiment die perfect geschikt zijn voor de beginner maar ook voor de gevorderde spelers van gitaar. Wil je graag een set met muziekstandaard om je bladmuziek op te leggen? Dan kun je kiezen voor een complete gitaarset met muziekstandaard. Vind je een gitaarstandaard ideaal om je gitaar wit mooi in je woon- of slaapkamer te kunnen neerzetten? Of lijkt het je handig om een voetsteun te gebruiken terwijl je je witte gitaar bespeelt? We hebben goed geluisterd naar de wensen van onze klanten en complete gitaarsets samengesteld inclusief al deze accessoires. Voor jouw ideale gitaar wit moet je dus bij MaxiAxi zijn.

Bekende voorgangers

Eén van de bekendste optredens van Jimi Hendrix was in 1969 op Woodstock. Bij dit legendarische optreden tijdens de hoogtijdagen van het hippietijdperk speelde hij op een witte elektrische gitaar. Deze gitaar was extra bijzonder omdat hij deze rechtshandige gitaar had laten ombouwen tot linkshandige en daarnaast was het instrument op mysterieuze wijze een aantal jaren zoek. Dit alles gaf de witte elektrische gitaar mythische proporties en hij werd uiteindelijk verkocht voor naar schatting € 1,67 miljoen.

Overigens is ook de duurste gitaar ooit verkocht een witte stratocaster. Deze werd gesigneerd door onder andere Eric Clapton, Bryan Adams, Paul McCartney en Mick Jagger om zoveel mogelijk geld in te zamelen voor het goede doel, de slachtoffers van de tsunami in Azië in 2004. De witte gitaar leverde maar liefst € 2,3 miljoen op.

Een witte gitaar kopen

Heb je keuze voor jouw perfecte witte gitaar gemaakt? Dan wil je ‘m natuurlijk ook zo snel mogelijk in huis hebben zodat je kunt spelen. Dat is geen enkel probleem bij MaxiAxi. Wanneer je vandaag je gitaar bestelt gaan we zorgen dat ‘ie razendsnel bij je thuis wordt bezorgd. Op werkdagen voor 23.59 uur besteld is normaal gesproken de volgende dag al in huis, ook op zaterdag. Je hoeft dus nooit lang te wachten op je witte gitaar.

Mocht je nog vragen hebben of toch lastig een keuze kunnen maken, dan kun je altijd even contact opnemen met onze klantenservice. Onze productexperts met verstand van de producten helpen je natuurlijk graag.

Chatten